Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgam mezgimo mašinomis, 15 tema

QUOTE(Lace @ 2014 02 28, 16:48)
Jautiena, pralinksminai su riešinukėm dideliam vaikui.  biggrin.gif

Marija 31, o kuriam tu mieste? Gal kuri mezgėja tiesiog galėtų tau gyvai pagelbėti. wink.gif
http://www.ravelry.com/ tai tokia virtuali viso pasaulio mezgėjų bendruomenė. Puiki vieta pasisemti įkvėpimo, gauti patarimų, nusipirkti mezgimo aprašymų, šiaip akis paganyti. thumbup.gif

Močiutte, keisk savo niką. wink.gif Kiekvieną kartą man toks disonansas tarp moters, kurią įsivaizduoju tokiu vardu ir visai nemočiutiškų mezginių. doh.gif  Gražūs sijonai. 4u.gif

esu is Prienu 30km iki Kauno ir tiek pat iki alytaus. Kaip tik ieskau kas mane apsiimtu apmokinti. Skolinga neliksiu, pamokos kainuoja:) bet nelabai kas nori..zmones uzsieme turi savo darbu..
Papildyta:
Laba diena visoms:) gal kuri man paaiskintu kodel man nesigauna grazus mezginio kampai?? apatiniai kampai. Kampas priekyje, nuo kurio pradedu megzti traukiasi kraste, siula prikabinu prie suku kaip ir buvo kazkokiam video parodyta..vistiek nieko gero..o apie kampa mezginio gale jau net nekalbu, nera aiskaus kampo tik kazkokios skyles..atrodo kad masina pati uzdeda papildoma aki kuri prasideda ne nuo pirmos eiles o nuo antro ar trecios..ir todel nera kampo jokio..
nerandu video kur aiskina apie akis, as akis ne rankomis uzdedu.masina ismezga tada sukas kabinu.
Kazka darau blogai tik nezinau ka..noriu kad gautusi grazus keturkampi kampai
Atsakyti
siulo itempimas per laisvas arba netolygus. krastas kairej palaidas, nes siulas neitemptas, todel daro kilpas.
Atsakyti

Va kas darosi su mano mezginiu, siulas itemtas, patikrinau, tiksliau itempaiu, viena puse- prieki mezga gerai dabar o pabaiga siaubingai

https://imageshack.com/i/b8sbaej

https://imageshack.com/i/ngqb82j

ar matote paveikslelius..? ir taip ir taip bandau ikelti, nepavyksta:)
Atsakyti
QUOTE(Marija 31 @ 2014 02 28, 21:28)
Va kas darosi su mano mezginiu, siulas itemtas, patikrinau, tiksliau itempaiu, viena puse- prieki mezga gerai dabar o pabaiga siaubingai

https://imageshack.com/i/b8sbaej

https://imageshack.com/i/ngqb82j
ar matote paveikslelius..?  ir taip ir taip bandau ikelti, nepavyksta:)

Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 02 28, 17:09)
močiuttė: geruliai sijonukai, ypac su drugeliais. dabar is tu drugeliu noriu. kokio plocio tas rastelis? kiek atsimenu tamsta su elektronine, bet jeigu 24 ar 30 akiu tai man tinka smile.gif pasidalintumet.

mano broliukas 891 , regis ir pas jus tas pats g.gif
drugelius buvau dėjus, kartoju smile.gif
user posted image

Ačiū visoms kas pastebėjo mano sijonus tongue.gif
Atsakyti
nuimk mezgini nuo kabliu visu pirma biggrin.gif ir sugebek tu man.

user posted image

kai apsisukineji su karieta stebek ar siulas gerai itemptas eilutes pradzioj ir uzdek svareli and krastiniu akiu bent jau kol susitvarkys krastas.
Papildyta:
QUOTE(močiuttė @ 2014 02 28, 20:34)
mano broliukas 891 , regis ir pas jus tas pats  g.gif
drugelius buvau dėjus, kartoju  smile.gif
aciukas, busiu praziopsojus. tikrai maniau, kad busit elektronine ivaldzius, net nezinau is kur istraukiau smile.gif
Atsakyti
Man kartais taip irgi būna, ima už kablių kilpas kabint. Dažniausiai bėda būna siūlo įtempime, kažkaip pritrūksta to siūlvedžio lankstaus ūso išsitiesimo. Kartais toj pusėj, kur kilpas daro, aš dar ranka siūlo įtempimą prilaikau.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 02 28, 22:46)
nuimk mezgini nuo kabliu visu pirma biggrin.gif ir sugebek tu man.

user posted image

kai apsisukineji su karieta stebek ar siulas gerai itemptas eilutes pradzioj ir uzdek svareli and krastiniu akiu bent jau kol susitvarkys krastas.
Papildyta:
aciukas, busiu praziopsojus. tikrai maniau, kad busit elektronine ivaldzius, net nezinau is kur istraukiau smile.gif

nenuemiau kad visos matytu, pati masina uzdeda ant kabliu siula, nezinau kodel ir visada ant keturiu kabliu
Papildyta:
QUOTE(Marija 31 @ 2014 02 28, 23:57)
nenuemiau kad visos matytu, pati masina uzdeda ant kabliu siula, nezinau kodel ir visada ant keturiu kabliu

gal paaiskintumet kodel sukas nukabinus nuo mezhinio visos akys isyra, pradeda irti, dar nebandziau akiu ranka uzdeti, tik taip ismezgu pirma eile karieta stumdama.

Uzdejus akis tikriausiai nuemus sukas bus normaliai, kaip ir turetu buti o neirs.
Atsakyti
sitas akiu uzdejimas yra vadinamas "open end cast on" t.y. atviru akiu uzmetimas. realiuose mezginiuose jis praktiskai nenaudojamas. tai daugiau greitas uzmetimas greitiems meginukams pasimegzti. e-wrap uzmetimo pradzia neirsta, pasiziurek instrukcijoj kaip tai daroma.

kad uz ketvirto kablio kabina, tai bus greiciausia siulo kilpa susidaro to paties dydzio ir pasikabina ant kablio. truktelk ranka siula i virsu pries megzdama eile.
Atsakyti
Patapetuosiu, dar vienos timpos panelei
user posted image
Atsakyti
Labas vakaras:) grazios tympos:)

Norejau paklausti, kas kokius siulus pagrinde naudojate? pavyzdziui buvo idetas pledukas vaikeliui, is kokiu jis siulu?
Tikriausiai ne akrilas 100% -tinis.

Niekada nebandziau merino vilnos ar ji grauzia? is kokiu siuliu geriausia megzti kazka vaikams? viena moteris man sake kad neveltui visi vaiku rubai is akrilo nes jis vienntelis nesukelia alergijos, bet jis aplamai sintetinis siulas. Kazkaip nelabai man jis patinka.
Tai visdelto koki siula rinktis vaikui megzti kazka?
Atsakyti
juk parasiau po pleduku is kokiu siuliu. Merino extra fine 100%. geros kokybes merina gali ant pliko kuno vilktis - minkstas, siltas, mielas, apie kandima net minties nera.
man butu gaila savo darbo is akrilo megzti. su akrilu ziema lauke salta, o patalpose prakaituoji. nors akrilo misiniai su vilna jau yra verti demesio.

as daugiausia mezgu is alpakos, merino bei "superwash" vilneles ir ju misiniu su dirbtiniais pluostais.
Atsakyti