gal kas galit pasidalint Snickerio biskvito kepimo ypatumais? nes kad ir ką darau, jis man vistiek iškepa su kalnu per vidurį, o šonai lieka tušti toks vaizdas, kad tiek, kiek įpilu tešlos, tai jinai remiasi į formos kraštus ir ten būna pilnas gražus biskvitas. O kai biskvitas kyla, tai jis kyla tik per vidurį. Aš kepu jį patiesus kepimo popierių ant dugno, o šonų niekuo netepu. Ar reikia šonus kuo nors patept, ar kepimo formą visą išklot kepimo popierium, ar dar kokį užkalbėjimą pasakyt, kad jis gražiai tolygiai iškiltų be jokių kalnų ? Nes, nors ir kepu tik naminiam vartojimui, nu jau užkniso negyvai tas dailusis biskvito pjaustymas ir lipdymas iš atraižų
QUOTE(Latifa @ 2014 08 28, 11:34)
labai pažįstama situacija bandykite kepti su popierium visą vidų išklojus, man tada iškepa su tokiu "pakenčiamu" kalniuku...
gal kuri esate bandžiusi šį tortuką: Biskvitinis medaus tortas noriu iškept kuo mažiau darbo reikalaujantį tortuką, bet skanų (dėl laiko stokos...) ar gal ką parekomenduotumėte?
QUOTE(mylimaa @ 2014 08 28, 13:45)
bandykite kepti su popierium visą vidų išklojus, man tada iškepa su tokiu "pakenčiamu" kalniuku...
o kaip jūs jį išklojate? dedate vientisą lapą ar vienu gabalu išklojate dugną, o iš kito gabalo kerpate juostą ir dedate šonuose? nes aš kai įtiesiu vientisą, tai gaunasi visiškas nesusipratimas, nes tada visas biskvito šonas gaunasi 'dantytas'
QUOTE(Latifa @ 2014 08 28, 12:52)
aš kloju vientisą, bet kuo labiau su rankomis suglostau raukšleles,o tada pilu tešlą. Pagal taisykles reikia dugną iskloto, o tada ilgu stačiakampiu apsukti šoną, jei gerai pamenu taip, bet gal kas mane pataisys jei klystu
QUOTE(mylimaa @ 2014 08 28, 14:17)
QUOTE(Latifa @ 2014 08 28, 12:52)
aš kloju vientisą, bet kuo labiau su rankomis suglostau raukšleles,o tada pilu tešlą. Pagal taisykles reikia dugną iskloto, o tada ilgu stačiakampiu apsukti šoną, jei gerai pamenu taip, bet gal kas mane pataisys jei klystu
nu reiks kitą kartą bandyt dar tuos šonus apsukt popierium, nes raukšlelių išlygint tai man nepavyksta nors gal ir mano popierius nelabai tinkamas, per storas gal bet kai kepu tik kelis kartus per metus, tai ir tuose popieriuose nesigaudau kuris geras, o kuris - blogas.
QUOTE(Latifa @ 2014 08 28, 11:34)
gal kas galit pasidalint Snickerio biskvito kepimo ypatumais? nes kad ir ką darau, jis man vistiek iškepa su kalnu per vidurį, o šonai lieka tušti toks vaizdas, kad tiek, kiek įpilu tešlos, tai jinai remiasi į formos kraštus ir ten būna pilnas gražus biskvitas. O kai biskvitas kyla, tai jis kyla tik per vidurį. Aš kepu jį patiesus kepimo popierių ant dugno, o šonų niekuo netepu. Ar reikia šonus kuo nors patept, ar kepimo formą visą išklot kepimo popierium, ar dar kokį užkalbėjimą pasakyt, kad jis gražiai tolygiai iškiltų be jokių kalnų ? Nes, nors ir kepu tik naminiam vartojimui, nu jau užkniso negyvai tas dailusis biskvito pjaustymas ir lipdymas iš atraižų
Man rodos aš atradau užkalbėjimą šiam biskvitui Reikia kepti ant mažesnės temperatūros ir ilgiau nei nurodyta recepte. Paskutinį kartą kepiau ant 170, ir kiek daugiau nei valandą. Kalnelis buvo visai nedidukas. Kitą kart kepsiu ant 160, ir tikiuosi kalno nebus visai Nelabai tikiu, kad kepimo popierius čia kažką reiškia. Aš jį dedu tik ant dugno, šonų netepu niekuo.
