Gal katra galėsit man pagelbėt...
reik sugalvoti užrašą ant torto-knygos.. buhalterės jubiliejui...
neilgą..susijusį su gimtadieniu ir profesija... suku galvą jau antra savaitė... ir jaučiu, kad man-ši misija neįmanoma
QUOTE(ram-une @ 214 01 25, 12:58)
Gal katra galėsit man pagelbėt...
reik sugalvoti užrašą ant torto-knygos.. buhalterės jubiliejui...
neilgą..susijusį su gimtadieniu ir profesija... suku galvą jau antra savaitė... ir jaučiu, kad man-ši misija neįmanoma
reik sugalvoti užrašą ant torto-knygos.. buhalterės jubiliejui...
neilgą..susijusį su gimtadieniu ir profesija... suku galvą jau antra savaitė... ir jaučiu, kad man-ši misija neįmanoma
Teiraukites papuosimu temoje
+2014 01 25, 13:01-->
dėkui
QUOTE(Bridz @ 2014 01 25, 13:01)
Teiraukites papuosimu temoje
dėkui
labas ,norejau patarimo kepsiu sokoladini karamelini torta ten kremas is rududu ir maskarpones ka butu galima ideti i krema kad jis butu standesnis ir nevarvetu per sonus?
QUOTE(@boruze2@ @ 2014 01 25, 22:33)
labas ,norejau patarimo kepsiu sokoladini karamelini torta ten kremas is rududu ir maskarpones ka butu galima ideti i krema kad jis butu standesnis ir nevarvetu per sonus?
nelabai aisku butentapie kuri klausiat
QUOTE(ramune.v @ 2014 01 23, 21:42)
man 16cm su 300 zele gaunasi +/-1.5, jei puosimas nesunkus daryciau 18cm ir deciau maziau zele, bet jei nera 18 formos tai arba daryciau aukstesni torta (daznai ir taip ji kepu ne is 3 bet is 4 biskvitu ta pacia norma tik plonesnius) arba 21 ir apipjauciau
vat sitas varskinis 18cm svere 2.1kg, bet pas mane plona mase ir l. mazai sviestinio.
vat sitas varskinis 18cm svere 2.1kg, bet pas mane plona mase ir l. mazai sviestinio.
Labai gražiai papuoštas
QUOTE(@boruze2@ @ 2014 01 25, 21:33)
labas ,norejau patarimo kepsiu sokoladini karamelini torta ten kremas is rududu ir maskarpones ka butu galima ideti i krema kad jis butu standesnis ir nevarvetu per sonus?
Jei dedasi tik site du produktai , tai varveti neturetu, nes nei vienas is situ produktu nera skystas ,neplakite mikseriu ,maisykite saukstu, ir niekas nesuskystes
QUOTE(tarškaliukas @ 2014 01 26, 12:40)
Na, įkyri aš, visgi,... nesulaukus Jūsų patarimų dėl ypatingo išskirtinio skonio kepinio, klausiu kitaip: kokį viskio padažą patartumėte gaminti šalia šio pyrago?
Autores savi bloge nurode mazdaug taip "kadangi pyragas yra riebokas , suvalgem ji viena" , tad vargu ar dar reikia prie jo kokio padazo. Beti cia diskutuojama apie tortus, del pyragu manau klauskit kitoje temoje
+2014 01 26, 12:58-->
Na, nesupratau, kokioje temoje klausti ar komentuoti, atsiprašau. Gal galite nurodyti kokioje? Dėl recepto, svarstau išmėginti su kitais riešutais, tikiuosi, skonis nenukentėtų. Beje, man padažo norisi tik suteikti kitokį skonį, kad ir alkoholio.
QUOTE(Bridz @ 2014 01 26, 12:58)
Autores savi bloge nurode mazdaug taip "kadangi pyragas yra riebokas , suvalgem ji viena" , tad vargu ar dar reikia prie jo kokio padazo. Beti cia diskutuojama apie tortus, del pyragu manau klauskit kitoje temoje
Na, nesupratau, kokioje temoje klausti ar komentuoti, atsiprašau. Gal galite nurodyti kokioje? Dėl recepto, svarstau išmėginti su kitais riešutais, tikiuosi, skonis nenukentėtų. Beje, man padažo norisi tik suteikti kitokį skonį, kad ir alkoholio.
