QUOTE(Rasskee @ 2014 03 06, 08:55)
Ateinu cia su keliais klausimais, gal kas pagelbeti galetu

:
* Sakykit, kaip stingdot jogurtinius tortus? Juk standartines tortines gana zemos, jei jose stingdinti, tai tik puse gaunasi torto aukscio
** Gal kas nors galetu rekomenduoti, kaip iskepti grynai sokoladini torta. Nu jis turi buti labai sokoladinis
*** Ar kas nors esat kepe kavos skonio biskvita? Kepti paprasta ir sulaistyti kava netinka... Bandziau kepti kaip rafaelo tortui, tik dadejau tirpios kavos, bet jis taip ir liko granulemis, netistirpo, o skiesti vandeniu bijojau, kad biskvitas susigadins
* Karta dariau pakankamai auksta jogurtini torta. Dariau ji formoje, bet is karto paaukstinau krastus su kietesne folija, is keliu sliuoksniu. Kadangi bijojau, kad folija gali neatlaikyti, tai idara piliau po truputi, sluoksniais, leisdama vos apstingti. Tik nestingdydama iki galo, kad po to sluoksniai pjaustant neatsiskirtu, o tiesiog, truputi, kad nebutu visai skysta. Pavyko puikiai, tik aisku, darbelio daugiau buvo.
** Sokoladiniu tortu receptu yra tikrai labai daug. Perziurejau savo uzrasus ir net pasimeciau, kuri cia pasiulius. Bet jei nesilaikant konkretaus recepto ir norint labai sokoladinio, galima mazdaug taip: issikepat sokoladini biskvita (jau skonio reikalas ar tik su kakava, ar su sokoladu, ar su tuom ir tuom); idaras gali buti sokoladinis ganasas, o ir pati torta papuosti grynai sokoladine galazura. O jei dar mazai, tai pries dedant idara (sok. ganasa) galima biskvita patepti lydytu su grietinele sokoladu (kaip kad "Juodajam miske" ar "Snikerse").
*** Dabar ant greicio negaliu prisiminti ar kavos biskvita esu kepus.

Bet kas pirmiausia sove i galva, tai
Aguoneles keptas tortas. Ten biskvitas butent su kava darytas, mano nuomone, labai skaniai skambantis torciukas ir pats biskvitas.