QUOTE(Latifa @ 2014 08 28, 12:34)
gal kas galit pasidalint Snickerio biskvito kepimo ypatumais? nes kad ir ką darau, jis man vistiek iškepa su kalnu per vidurį, o šonai lieka tušti toks vaizdas, kad tiek, kiek įpilu tešlos, tai jinai remiasi į formos kraštus ir ten būna pilnas gražus biskvitas. O kai biskvitas kyla, tai jis kyla tik per vidurį. Aš kepu jį patiesus kepimo popierių ant dugno, o šonų niekuo netepu. Ar reikia šonus kuo nors patept, ar kepimo formą visą išklot kepimo popierium, ar dar kokį užkalbėjimą pasakyt, kad jis gražiai tolygiai iškiltų be jokių kalnų ? Nes, nors ir kepu tik naminiam vartojimui, nu jau užkniso negyvai tas dailusis biskvito pjaustymas ir lipdymas iš atraižų
Man Snickeris iškepa su visai nedideliu kalniuku, tokiu padoriu- užtenka tik paragavimui Formos dugną kloju paprasčiausiu kepimo popieriumi, net nežinau firmos, bet kepu, kaip AIRA, žemesnėje temperatūroje, ilgiau ir dar miltų mažiau dedu į tešlą.
QUOTE(AIRA @ 2014 08 28, 16:10)
QUOTE(Doremina @ 2014 08 28, 16:42)
ir kodėl man neveikia šitas užkalbėjimas aš visada kepu 160 laipsniu temperatūroj, nes naudoju ventiliatorių, ir kepu visada ilgiau, ir miltų mažiau dedu negu parašyta, nes kitaip man neišsimaišo todėl ir buvau nusprendus, kad čia turėtų būti kažkokie burtai su tais formos šonais ir bandau visada formą pavartyt, kad tolygiai tešla pasiskirstytų. Bet rezultatas visada tas pats nedžiuginantis kalnelis Nu matyt teks iš naujo išrasti dviratį, arba rasti kitą tokį patį skanų torto receptą. Nes su kitais biskvitais, kad ir kaip retai aš juos bekepčiau, paprastai bėdų nebūna
Gal dėl ventiliatoriaus? jei neišsijungia jis, dar bandyk mažinti temperatūrą..
Pabandyk gal naudoti erikiuxxx bananinio torto biskvitą, jei reikia, vietoj kondensuoto pieno rududu dėk, manau snikersui turėtų tikti tas biskvitas, jie ten lb panašūs man pasirodė
Pabandyk gal naudoti erikiuxxx bananinio torto biskvitą, jei reikia, vietoj kondensuoto pieno rududu dėk, manau snikersui turėtų tikti tas biskvitas, jie ten lb panašūs man pasirodė
QUOTE(SaldiDiena @ 2014 08 28, 20:46)
Gal dėl ventiliatoriaus? jei neišsijungia jis, dar bandyk mažinti temperatūrą..
Pabandyk gal naudoti erikiuxxx bananinio torto biskvitą, jei reikia, vietoj kondensuoto pieno rududu dėk, manau snikersui turėtų tikti tas biskvitas, jie ten lb panašūs man pasirodė
Pabandyk gal naudoti erikiuxxx bananinio torto biskvitą, jei reikia, vietoj kondensuoto pieno rududu dėk, manau snikersui turėtų tikti tas biskvitas, jie ten lb panašūs man pasirodė
o tai visos snickerso biskvitą be ventiliatoriaus kepat ? tai gal čia ir bėda bet kažkaip kitiems biskvitams tas ventiliatorius nemaišo, tai net nepagalvojau, kad reiktų jį išjungt. Ačiū , dabar jau žinau koks bus mano kitas eksperimentas ir jei jau tas nesigaus, tai matyt teks ieškot jūsų pasiūlyto Erikiuxxx biskvito.
QUOTE(Latifa @ 2014 08 28, 21:31)
o tai visos snickerso biskvitą be ventiliatoriaus kepat ? tai gal čia ir bėda bet kažkaip kitiems biskvitams tas ventiliatorius nemaišo, tai net nepagalvojau, kad reiktų jį išjungt. Ačiū , dabar jau žinau koks bus mano kitas eksperimentas ir jei jau tas nesigaus, tai matyt teks ieškot jūsų pasiūlyto Erikiuxxx biskvito.
Nežinau, kaip visos, bet aš ventiliatoriaus nejungiu. Sėkmės Jums eksperimente
Aš nieko su ventiliatorium nekepu nebent pabaigoj, norint apskrudint ką nors įjungiu