Įkraunama...
Įkraunama...

Disneilendas

QUOTE(Airisė @ 2016 04 22, 20:27)
Sveikutes.

Mes grizom is Paryziaus treciadieni. Visa antradieni praleidom DLP. Kazkas stebuklingo. wub.gif Tikrai nesitikejau, kad ten taip viskas grazu, tvarkinga, organizuota ir apgalvota. Butinai dar kada toj pasakoj apsilankysim. wub.gif

Oras buvo fantastiskas. Aplankem visas suplanuotas karuseles, kelias net po du kartus. Laiko uzteko viskam. Eilese beveik nestovejom. Labiausiai patiko Indiana Jones'as, Karibu piratai, Puodeliai ir Autopia. thumbup.gif Uzdarymo sou nerealus. O pries tai dar rode sou skirta Zemes dienai. Zodziu, man ten viskas patiko. thumbup.gif

Oi kaip smagu, net šiurpuliukai bėgioja, aš ir vėl noriu į DLP! wub.gif
O buvote Space Mountain? Man su dukra šis labiausiai patiko! thumbup.gif Ir dar Karibų piratai, tik labai didelė eilės ten.
Atsakyti
QUOTE(rubineli @ 2016 04 24, 14:15)
Oi kaip smagu, net šiurpuliukai bėgioja, aš ir vėl noriu į DLP! wub.gif
O buvote Space Mountain? Man su dukra šis labiausiai patiko! thumbup.gif Ir dar Karibų piratai, tik labai didelė eilės ten.
Buvome Space Mountain, bet jis mums visai nepatiko. unsure.gif Turbut del to, kad tamsu ir nelabai orientuojiesi erdvej. Mums labiausiai patiko Indiana. thumbup.gif Karibu piratuose du kartus buvom. thumbup.gif Kaip ir rasiau, mum pasiseke su eilem. didis.gif Tikrai dar noreciau i DLP. thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos keliautojos,
mes į Disneyland'ą keliavom trise, du suaugę ir vaikas (dukrai 11 metų). Keliavom kovo mėnesį (14-18 dienomis). Tai buvo pirma mūsų kelionė, kurią organizavomės patys (be kelionių agentų ir gidų pagalbos). Apie kelionės įspūdžius nėra ką daug ir kalbėti, jie patys nuostabiausi. Todėl daugiau aprašysiu praktiškus dalykus, kurie galbūt bus aktualūs, keliaujantiems pirmą kartą.
Lėktuvo bilietus rezervavom maždaug prieš mėnesį (per Rezervacijos.lt), skridom su Raynair. Kaina trims su visais mokesčiais 205eur, skridom su rankiniu bagažu (tik po kuprinę ant pečių). Gavus rezervacijos patvirtinimą iškart buvo priskirtos ir vietos lėktuve. Bilietus atsispausdinimui gavom į e.paštą. Bilietus pirmyn ir atgal gavom skirtingom dienom. Pasirodo programa automatiškai išsiunčia laiškus su bilietukais 5 dienos prieš skrydį, todėl gryžimo bilietus gausit 5d. prieš skrydį atgal.
Planavom imti privatų pervežimą, tarėmės su gide, kuri gyvena Paryžiuje. Labai maloni moteris turi savo tinklaraštį www.zhanka-parizhanka.ru. Arba galit jai rašyti <tur.and.france@gmail.com>. Mums ji pasiūlė tokias kainas: Transferas is Beauvais oro uosto į Disneyland -110€
Transferas is Disneyland I Beauvais oro uosta -110€
Ekskursija 3 val×40€=120€.
Kadangi netilpom į kelionės biudžetą, todėl naudojomis viešuoju trasportu. Iš Beauvais oro uosto iki Paryžiaus važiavom oro uosto autobusu (http://www.aeroportbeauvais.com/bus.php?lang=eng). Bilietus pirkom internetu, sutaupėm laiko ir pinigų, trim asmenim pirmyn-atgal bilietai kainavo 96eur. Yra tikslus šių autobusu grafikas.
Į Paryžių pakliuvom vakarop. Tą pačią dieną dar spėjom aplankyti Triumfo arką, Eifelio bokštą, Paryžiaus katedrą ir dar keletą žymių vietų pakeliui. Kadangi kelionės tikslas buvo Disneyland'as, tai po miestą tik pasižvalgėm. Manau, pačiam Paryžiui rekia atskiros kelionės, per kelias dienas visko neaprėpsi. Apie 20:00 pajudėjom link Marne la Vallee miestelio. Iki jo važiavome metro traukiniu RER A, raudonai pažymėta linija.(kelionės maršrutus susideliojom dar namie http://www.ratp.fr/i...cherche-avancee , buvo lengviau orentuotis, visus maršrutus galit atsispausdinti.) Bilietėlius pirkom stotelėje esančiam terminale, atsiskaityti galima tik monetomis arba kreditine kortele. kadangi niekur neteko naudotis metro, prašėm pagalbos, perkant bilietėlius, žmonės labai paslaugus, visada padėdavo, kai kurie net ir patys prieidavo pakalust ar nepasiklydom, kai bandėm skaityti žemėlapius. Metro į Disneyland'a kainavo apie 26eur. trims.
Gyvenom Marne la Vallee miestelyje šalia Disneyland'o (apie 2km nuo parko). Buvom užsisakę viešbutį Marne La Vallee Val D Europe Aparthotel, jis mums kainavo 219eur už tris naktis. Viešbutis tvarkingas, , atskiras miegamasis ir kambarys su virtuve (su visa įranga ir įrankiais), viešbutyje yra baseinas. 5 min nuo viešbučio yra didžiulis prekybos centras ("Akropolio" tipo, pasijausit kaip namie). Iki Disneylendo nemokamai važiuoja autobusas, jo grafiką duoda viešbučio registratūroj, stotelė maždaug už 200m nuo viešbučio. Iki DP galima nueiti ir pėstute, apie 20-25min kelio, tiesa jokių nuorodų nėra, reikėtų pasistudijuoti žemėlapį namuose.
Disneylend'ui paskyrėm 2 pilnas dienas, pirkom bilietus 2dienos/2parkai, mokėjom 253 eur, trim, pirkom per 365Tickets, tuo momentu taip buvo pigiausia.
Viena dieną skyrėm kelionėj į Versalio rūmus. Važiavom metro. Kelionė Disneylend'as - Versalis-Pryžius kainavo 43eur. Vaikams įėjimas nemokamas.
Iš Versalio grįžom iki Paryžiaus ir važiavom į Beauvais miestelį. Kadangi mūsų skrydis atgal buvo rytinis nusprendėn parnakvoti netoli oro uosto. Užsisakėm kambarį (VILLA BIENVENUE, mail: villasoixante@yahoo.fr) privačiame sektoriuje per airbnb.com, kaina 1nakčiai 50eur. Labai paslaugus šeimininkas, galima naudotis virtuve, už 4 eur nuveža iki oro uosto. Vakare dar spėjom prasieiti per miestelį, ten yra labai graži katedra.
Jeigu reikia tikslesnių komentarų, kreipkitės.

