Kvartetas, nežinau kaip su darbo sąnaudom mezgant abi sukneles, bet aš už antrąją Labai originalos tos kvarbatkos
Kvartetas, graži žaliuoke
O ties kuria vieta sijoninės dalies sujungimas? Ties krūtine?
Kepuriuką gal galima rasti senesnėse knygose prie žieminių kepurių mezgimo juk tokio tipo žiemą seniau nešiodavom
O ties kuria vieta sijoninės dalies sujungimas? Ties krūtine?
Kepuriuką gal galima rasti senesnėse knygose prie žieminių kepurių mezgimo juk tokio tipo žiemą seniau nešiodavom
As turiu tokia rankom megzta kepure. Bet lialiukiska jei kvartetai idomu pafotkint galiu
sijonine dalis megzta skersai. o ji jungiasi prie virsaus ties krutine.
as chematiskai isivaizduoju is ko ji susidaro. kazkada esu siuvusi tokia kepuryte is medziagos. tik va galvoju kaip ta iskarpa apsiskaiciuoti. buten tos vienos dalies/nugaryte ta.
as chematiskai isivaizduoju is ko ji susidaro. kazkada esu siuvusi tokia kepuryte is medziagos. tik va galvoju kaip ta iskarpa apsiskaiciuoti. buten tos vienos dalies/nugaryte ta.
Oho, Kvartetas kad padirbėjo. Aš pati tokia visai nesuknelinė, bet ta žalioji tai net man kažką sukirbino. Ant savo "privalumų" tai nedarysiu, negasdinsiu svieto, bet gal idėją savo uodegytėm pritaikysiu. O tie kvarbatkai kaip megzti? Kiek įžiūriu, ten lyg gera-bloga megzta ir turbūt tankumas reguliuotas? O kaip apačios padelka? Yra sudūrimai, turbūt net keli?
Lace. visa suknute vien tik gerom akim megzta. apatine dalis skersai, kad isgauti saules kliosa. Virsus standartiskai. Tos kvarbatkes tie apacioj tiek virsui irgi su masina. Pasiskaiciau gerojoij osinkoij kaip "Riusi" mezgamos.
O mezgasi jos su abiem adatinem. Visos akis abieju adatiniu mezga, padetis ant H.
Pravaziuojam pirma eile ant H5, itempimas 0. Uzdedam sukas ir svorius. Galima daryt tas tris eiles kaip, kad mezgam paprasta gumele, bet galima ir nedaryt.
O paskui reikia kaitaliot su ta svirtim padeti:
viena eile H5 (itempima siulo jau statom kokia reikia 2/2 ar 3/3)
kita eile H6
ir vel viena eile H5
kita eile H6
mezgam tiek eiliu kokio reikia plocio tu garbanu (mano atveju 22berods eiles)
sukeliu nuo riberio adatines visas akis ant pagrindines. Nusistatau itempima toki koks pas pane pats mezginis ir dar kelias eiles pavazineju. Tada arba uzdarom akis, arba su kitos spalvos siulu pamezgam.
virsutines kvarbatkes prikitliuotos su adata. apatines pabaigus darba su abiem adatinem susikeliau akis ant pagrindines. Pervaziavau 1eile kad susijungtu ir iskart kabinau sukneles apacia. kaip sakant primezgiau ir uzdariau akis.
apatines kvarbatkos sujungtos 3vietose trikotaziniu jungimu adata. sakyciau ne nesimato kur jos susijunge.
pacias tas pagamintas kvarbatkas gali istampyti ir norimo bangavimo. labiau istampai kvarbatkuojasi labiau, maziau tai maziau.
sakyciau patiko sitas dalykas, sutaupiau laiko ir nereikejo apnerti vaseliu.
aha savininke privalumais nesigiria, jei saziningai tai ir mintis pradine tokia buvo kad vizualiai apgauti svetimas akis
O mezgasi jos su abiem adatinem. Visos akis abieju adatiniu mezga, padetis ant H.
Pravaziuojam pirma eile ant H5, itempimas 0. Uzdedam sukas ir svorius. Galima daryt tas tris eiles kaip, kad mezgam paprasta gumele, bet galima ir nedaryt.
