Aš jau po truputį pradedu susidraugaut su snicerso biskvitu. Kadangi paskutiniu metu teko kept kelis, tai dariau taip, kepiau iš pusės normos per du kartus. Taip pat formą apvyniojau šlapiu rankšluosčiu ir taip kepiau. Gavosi vidsai neblogai, dabar reiks bandyt kept visą iškarto su apvynotu rankšluosčiu. Šitą biskvitą, kaip ir visus kepu su ventiliatoriumi.
Sveikos Šnekėjau su mama, kad noriu Napoleoną kepti, sakė yra kepusi ir reikia medaus tiek ir tiek... a aš nepasižiūrėjuis receptų prisipirkau medaus ir dabar niekur nerandu tokio recepto kur napoleonas būtų su medum, ypač, kad lakštai keptusi su medum Gal kuri žinote tokį receptą?
sveikos,
teko paragauti Cekojoje ju nacionalinio pyrago MARLENKOS ir jis man pasirode tobulas, tad nutariau susirasti recepta ir pati ji issikepti.
Dariau pagal si recepta, rasta SM
MARLENKA
Sudetis biskvitams:
2 kiausiniai
60g sviesto
200g cukraus
40g medaus
0.5 arbatinio saukstelio kepimo milteliu
600g miltu
Kremui:
230ml kondencuoto pieno
2 kiausiniai
30g medaus
60g sviesto
100g graikisku riesutu
Biskvito gaminimas:
Sudedam cukru ir medu i maza puoda,kuri kaitinam ant vidutines ugnies kol mase susimaiso, cukrus istirpsta.Nukeliam nuo ugnies, dedame sviesta, sumaisome, tada kiausinius ir kepimo miltelius, sumaisom.Tada beriame issijotus miltus, maisom, minkom.Tesla padalinam I 5 gabaliukus, iskociojam juos i kvadrato formos lakstus ir kepame 3-5 minutes, 180 laipsniu karstyje.
Kremo paruosimas:
I nedideli puoda , ant vidutines ugnies islydyti sviesta.lengvai pilame isplaktus kiausinius su medumi.Gerai ismaisome.Po truputi pilame kondencuota piena ir gerai maisome.Palikti krema ant ugnies, kol jis pasidarys lipnus , apie 3-5 minutes( manau reiktu maisyti).Atausinti.
ESU ZIAURIAI PIKTA. Gavosi visiskas pravalas. Biskvitai ir kremas iskeliavo tiesiai i siuksliadeze..arba receptas visiskas briedas, arba paraidziui juo nereikia vadovautis, kaip dariau as...mano manymu, produktu kiekiai neteisingi (miltu nurodyta per daug), ju maisymo eiliskumas (karamele susoko i kieta gabala) ir t.t.
GAL KAS GALITE PAKOMENTUOTI, GAL ESAT DARE SI PYRAGA ARBA ZINOTE KITA RECEPTA?
ACIUUU
teko paragauti Cekojoje ju nacionalinio pyrago MARLENKOS ir jis man pasirode tobulas, tad nutariau susirasti recepta ir pati ji issikepti.
Dariau pagal si recepta, rasta SM
MARLENKA
Sudetis biskvitams:
2 kiausiniai
60g sviesto
200g cukraus
40g medaus
0.5 arbatinio saukstelio kepimo milteliu
600g miltu
Kremui:
230ml kondencuoto pieno
2 kiausiniai
30g medaus
60g sviesto
100g graikisku riesutu
Biskvito gaminimas:
Sudedam cukru ir medu i maza puoda,kuri kaitinam ant vidutines ugnies kol mase susimaiso, cukrus istirpsta.Nukeliam nuo ugnies, dedame sviesta, sumaisome, tada kiausinius ir kepimo miltelius, sumaisom.Tada beriame issijotus miltus, maisom, minkom.Tesla padalinam I 5 gabaliukus, iskociojam juos i kvadrato formos lakstus ir kepame 3-5 minutes, 180 laipsniu karstyje.
Kremo paruosimas:
I nedideli puoda , ant vidutines ugnies islydyti sviesta.lengvai pilame isplaktus kiausinius su medumi.Gerai ismaisome.Po truputi pilame kondencuota piena ir gerai maisome.Palikti krema ant ugnies, kol jis pasidarys lipnus , apie 3-5 minutes( manau reiktu maisyti).Atausinti.