Atsakyti
ale kiek daug kainuoja transportas. Ir kiek už transferą užsiprašė. Aš moku 175eur pirmyn atgal į Beauvais.
O bendroj sumoj, kiek jum gavosi DLP? Aš vis svarstau kas pigiau:DLP paketas ar atskirai ir gyvent marne le valle. Bet vis man pigiau gaunasi paketas ir niekaip iki marne le valle nenusikapstau, tik žadu smile.gif
Pernai pirmą kartą išvykom į Paryžių, tai atbuvę DLP, persikraustėm į viešbutį mieste. Irgi transferą ėmėm. Aš ne tokia drąsi su vaikais ir lagaminais viešuoju važinėt.
O kokiam viešbuty buvot apsistoję?
Atsakyti
QUOTE(*curly* @ 2016 04 15, 19:43)
Kada birzeli jusu kelione? Mes ten busim birzelio 14-16. Uzsisakinejom sausio menesi irgi telefonu, Nyderlandu psl pasiulyma tinkama rade smile.gif

Mes lygiai tomis paciomis dienomis! thumbup.gif

QUOTE(gegne2 @ 2016 04 20, 08:08)
Sveiki, isskrendam 23 diena, disneylende busim 25-26, bet oru prognoze kol kas tragiska, ziema. Nebesuprantam kaip rengtis reikes. Gal ten silciau buna jis juk uz miesto yra.

Kai salta, tai salta visur. As pries pora dienu is Olandijos grizau, siaip ten visada silciau, bet dabar tas pats kaip pas mus. Tokiu oru geriausia tos softshell medziagus striukes - nepepruciamos, neperlyjamos ir daug vietos neuzima wink.gif

Na transporto klausimo niekaip neisprendziam, labai jau brangu viskas. Mes atskrendam i Buve, o isvarom is Paryziaus stoties naktiniu autobusu i Marseli. Tai reik 2 skirtingu variantu. Niekaip nedaeina rankos...
Atsakyti
QUOTE(geguziukas1 @ 2016 04 26, 13:32)
Mes lygiai tomis paciomis dienomis!  thumbup.gif
Kai salta, tai salta visur. As pries pora dienu is Olandijos grizau, siaip ten visada silciau, bet dabar tas pats kaip pas mus. Tokiu oru geriausia tos softshell medziagus striukes - nepepruciamos, neperlyjamos ir daug vietos neuzima wink.gif

Na transporto klausimo niekaip neisprendziam, labai jau brangu viskas. Mes atskrendam i Buve, o isvarom is Paryziaus stoties naktiniu autobusu i Marseli. Tai reik 2 skirtingu variantu. Niekaip nedaeina rankos...

