Stebiu jus ir aš kartais tyliai. Nemažai visokių minčių ir idėjų prisigraibsčiau Bet šį kartelį nesusilaikiau nepagyrus Juodai fantastiškai padirbėta
Mes su viena firma irgi jau kaip ir pradėjom tartis, sumokėjom už virtuvės,bei drabužinės paprojektavimą,žadėjo per kelias dienas padaryti. Bet jau dvi savaitės gavau tik virtuvės planelį, tokį visiškai paprastą, ikea programos lygio. Kuris kainavo 100lt prašiau kuo greičiau drabužinę paprojektuoti,nes visi daiktai šiuo metu bet kaip sumesti ,neturi vietų ir per juos kambary pelėsis auga...na tikrai labai labai reikia ir tylu...kaip nemalonu iš tiesų toks bendravimas, gal tikrai žmogus neturi laiko,bet tai kam žadėjo greitai viską padaryti? Nervas ima. Šiąnakt 12-ai firmų išsiuntinėjau užklausas ir beveik visos atrašė iki pietų. Reiks rinktis kažką kito kur daryt. Nes čia su tokia firmele (rekomenduota ir sakyčiau gan žinoma mano mieste) iki vasaros neturėsiu baldų
QUOTE(Flirt @ 2014 01 21, 17:18)
gal pasirodysit?
pasirodyciau, jei kas imestu nuoroda, kur paskaityti kaip ikelti foto.
QUOTE(Juodai @ 2014 01 21, 16:32)
Pagal planą matos, kad trumpoji siena yra ne 4.9m, o 3,77. Tai va kas gavos...
Pradedant nuo durų šaldytuvas 600mm, orkaitės spinta 600mm, ūkinė spinta 600mm, jos apačioje galima būtų planuotis indaplovę, ūkinė spinta virš stalviršio ~650mm - šitą spintą galima būtų skelti į dvi dalis, kur viršuje būtų gili spintelė pakeliamomis durelėmis - retai naudojamiems daiktams, o apačioje spintutė su žaliuzinėm "durelėm", tokiom pakeliamom, panašiai, kaip ant langų būna apsauginės žaliuzės, kad netrukdytų jų atidarymas šalia ant stalviršio padėtiem daiktam. Kažkur buvau mačius foto, paieškosiu, atsiųsiu . Ten galėtų būti virtuvinis kombainas, skrudintuvė ir t.t. Apačioje kampinė I tipo spintelė, atsidaranti jau užsukus palei kitą sieną 500mm durelėmis. Toliau 600mm plautuvės spintelė - rekomenduoju daryti stalčių, labai patogu šiukšlėms, tikriausia esat skaitę SM temose, kaip mes garbinam stalčius . Užsukus vėl I tipo spintelė, tik šita 450mm durelėmis. Toliau 450mm stalčių blokas - aliejams, prieskoniams, po to 900mm stalčių blokas su įmonuota kaitlente. Galima buvo šitoj vietoj daryti vienodus stalčių blokus po 675mm, tačiau tada kaitlentė mintuotųsi kairiau, tada darbastalio liktų mažiau. O jei montuoti ją dešiniau 675mm stalčių bloke, tada ji gautųsi beveik prie pat krašto - irgi negerai. Dėl to pakomponavau taip, kad palikti kuo daugiau darbastalio, ir atitraukti kaitentę nuo krašto kiek įmanoma daugiau - nebūtina gi ją montuoti per vidurį stalčių bloko. Kitoj pusėj 300mm pratęsiau stalviršį, kad patogiau būtų sėdėti ant pusbario kėdžių, būtų kojoms vietos. Geriausia gal būtų pratęsti jį kokia 400mm ir gal reiktų kraštinę plokštę pratęsti kartu su juo, kad nebūtų toks atsikišęs stalviršio kampas, kaip dabar yra . Pusbario kėdžių dešinėje dėl pratęsto stalviršio galima padaryti dar vieną spintelę, ar lentyną, ar vyninę - jau čia pagal poreikį.
Na, toliau viskas kaip ir aišku, ar ne - stalas prie lango, šalia indauja. Tiesa, abejojeu dėl spintučių virš plautuvės - ar Jums reikia tokių? Ar yra džiovyklos virš plautuvės poreikis? Dabar matot, nupiešiau tokias susišaukiančias su indauja, kad neatrodytų jos visai vienišos .
