QUOTE(minimule @ 2014 04 29, 22:15)
Sakykit, ar kelione i ta parka reikia uzsisakyti per ta psl? Kas i ja ieina,kokia kaina, kiek trunka nuykimas ir kiek laiko ten praleidziama? Ar rekomenduotumete vykti su 2m vaiku?
Mes uzsisakėme is anksto internetu dienos vizitą per tą psl. sumokėję avansinę įmoką kredito kortele 1000 THB už 2 asm., o paskui vietoje jau likusią dalį (suaugusiam viso 2500 THB, vaikui - 1250 THB). Yra galimybė pasirinkti ir variantą su nakvyne tame parke. Išvyką, manau, galima užsisakyti ir atvykus ekskursijų pardavimo vietose. Į kainą įėjo nuvežimas-parvežimas, pietūs, gido paslaugos ir programa.
Paėmė savo firminiu mikriuku nuo viešbučio, važiavome gal apie 1,5 val. Kelionės metu rodė lūdną filmą apie dramblius ir parką. Nuvykus pristatė dienos programą. Su savo grupele vaikštinėjome po parką, klausėmės istorijų, šėrėme ir maudėme dramblius. Aplankėme dramblių medicinos punktą, sužinojome apie mitybą, pabuvojome ten, kur jie miega, žaidžia, maudosi ir pan. Man didžiausią įspūdį turbūt paliko dramblių šėrimas ir maudymas bei jausmas liečiant storą dramblio odą, straublį, susitikimas su parko įkūrėja. Taip pat labai priimtina pati parko idėja gelbėti, saugoti, mylėti dramblius jų neišnaudojant bei šviesti žmones. Parke daug laisvai laksto ir priglaustų benamių šunų.
Pietūs švediško stalo principu tikrai gausūs. Po pietų gavome apie valandą laisvo laiko. Tai kas snūduriavo, kas deginosi prieš saulutę, kas parduotuvėlėje suvenyrų ieškojo, kas alų gurkšnojo. Ten tokia didelė dengta teritorija yra, kurioje ir dramblių maisto sandėliai, ir stalai grupėms su kėdėmis, ir parduotuvė, tualetai ir t. t.
Mums dar labai pasisekė, kad galėjome susipažinti su parko įkūrėja, ją tuo metu filmavo televizija, tai teko galimybė ją stebėti bei kartu pasėdėti po dramblio galva prie jo priekinių kojų. Žodžiu, man buvo įspūdis didžiulis. Tik tiek, kad paskui jau persekiodavo liūdesys pamačius ne to parko dramblius, kuriuos vertė groti armonikėlėmės, atlikinėti cirko numerius ir pan.
Dėl vykimo su vaikiuku nelabai ką galėsiu patarti... Ten buvo nemažai, bet jau paaugusių vaikų. Šiaip patogumai yra - tualetas, maistas, pavėsis. Man pati išvyka neatrodė labai sunki. Ten tikrai galima prisitaikyti ir esant poreikiui praleisti kokią atrakciją liekant su vaikiuku dengtoje teritorijoje