Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(Samanta @ 2014 11 04, 23:00)
Parašykite prašau kokios proporcijos  blush2.gif
Dėkoju  smile.gif



prasom)

http://aj-receptai.b...u-vaisiais.html
Atsakyti
Gal čia kas žinos
turiu sausu mielių, o receptas su "normaliomis".
kiek dėt sausų mielių vietoj 25gr paprastų? g.gif
Atsakyti
Sveikos gal kas turit Vienuoliu napoleono recepta, man kazkodel neatidaro nuorodos senos verysad.gif .

Atsakyti
QUOTE(vandalisa @ 2014 11 06, 19:37)
Sveikos gal kas turit Vienuoliu napoleono recepta, man kazkodel neatidaro nuorodos senos  verysad.gif .


VIENUOLIŲ NAPOLEONAS (Cipciukas pasidalino)


Nerekomenduoju , kas mėgsta gaivius tortus ( jogurtinius , želinius ) .
Aš dariau iš pusės normos ...12 cm. skersmuo 7 lakšteliai ) .
LAKŠTELIAMS..


900 g, miltų

500 g. margarino
2 kiaušiniai
1/2 arb. šaukštelio druskos

KREMUI ...

1 litras pieno
pusantros stiklinės cukraus ( stiklinė turbūt senovinė buvusi , tai 250 ml.)
4-5 tryniai
4-5 dideli su kaupeliu šaukštai miltų
300 g. sviesto
pagal norą , citrinos žievelė , vanilė ....



Į dubenį beriam miltus , padarom duobutę , ten mušam kiaušinius , ir tarkuojam šaltą margariną .
Užminkome tešlą , dedame per naktį šaltai ( na jei vakare minkėte ) .

Ryte išimam ,padaliname į 7 gabaliukus , iškočiojame , subadome šakute ( pūslės beveik nekyla ) , dedame ant sviestinio popieriaus , ir kepame ...prieš tai skardą sudrėkinus vandeniu .

Šitie lakšteliai ne kaip sluoksniuotos tešlos , o panašūs į sveriamus sviestinius, labai trapius sausainius .

Atvėsiname .

Kremui nuo 1 l. pieno nupilame 1 stiklinę .
Visą kitą , pilame į puodą , suberiame 1 stiklinė cukraus ( puse pasiliekam ) , ir paverdame apie 20 minučių .

Trynius išplakame su likusiu cukrumi ( jei reikia dedame vanilę ) , sudedame miltus ir supilame pieną , gerai išmaišoma , kad neliktų gumuliukų .

Plona srovele pilame į lėtai verdantį pieną vis maišydamos , taip dar pakaitiname iki sutirštės .

Atšaldome .

Sviestą išplakame iki purumo .

Dedame jo po šaukštą į virtą kremą , įdedam išmaišom , vėl įdedam .....

Jei palaikysite kremą šaldytuve , jis sustings ir be vargo pertepsite tortą , jei ne , tepkite formoje .

P.S .....Patarsiu pagaminti pora dienų prieš valgymą .
Kremo užtektinai visam tortui pertepti .
Kol kas skaniausia ( man ) iš čia bandytų Napoleonų .

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2014 11 06, 18:56)
VIENUOLIŲ NAPOLEONAS (Cipciukas pasidalino)


user posted image

Labai Aciu Jofky thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vandalisa @ 2014 11 06, 20:17)
Labai Aciu Jofky  thumbup.gif


Jeigu domina savo Napoleono receptą galiu ikelt 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2014 11 06, 21:24)
Jeigu domina savo Napoleono receptą galiu ikelt  4u.gif

domina domina.. su spanguolėm?
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2014 11 06, 22:57)
domina domina.. su spanguolėm?


Ne. Man tas spanguolių ar kitas rūgščios uogienės pertepimas fui. O kad nebutu vien beribis saldumas, aš cirtinos įspaudžiu į kremą, bet po labai truputi ir ragauju, kad nebutu rūgštu bet jaustusi gaiva 4u.gif

Napoleonas

Tešla:

350 gr. miltų
220 gr. sviesto
70 gr. Grietinės
25 gr. Brendžio/konjako
1 didelis kiaušinis
Druskos

Viską sukapoti, suminkyti, padėt į šaldytuvą. Iškočiotus blynus subadyti šakute, kepti 170 C kol paruduos. Atvėsinti.

Kremas:

220 gr. Sviesto ištirpinti.
2 šaukštus suberti į sviestą išsijotų miltų ir kepinti maišant kol pagels.
500 gr kondencuoto pašildyto pieno suplakti su šia masę.
25 gr brendžio/ konjako/romo
Vanilinas/citrinos sulčių
Viską plakant sudėti 2 kiaušinio trynius. Plakti kol kremas sutirštės ir bus purus.
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2014 11 07, 00:03)
Ne. Man tas spanguolių ar kitas rūgščios uogienės pertepimas fui.

biggrin.gif fuj? biggrin.gif kažkodėl man iš atminties tik toks napoleono tortas ir plaukia.. bet gal ir klystu, gal nereikia tų spanguolių.

Ačiū už receptą. Bet neaišku, kiek tų sulčių turi būti dedama.. lašiukas ar visos citrinos sultys?
Atsakyti
QUOTE(Salduspauksciai @ 2014 11 05, 20:03)
Gal čia kas žinos
turiu sausu mielių, o receptas su "normaliomis".
kiek dėt sausų mielių vietoj 25gr paprastų?  g.gif



mazdaug 9 gr

bet buna skirtingu gamintoju... skaitykite ant pakiuko ka parasyta/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ulitka: 07 lapkričio 2014 - 17:28
QUOTE(naitas @ 2014 11 07, 16:53)
biggrin.gif  fuj?  biggrin.gif  kažkodėl man iš atminties tik toks napoleono tortas ir plaukia.. bet gal ir klystu, gal nereikia tų spanguolių.

Ačiū už receptą. Bet neaišku, kiek tų sulčių turi būti dedama.. lašiukas ar visos citrinos sultys?


Lašiuko neužteks biggrin.gif tiesiog po vieną arbatinį šaukštelį pilu ir ragauju mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2014 11 07, 16:53)
biggrin.gif  fuj?  biggrin.gif  kažkodėl man iš atminties tik toks napoleono tortas ir plaukia.. bet gal ir klystu, gal nereikia tų spanguolių.




O as irgi neisivaizduoju napoleono be rugsciu pertepimu.... blush2.gif mano seimai tokie buna per saldus...o vat pvz.su juoduju serbentu pertepimais sueina labai skaniai thumbup.gif thumbup.gif o kazin kaip su tomis spanguolemis-ar dziovintas jas pameto i krema,ar ju uogiene pertepineja kas kelinta sluoksni ?kaip darot.merginos? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo umedyte: 08 lapkričio 2014 - 19:53