sveiki, situacija tokia, darbdavys nori pakeisti mano darbo grafiką (tą patį mėn. kur jau buvo sudarytas ir jo pasirašytas grafikas), dirbu 0,5 etato. nori, kad vietoj sustatyto grafiko ateičiau kiekvieną dieną po 4 val., pasakiau, kad pagalvosiu ir jis išvažiavo, jo nemačiau. Tą diena man kitas darbuotojas preliminariai paskaičiavo, kad turėčiau jau ant rytdienos ateiti tom 4 val. nors pagal spalio mėn. grafiką man priklauso tik dar kitą dieną 8 val. tuomet paskaičiavau, kad man neapsimoka taip dirbti finansiškai (vien tik transporto išlaidos, o moka minimumą) ir nusprendžiau neateiti ant rytdienos tom 4 val. o eiti kaip priklauso 8 val. pagal grafiką, tas bus rytoj, kiek iš bendradarbių girdėjau lyg nori dėti kažkokią nuobaudą man, pravaikštą ar pan. Man tas pasirodė iš fantastikos srities juk nėra jokių raštų ir t.t. kokia Jūsų nuomonė?
Kitas klausimas, jei noriu iš darbo išeiti savo noru, dirbu 0,5 etato, tos 14 d.d. kaip skaičiuojamos dirbaniems pagal grafiką? tarkim šį mėn man pagal grafiką (direktoriaus pasirašytą) priklauso dar dirbti 8,9,13,1520,22,23,27,29 ir 30 dieną 4 val. tarkim ryt rašau prašymą savo noru, kada turėčiau rašyti prašymą, kad mane atleisti?
dar kitas klausimas, darbdavys nesumokėjo man atlyginimo dar už rugpjūtį, dbr yra spalis, ar galima už 1 mėn delsima sutrumpinti pranešimo apie išėjimą iš darbo iki 3 dienų? ar darbdavys turi nemokėti atlyginimo 2 mėn, tik tada galioja tos 3 dienos...
būsiu labai dėkinga kompetentingoms mergaitėm už komentarus, pati esu visiškoje nežinioje, nžn kaip elgtis...
nes darbdavys tikras niekšas, nesiskaitantis su darbuotojais, savanaudis, išnaudotojas, nemandagus ir t.t.