Naujoji suknutė
QUOTE(močiuttė @ 2014 02 10, 20:56)
Naujoji suknutė
Man kaip kūrybinė krizė, tai tik paveiksliukus jūsų spoksau, bet brūžinimo fėja pauzę ilgoką pasiėmmusi.
Močiute, afiget Nu merginos ar tik apsimeta nemokančios megzt?? Liuks suknia.
Duosiu patarimą, atsiprašau jei ne į temą - nu jei po krūtine šonuose būtumėt įsiuvus padariusi, būtų otkutiūras. Apačią sijono sutrumpintom eilėm tai mokat megzt (dalinis /arba Partial knitting), o įsiuvus dar lengviau padaryt.
Ir jeigu ties liemeniu nugaroje susidaro raukšlės, reiškiasi per mažai akių ties klubais. Aš tiek savo siuvinių esu perardžius, vis norėjosi, kad talija lieknesnė būtų, nu bet tos modeliavimo taisyklės vis tiek pasitvirtina. Kai neužtenka pločio ant klubų, tai daiktas pakėlus rankas sukyla į viršų ir nebenusileidžia žemyn, pastoviai tenka "smaukyti" žemyn. Miela labai suknytė
Papildyta:
QUOTE(Lace @ 2014 02 06, 21:01)
Dar turiu klausimą. Stovi pas mane babinukė gražios pilkos plonytės alpakos, bet taip skersuoja bjaurybė mezgama, net ne truputį, akyės 45 laipsnių kampu sugula.
Lace labai gražiai snoodas su kepuriuku žiūrisi Pagal žvilgsnį sakyčiau - niekas jums nieko neskolins, pamirškit:D
Nu man vienintelis siūlo gelbėjimo būdas - tai iš dviejų siūlų. Vienas iš babinos, o kitas pervyniotas atvirkščiai. medvilnei nė vienas būdas nepasiteisino. Kažkokią pusvilnę esu virbalais sumezgusi panašiai ripsu, bet ir tai nešė į pievas. Vienintelis pasiteisinęs būdas jei tikrai geri siūliukai - nerti vašeliu (labai nuobodu, bet veikia )
sijonelis pustas, matosi kopustas na gerai, nesimato... saunu, didelis darbelis, zavuosi!
geri linelio patarimai, daugiau tokiu!
geri linelio patarimai, daugiau tokiu!
labai grazi suknute
Man patare isiuvus (.) (.) daryt mazdau likus 20eiliu iki pazastu isemimo. Pokolkas tik 1suknei ju reikejo.
As irgi turiu paprastute ligiom akim nubruzinta suknute. Buvau minejus, kad saules klioso apacia ilga laika tupejo numegzta, bet vis virsaus nesugalvodavau kaip daryt. masciau ir apie lokio peda ir apie tuckus , zakardus ir t.t. Bet ant galu galo paskutine minute pasake, kad reikia pastraju dainu dainelei. Nieko nebesikankindama virsu padariau irgi paprastuti, lygiu akiu, padelkos apnertos vaseliu.
Kad gautusi pilnas saules kliosas, nebaigtos akys mezgamos 5+1 ir gryztant atgal 7-1 intervalais. Klynu skaiciu reiktu paskaiciuot nebepamenu . Megzta is 2giju, ant 7itempimo. Norejau tokios lengvutes lengvutes apacios, ore besiplaikstancios. Isejo isgaut ta efekta apnerus krasteli.
As irgi turiu paprastute ligiom akim nubruzinta suknute. Buvau minejus, kad saules klioso apacia ilga laika tupejo numegzta, bet vis virsaus nesugalvodavau kaip daryt. masciau ir apie lokio peda ir apie tuckus , zakardus ir t.t. Bet ant galu galo paskutine minute pasake, kad reikia pastraju dainu dainelei. Nieko nebesikankindama virsu padariau irgi paprastuti, lygiu akiu, padelkos apnertos vaseliu.
Kad gautusi pilnas saules kliosas, nebaigtos akys mezgamos 5+1 ir gryztant atgal 7-1 intervalais. Klynu skaiciu reiktu paskaiciuot nebepamenu . Megzta is 2giju, ant 7itempimo. Norejau tokios lengvutes lengvutes apacios, ore besiplaikstancios. Isejo isgaut ta efekta apnerus krasteli.
Nu labai gražios abi ir mergytė ir suknytė
Tas 5+1 reiškia 5 adatas darbinėj padėtį, o grįžtant +1 adata į darbinę padėtį. Klausiu, nes aš vis po 10 adatų stumdžiau ir grįžinėjau nieko nekeisdama. Geriau pažiūrėjus gal ir matos tie perėjimai. Kitą kart megsiu kaip jūs. Nuostabu gaut nemokamų pamokėlių
Papildyta:
Vyrai nesušals
Tas 5+1 reiškia 5 adatas darbinėj padėtį, o grįžtant +1 adata į darbinę padėtį. Klausiu, nes aš vis po 10 adatų stumdžiau ir grįžinėjau nieko nekeisdama. Geriau pažiūrėjus gal ir matos tie perėjimai. Kitą kart megsiu kaip jūs. Nuostabu gaut nemokamų pamokėlių
Papildyta:
Vyrai nesušals
pirmosios 13akiu berods stabilios kurios nemezga visai darant klynuka. o visos sekacios, kad nesigautu skilutes mezgiau 5 i nedarbine---nuvaziuoju eile,1 i ne darbine nuvaziuoju eile, ir taip kartoju kartoju kartoju kol visos akys nebemezga. ant tos vienos akytes gaunasi kaip uzmestas siulas.
