Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(Erikutė @ 2014 01 31, 11:55)
Sveikutės 4u.gif
susiruošiau kept Rafaelo tortą, tačiau kažką ne taip padariau  g.gif
Dabar kepa biskvitas,bet jo vidurys įdubęs, po 35 min pabandžiau krapštuku patikriny ar iškepė, pasirodo visai skystas doh.gif dabar toliau kepu,bet biskvitas kaip reikiant jau rudas,o vidurys taip ir neiškilo doh.gif
Laukiu skubiai patarimų, nes maišysiu tešlą dar kartą....
Ačiū

ar kepet is 1 normos?kokio diametro formoj kepet?orkaite gerai ikaitinta? nu man tai pats patikimiausias biskvitas,tik viena karta gal isejo prastesnis,bet todel,kad patingejau ir kiausinius plakiau gal kiek trumpiau (siaip juos reikia laaabai gerai isplakti,ju turis turi padideti kelis kartus)......miltu nededu niekad daugiau nei parasyta recepte,maza to,jei kiausiniai buna mazi,tai dadedu 1 kiausiniu daugiau-gaunasi labai purus tada ax.gif
p.s.geriausiai,jei orkaite didesne ir eina sutalpinti i 2 formas viename lygyje(tada tai garantuotai iseina thumbup.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo umedyte: 31 sausio 2014 - 16:06
Ačiū už patarimus 4u.gif
Dakepiau tą patį biskvitą,gavosi truputį įdubęs, bet nieko...
Tortas gavosi labai skanus smile.gif Net MB,kuris nekenčia kokosų, paragavo ir buvo labai nustebęs, kad taip skanu biggrin.gif

kepiau 23 cm formoj, galvoju,kad patingėjau ilgiau kiaušinius paplakt blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes,
Noreciau suzinoti kaip vadinasi torto sluoksnis ,toks sokoladinis-traskantis.Valgiau torta PARYZIUS,OLIMPIJA.Ten buvo tas sluoksnis.Gal cia kurioje temoje ir buvo rasyta apie ji,taciau labai jau daug temu reiketu perskaityti doh.gif o reikia informacijos skubiai.Is anksto dekoju 4u.gif
Papildyta:
Ar yra kas is Jusu kepa tortus pagal uzsakymus Vilniuje?Reiketu torto vaiko gimtadieniui su vaikisku papuosimu. 4u.gif
Atsakyti
gal yra kas gamina tortu papuosimus Vilniuje, prasyciau man i AZ parasyt 4u.gif
Atsakyti
gal kuri turit iki parduotuvės Lui tortuko receptą labai norėčiau išsikepti 4u.gif
Atsakyti
laba diena, reikia SOS patarimo 4u.gif 4u.gif tortas valgomas sestadieni, sokoladiniai biskvitai su grietineles-jogurto-varskes pertepimu plius vysniomis is kompoto. ar galiu torta sutepti siandien? isivaizduoju kad bus skanesnis. ar vistik bus negerai,ir sutepti rytoj? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes,

be galo noriu patobulinti savo konditerijos sugebejimus. esu pandziusi keleta lengvesniu ir sunkesniu receptu. Pagaliau nusprendziau, kad reiktu uzsirasyti i konditerijos kursus, kuriuos apie vasario viduri organizuoja Zirmunu darbo rinkos mokymo centras. Kursai vakariniai, galima rinktis tuos modulius, kuriu jums norisi. Jei bus norinciu, pasidometi galite tel. 2711679.
Atsakyti
QUOTE(lape snape* @ 2014 02 06, 11:55)
laba diena, reikia SOS patarimo  4u.gif  4u.gif  tortas valgomas sestadieni, sokoladiniai biskvitai su grietineles-jogurto-varskes pertepimu plius vysniomis is kompoto. ar galiu torta sutepti siandien? isivaizduoju kad bus skanesnis. ar vistik bus negerai,ir sutepti rytoj? 4u.gif

Jei grietineles galiojimo laikas leidzia, darykit siandien.
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2014 02 06, 12:08)
Jei grietineles galiojimo laikas leidzia, darykit siandien.

aciu Jums thumbup.gif
Atsakyti
lape snape* jei produktu galiojimo laikas geras, tai butinai pertepineciau tik siandien. Man tortai skanesni, kai pastovi min 2 - 3 paras. Aisku tortas tortui nelygus, bet dar ir nuo pertepimo priklauso. Jei pertepimas sunkesnis, tirstesnis, tai gali nepakakti 1 nakties / dienos susigerimui. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(umedyte @ 2014 01 31, 17:01)
ar kepet is 1 normos?kokio diametro formoj kepet?orkaite gerai ikaitinta? nu man tai pats patikimiausias biskvitas,tik viena karta gal isejo prastesnis,bet todel,kad patingejau ir kiausinius plakiau gal kiek trumpiau (siaip juos reikia laaabai gerai isplakti,ju turis turi padideti kelis kartus)......miltu nededu niekad daugiau nei parasyta recepte,maza to,jei kiausiniai buna mazi,tai dadedu 1 kiausiniu daugiau-gaunasi labai purus tada  ax.gif
p.s.geriausiai,jei orkaite didesne ir eina sutalpinti i 2 formas viename lygyje(tada tai garantuotai iseina  thumbup.gif  )

Kepant kelias skardas vienu metu ilgeja kepimo laikas ir ne visos orkaites vienodai kelia abi skardas, gali buti kad vienas biskvitas iskil kitas pusiau - nezinanciai savo orkaites naujai kepejai to nerekomenduociau.

Kepu jau tikrai netrumpai ir nemazai, ivairius biskvitus - orkaite savo zinau, kai reik ir atidarineju ir badau - nieks nebijo, bet RAFAELO biskvitas man dar misle, tingiu gadinti produktus eksperimentams kepu juos atskirai po viena ir dziaugiuosi rezultatu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Renata123 @ 2014 02 06, 14:52)
lape snape* jei produktu galiojimo laikas geras, tai butinai pertepineciau tik siandien. Man tortai skanesni, kai pastovi min 2 - 3 paras. Aisku tortas tortui nelygus, bet dar ir nuo pertepimo priklauso. Jei pertepimas sunkesnis, tirstesnis, tai gali nepakakti 1 nakties / dienos susigerimui. 4u.gif

drinks_cheers.gif tikra tiesa, naminis tortas turi susistoveti min. 1-2paras, tas negalioja tik tortams kuriu kremas sutvirtinamas zelatina, jis nesigeria todel dregme priklauso nuo sulaistymo.
Atsakyti
sveikos ax.gif buvau susiplanavus sūnaus gimtadieniui į darželį kepti tortą,bet šiandien sužinojau,kad nešti reikia kažką "sauso"...gal ką patartumėt? šakočio nepadarysiu,nebent pirkt ir nešt,o norisi kažką tikrai naminio..... g.gif
Atsakyti