Įkraunama...
Įkraunama...

Sausinukai 99 | 51

tai kalbos apie susitikima taip ir nutilo... Tai kuri diena tinkamesne? savaitgalio ar darbo dienos? smile.gif
Atsakyti
Su Gimimo Diena, su Gimimo Diena sveikiname visus ir patys save. biggrin.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Gero 5 metu jubiliejaus visiems sausinukams.
happybday.gif happybday.gif happybday.gif
Siulyciau susibegima daryti Vilniuje, Seskineje Ledinuke. Man ten labai patiko aplinka.
Kas drasesnis skirkit laika ir data - kas gales atvyks rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milereta: 11 sausio 2016 - 13:19
Sausio vidurys... Sveikinimai ŠEŠIAMETĖMS ir ŠEŠIAMEČIAMS! happybday.gif Ir gero laukimo nekantriai laukiantiems savo gimtadienio!!!

Turiu ir klausimą: ar yra galvojančių keliauti į pirmą klasę šį rudenį? Aš svarstau ir neapsisprendžiu... Aišku, PPT testas parodys, ar galėsim eiti, ar ne. Evita jau liepos mėnesį pradėjo skaityti, visai neblogai parašo žodžius iš klausos - kaip ir nebėra ko "marinuoti" dar vienų metų paruošiamojoj. Kita vertus, daug kas atkalbinėja - atseit, kam trumpinti vaikui vaikystę, tegul pagyvena dar metelius be rūpesčių... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oliv: 14 sausio 2017 - 22:26
Visiems linksmų 6 gimtadienių. birthday.gif birthday.gif birthday.gif birthday.gif birthday.gif birthday.gif
Kai kurie jau ir taip paruošiamieji šiemet, jau paruošiamojoj mokosi... smile.gif ax.gif 4u.gif
Yra ne tik akademinis pasiruošimas pirmai klasei, bet ir psichologinis, fizinis, emocinis.
Norint būti paruošiamojoj grupėj, anksčiau eiti i pirmą klasę PPT reikejo praeiti 2016m. iki rugsėjo. Paruošiamuoji grupė nuo 2016m. rugsėjo m. privaloma, tai klausimas kaip ten pasikeitė įstatymai ir pirmokų priėmimo tvarka. Reikia pasidomėti įstatymais. Bet greičiausiai yra išimčių ar kaip visada paaiškinimai ir poįstatyminiai aktai vėluoja.
Mokykloje krūvis didelis, kuprinės ir knygos sunkios, nėra pietų miego. Vaikas vietoj judrių žaidimų ir trumpų pamokėlių turi 4-6 val. sukaupti dėmesį pamokose + namų darbai... Tėvai dirba, pamokos trunka iki 12h. Su kuo ir kur bus vaikas po pamokų (vienas)? Kelias namo, durų raktai, maistas - ar pasirupins viskuo pats? Prailgintos grupės yra ne visur, o ir kainos kai kur kandžiojasi iki 1Eur/h.
Vyresnis pirmokas - galima daugiau laiko skirti popamokinei veiklai (sporto, muzikos m-klos ir pan.) Tik reikia planuot iš anksto. Priėmimai į muzikos, dailės mokyklas vyksta birželio mėn.
Jaunesnis vaikas - teks sėdėti šalia padedant pamuokų ruošoje...
Reikia įvertinti savo vaiko charakterį, gabumus ir savarankiškumą.
Teodoras į mokyklą eis 7,8m. Tiesiog rūpinsiuos papildoma rimtesne veikla laisvalaikiu, kad nebūtų per lengva pirmoje klasėje... biggrin.gif Jis ir dabar turi ką veikti.
Atsakyti
QUOTE(oliv @ 2017 01 14, 23:25)
Sausio vidurys... Sveikinimai ŠEŠIAMETĖMS ir ŠEŠIAMEČIAMS!  happybday.gif  Ir gero laukimo nekantriai laukiantiems savo gimtadienio!!! 

Turiu ir klausimą: ar yra galvojančių keliauti į pirmą klasę šį rudenį? Aš svarstau ir neapsisprendžiu... Aišku, PPT testas parodys, ar galėsim eiti, ar ne. Evita jau liepos mėnesį pradėjo skaityti, visai neblogai parašo žodžius iš klausos - kaip ir nebėra ko "marinuoti" dar vienų metų paruošiamojoj. Kita vertus, daug kas atkalbinėja - atseit, kam trumpinti vaikui vaikystę, tegul pagyvena dar metelius be rūpesčių...  unsure.gif

Laba, maniske pernai laike brandos testa, kad siemet galetu eit i paruosiamaja. Gavo labai aukstus balus, tad dabar lanko paruosiamaja grupe, o rugseji keliaus i mokykla. bus 6m 6men. Dabar lyg be paruosiamosios grupes i mokykla negalima eit?

