Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(@boruze2@ @ 2014 03 05, 22:19)
labas kepejeles as s klausimu gal kuri esate kepusi cipciuko meduti su kepimo milteliais o ne su sodo g.gif  atrodo taip gerai nugesinu sodo bet vistiek kitiems jautesi soda truputi blink.gif

Visada dedu sodą, dėkite mažiau. Gesinu visada su actu
Atsakyti
Ateinu cia su keliais klausimais, gal kas pagelbeti galetu ax.gif :

Sakykit, kaip stingdot jogurtinius tortus? Juk standartines tortines gana zemos, jei jose stingdinti, tai tik puse gaunasi torto aukscio sad.gif

Gal kas nors galetu rekomenduoti, kaip iskepti grynai sokoladini torta. Nu jis turi buti labai sokoladinis smile.gif

Ar kas nors esat kepe kavos skonio biskvita? Kepti paprasta ir sulaistyti kava netinka... Bandziau kepti kaip rafaelo tortui, tik dadejau tirpios kavos, bet jis taip ir liko granulemis, netistirpo, o skiesti vandeniu bijojau, kad biskvitas susigadins sad.gif
Atsakyti
Laba. Vis skaitau, mokausi ir t.t. bet si kart ir man pagalbos reikia smile.gif Gal kas zinot gera, skanu, patikrinta jogurtinio torto recepta? As darau su maskarpone ir jogurtu, bet vat viena valgytoja nemegsta maskarpones tai nutariau isbandyti kitoki receptuka. Is anksto dekoju smile.gif

Rasskee Galiu patarti tik vienu klausimu smile.gif as kai darau jogurtini torciuka tai visada i tortine darausi ta vadinama kaip apykakle smile.gif zodziu tortines krastus istiesiu kepimo popierium ir visada dar palieku kad butu kazkiek virs tortines, tada galiu deti vienu sluoksniu daugiau nei kad telpa tortinej.
Atsakyti
QUOTE(~Rojana~ @ 2014 03 06, 12:00)
Laba. Vis skaitau, mokausi ir t.t. bet si kart ir man pagalbos reikia smile.gif Gal kas zinot gera, skanu, patikrinta jogurtinio torto recepta? As darau su maskarpone ir jogurtu, bet vat viena valgytoja nemegsta maskarpones tai nutariau isbandyti kitoki receptuka. Is anksto dekoju smile.gif

Rasskee Galiu patarti tik vienu klausimu smile.gif as kai darau jogurtini torciuka tai visada i tortine darausi ta vadinama kaip apykakle smile.gif zodziu tortines krastus istiesiu kepimo popierium ir visada dar palieku kad butu kazkiek virs tortines, tada galiu deti vienu sluoksniu daugiau nei kad telpa tortinej.

Bet pas mane tai gaunais tokio auksio, kaip pusantro stortines i virsu, tai kepimo popierius neatlaikys, nebent koki kartona, bet gi pro sona isbegs... sad.gif

O jei maskarpone pakeisti grietinele arba desertine varske? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2014 03 06, 13:44)
Bet pas mane tai gaunais tokio auksio, kaip pusantro stortines i virsu, tai kepimo popierius neatlaikys, nebent koki kartona, bet gi pro sona isbegs... sad.gif

O jei maskarpone pakeisti grietinele arba desertine varske? smile.gif

o pagal koki receptuka tu darai? As kai darau is normos tai man gaunasi vienas sluoksnis virs tortines ir viskas. Ar tau tokio didelio reikia? O jei padarytum eksperimenta ir tokios pat tortines krastus ant virsaus uzdetum bet kad butu su kepimo popierium apjuosta. Na apjuosi pirma tortine kad liktu virs jos, tada kai sudedi pirma dedi antra ir toliau dedi. Niekad nebandzius tik dabar sove galvoj tokia mintis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(~Rojana~ @ 2014 03 06, 13:09)
o pagal koki receptuka tu darai? As kai darau is normos tai man gaunasi vienas sluoksnis virs tortines ir viskas. Ar tau tokio didelio reikia? O jei padarytum eksperimenta ir tokios pat tortines krastus ant virsaus uzdetum bet kad butu su kepimo popierium apjuosta. Na apjuosi pirma tortine kad liktu virs jos, tada kai sudedi pirma dedi antra ir toliau dedi. Niekad nebandzius tik dabar sove galvoj tokia mintis  biggrin.gif

Mano receptas is galvos smile.gif teiosgio, maisau jogurta su desertine varske ir paskui su grietinele ir zelatina, o gaunais kaskart skirtingai smile.gif o ideja gal ir nebloga, nu ziuresiu, bandysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2014 03 06, 08:55)
Ateinu cia su keliais klausimais, gal kas pagelbeti galetu  ax.gif :

* Sakykit, kaip stingdot jogurtinius tortus? Juk standartines tortines gana zemos, jei jose stingdinti, tai  tik puse gaunasi torto aukscio sad.gif

** Gal kas nors galetu rekomenduoti, kaip iskepti grynai sokoladini torta. Nu jis turi buti labai sokoladinis smile.gif

*** Ar kas nors esat kepe kavos skonio biskvita? Kepti paprasta ir sulaistyti kava netinka... Bandziau kepti kaip rafaelo tortui, tik dadejau tirpios kavos, bet jis taip ir liko granulemis, netistirpo, o skiesti vandeniu bijojau, kad biskvitas susigadins sad.gif

* Karta dariau pakankamai auksta jogurtini torta. Dariau ji formoje, bet is karto paaukstinau krastus su kietesne folija, is keliu sliuoksniu. Kadangi bijojau, kad folija gali neatlaikyti, tai idara piliau po truputi, sluoksniais, leisdama vos apstingti. Tik nestingdydama iki galo, kad po to sluoksniai pjaustant neatsiskirtu, o tiesiog, truputi, kad nebutu visai skysta. Pavyko puikiai, tik aisku, darbelio daugiau buvo.

