Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė

QUOTE(Edita K. @ 2014 04 28, 11:02)
gal kas patartų:
Gautas atleidimo lapelis (129 str.),kad atleis po 4 mėn. (nepilnamečiai vaikai),jame yra surašyti punktai,kas priklauso atleidžiamam darbuotojui : išeitinė pagal darbo stažą,nepanaudoti atostoginiai ir galimybė atleisti anksčiau ,nelaukiant tų 4 mėn.
Tai koks priklausytų man atsiskaitymas,jei pasinaudočiau ta galimybe? Darbdavys patikino,kad ateidimo straipsnis nesikeis...

Na, toks ir atsiskaitymas, jei išeisit anksčiau - negausit atlyginimo už 4 mėn., atitinkamai negausit už 4 mėn. sukauptų atostoginių ir, priklausomai nuo to, kiek jau turite stažo, gali sumažėti išeitinė (tarkime, jei iki 60 mėn. trūksta kelių mėn.).
1. Nutraukus darbo sutartį pagal šio Kodekso 129 straipsnį ir 136 straipsnio 1 dalies 6 punktą, atleistam darbuotojui išmokama jo vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka atsižvelgiant į to darbuotojo nepertraukiamąjį stažą toje darbovietėje:
1) iki dvylikos mėnesių – vieno mėnesio vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
2) nuo dvylikos iki trisdešimt šešių mėnesių – dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
3) nuo trisdešimt šešių iki šešiasdešimties mėnesių – trijų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
4) nuo šešiasdešimties iki šimto dvidešimties mėnesių – keturių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
5) nuo šimto dvidešimties iki dviejų šimtų keturiasdešimties mėnesių – penkių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
6) daugiau kaip dviejų šimtų keturiasdešimties mėnesių – šešių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 04 28, 13:27)
Na, toks ir atsiskaitymas, jei išeisit anksčiau - negausit atlyginimo už 4 mėn., atitinkamai negausit už 4 mėn. sukauptų atostoginių ir, priklausomai nuo to, kiek jau turite stažo, gali sumažėti išeitinė (tarkime, jei iki 60 mėn. trūksta kelių mėn.).
1. Nutraukus darbo sutartį pagal šio Kodekso 129 straipsnį ir 136 straipsnio 1 dalies 6 punktą, atleistam darbuotojui išmokama jo vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka atsižvelgiant į to darbuotojo nepertraukiamąjį stažą toje darbovietėje:
1) iki dvylikos mėnesių – vieno mėnesio vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
2) nuo dvylikos iki trisdešimt šešių mėnesių – dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
3) nuo trisdešimt šešių iki šešiasdešimties mėnesių – trijų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
4) nuo šešiasdešimties iki šimto dvidešimties mėnesių – keturių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
5) nuo šimto dvidešimties iki dviejų šimtų keturiasdešimties mėnesių – penkių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
6) daugiau kaip dviejų šimtų keturiasdešimties mėnesių – šešių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio.

o gal žinote ar atostoginiai kaupsis,jei tuos 4 įspėjimo (na gal ne pilnus) darbdavys "statys" mane prastovoms? ir jei darbo pagal tiesiogines pareigas nėra,ar gali darbdavys neforminti prastovų,o duoti (reikalauti dirbti) bet kokį darbą?
Atsakyti
QUOTE(Edita K. @ 2014 04 28, 14:00)
o gal žinote ar atostoginiai kaupsis,jei tuos 4 įspėjimo (na gal ne pilnus) darbdavys "statys" mane prastovoms? ir jei darbo pagal tiesiogines pareigas nėra,ar gali darbdavys neforminti prastovų,o duoti (reikalauti dirbti) bet kokį darbą?

Jei prastovos yra ne del darbuotojo kaltes, tai atostoginiai kaupsis tuos 4 men. Jei darbo nera darbdavys gali pasiulyti jums kita darba atitinkanti jusu kvalifikacija. Pasiulius nauja darba atitinkanti jusu kvalifikacija, darbo uzmokestis negali sumazeti. Darbdavys gali "paiulyt" mazesni uzmokesti, bet jus neprivalot sutikti. Bet koki darba darbdavys visada gali "liepti" daryti, bet... Jus su darbdaviu sudarete darbo sutarti ir turite dirbti pagal ja. Jei darbdavys negali jums pasiulytidarbo paga darbo sutarti, tai yra jo problema, bet ne jusu. Tokiu atveju istatymas gina darbuotoja. Nesidrovekit ir nebijokit pakovoti uz save mirksiukas.gif
Jei darbdavys pradeda imtis kokiu nors reikalavimu ar zeminimu, santazavimu, grasinimu. Kreipkites darbo inspekcija. Nepasirasnekit ant dokumentu, jums nebutina pasirasyti sia akimirka. Visada galima pasiskambinti VDI pasikonsultuoti kaip reiketu konkreciu atveju daryti. Jei prasideda konfliktai geriausias irodymas pokalbio irasymas t.y.betkokiuose pokalbiuose turekite diktofona. Jis ne karve kainuoja, bet nervu veliau bus maziau 4u.gif
Atsakyti
ačiū už info 4u.gif
Atsakyti
sveikos,dar klausimėlis ax.gif
jei dar nesuėjus mano atleidimo terminui (gavau atleidimo lapelį 129 str.,4 mėn.),darbovietei paskelbs bankrotą,tai mane atleis jau bankoto administratorius pagal kitą jau str.? ir tikėtina,kad atsiskaitymą jau gausiu per garantinį fondą...
Atsakyti
QUOTE(Edita K. @ 2014 04 29, 11:46)
sveikos,dar klausimėlis  ax.gif
jei dar nesuėjus mano atleidimo terminui  (gavau atleidimo lapelį 129 str.,4 mėn.),darbovietei paskelbs bankrotą,tai mane atleis jau bankoto administratorius pagal kitą jau str.? ir tikėtina,kad atsiskaitymą jau gausiu per garantinį fondą...

