Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

Bridz smile.gif, aciu, viska ten perskaiciau jau ne viena karta, bet visi surasyti kremai su dideliu kiekiu sviestu: man siaubingai riebus, neskanus ir brangi iseiga schmoll.gif del to ir klausiu jusu, negi nesat bandziusios ka nors lengvo, puraus, ne tokio riebaus ir kad nebutu taip brangiai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astraemi: 27 vasario 2014 - 11:09
QUOTE(astraemi @ 2014 02 27, 12:08)
Bridz smile.gif, aciu, viska ten perskaiciau jau ne viena karta, bet visi surasyti kremai su dideliu kiekiu sviestu: man siaubingai riebus, neskanus ir brangi iseiga  schmoll.gif  del to ir klausiu jusu, negi nesat bandziusios ka nors lengvo, puraus, ne tokio riebaus ir kad nebutu taip brangiai rolleyes.gif

pala,o kiek jus to kremo tepsit ant torto,ji tik aptepti reikia ir tai labai plonai g.gif bele kad torto nelygumai issilygintu ir mase priliptu,is plono sluoksnio vargu bau ar pajusit kokios teksturos jis ten .jei sviesto skoni jauciat,matyt blokai sviesta issukus buvot g.gif ,kitos daro sviestas+kondensuotas arba sarlot virta krema,is nurodytos normos niekad nedarau, visad dalinu is 3, ir pasidarau tik trecdali, nes pilnos normos ryskiai man per daug, ir savikaina ne arkline unsure.gif
Atsakyti
smile.gif+2014 02 27, 12:42-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2014 02 27, 12:42)
pala,o kiek jus to kremo tepsit ant torto,ji tik aptepti reikia ir tai labai plonai g.gif bele kad torto nelygumai issilygintu ir mase priliptu,is plono sluoksnio vargu bau ar pajusit kokios teksturos jis ten .jei sviesto skoni jauciat,matyt blokai sviesta issukus buvot g.gif ,kitos daro sviestas+kondensuotas arba sarlot virta krema,is nurodytos normos niekad nedarau, visad dalinu is 3, ir pasidarau tik trecdali, nes pilnos normos ryskiai man per daug, ir savikaina ne arkline unsure.gif

drinks_cheers.gif
pritariu, o be to jei norisi lengvesnio tai nereik tada mases, o jei nori dengti mase tai BUTINAS SVIESTINIS, o ne siaip koks kremukas. Be to, gerai padarytas sviestinis nesijaucia riebus.
Atsakyti
As norejau pasikonsultuoti del asseni sokoladini biskvito, man reikia balto biskvito, tai vietoj kakavos deti miltus? Ar geriau krakmola?
Atsakyti
aciu uz atsakymus. darau tortus tik del saves ir artimuju, tad ne tiek daug, kad buciau pazengus sioj srity. del to ir sviestinio kremo man gaunasi ne toks plonas sluoksnis, kol islyginu torta 4u.gif
sviesta visada plaku ilgokai, kol pabala ir tampa purus. tiesiog man sie kremai nelabai patinka. vat beze - man skanu, gaila kad ja negalima aptepti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(astraemi @ 2014 02 28, 11:19)
aciu uz atsakymus. darau tortus tik del saves ir artimuju, tad ne tiek daug, kad buciau pazengus sioj srity. del to ir sviestinio kremo man gaunasi ne toks plonas sluoksnis, kol islyginu torta 4u.gif
sviesta visada plaku ilgokai, kol pabala ir tampa purus. tiesiog man sie kremai nelabai patinka. vat beze - man skanu, gaila kad ja negalima aptepti  rolleyes.gif

Dar prieš sviestinį galite tortą kuo lygiau padaryti, apipjaustyti, apversti aukštyn kojom. Tada ir lygint bus mažiau ko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 02 24, 18:22)
kavinej tortai lengvi, pasiziurekit maximoj koks 1kg tortas o tada namini 1kg - mini tortukas smile.gif
as visad skaiciuoju 100g. jei tortas tik simbolis - i darzeli, kolektyvui... kur nereik kartot ir tik paragaut duoda smile.gif ir dar jei sventeje kitu saldumynu bus, pvz. sakotis/spurgos/eklerai/sausainiai/ jei kas kitas gali atsinesti dar viena torta ir t.t.
jei taupo sakau skaiciuokit po 150g. o jei normaliai nori, kad ir pakartoti butu po 200g. dar ivertinti jei daug vaiku tai maziau reik jie daznai nelabai valgo (neturi laiko smile.gif ) jei tortas bus pjaunamas 24val. visi jau gali jo maziau noreti ir t.t.
jei ivairiu skoniu ir svoriu-dazniausiai tie kur siunkus tai jie riebus ar su riesutais tai jie ir sotus buna, o visi jogurtiniai - nesunkus bet daugiau susivalgo. Isimtis morenginiai.

Labai ačiū už išsamų atsakymą 4u.gif Skaičiuojama jau padengtasir papuoštas tortas?
Atsakyti
Sveikutes,
Norejau paprasyti rekomenduoti koki nors skanu avietini krema pertepimui smile.gif kepsiu vaiku gimtadieniu ir kazkodel mane patraukia ant avieciu, o koki issirinkt ir nezinau smile.gif norisi kazko lengvo, ne per saldaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Erdve @ 2014 03 04, 19:02)
Sveikutes,
Norejau paprasyti rekomenduoti koki nors skanu avietini krema pertepimui smile.gif kepsiu vaiku gimtadieniu ir kazkodel mane patraukia ant avieciu, o koki issirinkt ir nezinau smile.gif norisi kazko lengvo, ne per saldaus smile.gif

Avieciu tyre ar jos zeles sluoksnis, avietes +varske, avietes +grietinele ar mascarpone
Papildyta:
Pati irgi turiu klausima: reikia torto su karamele ir riesutais. Uzsakovai jau snikersa valge, dabar jau nebenoriu pati jo antra karta jiems siulyt. Radau karamelini migdola, ale pjuvio niekur nerandu, neberodo foto man jom gal kuri gamino ir gali pakomentuoti ji? Arba pasiulyti kazka kito
Atsakyti
QUOTE(Erdve @ 2014 03 04, 18:02)
Sveikutes,
Norejau paprasyti rekomenduoti koki nors skanu avietini krema pertepimui smile.gif kepsiu vaiku gimtadieniu ir kazkodel mane patraukia ant avieciu, o koki issirinkt ir nezinau smile.gif norisi kazko lengvo, ne per saldaus smile.gif

Paziurekite Sonatinos sokoladini torta su avietemis ir pistacijomis. Nebutina gaminti toki pati, galima tik ideja pasinaudoti, pvz.: issikepti savo megiama biskvita, perpjauti ji i 3 - 4 dalis, avietini idara padaryti dviguba ar triguba norma ir juo pertepti; arba 2 pertepimai su kokia grietinele / varske ir vienas su avietemis. Fantazijos beribes. 4u.gif
Arba "Skanus gyvenimas" turi keleta ideju su avietemis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 04 kovo 2014 - 21:23
Aciu labai uz rekomendacijas:) pasinaudosiu jomis:)
Atsakyti
labas kepejeles as s klausimu gal kuri esate kepusi cipciuko meduti su kepimo milteliais o ne su sodo g.gif atrodo taip gerai nugesinu sodo bet vistiek kitiems jautesi soda truputi blink.gif
Atsakyti