Sveiki,pradirbau įmonėje 3 metus,dabar esu biuletenyje 4 mėn dėl stuburo problemų ir dar nepasveikau turiu vykti komisijos apžiūrai dėl neigalumo,bet dar esu tebedirbanti ar gali darbdavys mane atleisti?nes jau suėjo 122d.Jei uždarytų biuletenį,o aš dirbti negaliu,kaip turėčiau teisingai pasielgti
Labai labai kvailas klausimas, bet pasitikslinsiu, jei pasirašoma terminuota darbo sutartis, man nėra jokių apribojimų išeiti iš darbo?
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2016 11 16, 13:52)
Labai labai kvailas klausimas, bet pasitikslinsiu, jei pasirašoma terminuota darbo sutartis, man nėra jokių apribojimų išeiti iš darbo?
darbo sutarčiai pasibaigus galite keliauti į visas 4 puses.
QUOTE(Ciccio @ 2016 11 16, 12:55)
Pasibaigus tai taip, bet tame laikotarpyje, tarkim metam sutartis, bet man darbas netinka, aš turiu galimybę nutraukti darbo sutartį kaip ir paparastą neterminuotą be jokių papildomų problemų?
QUOTE(Ciccio @ 2016 11 16, 12:55)
Galima iseiti ir anksciau pateikus prasyma del terminuotos darbo sutarties nutraukimo.
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2016 11 16, 14:00)
Pasibaigus tai taip, bet tame laikotarpyje, tarkim metam sutartis, bet man darbas netinka, aš turiu galimybę nutraukti darbo sutartį kaip ir paparastą neterminuotą be jokių papildomų problemų?
terminuotai sutarčiai termino laikotarpiu galioja visos tos pačios sąlygos kaip ir neterminuotai sutarčiai.
QUOTE(Ciccio @ 2016 11 16, 13:15)
terminuotai sutarčiai termino laikotarpiu galioja visos tos pačios sąlygos kaip ir neterminuotai sutarčiai.
Ačiū
Dar klausimas kilo. Sutartį pasirašyti liepiama važiuoti į kitą miestą. Tai man kilo klausimas, būtina važiuoti, ar galiu reikalautis, kad sutartį pasirašau atskanuotą, o kitus dokumentus man atvežtų, kai važiuos į mano miestą? Vis dėlto atstumas nemažas, sostinės nepažįstu, automobilio neturiu, bei papildomos išlaidos, o alga tikrai ne tokia, kad dar nepradėjus dirbti taip išlaidauti. Tiesiog domina galimybės ar galiu bandyti tartis kitaip, ar pasakė ir šventa
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2016 11 18, 13:49)
Dar klausimas kilo. Sutartį pasirašyti liepiama važiuoti į kitą miestą. Tai man kilo klausimas, būtina važiuoti, ar galiu reikalautis, kad sutartį pasirašau atskanuotą, o kitus dokumentus man atvežtų, kai važiuos į mano miestą? Vis dėlto atstumas nemažas, sostinės nepažįstu, automobilio neturiu, bei papildomos išlaidos, o alga tikrai ne tokia, kad dar nepradėjus dirbti taip išlaidauti. Tiesiog domina galimybės ar galiu bandyti tartis kitaip, ar pasakė ir šventa
Darbo sutartis gali būti sudaroma ir elektroniniu būdu. Galit reikalauti, kad sutartis būtų sudaroma el.priemonėmis, o originalais apsikeičiama vėliau.
Lietuvos Respublikos civilinio kodekso (toliau LR CK) 6.192 str. nurodo: Kai pagal įstatymus ar šalių susitarimą sutartis turi būti paprastos rašytinės formos, ji gali būti sudaroma tiek surašant vieną šalių pasirašomą dokumentą, tiek ir apsikeičiant raštais, telegramomis, telefonogramomis, telefakso pranešimais ar kitokiais telekomunikacijų galiniais įrenginiais perduodama informacija, jeigu yra užtikrinta teksto apsauga ir galima identifikuoti jį siuntusios šalies parašą.
Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/...s.d?id=65958350
QUOTE(Ciccio @ 2016 11 18, 13:33)
Ačiū už atsakymą
Dar reikalinga konsultacija, jei mes sutarėme su darbdaviu, kad per bandomąjį laikotarpį mano alga vienokia, didesnė, o po bandomojo mažesnė, plius priedai, kaip tai turi būti įforminta darbo sutartyje? Nes dabar man rašo iš karto mažesnę algą, tai aš niekaip neįrodysiu, kad bandomuoju man turi mokėti kitaip...
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2016 11 22, 12:50)
Dar reikalinga konsultacija, jei mes sutarėme su darbdaviu, kad per bandomąjį laikotarpį mano alga vienokia, didesnė, o po bandomojo mažesnė, plius priedai, kaip tai turi būti įforminta darbo sutartyje? Nes dabar man rašo iš karto mažesnę algą, tai aš niekaip neįrodysiu, kad bandomuoju man turi mokėti kitaip...
labai paprastai, visa tai gali būti surašoma darbo sutartyje tame pačiame punkte, kuriame ir nurodoma alga. Pvz.: darbdavys įsipareigoja nuo 2016-12-01 iki 2017-02-28 mokėti darbuotojui 1000 eur atlyginimą prieš mokesčius, nuo 2017-03-01 darbuotojui mokamas 600 eur atlyginimas prieš mokesčius ir priedai (nurodoma kokia metodika taikoma, apskaičiavimo periodiškumas - kas mėnesį, kas ketvirti ar pan.)
Galima daryti papildomą susitarimą prie sutarties - sutarties priedą ar pan., bet paprasčiausiai - įrašyti darbo sutartyje, tuomet nereikės daryti jokių papildomų dokumentų.
Absoliučiai visos darbo sąlygos, tame tarpe - automobilio, nešiojamo kompiuterio, mobiliojo telefono ir kiti dalykai gali būti surašomos darbo sutartyje. Daugelis klaidingai galvoja, kad darbo sutarties šablonas turi būti naudojamas toks, koks patvirtintas ministerijos. Ne ne ir dar kartą ne. Darbo sutartis privalo turėti beveik visus punktus nurodomus šablone, t.y. negali būti aptariama ir nurodoma mažiau sąlygų, bet papildomų sąlygų galima nurodyti kiek tik nori, svarbu, kad jos neprieštarautų darbo kodeksui.