Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgam mezgimo mašinomis, 15 tema

QUOTE(Ristina @ 2014 02 05, 23:04)
Būtent tokį raštą, tai virbalais patogiau ir greičiau  smile.gif

Raštas antroj vietoj, pirmoj - sijonuko modelis..
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2014 02 05, 21:57)
Ant kiek didesni numezgat? Velet ramkom ar skalbenka suvele? naudojat knata ar normalu siula? Krastelis iskarto ismegztas ar po suvelimo primegztas? Oj kiek klausymu atsiprasau kad tokia smalsi. Noriu sau velto megztinio bet nedristu megzti, veliu tik is vilnos,o su mezginiu baisoka  blush2.gif

Cia paprasciausiai megzta su Brother masina weaving ir abu part. Siulai naudojami mochera 80% ir 20% poliamido. Sitaip gaunasi veltas.
Atsakyti
QUOTE(zuzana* @ 2014 02 06, 15:09)
Cia paprasciausiai megzta su Brother masina weaving ir abu part. Siulai naudojami mochera 80% ir 20% poliamido. Sitaip gaunasi veltas.

Aisku. o as megsiu kai laiko bus aisku doh.gif gerom akim su nevute ir velsiu tada. lotuliukas.gif
Atsakyti
Dar vienas snoodas. mirksiukas.gif Greitai juos bruoliukas numezga, man tik siūti juos labai atsibosta. doh.gif Šitą gal ir aš kartais pasiskolinsiu iš dukros. smile.gif

user posted image

Dar turiu klausimą. wink.gif Stovi pas mane babinukė gražios pilkos plonytės alpakos, bet taip skersuoja bjaurybė mezgama, net ne truputį, akyės 45 laipsnių kampu sugula. doh.gif Gal tam weaving'ui skersavimas neturėtų įtakos? g.gif Negi reiks mest lauk? doh.gif
Atsakyti
grazus snudikas, o kepurike irgi pacios megzta?

weaving neskersuos, jeigu ta alpaka kaip weaving siuliukas eis, tik reikes kelias gijas det, nes weaving siek tiek storesniem siuliukam.
Papildyta:
QUOTE(*liu @ 2014 02 05, 21:13)
Raštas antroj vietoj, pirmoj - sijonuko modelis..
du variantai: arba skersai megzt nebaigtom eilem, arba is daug daug trikampiu ir susiuvinet rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 02 06, 22:42)
grazus snudikas, o kepurike irgi pacios megzta?

Ačiū 4u.gif Kepurė irgi mano kūrybos. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lace @ 2014 02 06, 22:01)
Dar vienas snoodas.  mirksiukas.gif Greitai juos bruoliukas numezga, man tik siūti juos labai atsibosta. doh.gif Šitą gal ir aš kartais pasiskolinsiu iš dukros. smile.gif

O kiek maždaug akių ir eilių snūdui reikia, kad toks proporcingas gautųsi? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*liu @ 2014 02 07, 12:23)
O kiek maždaug akių ir eilių snūdui reikia, kad toks proporcingas gautųsi? smile.gif

Neverta matuoti akim ir eilėm, nes skiriasi ir siūlai, ir mezgimo tankumas. mirksiukas.gif Maniškis yra 25cm pločio (mezgiau 50cm ir susiuvau sulenkus per pusę, kad nebūtų blogos pusės) ir maždaug 140cm ilgio.
Atsakyti
QUOTE(Lace @ 2014 02 06, 21:01)

Dar turiu klausimą. wink.gif Stovi pas mane babinukė gražios pilkos plonytės alpakos, bet taip skersuoja bjaurybė mezgama, net ne truputį, akyės 45 laipsnių kampu sugula.  doh.gif Gal tam weaving'ui skersavimas neturėtų įtakos?  g.gif Negi reiks mest lauk?  doh.gif

as kazkodel nemanau,kad neskersuos...turiu ir as to "gerio",ismest gaila,o kam tokios reikia...masina tucku megzto kaklo siule skersa skersa sad.gif gal atrasi kazka,kas ta jos skersuma suvaldys doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Olaiva @ 2014 02 09, 17:17)
as kazkodel nemanau,kad neskersuos...turiu ir as to "gerio",ismest gaila,o kam tokios reikia...masina tucku megzto kaklo siule skersa skersa sad.gif gal atrasi kazka,kas ta jos skersuma suvaldys  doh.gif

Nebandžiau, bet seniai skaičiau pas rusaites, kad prie nesukto lino siūliuko, kuris skersuoja, reiktų pridėti suktos medvilnės ar lino siūliuką ir tada neskersuos mezginys. O jūsų alpaka gal per sukriai susukta, tada gal šis būdas ir nepadės. Tuomet padėtų raštas iš gerų ir blogų akių, pvz stulpeliai, ripsas ir kiti. Tą esu pati išbandžiusi su per sukriai susukta vilna, mezgiau ripsą rankomis ir tikrai pasitvirtino-neskersavo, o net buvau bandžiusi garinti ant puodo su vandens garais, bet tas nepadėjo-lygus mezgimas skersavo vistiek. Įdomu gal kas išbandė dėti papildomą siūliuką prie nesukto skersuojančio siūlo? Būtų įdomu ar padėjo, nes turiu lino nesukto.
Atsakyti
*liu , su mašina viską įmanoma numegzti, tokią suknytę taip pat, tik be siūlių neišeis, sijonas mažiausiai iš 6 dalių turėtų būti, susiuvus efektas turėtų būti panašus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2014 02 10, 15:10)
Nebandžiau, bet seniai skaičiau pas rusaites, kad prie nesukto lino siūliuko, kuris skersuoja, reiktų pridėti suktos medvilnės ar lino siūliuką ir tada neskersuos mezginys. O jūsų alpaka gal per sukriai susukta, tada gal šis būdas ir nepadės. Tuomet padėtų raštas iš gerų ir blogų akių, pvz stulpeliai, ripsas ir kiti. Tą esu pati išbandžiusi su per sukriai susukta vilna, mezgiau ripsą rankomis ir tikrai pasitvirtino-neskersavo, o net buvau bandžiusi garinti ant puodo su vandens garais, bet tas nepadėjo-lygus mezgimas skersavo vistiek. Įdomu gal kas išbandė dėti papildomą siūliuką prie nesukto skersuojančio siūlo? Būtų įdomu ar padėjo, nes turiu lino nesukto.

Ta mano alpakėlė Marytės plauko plonumo. doh.gif Bandžiau visaip aš ją "kankinti" - ir vieną pačią, ir su kitu siūlu. doh.gif Lygiam mezginy skersuoja žiauriai, niekas nepadeda. Mezgant ripsu - viskas tvarkoj, tik bijau, kad Xl'iniam megztiniui ripsu aš vargu ar pasiryšiu. unsure.gif Turėjau viltį ką nors nubrūžinti mašina iš to siūlo, deja.... doh.gif
Atsakyti