Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 9

QUOTE(Teka @ 2014 01 27, 08:52)
O kuo čia kičas tokie fasadai?
http://baldaivirtuve...palvos-virtuve/

Kiek išsiaiškinau, tai ta blizgi plokštė, kaip aš vadinau, yra poliruotas MDF. Ar būna tokios LDMP nežinau.

Dešimtuk, sakot, kad tai daug brangiau nei paprasta plokštė? O maždaug kiek brangiau?
Man atrodo, kad paprastą šviesią plokštę sunkiau valyt, nei tokią poliruotą. Ar aš klystu?

LMDP plokštė gali būti skirtingų faktūrų. Tas skirtingas faktūras skirtingi gamintojai skirtingai įvardina. Pasitelkęs vieno gamintojo pavyzdžiu pabandysiu pavardinti. C faktūra - turi lygegrečiai su raštu einančius negilius įspaudus, VV (velvetas) faltūra - visiškai lygi, L (linėja) grublėta faktūra - grublėta, kaip tarka. Ši dabar viena iš madingiausių, M (apelsinos žievelė), G - lygi, slidi, turinti blizgumo. smile.gif
Kiti gamintojai gamina panašiais fakturas, bet ir kažkiek besiskiriančias. Tad vieno gamintojo "velvetas" gali būti teplus, o kito ne. Teplumas, priklauso nuo konkretaus gamintojo faktūros. Ar matysis nedideli įbrėžimai t.p. priklauso nuo faktūros, tekstūros ir spalvos.
LMDP plokščių kainos dešimtimis litų už kvadratą, MDF - šimtais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 27 sausio 2014 - 14:19
Mindija wub.gif mano svajoniu virtuve, bet as pabijojau balto stlavirsio cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Dešimtukas @ 2014 01 27, 14:17)
LMDP plokštė gali būti skirtingų faktūrų. Tas skirtingas faktūras skirtingi gamintojai skirtingai įvardina. Pasitelkęs vieno gamintojo pavyzdžiu pabandysiu pavardinti. C faktūra - turi lygegrečiai su raštu einančius negilius įspaudus, VV (velvetas) faltūra - visiškai lygi, L (linėja) grublėta faktūra - grublėta, kaip tarka. Ši dabar viena iš madingiausių, M (apelsinos žievelė), G - lygi, slidi, turinti blizgumo.  smile.gif
Kiti gamintojai gamina panašiais faturas, bet ir kažkiek besiskiriančias. Teplumas, priklauso nuo konkretaus gamintojo faktūros. Ar matysis nedideli įbrėžimai t.p. priklauso nuo faktūros, tekstūros ir spalvos.
LMDP plokščių kainos dešimtimis litų už kvadratą, MDF - šimtais.

o kaip praktiškumo atžvilgiu, ar matos įbrėžimai, ar lengvai jie atsiranda, dėmės ir pan pvz ant baltos blizgesio turinčios LMDP ir MDF?
Papildyta:
QUOTE(kuzyte @ 2014 01 27, 14:18)
Mindija wub.gif mano svajoniu virtuve, bet as pabijojau balto stlavirsio cool.gif

paprastos plokštės balto ir aš bijau, todėl imsiu tamsesnį, margesnį gal, o vat akmens masės būčiau irgi ėmus grynai baltą wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2014 01 27, 15:20)
o kaip praktiškumo atžvilgiu, ar matos įbrėžimai, ar lengvai jie atsiranda, dėmės ir pan pvz ant baltos blizgesio turinčios LMDP ir MDF?
Papildyta:

na čia kaip Dešimtukas rašė - kainų skirtumas yra gan ženklus, automatiškai ir vaizdas ir galimybės yra visai kito lygio. Jūs iš principo turėtumėt apsispręsti ko norite, nes jeigu nesvarbu ar LMDP ar dažyta MDF, tai Jūs dar ne visai "giliai" virtuvėje lotuliukas.gif lyskite giliau lotuliukas.gif
labai labai iš principo, laminatas turi būti tvirtesnis, nei dažai, bet tai nereiškia, jog pirmasis yra nesubraižomas ir neturi trūkumų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Panevėžys @ 2014 01 27, 14:24)
na čia kaip Dešimtukas rašė - kainų skirtumas yra gan ženklus, automatiškai ir vaizdas ir galimybės yra visai kito lygio. Jūs iš principo turėtumėt apsispręsti ko norite, nes jeigu nesvarbu ar LMDP ar dažyta MDF, tai Jūs dar ne visai "giliai" virtuvėje  lotuliukas.gif lyskite giliau lotuliukas.gif
labai labai iš principo, laminatas turi būti tvirtesnis, nei dažai, bet tai nereiškia, jog pirmasis yra nesubraižomas ir neturi trūkumų  4u.gif

oi, apie mane geriau išvis patylėsiu biggrin.gif labiau neapsisrendusios ši tema dar nematė biggrin.gif realiai noriu MDF, kiek teko matyt, jis tikrai gražiau atrodo, BET yra toks dalykas, kaip kaina dar. tai va. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2014 01 27, 14:20)