o gryztant taikiau 7-1 ir, kad ta viena akis kur isstumiu i nedarbine gautusi per viduri tarp akiu kurios yra su tuo uzmestu siuliuku. t.y. 7 itraukiu i darba--- nuvaziuoju eile, tada viena istumiu i nedarbine---nuvaziuoju eile ir ant tos 1 uzsimeta siuliukas. turiu omeny, kad nesutaptu toij pacioj vietoij akis su uzmestu siulu.
nemoku kitaip paaiskinti. zodziu 5+1=6, o gryztant 7-1=6. intermalas identiskas. Turi gautis schematiskai mazdaug taip, X tai ta akis ant kurios uzsimeta siuliukas, mezgant daliniu mezgimu, kad nesigautu skylutes:
IIIIIXIIIIIxIIIIIxIIIII
IIxIIIIIxIIIIIxIIIIIxII
preita karta dariau netaip, tai labiau matesi dalinis mezgimas. O situo budu man labai patiko, nebesimato.
Papildyta:
atsiprasau prasideda 1+5. karieta dezineje ir yra isstumta 13 akiu i nedarbine. vaziuojam i kaire. isstumiam 1adata-vaziuojam i desine. isstumiam 5-vaziuojam i kaire, isstumiam 1 ir i desine. ir taip kartojam kartojam, kol visos akys nedarbinej.
o paskui jau akis daliniu mezgimu itraukinejam i darba.
o gryztant taikiau 7-1 ir, kad ta viena akis kur isstumiu i nedarbine gautusi per viduri tarp akiu kurios yra su tuo uzmestu siuliuku. t.y. 7 itraukiu i darba--- nuvaziuoju eile, tada viena istumiu i nedarbine---nuvaziuoju eile ir ant tos 1 uzsimeta siuliukas. turiu omeny, kad nesutaptu toij pacioj vietoij akis su uzmestu siulu.
nemoku kitaip paaiskinti. zodziu 5+1=6, o gryztant 7-1=6. intermalas identiskas. Turi gautis schematiskai mazdaug taip, X tai ta akis ant kurios uzsimeta siuliukas, mezgant daliniu mezgimu, kad nesigautu skylutes:
IIIIIXIIIIIxIIIIIxIIIII
IIxIIIIIxIIIIIxIIIIIxII
preita karta dariau netaip, tai labiau matesi dalinis mezgimas. O situo budu man labai patiko, nebesimato.
Papildyta:
atsiprasau prasideda 1+5. karieta dezineje ir yra isstumta 13 akiu i nedarbine. vaziuojam i kaire. isstumiam 1adata-vaziuojam i desine. isstumiam 5-vaziuojam i kaire, isstumiam 1 ir i desine. ir taip kartojam kartojam, kol visos akys nedarbinej.
Labas rytas
Kokia mergaitiška daili suknytė. Tokia labai mano skonio - švari ir neperkrauta bereikalingom detalėm.
Bandžiau susigaudyti, kaip čia Kvartetas tas trumpintas eiles mezga. Ir nieko nesupratau. Aš tai trumpintas eiles megzdama siūlą visada užkabinu už paskuitnės nedabinėje padėtyje esančios adatos, skylių nesigauna man.
Kokia mergaitiška daili suknytė. Tokia labai mano skonio - švari ir neperkrauta bereikalingom detalėm.
Bandžiau susigaudyti, kaip čia Kvartetas tas trumpintas eiles mezga. Ir nieko nesupratau. Aš tai trumpintas eiles megzdama siūlą visada užkabinu už paskuitnės nedabinėje padėtyje esančios adatos, skylių nesigauna man.
nzn gal jei kada megsiu dar syki apacia tokia pacia pafilmuosiu su telefonu. neiseina man aprasyt.
zinau lace kaip tu darai. man greiciau mezgasi dalinis mezgimas manuoju budu. skiliu irgi nesigauna. mane taip laimute pamokino. parodyti truktu kelias minutes.
zinau lace kaip tu darai. man greiciau mezgasi dalinis mezgimas manuoju budu. skiliu irgi nesigauna. mane taip laimute pamokino. parodyti truktu kelias minutes.
Kvartetas, super suknutė Dar mano spalva gaila nesimato liemens, aš speju kokį akcentėlį būčiau uždėjus, kaip kvietkiuką
QUOTE(kvartetas @ 2014 02 12, 10:02)
Ačiū, kad paaiškinat detaliau
dar vienas klausimas - kaip įtraukinėjat akis vėl į darbą? Uždedat 2 į darbinę padėtį, pravažiuojat, tada uždedat 5 į darbinę, pravažiuojat ir t.t.?
Bandžiau kepurytę megzt apvalią tokiom nebaigtom, tai kai nuimdavau akis į nedarbinę padėtį, tada atstumdavau tas esančias nedarbinėj į D, perbraukdavau visa eilę ir visos užsikabindavo vėl...
Nuo sausio turiu mašiną, skaitinėju vis, bandinėjuos