QUOTE(munca @ 2014 01 23, 19:06)
Labas kepėjėlėms ,noriu išsikepti Snikersa 3kg,patarkit man ar pakaks 1,5normos,o gal geriau kepti iš dviejų normų ?
jei dengtas mase,papuostas,tai 1,5normos jau perdaug turetu buti
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2014 01 23, 18:55)
tepant kambario temp. krema nereikia sildyt, kremas turi ir taip teptis. aptepta torta dedat i saldytuva ir jau tada, kai sviestinis sustinges imat silta peili ir juo lyginat torta
Na kiek dariau visada maziausiai para sviestas buna pas mane kambario temperaturoj bet matyt kazko nedadarydavau. Aciu uz patarymus
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2014 01 23, 18:55)
tepant kambario temp. krema nereikia sildyt, kremas turi ir taip teptis. aptepta torta dedat i saldytuva ir jau tada, kai sviestinis sustinges imat silta peili ir juo lyginat torta
Apie kremo sildyma niekas nekalbejo
+2014 01 23, 19:48-->
rase, kad bandys sildyt peili, o as rasiau, kad tepant kambario temperaturos krema sildyt nereikia. t.y. irankio sildyti nereikia
QUOTE(Bridz @ 2014 01 23, 19:48)
Apie kremo sildyma niekas nekalbejo
rase, kad bandys sildyt peili, o as rasiau, kad tepant kambario temperaturos krema sildyt nereikia. t.y. irankio sildyti nereikia
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2014 01 23, 20:53)
rase, kad bandys sildyt peili, o as rasiau, kad tepant kambario temperaturos krema sildyt nereikia. t.y. irankio sildyti nereikia
as rasiau ,kad sildyt peili, bet jus matyt nesupratot, dar parasiau,kad sildyt kai isgydinam antra karta, isimta is saldytuvo, daugelis taip daro, pirma aptepa islygina, kisa saldytuvam,kad apstingtu tas kremas, tada isima ir su karstu peiliu dar karta praeina
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2014 01 23, 17:55)
tepant kambario temp. krema nereikia sildyt, kremas turi ir taip teptis. aptepta torta dedat i saldytuva ir jau tada, kai sviestinis sustinges imat silta peili ir juo lyginat torta
+2014 01 23, 19:57-->
QUOTE(Bridz @ 2014 01 23, 19:57)
as rasiau ,kad sildyt peili, bet jus matyt nesupratot, dar parasiau,kad sildyt kai isgydinam antra karta, isimta is saldytuvo, daugelis taip daro, pirma aptepa islygina, kisa saldytuvam,kad apstingtu tas kremas, tada isima ir su karstu peiliu dar karta praeina
QUOTE(munca @ 2014 01 23, 19:06)
Labas kepėjėlėms ,noriu išsikepti Snikersa 3kg,patarkit man ar pakaks 1,5normos,o gal geriau kepti iš dviejų normų ?
kaip tik praejusia savate pora kartu kepiau snikersus, viena karta dariau tip top viska pagal recepta, tai man dengtas mase ir su ginklu ant virsaus gavosi 2,4, kitas tortas buvo su didesniu grietineles kiekiu, kremui naudojau 0,5l grietineles, tai jis nepuostas svere 2,2kg.
nepamirskit ,kad svorio priduoda mase+baibokai ir visos kitos detales
imetu pjuvi,kur kremo dejosi 0,5l
Papildyta:
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2014 01 23, 21:00)
et...nesusikalbejimas visiskas
Papildyta:
QUOTE(Juulijaa @ 2014 01 23, 19:54)
Na kiek dariau visada maziausiai para sviestas buna pas mane kambario temperaturoj bet matyt kazko nedadarydavau. Aciu uz patarymus
o kondensuotas pienas? viskas turi buti kambario temp.
+2014 01 22, 09:31-->
man 16cm su 300 zele gaunasi +/-1.5, jei puosimas nesunkus daryciau 18cm ir deciau maziau zele, bet jei nera 18 formos tai arba daryciau aukstesni torta (daznai ir taip ji kepu ne is 3 bet is 4 biskvitu ta pacia norma tik plonesnius) arba 21 ir apipjauciau
vat sitas varskinis 18cm svere 2.1kg, bet pas mane plona mase ir l. mazai sviestinio.