Dar labai norėjau pabandyt virtuvinį kelt prie lango, tačiau paskui pagalvojau, kad toli bus prie jo vaikščiot kiekvienąkart - ar į šaldytuvą, ar vandens įsipilt, ar dar ko nors. O dabar gaunas ta valgomojo erdvė kiek atskirta, gal ir gerai. Juk svetainė atskirai, tai ten tikriausia svečius sodinsit, o ir iš virtuvės bus arčiau sunešiot viską .
Tiesa, sakėt nenorit kaitlentės saloj, šiuo atveju gavos pussalėj. Bet galima virš kaitlentės dėti recirkuliacinį gartraukį, jam nereikia ventiliacijos vamzdžio. Kokių gražių yra Elica firmos, kaip šviestuvai atrodo. Mes dabar irgi recirkuliacinį įsimontavę, kaitlentė saloje. Matėt tikriausia SM mano virtuvės nuotraukas.
Tai va, galvokit, sakykit visas pastabas, norus, poreikius .
Pradedant nuo durų šaldytuvas 600mm, orkaitės spinta 600mm, ūkinė spinta 600mm, jos apačioje galima būtų planuotis indaplovę, ūkinė spinta virš stalviršio ~650mm - šitą spintą galima būtų skelti į dvi dalis, kur viršuje būtų gili spintelė pakeliamomis durelėmis - retai naudojamiems daiktams, o apačioje spintutė su žaliuzinėm "durelėm", tokiom pakeliamom, panašiai, kaip ant langų būna apsauginės žaliuzės, kad netrukdytų jų atidarymas šalia ant stalviršio padėtiem daiktam. Kažkur buvau mačius foto, paieškosiu, atsiųsiu . Ten galėtų būti virtuvinis kombainas, skrudintuvė ir t.t. Apačioje kampinė I tipo spintelė, atsidaranti jau užsukus palei kitą sieną 500mm durelėmis. Toliau 600mm plautuvės spintelė - rekomenduoju daryti stalčių, labai patogu šiukšlėms, tikriausia esat skaitę SM temose, kaip mes garbinam stalčius . Užsukus vėl I tipo spintelė, tik šita 450mm durelėmis. Toliau 450mm stalčių blokas - aliejams, prieskoniams, po to 900mm stalčių blokas su įmonuota kaitlente. Galima buvo šitoj vietoj daryti vienodus stalčių blokus po 675mm, tačiau tada kaitlentė mintuotųsi kairiau, tada darbastalio liktų mažiau. O jei montuoti ją dešiniau 675mm stalčių bloke, tada ji gautųsi beveik prie pat krašto - irgi negerai. Dėl to pakomponavau taip, kad palikti kuo daugiau darbastalio, ir atitraukti kaitentę nuo krašto kiek įmanoma daugiau - nebūtina gi ją montuoti per vidurį stalčių bloko. Kitoj pusėj 300mm pratęsiau stalviršį, kad patogiau būtų sėdėti ant pusbario kėdžių, būtų kojoms vietos. Geriausia gal būtų pratęsti jį kokia 400mm ir gal reiktų kraštinę plokštę pratęsti kartu su juo, kad nebūtų toks atsikišęs stalviršio kampas, kaip dabar yra . Pusbario kėdžių dešinėje dėl pratęsto stalviršio galima padaryti dar vieną spintelę, ar lentyną, ar vyninę - jau čia pagal poreikį.
Na, toliau viskas kaip ir aišku, ar ne - stalas prie lango, šalia indauja. Tiesa, abejojeu dėl spintučių virš plautuvės - ar Jums reikia tokių? Ar yra džiovyklos virš plautuvės poreikis? Dabar matot, nupiešiau tokias susišaukiančias su indauja, kad neatrodytų jos visai vienišos .
Dar labai norėjau pabandyt virtuvinį kelt prie lango, tačiau paskui pagalvojau, kad toli bus prie jo vaikščiot kiekvienąkart - ar į šaldytuvą, ar vandens įsipilt, ar dar ko nors. O dabar gaunas ta valgomojo erdvė kiek atskirta, gal ir gerai. Juk svetainė atskirai, tai ten tikriausia svečius sodinsit, o ir iš virtuvės bus arčiau sunešiot viską .
