Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(rugiagele26 @ 2014 02 24, 11:13)
Čia dedasi i kremus tie traškučiai. Bet manau tiktų gal ir į biskvitus  g.gif

2,5 kg kainuoja 98,98 lt smile.gif

dekui 4u.gif reiks ieskot g.gif
Atsakyti
Sakykit kaip ksaičiuojant žmonių kiekiui tortuko svorį. Žinau, kad imama 150-200g. Bet skirtingų skonių tortai skirtingų svorių, tarkim yra lengvesni ir sunkesni tai skiriasi ir dydis, tad ar gerai visiems tortams imt tą normą? Viena moteris iš vis sakė , kad kavinėj ją itikino, kad ne daugiau 100g žmogui, nors kitų saldumynų ir nebuvo beveik. Kaip jūs darote?
Atsakyti
QUOTE(*Linele* @ 2014 02 24, 17:25)
Sakykit kaip ksaičiuojant žmonių kiekiui tortuko svorį. Žinau, kad imama 150-200g. Bet skirtingų skonių tortai skirtingų svorių, tarkim yra lengvesni ir sunkesni tai skiriasi ir dydis, tad ar gerai visiems tortams imt tą normą? Viena moteris iš vis sakė , kad kavinėj ją itikino, kad ne daugiau 100g žmogui, nors kitų saldumynų ir nebuvo beveik. Kaip jūs darote?

kavinej tortai lengvi, pasiziurekit maximoj koks 1kg tortas o tada namini 1kg - mini tortukas smile.gif
as visad skaiciuoju 100g. jei tortas tik simbolis - i darzeli, kolektyvui... kur nereik kartot ir tik paragaut duoda smile.gif ir dar jei sventeje kitu saldumynu bus, pvz. sakotis/spurgos/eklerai/sausainiai/ jei kas kitas gali atsinesti dar viena torta ir t.t.
jei taupo sakau skaiciuokit po 150g. o jei normaliai nori, kad ir pakartoti butu po 200g. dar ivertinti jei daug vaiku tai maziau reik jie daznai nelabai valgo (neturi laiko smile.gif ) jei tortas bus pjaunamas 24val. visi jau gali jo maziau noreti ir t.t.
jei ivairiu skoniu ir svoriu-dazniausiai tie kur siunkus tai jie riebus ar su riesutais tai jie ir sotus buna, o visi jogurtiniai - nesunkus bet daugiau susivalgo. Isimtis morenginiai.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2014 02 24, 11:13)
Čia dedasi i kremus tie traškučiai. Bet manau tiktų gal ir į biskvitus  g.gif

2,5 kg kainuoja 98,98 lt smile.gif

O cia su pWM ?

nes vis neprisiruosiu ju nupirkti del brangumo ir kiekio, bet sia ,ar kita savaite jau turbut jau pirksiu, bet dar papildomai ir krema skirta jiems, nes sake kad butinai ji reikia imti, nes nebus tokie skanus ;0
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2014 02 24, 13:04)


ačiū 4u.gif
Atsakyti
Merginos papasakokit kaip iskepti ir isdziovinti morengo paploti. Net kelis kartus nepavyko bet vistiek noriu torto su riesutiniu morengo sluoksniu ...
Atsakyti
QUOTE(anite @ 2014 02 26, 16:04)
Merginos papasakokit kaip iskepti ir isdziovinti morengo paploti. Net kelis kartus nepavyko bet vistiek noriu torto su riesutiniu morengo sluoksniu ...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif notworthy.gif Bus didelis ACIU kas pasidalins ta patirtim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(anite @ 2014 02 26, 15:04)
Merginos papasakokit kaip iskepti ir isdziovinti morengo paploti. Net kelis kartus nepavyko bet vistiek noriu torto su riesutiniu morengo sluoksniu ...


