RZK, jei toks skaitliukas tinka, tai galėčiau atiduoti
nežinau nuo kokios Nevos, nes neparašyta, tik kad Bolševik fabrike pagaminta 1973m .Pasiėmiau seną Nevą nuo tokios niekad nemezgusios moteriškės, maniau atsarginėm dalim bus, bet, kai dabar Knitmasterį turiu, gal nebereikės Karieta prastesnė, negu mano Neva1, nes yra šepetėliai priekyje, ir neveikia (kažkoks suplokštentas, lyg nuo kokio smūgio ) tankumo reguliatorius.Daug naujų adatų turiu, tik nežinau ar visom Nevom tinka Ir visai nežinau, kiek ta Neva6 skiriasi nuo kitų Nevų
Nežinau kaip kitos nevos, bet 5 ir 6 nevos adatinės identiškos. Tik 5 nevoj siūlas eina per siūlvedžius, o nevoj 6 siūlas reikia "rankom paklot". Dėl to su nevos 6 karieta lengviau megzt iš kelių siūlų kamuoliukų vienu metu (intarsija lyg tai vadinasi). Tai vat kas turi neva 5, tai ima kartu ir neva 6 karietą, kad ir taip ir taip galėtų megzt.
O skaitliukas tai gerulis ir neva 6 jis turėtų tikt. Įtariu kad pas bangelę neva 2 kokia, ir ji taip pat su rankiniu siūlų paklojimu. Kiek žinau, tai neva 2 ima kiek storesnius siūlus nei 5 ar 6 neva. Ji lyg ir prie storamezgių, bet ne 2 klasės
O skaitliukas tai gerulis ir neva 6 jis turėtų tikt. Įtariu kad pas bangelę neva 2 kokia, ir ji taip pat su rankiniu siūlų paklojimu. Kiek žinau, tai neva 2 ima kiek storesnius siūlus nei 5 ar 6 neva. Ji lyg ir prie storamezgių, bet ne 2 klasės
Nea, ne storamezgė Tie patys dekeriukai tinka, 200 adatų.Siūlas tiek manajai, tiek tai antrajai klojamas ranka.Tik manajai nėra priekyje šepetėlių, o geležinė plokštelė, kuri atverčia liežuvėlius.Čia ir yra bėda, šitaip išmokusi niekaip nepriprantu prie siūlvedžio, prie svorių, ir akys lengviau užsideda O savo laiku buvau dukroms išmezgusi visą ežerą su gulbe, kitai antis ant pilvo su daug spalvų siūlų.Iš kažkokio rusiško žurnalo Ir labai gaila, net prisiminimui neturiu kad ir nespalvotos nuotraukos O megztukus, kai išaugo, kažkam atidaviau
QUOTE(_Smilga_ @ 2014 01 24, 12:38)
Galima ir su sulaužytu skaitliuku megzt, tik teks pačiam eiles skaičiuot. Pirkt vargu ar kur Lietuvoj yra, bent jau aš neradau. Galima parsisiųst iš Rusijos, osinkose yra vienas žmogus, kur pardavinėja detales nevom, bet aš kažkaip nesiryžau.
Jei nutarsit mest savo nevą lauk, tai aš nupirkčiau jos karietą už prieinamą kainą.
Jei nutarsit mest savo nevą lauk, tai aš nupirkčiau jos karietą už prieinamą kainą.
Bandau savo kantrybę ir mezgu , daugiau ardau , negu mezgu , nes nepamatau , kaip pridarau skylių . Reikia įgudimo , be to akys su akulioriais , bet nedažlibinu vistiek. Jei dar skaitliuką gausiu iš draugiškų kolegių , bus liuks.
Vienžo , dar turiu vilties ir nemetu .
Ačiū visoms , kas parašėt dėl mano bėdelės .
RZK, skylutė atsiranda tik todėl, kad liežuvėlis užsidaręs Aš irgi su akulioriais, bet priprantas, automatiškai matosi neatsidaręs liežuvėlis Kartais dar pirštu perbraukiu, per adatas, prieš paklodama siūlą Tada lengvai pasijaučia, jei koks liežuvėlis užsidaręs.Ir kaip sakiau, svorių manojoje nėra, o mezginys pats palenda po platinom, tokiom plokštelėm
Zuzana, grazus kostiumelis, bet cia jau vyresniai moterytei
As siandien bandziau megztuka sau pradeti megzti, bet nezinau kur padariau klaida, pagal skaiciuokles reikejo uzdeti 162 akis, ziuriu, kad kaip man labai daug. Truputi pamezgiau baisu, per didelis. Skaiciavau su mnemosina.ru skaiciuokle, gal ne taip susikaiciavau eiles ir akis reikes kazkaip persiskaiciuoti
As siandien bandziau megztuka sau pradeti megzti, bet nezinau kur padariau klaida, pagal skaiciuokles reikejo uzdeti 162 akis, ziuriu, kad kaip man labai daug. Truputi pamezgiau baisu, per didelis. Skaiciavau su mnemosina.ru skaiciuokle, gal ne taip susikaiciavau eiles ir akis reikes kazkaip persiskaiciuoti
Sveikutes. ziuriu kalbat apie slaitliukus, norejau paklausti gal dar kas turin nenaudojamu nevuciu. man skaitliuko irgi reike . gal kas turite parduoti nes maniskis suluzo, nu bandziau pati remontuoti ir galutinai sugadinau .
Aš turiu tris nevas (2-3-5) ir keturis skaitliukus ir nei vienai negaliu pritaikyti. Mano nuomone kiekvienai Nevai skirtingas skaitliukas.
Nu jo, bantuotos dabar ant bangos
Bet aš pirmenybę vis dar teikiu plačiakakliui, kurio niekaip nepradedu kurpt . Kai gausis š...., tada jau gal kitaip mąstysiu
Bet aš pirmenybę vis dar teikiu plačiakakliui, kurio niekaip nepradedu kurpt . Kai gausis š...., tada jau gal kitaip mąstysiu
Darbeja, aš irgi visko noriu, tik kad niekas nenumezga
Radau pas save stalčiuj Nevos 6 karietą ir, jei dar gerai pamenu, rūsy turėtų būti ir pati mašina. Ar eina su ja megzt ar ne, nežinau, bet jau bent adatom turėtų būt tinkama ( tikiuosi nesurūdyjo) Tai jei yra norinčių - rašykit žinutę, susitarsim O su skaitliukais tai bėda, turiu bent kelis, bet visi jau nebeveikiantys
Radau pas save stalčiuj Nevos 6 karietą ir, jei dar gerai pamenu, rūsy turėtų būti ir pati mašina. Ar eina su ja megzt ar ne, nežinau, bet jau bent adatom turėtų būt tinkama ( tikiuosi nesurūdyjo) Tai jei yra norinčių - rašykit žinutę, susitarsim O su skaitliukais tai bėda, turiu bent kelis, bet visi jau nebeveikiantys