Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(anite @ 2014 03 18, 20:56)
Aciu  4u.gif

O kodel cia SM receptuose mamytes sako kad vaistinese buna jo pirkti,  ten tai jau tikrai ne maistinis... g.gif

Aš taip ir apsišoviau, nusipirkau vaistinėj, paskui tik grįžusi išnagrinėjau kad nemaistinis doh.gif .Galvojau, gal nieko tokio ir nemaistinį dėt, bet kažkur buvau radusi kad nemaistinis yra kenksmingas,todėl vartot negalima schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(anite @ 2014 03 18, 17:46)
Klausimas del glicerino iskilo, ar buna jis ir nemaistinis ?
As pirkus is aromanatural ir paprastai kosmetiniams dalykams naudoju o kaip del dejimo i maista ? Neradau info internete apie nemaistini...

Glicerino reikia prasyti tose vaistinese, kurios pacios gamina vaistus, toks glicerinas buna lygtais daug mazesnio stiprumo ar kaip ten. g.gif Na ji i vaistus deda, vidiniam naudojimui. 4u.gif
Atsakyti
laba diena kepejos smile.gif bandziau daryti sokoladini ganasa pirmasyki ir ... nepavyko. viskas ten tirpint,ismaisyt gavosi gerai,mase isejo grazi,idejau i saldytuva, laikiau per nakti. ryte kai isemiau tj ta mase tokia sustingusi buvo. pradejau plakti, tai issiplake tokia kose.... ir kiekis tokkks mazas. o per konditerini maiseli formuoti isvis nejo. taip kieta . nesuprantu, ar isemus is saldytuvo reikejo gal palaukt kol atsils tas ganasas??? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(anite @ 2014 03 18, 20:56)
Aciu  4u.gif

O kodel cia SM receptuose mamytes sako kad vaistinese buna jo pirkti,  ten tai jau tikrai ne maistinis... g.gif

pagal uzsakyma daro vaistinese ...
Atsakyti
Sveikos. Buciau labai dekinga uz trumpa atsakyma. Kuo, isskyrus man asmeniskai neskanu ir plastmase su cukrumi primenanti kociojama glaista galima apdengti vestuvini torta, kad jis atrodytu graziai? blush2.gif Dekui. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Toli @ 2014 03 25, 16:05)
Sveikos. Buciau labai dekinga uz trumpa atsakyma. Kuo, isskyrus man asmeniskai neskanu ir plastmase su cukrumi primenanti kociojama glaista galima apdengti vestuvini torta, kad jis atrodytu graziai?  blush2.gif Dekui.  4u.gif

as su slapia beze daryciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Toli @ 2014 03 25, 16:05)
Sveikos. Buciau labai dekinga uz trumpa atsakyma. Kuo, isskyrus man asmeniskai neskanu ir plastmase su cukrumi primenanti kociojama glaista galima apdengti vestuvini torta, kad jis atrodytu graziai?  blush2.gif Dekui.  4u.gif

Niekom nedeng biggrin.gif tegul matosi visi sluoksniai kremo ax.gif ziurejau laida nesenai, tai sake kad vestuvems jau nemadinga cukrine mase, kad dabar daro naturalius be jokio apdengimo lotuliukas.gif

va cia galit paziureti http://www.5braskes....i.d?id=64348954
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cola 777: 25 kovo 2014 - 18:59
noriu issikepti apie 20 cm storio morengo,patarkit kaip ji issikepti kad jis butu baltas,nes kiek kartu dziovinu jis man pagelsta??ka darau netinkamo?pas mane elektrine virykle,jungiu dziovinimui apie 95 laipsnius su ventiliatoriumi g.gif
buna kad isdziusta o viduje gaunasi dar neisdziuves visiskai. daznai kepiau apie 5 cm storio morenga
Atsakyti
QUOTE(punkis @ 2014 03 18, 22:15)
Gal ne visai į temą, bet gal kas užmatėt kur galima nusipirkti 18 cm apvalią kepimo formą

kad ir cia
Papildyta:
QUOTE(Juulijaa @ 2014 03 18, 23:49)
As cia vel klausimu  blush2.gif
lipdziau pries 2d figureles ir daziau jas dazais, bet men jos kazkodel neisdziuna doh.gif 
gal galit pasakyt kaip jus nudazot ar gerai isdziuna pati figerele ir ar isdziusta gerai dazai?

praktiskai vidad lipdau is jau nudazytos mases, nes dazant ant virsaus ji visad buna lipni, o ir nepasidengia vienodai.
Papildyta:
QUOTE(amorosa @ 2014 03 19, 09:54)
Glicerino reikia prasyti tose vaistinese, kurios pacios gamina vaistus, toks glicerinas buna lygtais daug mazesnio stiprumo ar kaip ten. g.gif Na ji i vaistus deda, vidiniam naudojimui. 4u.gif

YRA SPEC jo, pasiziurekit internetinese parduotuvese kondeterijos. Deja per cia negaliu rasyt, jei reiks tai AZ.
Papildyta:
QUOTE(Toli @ 2014 03 25, 17:05)

gal nepakankamai skanu padarot biggrin.gif
rinkciausi, beziuka ar maskarpones krema g.gif bet grozis gi subjektyvus reikalas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(lape snape* @ 2014 03 19, 10:29)
laba diena kepejos smile.gif bandziau daryti sokoladini ganasa pirmasyki ir ... nepavyko. viskas ten tirpint,ismaisyt gavosi gerai,mase isejo grazi,idejau i saldytuva, laikiau per nakti. ryte kai isemiau tj ta mase tokia sustingusi buvo. pradejau plakti, tai issiplake tokia kose.... ir kiekis tokkks mazas. o per konditerini maiseli formuoti isvis nejo. taip kieta . nesuprantu, ar isemus is saldytuvo reikejo gal palaukt kol atsils tas ganasas???  verysad.gif

aisku jums jau velu, bet gali kitam kartui smile.gif
1. deti sokolada ir grietinele ne santykiu 1:1 jei sokoladas tarkim 70proc tada tikrai pusiau maziau reik nei grietineles.
2. nebutina jo laikyti pernakt, pakanka tik tiek kiek labai gerai atsala ir susivienodina temperatura kad issiplaktu ir nepersiplaktu. Jei isemus inda is saldytuvo permaisot, vel ten palaikot, vel permaisot ir spalva jau vienoda - viskas, plakit.
3.jei jau per kietas ir nesiplaka net ar issiplake ir nesispaudzia imaisykit jau isplaktos atskirai grietineles, tik atsargiai, nebeperplakit.
4. Jei spaudziat per kond. maisa su antgaliuku apsivyniokit virtuviniu ranksluosciu-netirps nuo ranku silumos!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 26 kovo 2014 - 17:05
QUOTE(Cola 777 @ 2014 03 25, 19:53)
Niekom nedeng biggrin.gif  tegul matosi visi sluoksniai kremo ax.gif  ziurejau laida nesenai, tai sake kad vestuvems jau nemadinga cukrine mase, kad dabar daro naturalius be jokio apdengimo lotuliukas.gif

va cia galit paziureti http://www.5braskes....i.d?id=64348954

tokie biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 03 26, 19:24)

kai kurie visai nieko tokie)))
Is pradziu pasakiau FU... o veliau jau ir pripratau))... visai nieko)
Atsakyti
1/4 lb sviesto kiek cia g.? g.gif
Atsakyti