QUOTE(amorosa @ 2014 01 26, 10:46)
Jei dedasi tik site du produktai , tai varveti neturetu, nes nei vienas is situ produktu nera skystas ,neplakite mikseriu ,maisykite saukstu, ir niekas nesuskystes
Taip dedasi tik sitie du produktai ir kvapu truputi visada plakdavau su mikseriu dabar aisku kodel skistokai gaudavosi darysiu auksta torta ir be borteliu todel ir nesinorejo kad varvetu kremas reikes mase apdengti.....ACIU UZ PATARIMA
Vaniline Rafaelo svajone su Advocat likeriu
biskvitą kepame bet kokį šviesų, aų pati kepiau Rafaelo biskvita,bet man šiame torte norėjosi kiek kietesnio /tvirtesnio biskvito ir Rafaelo biskvitas tarsi pranyko.
Kremas pertepimui:
0,7l.pieno
3 kiaušinių tryniai
1 st.cukraus
3,5-4 V.Š. krakmolo
2 V.Š. miltų
250g. kambario temp.sviesto,
3/4 puodelio Advocat likerio,
200g.kokoso
1 vanilės ankštis.
Sulaistymui:
vanduo+cukrus+citrina
Į prikaistuvį pilame 0,5l.pieno ir 0,5st.cukraus ir vanilės ankštimi ir užverdame.
Trynius plakame su likusiu pienu,krakmolu,miltais.
Kai pienas užverda,jį plona srovele pilame į nuoalt maišomą trynių masę,paskui vėl viska perpilame i prikaistuvį ir dedam ant viryklės. Nuolat maišome. Masei sutirštėjus,ją atvėsiname iki kambario temp.
Išplakame sviestą su likusiu cukrumi iki purumo.
Sumaišome su išvirtu kremu iki vientisos mases,beriame kokosu drožles,vis maiįant pilame plona srovele likerį.
Surinkimas:
biskvitas+sulaisymas+kremas,ir taip kartojam.
Mano pastebejimai,kaip jau minejau,kita karta biskvita kepsiu standesnį, vietoje vanilės ankšties dėjau arbatinį šaukštelį vailes pastos ir pyliau sauksteli kokosų ekstrakto ir supyliau 30g,maltu migdolų.
biskvitą kepame bet kokį šviesų, aų pati kepiau Rafaelo biskvita,bet man šiame torte norėjosi kiek kietesnio /tvirtesnio biskvito ir Rafaelo biskvitas tarsi pranyko.
Kremas pertepimui:
0,7l.pieno
3 kiaušinių tryniai
1 st.cukraus
3,5-4 V.Š. krakmolo
2 V.Š. miltų
250g. kambario temp.sviesto,
3/4 puodelio Advocat likerio,
200g.kokoso
1 vanilės ankštis.
Sulaistymui:
vanduo+cukrus+citrina
Į prikaistuvį pilame 0,5l.pieno ir 0,5st.cukraus ir vanilės ankštimi ir užverdame.
Trynius plakame su likusiu pienu,krakmolu,miltais.
Kai pienas užverda,jį plona srovele pilame į nuoalt maišomą trynių masę,paskui vėl viska perpilame i prikaistuvį ir dedam ant viryklės. Nuolat maišome. Masei sutirštėjus,ją atvėsiname iki kambario temp.
Išplakame sviestą su likusiu cukrumi iki purumo.
Sumaišome su išvirtu kremu iki vientisos mases,beriame kokosu drožles,vis maiįant pilame plona srovele likerį.
Surinkimas:
biskvitas+sulaisymas+kremas,ir taip kartojam.
Mano pastebejimai,kaip jau minejau,kita karta biskvita kepsiu standesnį, vietoje vanilės ankšties dėjau arbatinį šaukštelį vailes pastos ir pyliau sauksteli kokosų ekstrakto ir supyliau 30g,maltu migdolų.