Beauvais transportas yra brangus kaip bežiūrėtum. Realiai yra 3 variantai:10 viešasis transportas per Paryžių; 2)VEA - oficialus Disney autobusas; 30užsakomasis transportas - transferis. IŠ Beauvais aš visada ėmiau užsakomąjį. Mokėjau, tai mokėau, bet nesirįžau su vaikais ir lagaminais viena su persėdimais per Paryžių varyt. VEA, jei pataikai laiką, gali gautis pusė velnio.
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2016 04 25, 00:05)
ale kiek daug kainuoja transportas. Ir kiek už transferą užsiprašė. Aš moku 175eur pirmyn atgal į Beauvais.
O bendroj sumoj, kiek jum gavosi DLP? Aš vis svarstau kas pigiau:DLP paketas ar atskirai ir gyvent marne le valle. Bet vis man pigiau gaunasi paketas ir niekaip iki marne le valle nenusikapstau, tik žadu smile.gif
Pernai pirmą kartą išvykom į Paryžių, tai atbuvę DLP, persikraustėm į viešbutį mieste. Irgi transferą ėmėm. Aš ne tokia drąsi su vaikais ir lagaminais viešuoju važinėt.
O kokiam viešbuty buvot apsistoję?

Viešbutis (Adagio Marne La Vallee Val D Europe Aparthotel) - 219eur, 3 naktys, 2+1
Bilietai į Disneyland'ą -253eur, 2dienos/2parkai, 2+1
Atsakyti
brangu vis tiek. kur bežiūrėtum doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2016 04 26, 18:11)
brangu vis tiek. kur bežiūrėtum  doh.gif

As nesuprantu, Isila, kaip tu tas geras kainas pagauni? g.gif Kiek beziureciau, gyvent bet kokiam viesbuty DLP man gaunasi brangiau. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Airisė @ 2016 04 26, 18:50)
As nesuprantu, Isila, kaip tu tas geras kainas pagauni? g.gif Kiek beziureciau, gyvent bet kokiam viesbuty DLP man gaunasi brangiau. doh.gif

aš visada bookinu tik per oficialų psl. Tikrinu visų šalių pasiūlymus. Visada imu tik kai vaikai iki 12 nemokamai plius dar kokią nuolaidą, dažniausiai 35%. Gaudau beveik visus metus, pvz rugpjūtį bookinu kovo kelionę. Reikia nepamiršti, kad mano grupė - 1 suaugęs ir 2 vaikai.
Atsakyti
Sveiki, grizom is Disneylendo parko, oras tikrai nelepino, bet apsirengem zieminiais rubais ir neapsrikome. Buvome 2,5 dienas, gyvenome new port viesbtyje, kur paciams disneylende. I parka ileisdav nuo 8 ryto, be tik i pagrindini disney dreams, ir ne visi atrakcionai veikdavo nuo 8 ryto, veike dazniausiai supyniu tipo. Buvom su vaikais 5 ir 7 metu, neapejom visko, i ekstremalius nejom, i kitus nuejm po 2 kartus. Siulau atsispausdint zemelepi namuose, per youtube pasiziureti,kas per atrakcionas, pasidarysite plana ir taip isvengsite blaskymosi bei sutaupysite laiko. Daugelis atrakcionu neveike. Adventure land veike tik piratai ir indiana jons, frontierlan teatras ir monstru namas. Traukinukas kur aplink stojo tik pora stoteliu, kitur remontavo. Siaip mums uzteko, atkreipkie demesi kur yra ugio apribojimas, ten ir atrakcionas ekstremalesnis bus. Musu vaikai labai issigando armagedono, nors nebijojo monstru namo ir piratu. Daugiausiai laukem 40 min, siaip 10 min mazdaug ant daugelio. Maisto kainos kosmines, parduotuve tik kazkur uz parko. Zaislu kainos kaip ir musu parduotuvese, rubu t.p. nenustebino.Man pirmas parkas daugiau patiko, nes jis toks autentiskas, pasakiskas, tikras, kitame daugiau visokiu naujoviu (3D ir t.t.), ekstremalesni atrakcionai. kaskadininku sou nespejom nors turejo prasidet 11-15, o mes buvom 11-00, bet jau nebeileido zmoniu. ai jau ruoskites anksciau.
Atsakyti
kaskadininkų šou rekomenduoja būti mažiausiai prieš 30 min.
Šiaip mes irgi studios mažiau laiko praleidžiam nei Disneyland parke. Tiesiog vaikam ten karuselės per ekstremalios, bet šiaip ten šou fainesni būdavo - animagique ar cinemagique, stitch live. Vaikam ten patinka Tram tours, Slinky dog, Ratatouile, Cars rally, Flying carpets. Tai pasisupam ir vėl traukiam į Disneyland park. Migruojam pastoviai.
Dabar labai daug rekonstruoja, todėl šįmet ir pasirinkom nevažiuoti. Taupom 2017, kuomet prasidės25-mečio šventimai. daug uždarytų šou, atrakcionų, tai kažkaip ir... Šiaip labai norėtųsi, tikrai važiuočiau, bet palauksim.
Visi pasakoja, man tik seilė tįsta, baltas pavydas ima. Labai trūksta tos atmosferos.
Atsakyti