QUOTE(vandalisa @ 2014 11 06, 19:37)
Sveikos gal kas turit Vienuoliu napoleono recepta, man kazkodel neatidaro nuorodos senos
.
VIENUOLIŲ NAPOLEONAS (Cipciukas pasidalino)
Nerekomenduoju , kas mėgsta gaivius tortus ( jogurtinius , želinius ) .
Aš dariau iš pusės normos ...12 cm. skersmuo 7 lakšteliai ) .
LAKŠTELIAMS..
900 g, miltų
500 g. margarino
2 kiaušiniai
1/2 arb. šaukštelio druskos
KREMUI ...
1 litras pieno
pusantros stiklinės cukraus ( stiklinė turbūt senovinė buvusi , tai 250 ml.)
4-5 tryniai
4-5 dideli su kaupeliu šaukštai miltų
300 g. sviesto
pagal norą , citrinos žievelė , vanilė ....
Į dubenį beriam miltus , padarom duobutę , ten mušam kiaušinius , ir tarkuojam šaltą margariną .
Užminkome tešlą , dedame per naktį šaltai ( na jei vakare minkėte ) .
Ryte išimam ,padaliname į 7 gabaliukus , iškočiojame , subadome šakute ( pūslės beveik nekyla ) , dedame ant sviestinio popieriaus , ir kepame ...prieš tai skardą sudrėkinus vandeniu .
Šitie lakšteliai ne kaip sluoksniuotos tešlos , o panašūs į sveriamus sviestinius, labai trapius sausainius .
Atvėsiname .
Kremui nuo 1 l. pieno nupilame 1 stiklinę .
Visą kitą , pilame į puodą , suberiame 1 stiklinė cukraus ( puse pasiliekam ) , ir paverdame apie 20 minučių .
Trynius išplakame su likusiu cukrumi ( jei reikia dedame vanilę ) , sudedame miltus ir supilame pieną , gerai išmaišoma , kad neliktų gumuliukų .
Plona srovele pilame į lėtai verdantį pieną vis maišydamos , taip dar pakaitiname iki sutirštės .
Atšaldome .
Sviestą išplakame iki purumo .
Dedame jo po šaukštą į virtą kremą , įdedam išmaišom , vėl įdedam .....
Jei palaikysite kremą šaldytuve , jis sustings ir be vargo pertepsite tortą , jei ne , tepkite formoje .
P.S .....Patarsiu pagaminti pora dienų prieš valgymą .
Kremo užtektinai visam tortui pertepti .
Kol kas skaniausia ( man ) iš čia bandytų Napoleonų .
user posted image