Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė

QUOTE(Ciccio @ 2016 11 22, 12:17)
labai paprastai, visa tai gali būti surašoma darbo sutartyje tame pačiame punkte, kuriame ir nurodoma alga. Pvz.: darbdavys įsipareigoja nuo 2016-12-01 iki 2017-02-28 mokėti darbuotojui 1000 eur atlyginimą prieš mokesčius, nuo 2017-03-01 darbuotojui mokamas 600 eur atlyginimas prieš mokesčius ir priedai (nurodoma kokia metodika taikoma, apskaičiavimo periodiškumas - kas mėnesį, kas ketvirti ar pan.)

Na aš taip ir tikėjausi, kad bus viskas aiškiai surašyta, bet žiūriu, kad rašo ne visai tai, ką kalbėjome, todėl ir tikslinuosi, nes man tie žodiniai susitarimai nieko nesako...
Tai dabar reiškia man reikia reikalautis, kad viskas būtų nurodyta, nes paskui taip ir liksiu prie suskilusios geldos kaip sakoma, nes niekur nedominuos tai, kad man turi mokėti daugiau...
Atsakyti

Sveika :4u: 

Reikia patarimo, darbdavis labai primigtinai praso pasirasyti sumine darbo apskaita.

Faktiskai lyg ir dirbam pagal sumine, bet apskaita kaip 5darbo dienu.

Apskaitinis laikotarpis 1menuo.

Kas man kaip darbuotojui gali pasikesti?  Labao itartinai cia tokie prasymai, nors sako, kad via tik palengvins darbo grafiko sudaryma.

Kokie povandeniniai akmenis slypi? :hmm: 

Atsakyti
Sveiki,

Vyras 2016 m. vasarį atostogavo 28 kalendorines dienas.
2016 m. gruodį vėl išleido apmokamų atostogų, 28 kalend.d.
Koks str nurodo kad atostogas reikėjo išnaudoti gruodį, o 2017 m pradžioje nebūtų galėjęs išeiti?
Ir ar per metus galėjo būti daugiau nei 28 kalend.d.atostogų?
Atsakyti
166 straipsnis. Kasmetinės minimaliosios atostogos
1. Kasmetinių minimaliųjų atostogų trukmė - dvidešimt aštuonios kalendorinės dienos.
...

169 straipsnis. Kasmetinių atostogų suteikimo tvarka
1. Už kiekvienus darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos tais pačiais darbo metais.
...

172 straipsnis. Kasmetinių atostogų suteikimas dalimis
Darbuotojo pageidavimu kasmetinės atostogos gali būti suteikiamos dalimis. Viena iš kasmetinių atostogų dalių negali būti trumpesnė kaip keturiolika kalendorinių dienų.
...

O gal buvo sukaupta ne mažai atostogų, dėl to ir gavosi daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Temidė* @ 2017 01 02, 22:36)
Sveiki,

Vyras 2016 m. vasarį atostogavo 28 kalendorines dienas.
2016 m. gruodį vėl išleido apmokamų atostogų, 28 kalend.d.
Koks str nurodo kad atostogas reikėjo išnaudoti gruodį, o 2017 m pradžioje nebūtų galėjęs išeiti?
Ir ar per metus galėjo būti daugiau nei 28 kalend.d.atostogų?

Reikia ziureti uz kokius darbo (ne kalendorinius) metus atostogavo, t.y. uz koki perioda.
Atsakyti
Aciu uz atsakymus.
Taip 2016 vasari atostogavo uz 2015 07 -2016 07 metus. O 2016 gruodi uz 2016 07-2017 07 darbo metus . Bet kodel uz paskutinius darbo metus butinai reikejo atostogas isnaudoti iki 2017 sausio 1d. ? Juk darbo metai 2017 liepa baigtusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Temidė*: 05 sausio 2017 - 22:20
Paprastai atostogos suteikiamos šalių susitarimu arba pagal iš anksto sudarytą atostogų grafiką.
Gal darbdavys paprašė išnaudoti, nes darbo krūvio sumažėjo ir pan. Reikia su vyru aiškintis kas ir kodėl. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Temidė* @ 2017 01 05, 22:17)
Aciu uz atsakymus.
Taip 2016 vasari atostogavo uz 2015 07 -2016 07 metus. O 2016 gruodi uz 2016 07-2017 07 darbo metus . Bet kodel uz paskutinius darbo metus butinai reikejo atostogas isnaudoti iki 2017  sausio 1d. ? Juk darbo metai 2017 liepa baigtusi.

Jusu vyrui atostogas (bent puse tikrai) suteike avansu, net keista biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki, turiu greita klausima. 🙂 Kasmetiniu atostogu metu susirgau ir gavau biuleteni. Istatyme nurodyta, kad atostogos prasitesia po biuletenio tiek dienu, kiek buvau nedarbinga. Ar gali darbdavys neleisti pratesti tu dienu ir liept po biuletenio, is karto kita diena pasirodyti darbe? Is anksto dekoju uz atsakyma, jei nebus sunku atsakyti 🙂
Atsakyti
atšaukimas iš atostogų galimas tik su darbuotojo sutikimu - tai kad darbdavys gali prasyti iseiti, bet pasirinkimas kaip ir tavo puseje
Atsakyti

sveiki,

turiu klausimą, nelabai suprantu..gal galit padėt susigaudyt? pvz. mano draugė gavo išeitinę už mėnesinius darbdavio ir darbuotojo susitarimu, ar galima tuo laikotarpiu isidarbinti kitoje imoneje? ar tuos menesius negalima isidarbinti?

aciu labai 

Atsakyti
QUOTE(dulle @ 2017 02 06, 11:57)
<p>sveiki,</p><p></p><p>turiu klausimą, nelabai suprantu..gal galit padėt susigaudyt? pvz. mano draugė gavo išeitinę už mėnesinius darbdavio ir darbuotojo susitarimu, ar galima tuo laikotarpiu isidarbinti kitoje imoneje? ar tuos menesius negalima isidarbinti?
</p><p></p><p>aciu labai </p>

Nuo darbo sutarties nutraukimo sekancia diena jau galima darbintis kitur.
Atsakyti