Tiesa, sakėt nenorit kaitlentės saloj, šiuo atveju gavos pussalėj. Bet galima virš kaitlentės dėti recirkuliacinį gartraukį, jam nereikia ventiliacijos vamzdžio. Kokių gražių yra Elica firmos, kaip šviestuvai atrodo. Mes dabar irgi recirkuliacinį įsimontavę, kaitlentė saloje. Matėt tikriausia SM mano virtuvės nuotraukas.
Tai va, galvokit, sakykit visas pastabas, norus, poreikius .
man ji irgi patriko, dar nespejau sustudijuoti visu uzrasu, bet kazkaip ta kaitlente ir man ir kam darbe rodziau bei vyras (nors jis maziausia balsa turi sitoj vietoj) pritaria kad jos ten nedaryti (kaip ir saleleje) man ir tas gartraukis ir dar tarkim cia tai valgyt prises vaikai, o puodai virs, karstis bus, kazkaip nepatogu, nu man tiesiog nelabai. Vyro dar nuomone tas dvi galines spinteles daryti pakabinamas o atsiradusi stalvirsi isnaudoti arbatinukui ar kavos aparatui. Dar del "uzslepto"saldytuvo ta prasme imontuojamo sakykite labai kaina skiriasi ? nes man jie grazu bet jei stipriai permoket tai manau neverta.
dar i ta tema susiradau vienus savo uzsakovus ir pakalsiau ka jie man virtuvei gali pasiulyti gero, tai jie gamina furnitura ir aluminines rėmeliai su įv stiklu.
parase jie man apie tuos BLUM (brangesnis variantas gali būti Blum furnitura Austrija , o pigesnis Amix analogas BLUMO kinija gera kokybė) ar jum ka sako, iki sito as dar nedaejau. Reikia labai pasikalbeti su baldininku ka jis dar pasakys.
o Juodai tai as neturiu zodziu
Na ir Juodai sugebėjimai. Galėtumėt dirbt virtuvės baldų projektavime.
Gal kas galėtų patart kaip planuotis stalčius nes apačioj noriu, kad būtų stalčiai, jei nevisi tai bent jau dauguma. bet nežinau, kaip protingiau būtų juos daryt. Ta prasme kokio dydžio ir aukščio.
Gal kas galėtų patart kaip planuotis stalčius nes apačioj noriu, kad būtų stalčiai, jei nevisi tai bent jau dauguma. bet nežinau, kaip protingiau būtų juos daryt. Ta prasme kokio dydžio ir aukščio.
QUOTE(Mistica @ 2014 01 21, 20:00)
Na ir Juodai sugebėjimai. Galėtumėt dirbt virtuvės baldų projektavime.
saldytuvas prie pat orkaites? reikia kazkokio tarpelio manau.
http://public.fotki....le23/downloads/
jeigu atidaro cia turetu buti mano dabartine virtuve, ziauriai maza, net nufotkinti normaliai neina, tai va kaip ir sakiau turint galimybe, daryciau didesni tarpa tarp kaitlentes ir kriaukles, naujojoje savo virtuveje tai esu pasizymejus pirmu punktu.
jeigu atidaro cia turetu buti mano dabartine virtuve, ziauriai maza, net nufotkinti normaliai neina, tai va kaip ir sakiau turint galimybe, daryciau didesni tarpa tarp kaitlentes ir kriaukles, naujojoje savo virtuveje tai esu pasizymejus pirmu punktu.
Juodai pavare juodai
As vakar ir siandien issiuntinejau uzklausas. Tai, aisku, maloniausiai ir issamiausiai bendrauja, pas ka ir kainos didziausios.
Tik man striuka su vilnieciais. Vieni tai geriausiai atrase - atvaziuokite i salona, turesite 3-4 valandas malonumo. Gal kazka pasiulys be virtuves?
As vakar ir siandien issiuntinejau uzklausas. Tai, aisku, maloniausiai ir issamiausiai bendrauja, pas ka ir kainos didziausios.
Tik man striuka su vilnieciais. Vieni tai geriausiai atrase - atvaziuokite i salona, turesite 3-4 valandas malonumo. Gal kazka pasiulys be virtuves?
QUOTE(miegale23 @ 2014 01 21, 17:39)
http://public.fotki....le23/downloads/
atidaro atidaro
va taip ir buna, kai pasidarai atrodo galejo but taip ir anaip
man rodos virtuves musu vienodos tavo ne 2.2x2.5 daugmaz
QUOTE(Flirt @ 2014 01 21, 19:55)
atidaro atidaro
kazkas panasaus, nes virtuvei jau 6 metai, tai tiksliu ismatavimu nepamenu, bet vizualiai viena siena ne daugiau 2.5metro, o kita iki 3metru. Man buvo gerai, supratau kurioj vietoj tobuleti, o kai bus nauji gyventojai, tai pasikeis pagal save.
