Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(naitas @ 2014 11 26, 10:37)
man iš vienos normos gaunasi tortas apie 2,5 kg, kai uždengiu mase.

jeigu daugiau iškepu, nieko tokio  biggrin.gif . Labai skanu tiesiog su pienu.

drinks_cheers.gif tas biskvitas man vienas tų skaniųjų, tik geriau be pieno smile.gif Tiesiog pasvarsčiau, kad 30cm formoje iš dešimties kiaušinių gal sunkoka būtų iškepti g.gif
Atsakyti
Dar noriu pasikonsultuoti su jumis. Draugė paprašė iškepti tortą maždaug 20 žmonių. Aš turiu tokių dydžių formas 18,24,30. Maždaug pasiskaičiavau, kad reiktų 4kg torto.Tad kuris variantas geriau: 2 aukštų (18 ir 24) Rafaelo ir Šokoladinis su karameliniu aguonų sluoksniu ir vyšniomis; ar 30cm tik Rafaelo. Nesu dar kepusi tokių dideliu tortų,dažniausiai valgytoju būdavo iki 10 smile.gif Proga būtų 2 gimtadieniai ir Naujieji metai. Puošti planuoju cukrine mase ir aisingu. Busiu labai dėkinga už bet kokius pamąstymus smile.gif
Atsakyti
saniva, turėtų tikti 18 ir 24 cm, manau bus net virš 4 kg, jeigu tortai iš keturių biskvitų
Atsakyti
QUOTE(likta @ 2014 11 27, 12:03)
saniva, turėtų tikti 18 ir 24 cm, manau bus net virš 4 kg, jeigu tortai iš keturių biskvitų

Ačiū
Atsakyti
QUOTE(likta @ 2014 11 27, 12:03)
saniva, turėtų tikti 18 ir 24 cm, manau bus net virš 4 kg, jeigu tortai iš keturių biskvitų

o ar nebutu per mazas skirtumas tarp dvieju aukstu, 18 ir 24 cm? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2014 11 27, 16:31)
o ar nebutu per mazas skirtumas tarp dvieju aukstu, 18 ir 24 cm? g.gif

Na aš tas formas viena ant kitos buvau uždėjus,tai normaliai atrodė. Bet aš dar nesu kepus 2 aukštų, todėl ir laukiu patarimų iš kepėjų smile.gif
Atsakyti
man 23 ir 16 visada iseina 5 kg....su papuosimu,jeigu dengta pastilazu ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sarah-: 27 lapkričio 2014 - 22:34
Patarkite, merginos.
Bandysiu išsikepti morenginį torčiuką: du sluoksniai morengo, du- biskvitų. Valgysim (jei bus ką) šeštadienį. Jei iškepsiu antradienį morenginius sluoksnius, o tepsiu tik ketvirtadienį- nieko jiems nenutiks? Kur, kaip laikyti juos iki tepimo? Ir kiek laiko džiovinti? Visuose receptuose skiriasi tas laikas, pavartau senesnes temas- irgi skirtingai verysad.gif
Atsakyti
Sveiki,norejau paklausti gal kas atsakytu.Kepsiu meduti ir noriu puosti slapia beze.Ar reikia sviestiniu kremu aptepti ar tiks grietines kremas?
Atsakyti
QUOTE(newmind @ 2014 12 01, 14:59)
Sveiki,norejau paklausti gal kas atsakytu.Kepsiu meduti ir noriu puosti slapia beze.Ar reikia sviestiniu kremu aptepti ar tiks grietines kremas?

Reikia aptepti sviestiniu butinai. Grietinele tirpdins beze wink.gif
Papildyta:
Merginos, gal zinot skanu torta su kokosu,apart raffaelo torto?
Atsakyti
QUOTE(aura/v @ 2014 12 01, 17:09)
Reikia aptepti sviestiniu butinai. Grietinele tirpdins beze wink.gif



Tai viršų ir šonus tepti sviestiniu,o grietineles netepti.ar kai sustings sviestinis tepsis ant grietineles kremo?Turbūt durni klausimai,bet neišmastau pati:-)
Atsakyti
QUOTE(newmind @ 2014 12 01, 17:15)
Tai viršų ir šonus tepti sviestiniu,o grietineles netepti.ar kai sustings sviestinis tepsis ant grietineles kremo?Turbūt durni klausimai,bet neišmastau pati:-)

Man paciai kada reikejo ir zinau,kad beze su grietine/ grietinele nedraugauja, bet medaus torto nusprendziau negadinti, nes man tas sviestinis cia visai ne i tema atrodo, nors kepiau vestuvems ir ziauriai rizikavau, bet netepiau sviestiniu....ir vuolia viskas buvo ok...paprasciausiai labai netepiau daug iki galo jau kad varvetu tas grietineles kremas sonuose, taip jau minimaliai, labiau krastus beze uzglaisciau ir virstunini, o tada jau puosiau toliau...jei nebijot kaip as rizikuokit, o jei nieko pries sviestini medaus torte, tai darykite kaip ir priklauso biggrin.gif sekmes eksperimentuojant
Atsakyti