Grizom ir mes siandien. Is karto padekosiu visom,kad dalinates informacija ir ispudziais, nes man labai padejo tai,ka cia suzinojau.
Papasakosiu apie savo kelione (pati viska suplanavau, suziurejau kaip man reikejo):
Skridom dviese su 6mete dukra su Air Lituanica i Sarl De Goil oro uosta (beje kartu su Merunu ir jo zmona bei vaikiuku skridom). Nuo ten labai patogiai ir greitai veza metro. suaugusiam 10 eur, iki 10 metu puse kainos. PASTABA: kas keliauja su metro- reikia skirti miesto metro linijas ir uzmiescio. Tarkim nuo CDG oro uosto iki Paryziaus centro-uzmiescio (kainuoja brangiau) nuo Paryziaus centro iki Disneilendo-irgi uzmiescio. Vat cia as ir padariau klaida- isvykstant panaudojau miesto ribu bilietuka ir atvykus i Disneilendo stoti manes neisleido aparatas. Teko pazeidineti ir lysti per uzdarytus vartus (tarkim siandien mus metru viduje patikrino kontrole).
Viesbutis buvo Residence du parc (per laukus 2 km iki Disneilendo). Prie pat iejimo autobuso stotele. Autobusas veza: metro-viesbutis-Disneilendas. Suaugusiam 2 Eur, vaikui nieko. Viesbucio numeryje yra virtuvele, todel vakar vakare sekmingai isvirem grikiu su sasiskom vakarienei. Turejom ir dziuveseliu ir arbatos.
Paryziau centras (boksatas, Notre dam) visiskai nesuzavejo. Zmoniu nerealiai visur, kava visur- sysalai (bent kur as buvau).Mano megstamu "starbaku" neradau centre. Visur eiles: ledu (3.50 eur)-eiles,kavos-sysalu (4 eur) eiles, MCdonaldas-eiles, pasysiot eiles. Apie laivukus, kurie plaukia SENA, as isvis nekalbu, nes nustebus,kaip jie dar nepaskendu, nes and borto tikrai per daug zmoniu plaukdina. Apie luvra ir kitus meno centrus as jau su vaiku ir nesvajojau. Dar daug paprasaiku, kurie ikyriai praso pinigu.
DISNEILENDAS: kartais net braukiau asaras nuo grozio, spalvu, muzikos. Labai grazu.Paradas 17.00 val velavo kokiu 40-50 min, bet verta laukimo, nes laaabai grazios princeses, fejos,kiti herojai, karietos ir visas kitas rekvizitas,muzika super. Dar buvo keli pasirodymai dienos metu, vyko donaldai, mikiai. O koki pusvalandi po princesiu parado buvo fantanu pasirodymas prie princesiu pilies fontanai su muzika ir sviesa. Irgi grazu. Bilietus i disneilenda pirkau internetu per kazkoki kita saita, ne disney. ankstesniuose puslapiuose jis nurodytas. 1 diena vienas parkas, 87 eur suauges+vaikas.
Viesbutis kainavo 118 eur dviem mum dviem naktim.
Pastovejom eilese prie kiekvieno atrakciono, kur leido su musu ugiu. Dienos metu buvo labai karsta,todel kur reikejo laukti 45 min- labai sunku isstoveti buvo... o malonumas- 1 minute skrydzio
zodziu. Restoranu neuzsakinejom, valgem hot doga, vaikiska kompleksa su bulvytem,ledas ir gerimais- 22 EUR. Su savim nieko nesivezem, nes taip buvo suplanuota kelione,kad 1 diena buvom mieste ir nesinorejo rupintis bagazu, tadturejau tik kuprine viena.
Turiu planeli kiap atskridus nuvykti iki metro. Kam reik skambinkit- galiu atiduot jei Vilnietes, ar persiusti mailu. 8670 45874. Isvykom is parko galvojom vaziuosim metro- bet kai pamaciau eiles prie kasu, automatu- pasidare bloga, tad valanda laiko laukem savo autiko. Turiu nufilmuotu vaizdeliu, noriu surasti programele,kuri man sujungtu i viena. Gal kuri zinote kokia, lengvesnio naudojimo, kad is atskiru gabaliuku sukurti viena ir ant "virsaus" uzdeti kokia daina?
Dar atejo tokia mintis: mano drauge pvz sake,kad jai DLendas nepatiko, nes jau atgyvenes, reikia remonto. Tokiu dalyku nepastebejau. Atsidurem tikroje pasakoje. Tad su kokia nuotaika vyksit, matyt taip kelione ir pasiseks
Gal zinot kokiu kitu parku,kur yra sistema, kad nereiktu taip ilgai stoveti eilese? Aciu uz demesi ir sekmes keliaujant