Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

Gaminau tortą (varškinį gaivumėlį), dėjau šviežių braškių. tortą gaminau ketvirtadienį vakare (su šviežiai skintomis braškėmis), valgėm šeštadienį per pietus. Man kai kurios braškės jau atrodė nebešviežios.. sekmadienį jau visos braškės buvo nekokios. Ar pavirus braškes cukraus sirupe pagerėtų padėtis, kaip manot? gal dar ir dėl to, kad su varške, man tas rūgštumas buvo toks įtartinas, gal tiesiog šviežios braškės ir varškė - prastas derinys? gal su kokiu maskarponės kremu geriau būtų?
pasidalinkit, please, savo atradimais, 4u.gif nes braškų sezonas, norisi kažkaip jas panaudoti torte, bet nelabai rezultatai džiugina..
Atsakyti
QUOTE(SaldiDiena @ 2014 06 15, 21:34)
Gaminau tortą (varškinį gaivumėlį), dėjau šviežių braškių. tortą gaminau ketvirtadienį vakare (su šviežiai skintomis braškėmis), valgėm šeštadienį per pietus. Man kai kurios braškės jau atrodė nebešviežios.. sekmadienį jau visos braškės buvo nekokios. Ar pavirus braškes cukraus sirupe pagerėtų padėtis, kaip manot? gal dar ir dėl to, kad su varške, man tas rūgštumas buvo toks įtartinas, gal tiesiog šviežios braškės ir varškė - prastas derinys? gal su kokiu maskarponės kremu geriau būtų?
pasidalinkit, please, savo atradimais, 4u.gif  nes braškų sezonas, norisi kažkaip jas panaudoti torte, bet nelabai rezultatai džiugina..

visad vengiu i torta deti rugscias uogas ar vaisius, ypac svetimiems ir dar jei ne is vakaro daryta, tokius tortus darau tik sau ir tik pries para. Vasara kai silta neaisku kaip tortai bus transportuojami, laikomi iki sventes o po to dar ant stalo kelios val, o gal net visas vakaras... po to kalta kepeja...neeeeeeeeeeeee. Buna juk ir tokiu kurie nori pasiimti is vakaro ir klausia - oi kur as ji saldytuve padesiu... gal nebutinai ji ten laikyti, gal kur sandeliuke ar garaze ar balkone galima doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SaldiDiena @ 2014 06 15, 20:34)
pasidalinkit, please, savo atradimais, 4u.gif  nes braškų sezonas, norisi kažkaip jas panaudoti torte, bet nelabai rezultatai džiugina..

Su šviežiom uogom tortus irgi kaip ramune.v stengiuos dieną prieš padaryti Ir varškės tortų nelabai darau, nes varškė greit rūgsta, o pati ne kartą esu apsinuodijus vasarą varške. Varškė be jokių skonio pokyčių, bet matyt jau bakterijos buvo pradėję daugintis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Linele*: 15 birželio 2014 - 23:47
o kokius tortus gaminat vasarą? man varškinis gaivumėlis vienas skaniausių..
Atsakyti
QUOTE(SaldiDiena @ 2014 06 16, 07:59)

Iš gaivių tai jogurtinis ir medutis, dar vyšninis karamelinis Varškinis gaivumėlis man asmeniškai apskritai sunkus tortas, nes varškė greit sotumo jausmą suteikia.
Atsakyti
NOREJAU PASIKLAUSTI PATYRUSIU KEPEJU DEL TORTO " TURTINGAS KAVOS" . JEI AS SOKOLADA ISTIRPINCIAU GIRTINELEJE IR PASKUI PALAIKYCIAU JA PER NAKTI SALDYTUVE IR TADA PLAKCIAU, AR BUTU BLOGAI IR AR KITOKS SKONIS GAUTUSI? g.gif NES ANA KART DARIAU TAIP, KAIP PARASYTA RECEPTE, IR SOKOLADA LABAI GERAI ATSALDZIAU, JAU BUVO PRADEJES STINGTI, BET VISTIEK SUMAISIUS SU GRIETINELE IR PRADEJUS PLAKT, KREMAS PAVENDENIAVO. TAI BIJAU, KAD IR SI KARTA BUS TAIP PAT, O DABAR TORTA VALGYS NE TIK SAVI, KEPSIU SUNENO KRIKSTYNOM
Atsakyti
Viskas gerai bus, tik neperplakite kremo
Atsakyti
QUOTE(likta @ 2014 06 16, 14:37)
Viskas gerai bus, tik neperplakite kremo

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(VARLIUKĖ-KVAKSIUKĖ @ 2014 06 16, 15:13)
NOREJAU PASIKLAUSTI PATYRUSIU KEPEJU DEL TORTO " TURTINGAS KAVOS" . JEI AS SOKOLADA ISTIRPINCIAU GIRTINELEJE IR PASKUI PALAIKYCIAU JA PER NAKTI SALDYTUVE IR TADA PLAKCIAU, AR BUTU BLOGAI IR AR KITOKS SKONIS GAUTUSI? g.gif  NES ANA KART DARIAU TAIP, KAIP PARASYTA RECEPTE, IR SOKOLADA LABAI GERAI ATSALDZIAU, JAU BUVO PRADEJES STINGTI, BET VISTIEK SUMAISIUS SU GRIETINELE IR PRADEJUS PLAKT, KREMAS PAVENDENIAVO. TAI BIJAU, KAD IR SI KARTA BUS TAIP PAT, O DABAR TORTA VALGYS NE TIK SAVI, KEPSIU SUNENO KRIKSTYNOM

cia bus sokoladinis ganasas, as siam tortui ta krema visad taip darau, man skaniau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(SaldiDiena @ 2014 06 16, 08:59)

darau visokius, is gaiviu-jogurtini, meduti, varskini gaivumeli, tik nededu uogu ir rugsciu vaisiu, siulau deti konservuotas kriauses, persikus. Gal ir ne taip vasariska bet patikimiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 16 birželio 2014 - 18:53
[quote=ramune.v,2014 06 16, 18:50]
cia bus sokoladinis ganasas, as siam tortui ta krema visad taip darau, man skaniau smile.gif
Papildyta:

tai gerai, galesiu ramiai daryt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 06 16, 18:50)
siulau deti konservuotas kriauses, persikus. Gal ir ne taip vasariska bet patikimiau.

tiesa, norėjau dėl kriaušių paklausti, kažkada dėjau jas į tortą, bet pati "išdarinėjau", kažkiek apviriau sirupe. Ir man liko tokie kaip siūlai toj kriaušėj, jie nesuvirė, labai jautėsi torte, labai nepatiko. Ar konservuotoje kriaušėse nebūna jų? nes man dabar vis jie prieš akis iškyla kai apie kriaušes galvoju lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(..vijana.. @ 2014 06 05, 14:44)
Laba diena, gal butu galima suzinoti kur rasti sio torto recepta, gal nuoroda kokia?Buciau dekinga smile.gif

Atsiprašau, kad neatsakiau. Bet tikiuosi, tortas pavyko gerai, jei darėt? 4u.gif
Atsakyti