O paskui reikia kaitaliot su ta svirtim padeti:
viena eile H5 (itempima siulo jau statom kokia reikia 2/2 ar 3/3)
kita eile H6
ir vel viena eile H5
kita eile H6
mezgam tiek eiliu kokio reikia plocio tu garbanu (mano atveju 22berods eiles)
sukeliu nuo riberio adatines visas akis ant pagrindines. Nusistatau itempima toki koks pas pane pats mezginis ir dar kelias eiles pavazineju. Tada arba uzdarom akis, arba su kitos spalvos siulu pamezgam.
virsutines kvarbatkes prikitliuotos su adata. apatines pabaigus darba su abiem adatinem susikeliau akis ant pagrindines. Pervaziavau 1eile kad susijungtu ir iskart kabinau sukneles apacia. kaip sakant primezgiau ir uzdariau akis.
apatines kvarbatkos sujungtos 3vietose trikotaziniu jungimu adata. sakyciau ne nesimato kur jos susijunge.
pacias tas pagamintas kvarbatkas gali istampyti ir norimo bangavimo. labiau istampai kvarbatkuojasi labiau, maziau tai maziau.
sakyciau patiko sitas dalykas, sutaupiau laiko ir nereikejo apnerti vaseliu.
aha savininke privalumais nesigiria, jei saziningai tai ir mintis pradine tokia buvo kad vizualiai apgauti svetimas akis
Matyt aš visiška blondinė, nes nieko nesupratau. Bet čia gal dar ir mano minimali patirtis su dviem adatinėm kalta. Reiks kada paskirti laiko tokiam pasimokymui. Nors man geriausiai sekasi mokytis, kai užsidega koks reikėjimas "kaip ši..t". O kai to reikėjimo nėra, tai atidėlioju, atidėlioju ir galiausiai visai pamirštu.
Papildyta:
Ogi dar ta pačia proga pasmalsauti noriu. Žiūriu į jūsų gražius pavykusius modeliukus ir kartais tokia nevykusi pasijuntu. Nes gi jūsų proceso ir perdarymų/ardymų tai nesimato, tik puikus galutinis rezultatas. Man iš pirmo karto vargu ar bent vienas mano mašininis mezginys pavyko, o kai kurie net ir iš antro ar net trečio nepavyksta. Tai vat ta proga toks klausimas - kiek procentaliai mezginių jums pavyksta numegzti iš pirmo karto be ardymų ir taisymų?
Papildyta:
Ogi dar ta pačia proga pasmalsauti noriu. Žiūriu į jūsų gražius pavykusius modeliukus ir kartais tokia nevykusi pasijuntu. Nes gi jūsų proceso ir perdarymų/ardymų tai nesimato, tik puikus galutinis rezultatas. Man iš pirmo karto vargu ar bent vienas mano mašininis mezginys pavyko, o kai kurie net ir iš antro ar net trečio nepavyksta. Tai vat ta proga toks klausimas - kiek procentaliai mezginių jums pavyksta numegzti iš pirmo karto be ardymų ir taisymų?
man daznai pavyksta be ardymo. svarbiausiai, kad pavyzduka gerai issimatuot. as dazniausiai darau taip:
pavyzduko auksti matuoju 3vietose-----> sonas+viduris+kitas sonas /3
ir kita matmeni analogiskai.
va tarkim ta siaules klioso apatine dali dar ne sykio nepavyko be ardymo numegti. kazkaip nuciuozia matmenys.
pavyzduko auksti matuoju 3vietose-----> sonas+viduris+kitas sonas /3
ir kita matmeni analogiskai.
va tarkim ta siaules klioso apatine dali dar ne sykio nepavyko be ardymo numegti. kazkaip nuciuozia matmenys.
QUOTE(Lace @ 2014 04 09, 14:04)
... kiek procentaliai mezginių jums pavyksta numegzti iš pirmo karto be ardymų ir taisymų?
Aš totali siūlų gadintoja nes be ardymų esu gal tik šaliką numezgusi
O šiaip, beveik viską iš antro ar trečio karto o kartais ir iš dešimto karto.
QUOTE(arna @ 2014 04 09, 16:29)
Viską supratau išskyrus, kas tas H5. Būčiau dėkinga už atsakymą.
Labai gražiai tos kvarbatkėlės žiūris.
Visų darbeliai labai gražūs, tik aš jais kol kas tyliai džiaugiuos
Papildyta: Gal čia kur ant adatinės reguliuojas ta padėtis ir skaičiukai?
Labai gražiai tos kvarbatkėlės žiūris.
Visų darbeliai labai gražūs, tik aš jais kol kas tyliai džiaugiuos
Papildyta: Gal čia kur ant adatinės reguliuojas ta padėtis ir skaičiukai?
tai riberi perstatyti is P i H, kad butu galima megzti isstumus tiek ant pagrindines adatines visas adatas, tiek riberiui. (kaip kad mezgant apvaliai (tik klavisu nereikia jokiu spausti)
o tas skaiciukas H 5 ar H6 kur svirtis stumdai riberio adatine i viena puse ar i kita puse.
tai tu kvarbatkiu esme kad viena eile reikia megzti ant vienos padeties, o antra eile jau pakeitus. ir taip stumdinet ta riberio adatine su kiekviena eile.
Radau paveiksliuką, kuris padės suprasti, kam kaitaliojama apatinės adatinės H padėtis
http://reviko.ru/otd...s-ryushami.html
http://reviko.ru/otd...s-ryushami.html