Ta apie kuria čia kalbėjau G faktūros (šiek tiek blizgi LMDP) fasadams retai naudojama ir yra viena pigiausių LMDP plokščių, dažniausiai balta. Labiausiai įbrėžimai matosi ant tamsių spalvų plokščių turinčių "velveto" faktūrą. Pvz. Phleiderer "Kaštonas Venge" - graži spalva, bet labai besibraižanti plokštė. Braižiosi ir MDF, o įbrėžimai labiau pastebimi vien dėl to, kad ji vienspalvė. LMDP - vienspalvių įbrėžimai irgi labai pastebimi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 27 sausio 2014 - 14:30
QUOTE(Teka @ 2014 01 27, 14:16)
o tu rupke, ir aš noriu eksperimento biggrin.gif o kodėl jis eksperimentinis?

Baldininkas pats darė mirksiukas.gif Norėjo išbandyt ar sunkiai/lengvai apdirbama ta akmens masė, tai ir pasiūlė paekperimentuot. Rizikavau, galėjo gi nušleivint/nukreivint, bet gavosi viskas gerai, sakė net patys nesitikėjo, kad viskas taip paprastai apdirbama smile.gif

QUOTE(kuzyte @ 2014 01 27, 14:18)

Dėkui 4u.gif Aš ir bijojau, bet dabar drąsiai visiems galiu sakyt, kad turbūt 100 kartų praktiškiau nei būtų juodas ir dar jei blizgus drinks_cheers.gif Lyginu su kaitlente ir stalu.
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2014 01 27, 15:26)
oi, apie mane geriau išvis patylėsiu biggrin.gif labiau neapsisrendusios ši tema dar nematė biggrin.gif realiai noriu MDF, kiek teko matyt, jis tikrai gražiau atrodo, BET yra toks dalykas, kaip kaina dar. tai va. smile.gif

su MDF įmanomi visokie frezavimai, užapvalinimai, bangelės, raštai, imitacijos, zanyčkės, nes paskui viskas dažosi, o LMDP - stačiakampis ir ant briaunų kantas. Ir viskas. jeigu tiek užtenka ir tenkina - tada MDF nebūtina. jei nenorite kanto ant briaunos ir reikia zanyčkių - tada dažytas MDF 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dešimtukas @ 2014 01 27, 14:28)
Ta apie kuria čia kalbėjau G faktūros (šiek tiek blizgi LMDP) fasadams retai naudojama ir yra viena pigiausių LMDP plokščių, dažniausiai balta. Labiausiai įbrėžimai matosi ant tamsių spalvų plokščių turinčių "velveto" faktūrą. Pvz. Phleiderer "Kaštonas Venge" - graži spalva, bet labai besibraižanti plokštė. Braižiosi ir MDF, o įbrėžimai labiau pastebimi vien dėl to, kad ji vienspalvė. LMDP - vienspalvių įbrėžimai irgi labai pastebimi.

hm, tai norit pasakyt, kad baltai dažytas ir su blizgesiu (kaip pas Mindiją) MDF nelabai praktiškas, ane? bet tai aš vistiek noriu vienspalvio, tai kokį bepasirinkčiau, juk ant jo vistiek viskas matysis. vargas vargas

QUOTE(Panevėžys @ 2014 01 27, 14:30)
su MDF įmanomi visokie frezavimai, užapvalinimai, bangelės, raštai, imitacijos, zanyčkės, nes paskui viskas dažosi, o LMDP - stačiakampis ir ant briaunų kantas. Ir viskas. jeigu tiek užtenka ir tenkina - tada MDF nebūtina. jei nenorite kanto ant briaunos ir reikia zanyčkių - tada dažytas MDF  4u.gif

nu vat būtent tie kantai ir nepatinka tose LMDP.
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2014 01 27, 14:34)
hm, tai norit pasakyt, kad baltai dažytas ir su blizgesiu (kaip pas Mindiją) MDF nelabai praktiškas, ane? bet tai aš vistiek noriu vienspalvio, tai kokį bepasirinkčiau, juk ant jo vistiek viskas matysis. vargas vargas

Tai rinkitės MDF - jei ne gaila pinigų, aišku. smile.gif LMDP irgi yra labai įdomių ir gražių spalvų ir vis naujų atsiranda. Gamintojai prie mados taikosi. smile.gif
Atsakyti
Mindija,virtuvė nuostabiai baltai graži,nuo šviežumo,net kvapą užima thumbup.gif . Prašosi ji tų medžių su kamienais,nors tu ką hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindija @ 2014 01 27, 14:29)

Dėkui 4u.gif Aš ir bijojau, bet dabar drąsiai visiems galiu sakyt, kad turbūt 100 kartų praktiškiau nei būtų juodas ir dar jei blizgus drinks_cheers.gif Lyginu su kaitlente ir stalu.

Labai grazi..
Bet jusu virtuve yra blizgi? Ir dar atram aukste? Keista pasirode.

Cia Ritandrai reikia daryti irgi istisini stalciu po kaitlente ir nereikes ten jokiu Cargo ar ranksluostiniu..

Atsakyti