QUOTE(Bridz @ 2014 01 22, 09:31)
***koks iseina Varskinio gaivumelio grynas svoris? kazkas apie 2,5kg? greiciausiai cia forma Olestos 24cm buvo? man reikia torta padaryt .,kad isitalpinciau i koki 1,6-1,8kg, kiek mazinti forma? turiu 21 cm ir 16 paskui berods jz kaip sudetinga
[color=red]baltų biskvitų (kepiau Rafaelo torto biskvitą, nes ji man pats skaniausias, sulaistymas taip pat kaip Rafaelo torto: 200 ml vandens, 0,5 citrinos sulčių, šaukštas cukraus)
[color=red]baltų biskvitų (kepiau Rafaelo torto biskvitą, nes ji man pats skaniausias, sulaistymas taip pat kaip Rafaelo torto: 200 ml vandens, 0,5 citrinos sulčių, šaukštas cukraus)
man 16cm su 300 zele gaunasi +/-1.5, jei puosimas nesunkus daryciau 18cm ir deciau maziau zele, bet jei nera 18 formos tai arba daryciau aukstesni torta (daznai ir taip ji kepu ne is 3 bet is 4 biskvitu ta pacia norma tik plonesnius) arba 21 ir apipjauciau
vat sitas varskinis 18cm svere 2.1kg, bet pas mane plona mase ir l. mazai sviestinio.
+2014 01 23, 21:05-->
taip taip ir kondensuotas kambario temperaturos (as jo niekad nededu i saldytuva).. man matot nedaejo paciai kad graziai islygint reikia peili pasildyt (antra karta kai lygini) todel man taip matyt ir gaudavos negerai. dabar savaitgaliui puosiu dukrytei torta ir pasinaudosiu jusu patarymais. dekoju mergaites
QUOTE(Bridz @ 2014 01 23, 21:05)
kaip tik praejusia savate pora kartu kepiau snikersus, viena karta dariau tip top viska pagal recepta, tai man dengtas mase ir su ginklu ant virsaus gavosi 2,4, kitas tortas buvo su didesniu grietineles kiekiu, kremui naudojau 0,5l grietineles, tai jis nepuostas svere 2,2kg.
nepamirskit ,kad svorio priduoda mase+baibokai ir visos kitos detales
imetu pjuvi,kur kremo dejosi 0,5l
Papildyta:
et...nesusikalbejimas visiskas
Papildyta:
o kondensuotas pienas? viskas turi buti kambario temp.
nepamirskit ,kad svorio priduoda mase+baibokai ir visos kitos detales
imetu pjuvi,kur kremo dejosi 0,5l
Papildyta:
et...nesusikalbejimas visiskas
Papildyta:
o kondensuotas pienas? viskas turi buti kambario temp.
taip taip ir kondensuotas kambario temperaturos (as jo niekad nededu i saldytuva).. man matot nedaejo paciai kad graziai islygint reikia peili pasildyt (antra karta kai lygini) todel man taip matyt ir gaudavos negerai. dabar savaitgaliui puosiu dukrytei torta ir pasinaudosiu jusu patarymais. dekoju mergaites
QUOTE(ramune.v @ 2014 01 23, 22:42)
man 16cm su 300 zele gaunasi +/-1.5, jei puosimas nesunkus daryciau 18cm ir deciau maziau zele, bet jei nera 18 formos tai arba daryciau aukstesni torta (daznai ir taip ji kepu ne is 3 bet is 4 biskvitu ta pacia norma tik plonesnius) arba 21 ir apipjauciau
vat sitas varskinis 18cm svere 2.1kg, bet pas mane plona mase ir l. mazai sviestinio.
vat sitas varskinis 18cm svere 2.1kg, bet pas mane plona mase ir l. mazai sviestinio.
EMM.... ne iseitis man cia, reikia ,kad tortas butu bent jau 21 ar 24 cm faktas, tada jis pasunkes plius mase ir papuosimai, as irgi mase stengiuosi kocioti kuo ploniau, dzzniausiai issikovioja iki 3-4 mm