Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė

Sveiki.Gal žinote ar darbdavys gali (turi teisę) bauduoti savo darbininkus?Nuo algos atskaito nuo 10-20lt per dieną.Bauduoja už bet ką,nepamatei šiukšlės-minus 10lt,nepatiko paklota lova-minus 10lt.Greit visai algos nebeduos.

Atsakyti
Sveikos. Merginos, gal padėsite tokioje situacijoje... Esu įmonės direktorė, noriu išeiti iš darbo. Ruošiuosi pateikti prašymą imonės akcininkui dėl atleidimo iš darbo... Tai dabar iškilo man toks klausymas, aš paduosiu tą prašymą ir kaip man tą faktą įforminti, na kad atėjus tai diena kada jau turėtu mane atleisti, kad tikrai atleis, kad nebūtų taip, kad sakys, kad negavo jokio prašymo mano ir t.t. g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristutex @ 2015 01 22, 16:47)
Sveikos. Merginos, gal padėsite tokioje situacijoje... Esu įmonės direktorė, noriu išeiti iš darbo. Ruošiuosi pateikti prašymą imonės akcininkui dėl atleidimo iš darbo... Tai dabar iškilo man toks klausymas, aš paduosiu tą prašymą ir kaip man tą faktą įforminti, na kad atėjus tai diena kada jau turėtu mane atleisti, kad tikrai atleis, kad nebūtų taip, kad sakys, kad negavo jokio prašymo mano ir t.t.  g.gif

jei akcininkas nepasiraso ant prasymo kopijos, tai siuskit reg. laisku arba el.pastu. turejom tokia situacija, tai konsultavaus su teisininku, tai reikia kad butu irodymas, jog prasymas gautas.
Atsakyti
QUOTE(ankata @ 2015 01 22, 21:12)
jei akcininkas nepasiraso ant prasymo kopijos, tai siuskit reg. laisku arba el.pastu. turejom tokia situacija, tai konsultavaus su teisininku, tai reikia kad butu irodymas, jog prasymas gautas.

Aciu. Jau pasirupinau... Atsispausdinau dar viena egzemplioriu ant kuruo parasiau, jog Prasymas gautas ir pasiraso toks ir toks... paimsiu parasa ir pasiliksiu sau ta kopija g.gif
Atsakyti
Sakykit rasant prasyma nutraukti VPA ir prasyme del isejimo is darbo kokia diena tureciau rasyti? Tarkime siandien rasau prasyma, tai prasyme nurodau, jog prasau atleisti mane nuo 2015-02-12 ar nuo 2015-02-13? Kaip cia iseina su tom 14 darbo dienu?
Atsakyti
Galit rašyti ir nuo šiandien, juk vistiek nedirbat. Jei prašytų atidirbti (kas vargiai tikėtina), tas dienas pabūsit VPA.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2015 01 24, 09:29)
Galit rašyti ir nuo šiandien, juk vistiek nedirbat. Jei prašytų atidirbti (kas vargiai tikėtina), tas dienas pabūsit VPA.

Bliamba po laiko pamaciau sia zinute doh.gif
Atsakyti
prasau atsakymo ,mes darbe su moterimi viena susigincyjom ar kai buni biuletenyje tas laikas kai sergi isiskaiciuoja i staza ar ne?ji moteris metuose bijo eiti biuletenio ir sako kad tada jai nutruks stazas kol sirgs ,sirgdama dirba
Atsakyti
QUOTE(coliuke29 @ 2015 01 27, 17:44)
prasau atsakymo ,mes darbe su moterimi viena susigincyjom ar kai buni biuletenyje tas laikas kai sergi isiskaiciuoja i staza ar ne?ji moteris metuose bijo eiti biuletenio ir sako kad tada jai nutruks stazas kol sirgs ,sirgdama dirba

Taip, gi gauni ligos pasalpa, tai kaip gali neieit i staza smile.gif

"Laikotarpiai, kurie įskaičiuojami į darbo stažą

- faktiškai dirbtas laikas;

- laikas, kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir visas darbo užmokestis arba jo dalis;

- laikas, kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir mokama stipendija arba kitos išmokos;

