Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė

QUOTE(coliuke29 @ 2014 10 03, 11:10)
o dar vienas klausimas,jei i biliuteni iseini tai atidirti ir reikia taip pat ?isviso pareiskima rasyti galima kad seini is darbo jei biliutenis?

Parasot prasyma ir imat biliuteni, po biliutenio jau galit i darba nebegrizti.
Atsakyti
sveiki, situacija tokia, darbdavys nori pakeisti mano darbo grafiką (tą patį mėn. kur jau buvo sudarytas ir jo pasirašytas grafikas), dirbu 0,5 etato. nori, kad vietoj sustatyto grafiko ateičiau kiekvieną dieną po 4 val., pasakiau, kad pagalvosiu ir jis išvažiavo, jo nemačiau. Tą diena man kitas darbuotojas preliminariai paskaičiavo, kad turėčiau jau ant rytdienos ateiti tom 4 val. nors pagal spalio mėn. grafiką man priklauso tik dar kitą dieną 8 val. tuomet paskaičiavau, kad man neapsimoka taip dirbti finansiškai (vien tik transporto išlaidos, o moka minimumą) ir nusprendžiau neateiti ant rytdienos tom 4 val. o eiti kaip priklauso 8 val. pagal grafiką, tas bus rytoj, kiek iš bendradarbių girdėjau lyg nori dėti kažkokią nuobaudą man, pravaikštą ar pan. Man tas pasirodė iš fantastikos srities juk nėra jokių raštų ir t.t. kokia Jūsų nuomonė?

Kitas klausimas, jei noriu iš darbo išeiti savo noru, dirbu 0,5 etato, tos 14 d.d. kaip skaičiuojamos dirbaniems pagal grafiką? tarkim šį mėn man pagal grafiką (direktoriaus pasirašytą) priklauso dar dirbti 8,9,13,1520,22,23,27,29 ir 30 dieną 4 val. tarkim ryt rašau prašymą savo noru, kada turėčiau rašyti prašymą, kad mane atleisti?

dar kitas klausimas, darbdavys nesumokėjo man atlyginimo dar už rugpjūtį, dbr yra spalis, ar galima už 1 mėn delsima sutrumpinti pranešimo apie išėjimą iš darbo iki 3 dienų? ar darbdavys turi nemokėti atlyginimo 2 mėn, tik tada galioja tos 3 dienos...

būsiu labai dėkinga kompetentingoms mergaitėm už komentarus, pati esu visiškoje nežinioje, nžn kaip elgtis... 4u.gif nes darbdavys tikras niekšas, nesiskaitantis su darbuotojais, savanaudis, išnaudotojas, nemandagus ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Juxt @ 2014 10 07, 19:55)
Man tas pasirodė iš fantastikos srities juk nėra jokių raštų ir t.t. kokia Jūsų nuomonė?

Turite būti supažindinta pasirašytinai prieš 15 dienų iki darbo pagal naują grafiką pradžios arba įsakymu.
Kitas klausimas, jei noriu iš darbo išeiti savo noru, dirbu 0,5 etato, tos 14 d.d. kaip skaičiuojamos dirbaniems pagal grafiką? tarkim šį mėn man pagal grafiką (direktoriaus pasirašytą) priklauso dar dirbti  8,9,13,1520,22,23,27,29 ir 30 dieną 4 val. tarkim ryt rašau prašymą savo noru, kada turėčiau rašyti prašymą, kad mane atleisti?

Gali atleisti ir tą pačią dieną, jei susitariate. O jei jūs arba darbdavys nori "atidirbimo", tada, prašymą parašius šiandien, t.y. spalio 8d, paskutinė darbo diena turėtų būti spalio 27d.
ar galima už 1 mėn delsima sutrumpinti pranešimo apie išėjimą iš darbo iki 3 dienų? ar darbdavys turi nemokėti atlyginimo 2 mėn, tik tada galioja tos 3 dienos...

Pasižiūrėkite, kada turi išmokėti DU už rugsėjį - jei iki spalio 7d, tai jau galite. Tokiu atveju turite teisę rašyti prašymą atleisti ne pagal DK 127str.1d. (pačios prašymu), o pagal DK 127str.2d., nes darbdavys nevykdo įsipareigojimų pagal darbo sutartį, t.y. nesumokėjo viso atlyginimo du mėnesius iš eilės (už rugpjūtį ir rugsėjį). Prašyme reikėtų taip ir parašyti, kad darbo sutartį nutraukiate ne savo noru, bet dėl svarbių priežasčių - nesumokama alga.
Įteikus tokį prašymą (būtinai pasilikite antrą užvizuotą egzempliorių kaip įrodymą) reiks eiti į darbą dar tris dienas. Pagal jūsų grafiką tai būtų 8 ir 9d., 10 dieną dirbti neturite, tačiau jus turėtų atleisti ir pilnai atsiskaityti, jei to nepdarys, turės mokėti vidutinį atlyginimą už kiekvieną dieną, kol visiškai atsiskaitys.

Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2014 10 08, 06:34)
pilnai atsiskaityti, jei to nepdarys, turės mokėti vidutinį atlyginimą už kiekvieną dieną, kol visiškai atsiskaitys.

reiktų dar pridurti, kad norit gauti atlyginimą, jei jo nesumokės paskutinę darbo dieną ir tą vidutinį už kiekvieną uždelstą dieną - reiks kreiptis į VDI ginčų komisiją.
Atsakyti
sveikos,turiu toki klausima ,dirbau viesuose nuo rugpjucio 19 iki rugsejo 13 penktadienio ,atidirbau paskutine dienair iskarto perejau pirmadieni i pastovu darba,formino rugsejo 15 i r dirbu iki dabar tai nuo kurio menesio skaitosi 3 menesiai ar kai tam darbe suseis 3 menesiai ar nuo rugpjucio ?nes galvoju imti issimoketinai ,idomu nuo kur skaitosi ?ir kaip su biliuteniu jei vaikui kas nors ir ar nuo rugpjucio 19 ar nuo rugsejo 15 ?
Atsakyti
Dėl išsimokėjimo - nuo rugsėjo 15, dėl biuletenio - skaičiuosis viss stažas per paskutinius 12 mėn, jis turi būt ne trumpesnis, nei 3 mėn.
Atsakyti
kas galetu atsakyti jei prasymas iseiti is darbo savo noru parasytas 11.14 prasoma atleisti nuo 11.28 ar reikia eiti i darba dar 28 d. ar jau nebe? aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ditukas***: 27 lapkričio 2014 - 15:19
QUOTE(ditukas*** @ 2014 11 27, 16:17)
kas galetu atsakyti jei prasymas iseiti is darbo savo noru parasytas 11.14 prasoma atleisti nuo 11.28 ar reikia eiti i darba dar 28 d. ar jau nebe? aciu

siaip atleidimo diena yra paskutine darbo diena, tai reiktų eiti, bet ta pacia diena reiktu ir atsiskaityti su imone, susitvarkyti dokumentus.
Atsakyti
QUOTE(ditukas*** @ 2014 11 27, 15:17)

Darbdavys gali ir nesutikti atleisti 28 dieną, gali tekti sirbti dar 14 darbo dienų.
Atsakyti
Ar yra kokiu nors islygu, kad negaliotu darbdaviui istatymas draudziantis atleisti darbuotoja auginanti vaika iki 3 metu?
Vaikui 3 metai sueina kovo pradzioje, isgirdau darbe, kad nuo Nauju metu planuojama sumazinti etatu skaiciu, tai reiskia atleis 1 zmogu is 3 dirbanciu. As tarp ju esu vienintele auginanti vaika, kuriam dar nera sueje 3 metai, kitos 2 koleges vaiku neturi. Ir dar klausimas, ar gali priversti tarkim pereiti mane i kita padalini, kuris yra kitame miesto gale, su mintimi, jog man bus nuostolinga ir nepatogu vazinetis ir taip priversti mane pacia savo noru iseiti is darbo?
Atsakyti
Yra tokia situacija.Nuo sausio 1d atleidzia is darbo ,nes uzsidaro ir pasake ,kad iseitiniu nemokes.Darbas buvo kavineje.Jeigu vistik reikalausiu ,tai sake parasys ,kad siule dirbti ju naktineje parduotuveje o as atsisakiau ir man nieko tada vistiek nepriklausys.Parduotuve iforminta kaip baras ,o mano pareigos buvo barmenes.Kaip man reiktu pasielgti ,kur kreiptis ?
Atsakyti
QUOTE(*milka* @ 2014 12 09, 12:21)
Yra tokia situacija.Nuo sausio 1d atleidzia is darbo ,nes uzsidaro ir pasake ,kad iseitiniu nemokes.Darbas buvo kavineje.Jeigu vistik reikalausiu ,tai sake parasys ,kad siule dirbti ju naktineje parduotuveje o as atsisakiau ir man nieko tada vistiek nepriklausys.Parduotuve iforminta kaip baras ,o mano pareigos buvo barmenes.Kaip man reiktu pasielgti ,kur kreiptis ?

pasiskambinkit i vdi, greit tuos mandruolius patars kaip suvaldyti smile.gif juk ne dėl jūsų kaltės atleidžia iš darbo, tai ir privalo mokėti išeitines. O jei siūlo dirbti naktinimis, nors tai nesulygta darbo sutartyje, tai vadinasi yra darbo sąlygų bloginimas. Jei jūs nesutinkat su bloginimu, tai turi atleisti jus taip kaip priklauso.
nenusileiskit, nepasirašinėkit bet ko, ką tik pakiš, juk vis tiek neturit ką prarasti smile.gif
Atsakyti