Manyciau turetu atleist pagal bankroto str. Bet pasiskambinkit vdi ir jums patikslins.
Pasiskaitykit
iseitine bankroto atveju
ir cia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rituker @ 2014 04 29, 12:03)
Manyciau turetu atleist pagal bankroto str. Bet pasiskambinkit vdi ir jums patikslins.
Pasiskaitykit
iseitine bankroto atveju
ir cia 4u.gif

dar kartą ačiū 4u.gif
... jei įmonėj išdirbau 3 metus,tai atleidžiant pagal 129 str.,man priklausytų 3 mėn.išeitinė (jei nelaukčiau bankroto ir pasinaudočiau nelaukti tų 4 mėn. iki atleidimo termino),jei atleistų bankroto atveju - 2 mėn.išeitinė ir ten išmokos ribojamos...bet jei darbdavys su manim neatsiskaitys (panašu,kad to ir siekia),atleisdamas pagal 129 str.,tai vėl skola lieka GF...juk tas bankrotas kažkada visvien bus...sunkus metas...
Atsakyti
QUOTE(Edita K. @ 2014 04 29, 13:19)
dar kartą ačiū  4u.gif
... jei įmonėj išdirbau 3 metus,tai atleidžiant pagal 129 str.,man priklausytų 3 mėn.išeitinė (jei nelaukčiau bankroto ir pasinaudočiau nelaukti tų 4 mėn. iki atleidimo termino),jei atleistų bankroto atveju - 2 mėn.išeitinė ir ten išmokos ribojamos...bet jei darbdavys su manim neatsiskaitys (panašu,kad to ir siekia),atleisdamas pagal 129 str.,tai vėl skola lieka GF...juk tas bankrotas kažkada visvien bus...sunkus metas...

Manau jums naudingiausia kuo ilgiau dirbti, juk atlyginimas bet kokiu atvejums bus sumoketas. Nepamirskit, kol dirbate skaiciuojasi atostoginiai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rituker: 29 balandžio 2014 - 14:03
QUOTE(rituker @ 2014 04 29, 14:56)
Manau jums naudingiausia kuo ilgiau dirbti, juk atlyginimas bet kokiu atvejums bus sumoketas. Nepamirskit, kol dirbate skaiciuojasi atostoginiai  4u.gif

negi garantinis fondas (čia realiausia kas man gali išmokėti atsiskaitymą) neturi taip vadinamų "lubų",juk ten savi niuansai ...juk suma nemaža bus : neišmokėtas atlyginimas 4 mėn. ,2 mėn.išeitinė,nepanaudotos atostogos...
Atsakyti
QUOTE(Edita K. @ 2014 04 29, 17:01)
negi garantinis fondas (čia realiausia kas man gali išmokėti atsiskaitymą) neturi taip vadinamų "lubų",juk ten savi niuansai ...juk suma nemaža bus : neišmokėtas atlyginimas 4 mėn. ,2 mėn.išeitinė,nepanaudotos atostogos...

Jei planuoja bankrota, tai darbdavys nebus suinterisuotas jums moketi tuos 4 men, ar iseitines...Jam nera tikslo net uz viena menesi jums moketi...O dabar turedama dar 4 menesiu galit pradeti ieskoti naujo darbo ir nereikes eiti i pirma pasitaikiusi...Jei nera kitu kokiu nors niuansu, as dirbciau iki galo, mano manymu taip finansiskai naudingiausia ax.gif Spresti Jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rituker @ 2014 04 29, 17:11)
Jei planuoja bankrota, tai darbdavys nebus suinterisuotas jums moketi tuos 4 men, ar iseitines...Jam nera tikslo net uz viena menesi jums moketi...O dabar turedama dar 4 menesiu galit pradeti ieskoti naujo darbo ir nereikes eiti i pirma pasitaikiusi...Jei nera kitu kokiu nors niuansu, as dirbciau iki galo, mano manymu taip finansiskai naudingiausia  ax.gif  Spresti Jums  4u.gif

taip,jūs teisi,jokio tikslo,planuodamas bankrotą,mums mokėti jis nebeturi...numeta mus (ne viena aš tokia toj darbovietėj) valstybės rūpesčiui.t.y GF...o kada tas fondas išmokės,daug vandens nutekės...o gyventi dabar reikia...
Atsakyti
sveiki, gal kas atsakys.
ar gali darbdavys perkelti darbuotoja dirbti I kita objekta, be jo sutikimo?

aciu
Atsakyti