- laikas, kurį darbuotojas gavo ligos pašalpą;

- nėštumo ir gimdymo atostogų, tėvystės atostogų ir atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai, laikas;

- visų rūšių poilsio laikas;

- mokymosi atostogos;

- nemokamos atostogos iki 30 kalendorinių dienų (DK 184 straipsnio 1 dalies 3 ir 6 punktuose numatytais atvejais suteiktų nemokamų atostogų trukmė gali būti ilgesnė);

- neatvykimas į darbą administracijai leidus;

- priverstinės pravaikštos laikas darbuotojui, grąžintam į ankstesnįjį darbą;

- teisėto streiko laikas;

- kiti įstatymų nustatyti laikotarpiai. "
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 27 sausio 2015 - 17:27
Sveikos,

gal kas pakonsultuos...
Darbinausi mokykloje, prašyme parašiau kaip tarėmės - iki mokslo metų pabaigos. Bet sutartis sudaryta neterminuota. (dėl darbo biržos niuansų man labiau tiktų terminuota...) Dabar visai pasimečiau. Ar man turėtų įteikti oficialiai įspėjimą apie atleidimą prieš 4 mėn (t.y. jau praktiškai kitą savaitę)? Ar turėtų tokiu atveju išmokėti išeitinę, jei iš anksto žinojau terminą, ir net prašyme nurodžiau, kad dirbsiu iki mokslo metų pabaigos, t.y. iki birželio?
Buvau rami, kad nuo birželio toliau gausiu bedarbio pašalpą (liko dar 2 mėn neišmokėti), bet dabar mane iš biržos išbrauks ir nuplauks tie du mėnesiai? g.gif

Ar apskritai nesikerta prašymas su darbo pabagos nuoroda, o sutartis neterminuota?
Atsakyti
QUOTE(kgt @ 2015 01 28, 17:14)
Sveikos,

gal kas pakonsultuos...
Darbinausi mokykloje, prašyme parašiau kaip tarėmės - iki mokslo metų pabaigos. Bet sutartis sudaryta neterminuota.  (dėl darbo biržos niuansų man labiau tiktų terminuota...) Dabar visai pasimečiau. Ar man turėtų įteikti oficialiai įspėjimą apie atleidimą prieš 4 mėn (t.y. jau praktiškai kitą savaitę)? Ar turėtų tokiu atveju išmokėti išeitinę, jei iš anksto žinojau terminą, ir net  prašyme nurodžiau, kad dirbsiu iki mokslo metų pabaigos, t.y. iki birželio?
Buvau rami, kad nuo birželio toliau gausiu bedarbio pašalpą (liko dar 2 mėn neišmokėti), bet dabar mane iš biržos išbrauks ir nuplauks tie du mėnesiai? g.gif

Ar apskritai nesikerta prašymas su darbo pabagos nuoroda, o sutartis neterminuota?

Tai jeigu jus paraset kazkoki prasyma iki kada dirbsit, tai iseina, kad paraset prasyma atleisti jus savo noru, jus tai gi nieks neatleidzia kaip suprantu.
Jeigu iseinat savo noru, iseitine nemokama, gausit tik tik kompensacija uz nepanaudotas kasmetines atostogas ir galesit stot vel i birza, bus pratesta moketi bedarbio ismoka.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 01 28, 16:21)
Tai jeigu jus paraset kazkoki prasyma iki kada dirbsit, tai iseina, kad paraset prasyma atleisti jus savo noru, jus tai gi nieks neatleidzia kaip suprantu.
Jeigu iseinat savo noru, iseitine nemokama, gausit tik tik kompensacija uz nepanaudotas kasmetines atostogas ir galesit stot vel i birza, bus pratesta moketi bedarbio ismoka.

Ačiū už atsakymą. 4u.gif
Tai, jei parašau prašymą priimti iki tam tikro laikotarpio pabaigos, tai jau automatiškai pasiprašau nuo tada atleisti? Šito nežinojau. Galvojau, kad tokiu atveju tik terminuota sutartis gali būti sudaroma smile.gif Oi tie teisiniai niuansai doh.gif

Atsakyti