Prisidedu prie sveikinimu sukaktuvininkams yahoo.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deimantine+: 15 sausio 2017 - 20:32
Sausinukus su gimtadieniais smile.gif

Kas dėl mokyklos ir aš pati ilgai neapsisprendžiau, nors ir dirbu su vaikais, su priešmokykline grupe... skirtingi vaikai, skirtingi gabumai ir pasiekimai.. Labai sunku vertint, juo labiau, kad paruošiamoji ir raidžių, skaičių pažinimas ir mokymasis kaityti yra viena, o kitos kompetencijos kas kita... be to nuo pirmos klases antro pusmecio gerokai pasunkeja programa, bent kai teko kalbet su pradinuku mokytoja...
Yra šešiamečių kurie puikiai skiato, rašo, žino kur minkštumo ženklą įrašyti, bet negeba atlikt kitų elementariu dalykų...
Atsakyti
Prisiminiau - dar jaunumas mokykloje išlenda slenkstyje į paauglystę apie 9-11 metus. Vienos jau panos (as turiu paauglę), kitos vaikai... Toliau nesiplėsiu, bet tuo laikotarpiu buvo ir patyčų tarp vaikų... ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Kaip tik mano vyresniajai, kuri į mokyklą išėjo 6,8m. baigėsi semestras. Nors ji i pirmą kl. eidama mokėjo ir skaityti, ir rašyti, ir gudri atrodė, aš vis pagaunu save galvojant, kad jei ji būtų vyresnė (gimusi sausį), tai jos pasiekimai būtų geresni ir mokytis būtų jai lengviau... Galvą ji turi, tiesiog fiziškai nepribrendusi tai programai ir žinių krūviui... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milereta: 24 sausio 2017 - 08:04
QUOTE(milereta @ 2017 01 24, 09:04)
Kaip tik mano vyresniajai, kuri į mokyklą išėjo 6,8m. baigėsi semestras. Nors ji i pirmą kl. eidama mokėjo ir skaityti, ir rašyti, ir gudri atrodė, aš vis pagaunu save galvojant, kad jei ji būtų vyresnė (gimusi sausį), tai jos pasiekimai būtų geresni ir mokytis būtų jai lengviau... Galvą ji turi, tiesiog fiziškai nepribrendusi tai programai ir žinių krūviui...  ax.gif

Ačiū visoms pasisakiusioms, padėjot apsispręsti, kad neverta skubėti. Beliko vyrą įtikinti rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos! Seniai buvau čia užsukus. Bet va sugalvojau paskaityti kaip laikosi buvusios pašnekovės! Permečiau tik paskutinį puslapį tad supratau ,kad ir toliau einam koją -kojon . Aš taip pat esu svarstymuose kaip elgtis dėl mokyklos! Visoms perduodu linkėjimus!
Atsakyti
Linkejimai bendraamziams sesiameciams, visai smagu, kad tema dar gyvuoja smile.gif

i mokykla saviskio siemet neleisim smile.gif
Atsakyti
Sveiki!

Mes norime leisti šiais metais į mokyklą, ir pagal vaiką matome, kad jis pasiruošęs emocionaliai ir socialiai:) Dar rugsėjo mėnesį auklėtoja parengiamoje grupėje sakė mums neskubėt į mokyklą, bet po dviejų mėnesių savo nuomonę pakeitė. Pamatė, kad Nikita moka susikoncentruoti, kad jam sekasi mokytis. Rytoj keliaujam brandumo testo laikyt ir bus aišku, ar eis į mokyklą. Šeštadieniais jis lanko pamokėles mokykloje, į kurią jį leisime. Na jeigu nepraies, tai nieko tokio, eis už metų.

Linkėjimai bendraamžiams!

Beje viena auklėtoja tikrina, kad vaikas pasiruošęs į mokyklą, jeigu pasekia ausi su rašomąja ranka ją tiesiant per galvą ir kai iškrenta 4 dantis:) Atrodo nesąmonė, bet turi tam paaiškinimą. Kai ranka pasiekia ausį, tai reiškia, kad ranka jau paruošta rašymui, o dantys 4 kai iškrenta, tai keičiasi vaiko veidrodinis atvaizdavimas ir geriau, kad toks laikotarpis pasibaigtų prieš mokykląsmile.gif
Atsakyti