ESU ZIAURIAI PIKTA. Gavosi visiskas pravalas. Biskvitai ir kremas iskeliavo tiesiai i siuksliadeze..arba receptas visiskas briedas, arba paraidziui juo nereikia vadovautis, kaip dariau as...mano manymu, produktu kiekiai neteisingi (miltu nurodyta per daug), ju maisymo eiliskumas (karamele susoko i kieta gabala) ir t.t.
GAL KAS GALITE PAKOMENTUOTI, GAL ESAT DARE SI PYRAGA ARBA ZINOTE KITA RECEPTA?
ACIUUU
Gal kuri žino, kiek laiko gali išbūti nesutepti "Nevėžio" lakštai? Ir kaip juos geriausiai būtų laikyti?
Mergaitės, gal turite praktiškų patarimų kaip iškepti gražiai vieneto formos tortą? Turiu kepimo formą vieneto formos paprastą, nenuimamais šonais. Biskvitą iškepusi išimsiu kaip nors, bet kaip jį sutepti ir suslėgti lygiai? Jo netepsiu vėl toje pačioje formoje, po to jaunebeišimsiu kogero gražiai. Tortas bus snikerinis.
QUOTE(Blykstė @ 2014 09 04, 17:09)
Mergaitės, gal turite praktiškų patarimų kaip iškepti gražiai vieneto formos tortą? Turiu kepimo formą vieneto formos paprastą, nenuimamais šonais. Biskvitą iškepusi išimsiu kaip nors, bet kaip jį sutepti ir suslėgti lygiai? Jo netepsiu vėl toje pačioje formoje, po to jaunebeišimsiu kogero gražiai. Tortas bus snikerinis.
Bandykit į kepimo formą įdėt maistinę plėvelę, tada geriau išsiims.
QUOTE(punkis @ 2014 09 04, 16:30)
Bandykit į kepimo formą įdėt maistinę plėvelę, tada geriau išsiims.
Tepkit be formos, as daznai taip darau. Tik paskui pries puosiant reikia truputi krastus apipjaustyti kad lygiau butu
QUOTE(Blykstė @ 2014 09 04, 17:09)
Mergaitės, gal turite praktiškų patarimų kaip iškepti gražiai vieneto formos tortą? Turiu kepimo formą vieneto formos paprastą, nenuimamais šonais. Biskvitą iškepusi išimsiu kaip nors, bet kaip jį sutepti ir suslėgti lygiai? Jo netepsiu vėl toje pačioje formoje, po to jaunebeišimsiu kogero gražiai. Tortas bus snikerinis.
aš visada tepu formose, prieš tai įtiesus ar maistinės plėvelės, ar paprasčiausiai perkirptą celofaninį maišelį ir uždengiu visus formos kraštus... jis ir patį suteptą tortą apsaugo nuo sąlyčio su kepimo forma, o kai reikia išimti tiesiog apverčiu ir viskas. šiuo atveju vienetas apvertus žiūrės ne į tą pusę, tadą jį reikėtų dar kartą apversti, vartymo daugiau, bet nereikia pjaustinėti
labai paprastas ir labai nesudetingas, pagamins kiekviena http://sokiaivirtuve...braskine-gaiva/
MERGAITES REIK INTENSYVAUS SKONIO SOKOLADINIO BISKVITO, ne puraus bet tokio sodraus kur butu dantis kur suleisti gal ka rekomenduosit?
QUOTE(ramune.v @ 2014 09 09, 15:50)
MERGAITES REIK INTENSYVAUS SKONIO SOKOLADINIO BISKVITO, ne puraus bet tokio sodraus kur butu dantis kur suleisti gal ka rekomenduosit?
Čia yra pyrago receptas, bet puikiai tinka vietoje biskvito, man jis labai patinka, gaunasi storas, reiktų pjauti į dvi ar net į tris dalis. Gal ir jums patiks:
250 ml Gineso alaus
250 g nesūdyto sviesto
75 g kakavos
200 g smulkaus cukraus
142 ml grietinės
2 vidutinio dydžio kiaušiniai
1 v. š. vanilės ekstrakto
275 g miltų
2 ½ a. š. sodos
Labas rytas.
Vero cafe yra toks tortas Mocartas. Per google jokiu nuorodu nerandu nei kas ji kepa ndi receptu. Gal esate ka issniukstineje?
Vero cafe yra toks tortas Mocartas. Per google jokiu nuorodu nerandu nei kas ji kepa ndi receptu. Gal esate ka issniukstineje?