Sveikos puikiosios kepejeles
Praasau pagalbos!!!
Nerandu traskaus torto pertepimo?yra kaskokia traski chalva,neisisvaizduoju kur jos tokios yra?ar ja kaskaip gamintis reikia?
Berods 20 tortu temoje apie tai buvo diskutuota ir ne karta. Nepatingekit ir paieskokite
***koks iseina Varskinio gaivumelio grynas svoris? kazkas apie 2,5kg? greiciausiai cia forma Olestos 24cm buvo? man reikia torta padaryt .,kad isitalpinciau i koki 1,6-1,8kg, kiek mazinti forma? turiu 21 cm ir 16 paskui berods jz kaip sudetinga
baltų biskvitų (kepiau Rafaelo torto biskvitą, nes ji man pats skaniausias, sulaistymas taip pat kaip Rafaelo torto: 200 ml vandens, 0,5 citrinos sulčių, šaukštas cukraus)
Pertepimui:
420 g grietinėlės
3 šaukštai cukraus
0,3 arbatinio šaukštelio citrinos rūgštelės
2 pakeliai desertinės plombyrinės varškės
persikų skonio želė 1 pakelio +250 ml vandens
vyšnių skonio želė +250 ml vandens
pagal pomėgį galit įsidėti kokių konservuotų vaisių irgi labai skanu
***kitas klausimas del snikers biskvito. beskaitydama visas temas maciau,kad buvo panasus klausimas, tik berods atsakymo mergina negavo, kepiau kelis kartus ji, viena syki idealus buvo, nu vakar... tikras bulkanas iskilo ir suplyso, kepiau 160-170laipsniu temp. ,dabar galvoju ar negalejo buti del to,kad kiausus su cukrum per ilgai plakiau? produktiu eiliskumas turi kokia itaka? Pirmiausia plakiau kiausus, letai pildama cukru, tada ejo Rududu, vel plakimas, grietine sumaisyta su soda m vel plakimas ir galiausiai issijotu miltu ismaisymas
baltų biskvitų (kepiau Rafaelo torto biskvitą, nes ji man pats skaniausias, sulaistymas taip pat kaip Rafaelo torto: 200 ml vandens, 0,5 citrinos sulčių, šaukštas cukraus)
Pertepimui:
420 g grietinėlės
3 šaukštai cukraus
0,3 arbatinio šaukštelio citrinos rūgštelės
2 pakeliai desertinės plombyrinės varškės
persikų skonio želė 1 pakelio +250 ml vandens
vyšnių skonio želė +250 ml vandens
pagal pomėgį galit įsidėti kokių konservuotų vaisių irgi labai skanu
***kitas klausimas del snikers biskvito. beskaitydama visas temas maciau,kad buvo panasus klausimas, tik berods atsakymo mergina negavo, kepiau kelis kartus ji, viena syki idealus buvo, nu vakar... tikras bulkanas iskilo ir suplyso, kepiau 160-170laipsniu temp. ,dabar galvoju ar negalejo buti del to,kad kiausus su cukrum per ilgai plakiau? produktiu eiliskumas turi kokia itaka? Pirmiausia plakiau kiausus, letai pildama cukru, tada ejo Rududu, vel plakimas, grietine sumaisyta su soda m vel plakimas ir galiausiai issijotu miltu ismaisymas
Nesulaukusi patarimo dėl ypatingu skoniu pasižyminčio deseto recepto, klausiu kitaip - šis vertas "grieko" ?
Sveikos kepejeles,
Norejau paklausti/paprasyti patarymo, kaip graziai aptepti torto sonus sviestiniu kremu? Man niekaip graziai lygiai nesigauna pastoviai tas kremas limpa prie mentes, gal ja reik i vandieni ikist?
Norejau paklausti/paprasyti patarymo, kaip graziai aptepti torto sonus sviestiniu kremu? Man niekaip graziai lygiai nesigauna pastoviai tas kremas limpa prie mentes, gal ja reik i vandieni ikist?
QUOTE(Juulijaa @ 2014 01 23, 16:18)
Sveikos kepejeles,
Norejau paklausti/paprasyti patarymo, kaip graziai aptepti torto sonus sviestiniu kremu? Man niekaip graziai lygiai nesigauna pastoviai tas kremas limpa prie mentes, gal ja reik i vandieni ikist?
