Erikiuxxx bananinis tortas,nukopintas
Kepiau 26 cm formoje, išėjo apie 4kg (nesvėriau).
Matuoju su stikline 200 ml.
Svarbu, kad produktai biskvitui būtų vienodos temperatūros (geriausiai kambario temp.).
Naujokams truputį info apie biskvitus čia.
BISKVITUI : ____________
2 vnt. vidutinio dydžio kiaušiniai
1,5 valg. didelio šaukšto medaus (aš dėjau natūralų)
1,5 valgomo šaukšto sviesto
1 indelis tiršto kondensuoto saldaus pieno (baltas)
1,5 stiklinės miltų
nepilno arbatinio šaukštelio sodos, užgesintos su trupučiu acto (daugiau kaip pusę)
pora žiupsnelių druskos
Tešlą padalinti į 2 dalis (iškepti per du kartus).
Iškepusius biskvitus padalinti pusiau (gausis 4 biskvitai).
Geriausiai išsikepti iš vakaro, ir tik sekančią dieną surinkinėti tortą !!! (nes nuo sulaistymo gali pasidaryti košė iš biskvito).
KREMUI : ____________
840 g (2 indeliai grietinėlės po 420g, ne mažiau kaip 35% riebumo)
6 dideli šaukštai cukraus (su kaupu)
truputį citrinos sulčių (apie valgomą šaukstą vienam indeliui arba apie 0,3 arbatinio šaukštelio citrinos rūgštelės)
5-7 vnt. didesnių bananų (pirkau truputį neprinokusių, tik ne žalius !!! )
Tą normą plakiau per du kartus (pirma vieną indelį grietinėlės ir pusę normos cukraus. Kai sutepiau pusę torto, paskui kitą dalį išplakiau).
SULAISTYMUI : ____________
200 ml vandens, 0,5 citrinos sulčių, didelis šaukštas cukraus su kaupu
TORTĄ PAPUOŠTI BŪTINAI SU ŠLAPIA BEZE !!! (kitaip nebus toks skanus )
1) VISKĄ PALAIPSNIUI DĖJAU ir PLAKIAU su mikseriu
Kiaušinius išplakti iki putų atskirame dubenyje
paskui su medumi,
vėliau sviestą (išlydžiau garų vonelėje iki minkštumo, neperkaitinti)
kondensuotą pieną
paskui miltus (būtinai persijotus)
nepamirškite pora žiupsnelių druskos
soda, gesinta su trupučiu acto (kad gerai suputotų)
Tešlą gerai išmaišyti
2) Tešlą padalinti į 2 dalis (iškepti per du kartus)
Kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, 190°C orkaitėje apie 25 min., apatinėje lentynoje (pas mane dujinė) (elektrineje reiktų greičiausiai 180* apie 20min.)
biskvitus iškepusius padalinti pusiau (gausis 4 biskvitai)
Sekančią dieną surinkinejame tortą :
1) Atšaldytą grietinėlę išplakam su cukrumi ir citrinos rūgštele iki standumo (prieš plakimą grietinėlę ir cukrų palaikau 10min. šaldymo kameroje)
2) Sulaistome biskvitą, tepam grietinėlę, sudedam tankiai bananų griežinėlius, ant viršaus vėl grietinėlę (viduriniam sluoksniui dėjau 2 eiles bananų)
(biskvitas + sulaistymas + kremas su bananais, ir kartojam kol sudedam viską).
Ačiū
QUOTE(umedyte @ 2014 06 22, 17:19)
Taip,jis yra tikrai labai trapus ,todel rekomenduojama si biskvita pries pjaustant gerai atvesinti,galima net ideti i saldytuva ir tik kita diena pjaustyti o kodel neiskilo....as visada kepu 2 skardose,man pakyla kiek ir priklauso
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2014 06 22, 18:04)
as tai kavos tortui kepu rafaelo tipo biskvitus,tik,aisku,su kakava
Supratau, ačiū
Buvau nusprendusi kepti Erikiuxxx Bananini, bet paskaičius kepu kriausini karamelini sakykit, o rududu įmaišyti į grietinele ar gabaliukais pametyti, nes skirtingai radau parašyta
QUOTE(mallena @ 2014 06 22, 21:43)
Buvau nusprendusi kepti Erikiuxxx Bananini, bet paskaičius kepu kriausini karamelini sakykit, o rududu įmaišyti į grietinele ar gabaliukais pametyti, nes skirtingai radau parašyta
Gabaliukais
Kažin jei turtingą kavos tortą sutepsiu trečiadienį vakare, o valgys tik šeštadienį vakare ar bus gerai . Produktų galiojimas dar nebus pasibaigęs.
QUOTE(punkis @ 2014 06 24, 17:54)
Kažin jei turtingą kavos tortą sutepsiu trečiadienį vakare, o valgys tik šeštadienį vakare ar bus gerai . Produktų galiojimas dar nebus pasibaigęs.
daznai taip darau
sveikutes,man irgi kilo klausimas, jeigu tortas bus valgomas sekmadieni. visi produktai dar galioja iki liepos gerokai. kalbu apie jogurtini torta. tai galiu jau siandien vakare sutepti,ar geriau rytoj? nes atsiimti zmogus nori rytoj vakare torta
QUOTE(neriulka s @ 2014 06 29, 14:10)
Laba,dariau pastilaza dekoracijoms,bet pudros man tikrai per mazai buvo,vis dadejau.O paskui pradejo skilineti dekoracijos,tai dadejau aliejaus.Tai gal tame recepte vandens perdaug kur tirbdyti zelatina?Ar pagal kokie recepta jus darot papuosimus?
kokiam recepte?
Papildyta:
QUOTE(Vedrynelis @ 2014 06 29, 11:25)
Sveikos kepejeles, ir as su klausimu, kepsiu pirma savo gyvenime torta, kuris bus medaus, valgysim sestadieni diena, kada man ji sutepti kad spetu viskas susigert?aciu is anksto uz ats
Karščių nėr, bet visgi vasara.
tepkit ketvirtadienį
QUOTE(Vedrynelis @ 2014 06 29, 11:25)
Sveikos kepejeles, ir as su klausimu, kepsiu pirma savo gyvenime torta, kuris bus medaus, valgysim sestadieni diena, kada man ji sutepti kad spetu viskas susigert?aciu is anksto uz ats
1 psl. atgal apie tai jau buvo kalbeta.
Ziurint koks tas jusu medaus tortas. Jei Cipciuko, kur lakstai kociojami, tai tepkit 2 - 3 dienas iki valgant; jei tai bus biskvitinis, Kirbes, tai uztenka 1 - 2 dienas pries valgant.