Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(Doremina @ 2014 07 16, 17:02)
Ačiū už patarimą 4u.gif
O tešla "nepabėgs" iš tos apibrėžtos formos? Būtent "Raffaello" tešla g.gif  Pagalvojau, gal kas išeitų, jei kepčiau formoje kiekviena sluoksnį kaip atskirą biskvitą, apačią iškločiau, o šonus patepčiau riebalais.
Ir dėl surinkimo- skaičiau kažkur šiame forume, kad tortą surenka formoje, o paskui apverčia su viskuo ir gražiai išlipa tas tortukas lauk. Gal ir čia visai gerai būtų g.gif  Surinkinėti ne formoje man kažkaip nepatikimai atrodo g.gif
Jetus, kaip dabar paprasta atrodo iškepti torčiuką atsegamoje formoje smile.gif



kazkiek pabegs, tai ir rasiau,kad kai iskeps biskvitas - uzdedat torto forma ant iskepusio biskvito ir apipjaunat 4u.gif

del surinkimo - apvertineti is formos nesiryzciau g.gif rafelo torta ir be formos dailiai sutepsit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lape snape* @ 2014 07 16, 22:47)
kazkiek pabegs, tai ir rasiau,kad kai iskeps biskvitas - uzdedat torto forma ant iskepusio biskvito ir apipjaunat  4u.gif

del surinkimo - apvertineti is formos nesiryzciau g.gif rafelo torta ir be formos dailiai sutepsit 4u.gif

Ačiū 4u.gif Bandysiu. Laiko dar yra, kaip nors įsidrąsinsiu smile.gif
Atsakyti
Sveikos.
Man toks blondiniškas (turbūt) klausimas kilo: kaip apskaičiuoti, kokio svorio tortas bus? Apytiksliai. Ar reikia sudėti recepto produktų svorį, ar yra kokia metodika?
Atsakyti
QUOTE(Doremina @ 2014 07 20, 15:36)
Sveikos.
Man toks blondiniškas (turbūt) klausimas kilo: kaip apskaičiuoti, kokio svorio tortas bus? Apytiksliai. Ar reikia sudėti recepto produktų svorį, ar yra kokia metodika?

kremo tai taip, galit sudeti ir turesit, bet biskvito produktu svoris nebus toks, jis kepdamas nukepa. Dar nepamirskit + ssulaistymas ir jei puosit tai + sviestinis+papuosimai...

Ziurint koki torta kepsit, jei is populiariuju tai kepejos +/- gali pasakyti koks svoris bus.
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 07 20, 17:26)
kremo tai taip, galit sudeti ir turesit, bet biskvito produktu svoris nebus toks, jis kepdamas nukepa. Dar nepamirskit + ssulaistymas ir jei puosit tai + sviestinis+papuosimai...

Ziurint koki torta kepsit, jei is populiariuju tai kepejos +/- gali pasakyti koks svoris bus.

Tai su tom savo "Dviem širdim" aš čia duoduos doh.gif Jei jam imčiau pusantros- dvi normas Raffaello, gal būtų kokie 5 kg?
Kodėl, kodėl niekad nesvėriau sau kepamų tortų? Varna aš ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Doremina @ 2014 07 20, 18:15)
Tai su tom savo "Dviem širdim" aš čia duoduos doh.gif  Jei jam imčiau pusantros- dvi normas Raffaello, gal būtų kokie 5 kg?
Kodėl, kodėl niekad nesvėriau sau kepamų tortų? Varna aš ax.gif



jei kepat pagal standartini recepta kur 5kiausiniai, po 230 miltu ir cukraus, 65aliejaus...
tai biskvitas gaunasi apie 700-750g., krema galit pasiskaiciuoti smile.gif +sulaistymas apie 200-250g. ir + kuo puosit (sviestinis, mase ar kremas), + geles ar figureles.
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 07 20, 22:16)
jei kepat pagal standartini recepta kur 5kiausiniai, po 230 miltu ir cukraus, 65aliejaus...
tai biskvitas gaunasi apie 700-750g., krema galit pasiskaiciuoti smile.gif +sulaistymas apie 200-250g. ir + kuo puosit (sviestinis, mase ar kremas), + geles ar figureles.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Pasikartoju...
QUOTE(salduke @ 2014 07 13, 16:53)
Vėl kepiau Turtingą kavos. Šį kart biskvitus labai saugojau - nesutrupėjo. Bet tortas gavosi kiek per šlapias  verysad.gif  Kodėl?  g.gif
Sutepiau ketvirtad. vakare , valgėm - šeštad. po pietų. Sulaistymui sunaudojau apie pusę mažo puodelio (~100ml) kavos.

Atsakyti
QUOTE(salduke @ 2014 07 21, 17:19)
Pasikartoju...

gal dar kas papildys...gal but per ploni biskvitai jusu buvo ir pats tortukas maziukas... gal kremas per skystas ir nuo jo labai sudreko...gal labai dregnai laiket-nors neisivaizduoju kur tai galetu buti...o gal tiesiog jus nemegstat dregnu tortu ir jums taip atrodo,kad per daug smile.gif man asmeniskai jusu nurodytas kiekis sulaistymo,tai labai netgi per mazai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(okmantes @ 2014 07 21, 21:21)

Ačiū 4u.gif biskvitai nėra stori, apatinio išvis nelaisčiau, galvojau persigers, tai buvo labai sausas ir neskanus. Laikiau šaldytuve pusantros dienos. Beveik visi valgę sakė - šlapias. Įtariu reikėjo sutept iš vakaro.
Atsakyti
Labukas.visada kavos turtingam kepdavau asseni sokoladini biskvita.tik jis laaabai trapus ir ,aptepant sviestiniu kremu jo trupinukai visur veldavosi...pabandziau issikepti rafaelini su kakava,isejo kietesnis nei iprastas rafaelinis,kuris budavo labai purus..kakavos dejau vietoj miltu ,nieko nepadauginau.ar jis toks ir turi gautis? Gal dar yra koks kito sokoladinio biskvito receptas,pagal kuri kepat?Aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(umedyte @ 2014 07 22, 08:44)
Labukas.visada kavos turtingam kepdavau asseni sokoladini biskvita.tik jis laaabai trapus ir ,aptepant sviestiniu kremu jo trupinukai visur veldavosi...pabandziau issikepti rafaelini su kakava,isejo kietesnis nei iprastas rafaelinis,kuris budavo labai purus..kakavos dejau vietoj miltu ,nieko nepadauginau.ar jis toks ir turi gautis? Gal dar yra koks kito sokoladinio biskvito receptas,pagal kuri kepat?Aciu smile.gif


As kepu juodo misko

Tesla: (vienam biskvitui)
3 kiausiniai
150 gr. cukraus
100 gr. margarino
150 gr. miltu (g.b. ir maziau, viskas priklauso nuo kiausiniu dydzio, tesla t.b. kaip tirsti grietine)
3 arb. sauks. kakavos
1 arb. saukst. sodos

Tortui reikia 2-ju biskvitu
Atsakyti