Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(punkis @ 2014 07 10, 08:20)
kiekm esu darius tai jogurtinis labiausiai patiko.

Kažkurį gal galite pasiūlyti? O tai temose daug jogurtinių radau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Deta_ @ 2014 07 10, 09:21)
Kažkurį gal galite pasiūlyti? O tai temose daug jogurtinių radau...  ax.gif

aš darau paprastą tik jogurtas+grietinėlė (man skaniau kai jogurto būna šiek tiek daugiau nei grietinėlės) dar kartais dedu kokius vaisiuis ar želė gabaliukus. Aišku želatinos nepamiršti reikia smile.gif
Atsakyti
Gal žinot kiek laiko galima laikyti šaldytuve atidarytą Rududu kon.pieną? Kažin per savaitę nieko jam nenutiks, gal galėčiau paskui į tortą dėti?
Atsakyti
Labas vakaras.
Patarkit, merginos, gal kuri esate kepusi tortą formoje "Dvi širdys"? Giminaičiai prašė vestuvėms Raffaello torto, norėčiau būtent tokios formos padaryti, bet krūva klausimų: kaip iškepti, kad galėčiau paskui išimti? (gal apačią iškloti iškirptu kepimo popieriumi, o šonus riebalais ištepti?); į kelias sluoksnius vėliau dalinti, ar toks biskvitas apskritai tinka?
Atsakyti
Vėl kepiau Turtingą kavos. Šį kart biskvitus labai saugojau - nesutrupėjo. Bet tortas gavosi kiek per šlapias verysad.gif Kodėl? g.gif
Sutepiau ketvirtad. vakare , valgėm - šeštad. po pietų. Sulaistymui sunaudojau apie pusę mažo puodelio (~100ml) kavos.
Atsakyti
Mergaites, gal kuri galit priminti, kiek saukstu zelatinos vasara reikia deti litrui skyscio, pvz. jogurto? Aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Doremina @ 2014 07 11, 22:39)
Labas vakaras.
Patarkit, merginos, gal kuri esate kepusi tortą formoje "Dvi širdys"? Giminaičiai prašė vestuvėms Raffaello torto, norėčiau būtent tokios formos padaryti, bet krūva klausimų: kaip iškepti, kad galėčiau paskui išimti? (gal apačią iškloti iškirptu kepimo popieriumi, o šonus riebalais ištepti?); į kelias sluoksnius vėliau dalinti, ar toks biskvitas apskritai tinka?

kepciau ne formoje,o kiekviena biskvita atskirai. ant kepimo popieriaus apsibreziat forma, paskirstot tesla,kai iskepa,uzdedat forma-apipjaunat kad lygiai gautusi. taip ir zaidziat su kiekvienubiskvitu. bent man taip patikimiausia, tik laiko truputi daugiau 4u.gif
QUOTE(Aleisaba @ 2014 07 14, 16:58)
Mergaites, gal kuri galit priminti, kiek saukstu zelatinos vasara reikia deti litrui skyscio, pvz. jogurto? Aciu labai  4u.gif

visada dedu litrui 3 valgomi saukstai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lape snape*: 15 liepos 2014 - 17:51
Sveikutes. Noriu pasidaryti is tortuko lova,bet neduoda ramybed kuom padengti ta tortuka. Noriu kad jo sonai butu pagarbanoti smile.gif kaip uzklota su graziu,garbanotu uztiesalu. Su kokia mase dengti reik? Aciu jums uz kantrybe,mielosios. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(garbanėlė2 @ 2014 07 15, 22:46)
Sveikutes. Noriu pasidaryti is tortuko lova,bet neduoda ramybed kuom padengti ta tortuka. Noriu kad jo sonai butu pagarbanoti smile.gif kaip uzklota su graziu,garbanotu uztiesalu. Su kokia mase dengti reik?  Aciu jums uz kantrybe,mielosios.  4u.gif

aš visada naudoju cipciuko pastiliažą dengimui
Atsakyti
QUOTE(lape snape* @ 2014 07 15, 18:51)
kepciau ne formoje,o kiekviena biskvita atskirai. ant kepimo popieriaus apsibreziat forma, paskirstot tesla,kai iskepa,uzdedat forma-apipjaunat kad lygiai gautusi. taip ir zaidziat su kiekvienubiskvitu. bent man taip patikimiausia, tik laiko truputi daugiau  4u.gif