Norejau paklausti/paprasyti patarymo, kaip graziai aptepti torto sonus sviestiniu kremu? Man niekaip graziai lygiai nesigauna pastoviai tas kremas limpa prie mentes, gal ja reik i vandieni ikist?
tepu paprastu staliniu peiliu tepdama. niekas nelimpa.
paskui ištraukusi tortą iš šaldytuvo perlieju peilį karštu vandeniu, kad išlyginčiau kremą ant torto.
QUOTE(Juulijaa @ 2014 01 23, 17:18)
Sveikos kepejeles,
Norejau paklausti/paprasyti patarymo, kaip graziai aptepti torto sonus sviestiniu kremu? Man niekaip graziai lygiai nesigauna pastoviai tas kremas limpa prie mentes, gal ja reik i vandieni ikist?
Norejau paklausti/paprasyti patarymo, kaip graziai aptepti torto sonus sviestiniu kremu? Man niekaip graziai lygiai nesigauna pastoviai tas kremas limpa prie mentes, gal ja reik i vandieni ikist?
O tepat kamario temperaturos krema? Jei taip, tai neturetu kilti problemu, o gal per daug sulaistes biskvita ? As dazniau naudoju sarlot kremu, mqn niekad nekyla problemu nei uztepant , nei iskyginant. O lyginkit jau apstingusi (palaike saldytuve) , pakaitinkit peili virs virykles, jei jusiske indukcine, tai palaikykit priglaude ir kaip matant jis ikais, o tada braukit svelniai per torta
+2014 01 22, 08:31-->
praeitą savaitę dariau varškinį gaivumėlį, svoris buvo 2,3 bet jau apdengto mase torto ir su baibokais. Be puošimo, manau būtų apie 1,8-1,9. bet mano buvo su žele, be vaisių
QUOTE(Bridz @ 2014 01 22, 08:31)
***koks iseina Varskinio gaivumelio grynas svoris? kazkas apie 2,5kg? greiciausiai cia forma Olestos 24cm buvo? man reikia torta padaryt .,kad isitalpinciau i koki 1,6-1,8kg, kiek mazinti forma? turiu 21 cm ir 16 paskui berods jz kaip sudetinga
praeitą savaitę dariau varškinį gaivumėlį, svoris buvo 2,3 bet jau apdengto mase torto ir su baibokais. Be puošimo, manau būtų apie 1,8-1,9. bet mano buvo su žele, be vaisių
QUOTE(melynas dangus @ 2014 01 23, 17:47)
praeitą savaitę dariau varškinį gaivumėlį, svoris buvo 2,3 bet jau apdengto mase torto ir su baibokais. Be puošimo, manau būtų apie 1,8-1,9. bet mano buvo su žele, be vaisių
O kokioje formoje tepet?
+2014 01 23, 16:50-->
24 cm
QUOTE(Bridz @ 2014 01 23, 16:50)
O kokioje formoje tepet?
24 cm
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2014 01 23, 17:20)
tepu paprastu staliniu peiliu tepdama. niekas nelimpa.
paskui ištraukusi tortą iš šaldytuvo perlieju peilį karštu vandeniu, kad išlyginčiau kremą ant torto.
paskui ištraukusi tortą iš šaldytuvo perlieju peilį karštu vandeniu, kad išlyginčiau kremą ant torto.
Papildyta:
+2014 01 23, 17:25-->
QUOTE(Bridz @ 2014 01 23, 17:25)
O tepat kamario temperaturos krema? Jei taip, tai neturetu kilti problemu, o gal per daug sulaistes biskvita ? As dazniau naudoju sarlot kremu, mqn niekad nekyla problemu nei uztepant , nei iskyginant. O lyginkit jau apstingusi (palaike saldytuve) , pakaitinkit peili virs virykles, jei jusiske indukcine, tai palaikykit priglaude ir kaip matant jis ikais, o tada braukit svelniai per torta
Aciu mergaites reikesbandyt sildyt peili. matyt buvau per daug sudrekinus tortus kuriuos bandziau tept.
Dar karta ACIU
tepant kambario temp. krema nereikia sildyt, kremas turi ir taip teptis. aptepta torta dedat i saldytuva ir jau tada, kai sviestinis sustinges imat silta peili ir juo lyginat torta