Kad nėra jokios paslapties - tereikia džiovinti, kol, lakštas visiškai išdžius ir lengvai nusiims nuo kepimo popieriaus. Kartais užtenka džiovinti iki 100° C įkaitintoje orkaitėje, 2 - 3, o kartais net ir 5 - 6 val. (matyt, tai priklauso nuo patalpos drėgnumo). Aš paprastai iš vakaro lakštus džiovinu kelias valandas, kol jau nusiima nuo kepimo popieriaus, o tuomet palieku išjungtoje orkaitėje per naktį.
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2014 02 26, 20:42)
Kad nėra jokios paslapties - tereikia džiovinti, kol, lakštas visiškai išdžius ir lengvai nusiims nuo kepimo popieriaus. Kartais užtenka džiovinti iki 100° C įkaitintoje orkaitėje, 2 - 3, o kartais net ir 5 - 6 val. (matyt, tai priklauso nuo patalpos drėgnumo). Aš paprastai iš vakaro lakštus džiovinu kelias valandas, kol jau nusiima nuo kepimo popieriaus, o tuomet palieku išjungtoje orkaitėje per naktį.

o kokia orkaites funkcija ijungus dziovinate-virsus apacia,ar vien ventiliatorius,ar ventiliatorius+virsu apacia ? ir kai kur buvo parasyta ,kad orkaite truputi praveria dziovinimo metu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(umedyte @ 2014 02 26, 20:53)
o kokia orkaites funkcija ijungus dziovinate-virsus apacia,ar vien ventiliatorius,ar ventiliatorius+virsu apacia ? ir kai kur buvo parasyta ,kad orkaite truputi praveria dziovinimo metu... g.gif


Paprastai džiovinu iškart kelis lakštus, tad jungiu orkaitę su ventiliatoriumi ir kaitinimu iš viršaus bei apačios. Orkaitė visuomet būna uždaryta. Per naktį palieku taip pat uždarytoje orkaitėje.
Atsakyti
Sveikutes, mergytes. pasidalinkit nuomone ir patirtim, kuom aptepat torta, pries dengiant pastilazu/MMG? as visalaik naudoju sviestas+cukraus pudra, bet man jis toks riebus, neskanus ir tikrai brangi iseiga. net gaila, kad tas sluoksnis kartu su pastilazu/MMG keliauja i siukslyne g.gif
gal kas zinot lengvesnio, puresnio, skanesnio ir ne tokio brangaus kremo recepta?
as viena radau, bet ar tikrai jis tinkama? neprades prakaituoti, drekti mase?

4 kiausiniu baltymai
220 gr cukraus pudros
330 gr sviesto

Kiausiniu baltymus sumaisyti su cukraus pudra ir pastatyti i karsta vonele,kad istirptu cukrus.paskui nuimti ir isplakti iki standziu putu.sviesta supjaustyti i 10 gabaliuku ir toliau plakant baltymus po viena sudeti.
Atsakyti
QUOTE(astraemi @ 2014 02 27, 11:39)
Sveikutes, mergytes. pasidalinkit nuomone ir patirtim, kuom aptepat torta, pries dengiant pastilazu/MMG? as visalaik naudoju sviestas+cukraus pudra, bet man jis toks riebus, neskanus ir tikrai brangi iseiga. net gaila, kad tas sluoksnis kartu su pastilazu/MMG keliauja i siukslyne  g.gif
gal kas zinot lengvesnio, puresnio, skanesnio ir ne tokio brangaus kremo recepta?
as viena radau, bet ar tikrai jis tinkama? neprades prakaituoti, drekti mase?

4 kiausiniu baltymai
220 gr cukraus pudros
330 gr sviesto

Kiausiniu baltymus sumaisyti su cukraus pudra ir pastatyti i karsta vonele,kad istirptu cukrus.paskui nuimti ir isplakti iki standziu putu.sviesta supjaustyti i 10 gabaliuku ir toliau plakant baltymus po viena sudeti.

Pasiskaitykit nekomentuojama papuosimu tema, ten yra receptu.
Atsakyti