QUOTE(Juodai @ 2014 01 21, 16:04)
Aš sakyčiau taip: įdėkit visos patalpos planą priedo, tada bus daugiau minčių. Dabar visai neaišku, dėl ko ta sienelė daroma - kam ji? nuo ko slepiatės? yra ir kitokių būdų kiek atsitverti, jei jau yra poreikis. Dabar viskas suspausta į tą kampą - visi trys karštieji taškai viens prie kito - negerai, nepatogu. Viens kepa, kits ateina obuolį nusiplaut, trečias alaus pasiimt - ir stumdotės visi užpakaliais . Dar suprasčiau tokį išdėstymą, jei virtuvikė tikrai kišenė būtų, o dabar - viename kampe sulindę visi, o kitame puikuojasi sau ponia indauja laisve ir erdve .
Sutinku su jumis kad dujine ir plautuve suspausta i viena kampa. Tikrai per viena spintele trauksim plautuve i kaire. Per dvi spintles nenoriu traukti, nes tikrai nenoriu kriaukles po langu. Noriu tik darbastalio po langu.
Kas del sieneles ir slepimosi, ji ne del slepimosi, bet del to kad is uz jos yra iejimas i virtuve ir svetaine. Ant tos sieneles ir tv kabinsis (tik aisku ne is virtuvinio puses, is kitos). Bet tikriausiai be plano sudetinga isivaizduot. Sioki toki planeli turiu bet ten ir stalas ir minkstas kampas ne taip sudeti, kaip reikia. Cia projektuotojas savo nuoziura papaise, as darysiu kitaip, tai jei imesiu toki sakysit kas cia per vejai , tai gal nerodysiu tokio. Gal perpiesti
gal galit kas duot gerųjų Kazlų rūdoj kur gamina baldus kontaktus? Nes kažkaip randu kelis...
Ačiū Thea!
Ačiū, Ritandra .
Sutinku, kad kaitlentė nelabai toj vietoj dėl to, kad šalia yra praėjimas, bet tik dėl to. Lygiai tokioj pačioj pozicijoj turiu dabar aš ir 2 maž vaikai - jokių problemų . Nelaikau karštų puodų ant jos visą dieną . Padėliosiu dar kitaip - kaip suprantu, orkaitę galima leisti žemyn?
Įmontuojami šaldytuvai yra brangesni ir jų talpa mažesnė.
Kokio tarpelio?
Atidarė. Noriu paklaust - ar ta rankšluoščų kabykla plautuvės kairėje naudojama pagal paskirtį? Man būtent tokia ji baisiai nepatogi atrodo - nu niekada nesupratau, kam tie trys pagaliukai vienas po kitu yra , juk nesukabinsi ten trijų rankšluoščių... Jei jie būtų pasukti 90 laipsnių kampu, tada kita kalba, o dabar
QUOTE(Ritandra @ 2014 01 21, 18:47)
Ačiū, Ritandra .
Sutinku, kad kaitlentė nelabai toj vietoj dėl to, kad šalia yra praėjimas, bet tik dėl to. Lygiai tokioj pačioj pozicijoj turiu dabar aš ir 2 maž vaikai - jokių problemų . Nelaikau karštų puodų ant jos visą dieną . Padėliosiu dar kitaip - kaip suprantu, orkaitę galima leisti žemyn?
Įmontuojami šaldytuvai yra brangesni ir jų talpa mažesnė.
QUOTE(Ritandra @ 2014 01 21, 19:09)
saldytuvas prie pat orkaites? reikia kazkokio tarpelio manau.
Kokio tarpelio?
QUOTE(miegale23 @ 2014 01 21, 19:39)
jeigu atidaro cia turetu buti mano dabartine virtuve
Atidarė. Noriu paklaust - ar ta rankšluoščų kabykla plautuvės kairėje naudojama pagal paskirtį? Man būtent tokia ji baisiai nepatogi atrodo - nu niekada nesupratau, kam tie trys pagaliukai vienas po kitu yra , juk nesukabinsi ten trijų rankšluoščių... Jei jie būtų pasukti 90 laipsnių kampu, tada kita kalba, o dabar