** Sokoladiniu tortu receptu yra tikrai labai daug. Perziurejau savo uzrasus ir net pasimeciau, kuri cia pasiulius. Bet jei nesilaikant konkretaus recepto ir norint labai sokoladinio, galima mazdaug taip: issikepat sokoladini biskvita (jau skonio reikalas ar tik su kakava, ar su sokoladu, ar su tuom ir tuom); idaras gali buti sokoladinis ganasas, o ir pati torta papuosti grynai sokoladine galazura. O jei dar mazai, tai pries dedant idara (sok. ganasa) galima biskvita patepti lydytu su grietinele sokoladu (kaip kad "Juodajam miske" ar "Snikerse"). biggrin.gif

*** Dabar ant greicio negaliu prisiminti ar kavos biskvita esu kepus. g.gif Bet kas pirmiausia sove i galva, tai Aguoneles keptas tortas. Ten biskvitas butent su kava darytas, mano nuomone, labai skaniai skambantis torciukas ir pats biskvitas.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2014 03 06, 13:24)
* Karta dariau pakankamai auksta jogurtini torta. Dariau ji formoje, bet is karto paaukstinau krastus su kietesne folija, is keliu sliuoksniu. Kadangi bijojau, kad folija gali neatlaikyti, tai idara piliau po truputi, sluoksniais, leisdama vos apstingti. Tik nestingdydama iki galo, kad po to sluoksniai pjaustant neatsiskirtu, o tiesiog, truputi, kad nebutu visai skysta. Pavyko puikiai, tik aisku, darbelio daugiau buvo.

** Sokoladiniu tortu receptu yra tikrai labai daug. Perziurejau savo uzrasus ir net pasimeciau, kuri cia pasiulius. Bet jei nesilaikant konkretaus recepto ir norint labai sokoladinio, galima mazdaug taip: issikepat sokoladini biskvita (jau skonio reikalas ar tik su kakava, ar su sokoladu, ar su tuom ir tuom); idaras gali buti sokoladinis ganasas, o ir pati torta papuosti grynai sokoladine galazura. O jei dar mazai, tai pries dedant idara (sok. ganasa) galima biskvita patepti lydytu su grietinele sokoladu (kaip kad "Juodajam miske" ar "Snikerse").  biggrin.gif

*** Dabar ant greicio negaliu prisiminti ar kavos biskvita esu kepus. g.gif Bet kas pirmiausia sove i galva, tai Aguoneles keptas tortas. Ten biskvitas butent su kava darytas, mano nuomone, labai skaniai skambantis torciukas ir pats biskvitas.
4u.gif

Labai aciu uz atsakymus, jogurtini bandysiu, o sokoladini taip, reisk bandyt kazka meistraut. O pats tortukas atrodo labai ispudingai kur su kava smile.gif Reisk ne tik biskvita kepti, nes biskvito norejau tiramisu tortui isgauti. Masciau, jei iskepciau kavos biskvitus, sulaistyciau dar kava ir pertepciau maskarpone su grietinele, gal kazkas i tiramisu panasu butu skoniu...
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2014 03 06, 14:06)
Labai aciu uz atsakymus, jogurtini bandysiu, o sokoladini taip, reisk bandyt kazka meistraut. O pats tortukas atrodo labai ispudingai kur su kava smile.gif Reisk ne tik biskvita kepti, nes biskvito norejau tiramisu tortui isgauti. Masciau, jei iskepciau kavos biskvitus, sulaistyciau dar kava ir pertepciau maskarpone su grietinele, gal kazkas i tiramisu panasu butu skoniu...

I sveikatele! mirksiukas.gif 4u.gif
Zinokit, Tiramisu taip ir nesu bandziusi, vis eile iki jo neateina. biggrin.gif Paziurekite pas Ilona, ji yra ne viena Tiramisu su biskvitu kepusi. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2014 03 06, 14:16)
I sveikatele! mirksiukas.gif  4u.gif
Zinokit, Tiramisu taip ir nesu bandziusi, vis eile iki jo neateina. biggrin.gif  Paziurekite pas Ilona, ji yra ne viena Tiramisu su biskvitu kepusi. 4u.gif

Aha, jau sita dabar ragauju, tik biskvitus kaip anksciau rasiau bandziau savaip daryti, tai truputi sugadinau, bet manau ir su paprastais rafaelo torto biskvitais gautusi ne ka prasciau smile.gif
Atsakyti
sveikos kepėjos. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Nežinau ar čia tinka mano klausymas, bet paklausiu biggrin.gif . Noriu vyro gimtadieniui iškepti torta. Bet torta noriu krutų formos. Gal kas žinote kaip forma padaryti ??? biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
turet forma puses kamuolio arba issikept biskvitus didejancia tvarka ir formuot
Atsakyti