Ačiū už patarimą 4u.gif
O tešla "nepabėgs" iš tos apibrėžtos formos? Būtent "Raffaello" tešla g.gif Pagalvojau, gal kas išeitų, jei kepčiau formoje kiekviena sluoksnį kaip atskirą biskvitą, apačią iškločiau, o šonus patepčiau riebalais.
Ir dėl surinkimo- skaičiau kažkur šiame forume, kad tortą surenka formoje, o paskui apverčia su viskuo ir gražiai išlipa tas tortukas lauk. Gal ir čia visai gerai būtų g.gif Surinkinėti ne formoje man kažkaip nepatikimai atrodo g.gif
Jetus, kaip dabar paprasta atrodo iškepti torčiuką atsegamoje formoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(punkis @ 2014 07 11, 11:52)
Gal žinot kiek laiko galima laikyti šaldytuve atidarytą Rududu kon.pieną? Kažin per savaitę nieko jam nenutiks, gal galėčiau paskui į tortą dėti?

tikrai nieko smile.gif jei jau labai norit persidekit i kita inda, pvz. stiklaini, kad nepritrauktu nuo skartides negeru medziagu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Doremina @ 2014 07 16, 18:02)
Ačiū už patarimą 4u.gif
O tešla "nepabėgs" iš tos apibrėžtos formos? Būtent "Raffaello" tešla g.gif  Pagalvojau, gal kas išeitų, jei kepčiau formoje kiekviena sluoksnį kaip atskirą biskvitą, apačią iškločiau, o šonus patepčiau riebalais.
Ir dėl surinkimo- skaičiau kažkur šiame forume, kad tortą surenka formoje, o paskui apverčia su viskuo ir gražiai išlipa tas tortukas lauk. Gal ir čia visai gerai būtų g.gif  Surinkinėti ne formoje man kažkaip nepatikimai atrodo g.gif
Jetus, kaip dabar paprasta atrodo iškepti torčiuką atsegamoje formoje smile.gif

neturite formos atidaromu krastu? buna visuose PC ar senukuose.
jei turit tai ant dugno dedat kepimo popieriaus gabala ir uzspaudziat formos sona, ant formos dugno popierius isitempia, sonu niekuo tepti nereik, pilat tesla ir kepat, kai iskepa lengvai apipjaunat pieliu krasta aplink skardos sona, atsidarot ir issikeliat biskvita su kep.popierium. forma praktiskai svari galit kepti kita biskvita su kitu popieriaus gabalu. as rafaelo biskvitus kepu atskirais, tai net pjaustyti nereik mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 07 16, 20:12)

neturite formos atidaromu krastu? buna visuose PC ar senukuose.
jei turit tai ant dugno dedat kepimo popieriaus gabala ir uzspaudziat formos sona, ant formos dugno popierius isitempia, sonu niekuo tepti nereik, pilat tesla ir kepat, kai iskepa lengvai apipjaunat pieliu krasta aplink skardos sona, atsidarot ir issikeliat biskvita su kep.popierium. forma praktiskai svari galit kepti kita biskvita su kitu popieriaus gabalu. as rafaelo biskvitus kepu atskirais, tai net pjaustyti nereik mirksiukas.gif

Turiu kelias apvalias formas atidaromu kraštu, jose iki šiol taip ir kepiau. Bet juk norisi vis mandriau ax.gif Netyčia užtikau formą "Dvi širdys" ir pagalvojau, kad tokios formos tortas labai tiktų ypatinga proga. Tik va, nesugalvoju, kaip su ja tvarkytis, tai ir klausinėju smile.gif
Atsakyti