Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė

Sveikutes.gal kas galite patarti.darbe draudžia kalbeti rusų kalbą 😞
Atsakyti
QUOTE(pultas @ 2016 10 01, 06:41)
Sveikutes.gal kas galite patarti.darbe draudžia kalbeti rusų kalbą 😞

o kokios pagalbos reikia? Jei draudžia kalbėti rusų kalba - kalbėkite lietuviškai, valstybine kalba.
Atsakyti
merginos reikia jusu patarimo del DU, gal buhaltere ar gerai darbo kodeksa ismananti galetu man parasyti i az.
Atsakyti
Grįžau po vaiko priežiūros atostogų, būdama tikra, kad bent kol vaikučiui sueis 3 metukai, darbdavys negalės atleisti, keisti sutarties sąlygų. Mano darbo vieta yra, vietoj manęs kitas žmogus nedirbo, tiesiog darbai buvo perskirstyti kitiems arba išvis niekas jų nedarė. Dabar man siūlo išeiti iš darbo šalių susitarimu, nes motyvuoja, kad nėra darbo.
Pagal dabartinį darbo kodeksą galėčiau būti tikra, kad dar 1,5 metų gausiu savo pastovų atlyginimą, tada turėtų įspėti prieš 4 mėn. ir išmokėti 3 mėn. išeitinę kompensaciją.
Pagal naują darbo kodeksą skaičiau, kad būčiau įspėjama prieš 2 mėn. ir gaučiau 2 mėn. išeitinę. Bet va kyla klausimas, ar gali būti, kad naujasis darbo kodeksas leis tarkim nustatyti 8 val. per mėnesį darbo laiką (arba pusės etato, arba prastovą) ir tada nuo to mokėti išeitinę kompensaciją.
Galvoju, kas yra tas viduriukas dėl ko reikėtų tartis ax.gif
Atsakyti
rolleyes.gif sorry
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rastafarinas: 05 spalio 2016 - 06:30

Sveikos merginos, prasau papasakokit kaip elgtis dirbu nuo 2015 04 02  imoneje, ir niekaip nesuteikia atostogu kasmetiniu? Jai galite kufi paskaiciuoti kiek man cia gaunasi jau ju? Kaip elgis turime 1 , 8metu vaika. O jai iseiciau i bilioteni ar turi teise atleisti? Jai eiti lauk is darbo ar butina atidirbti 14dienu? Aciu labai

Atsakyti
Dar nei karto neatostogavot? Paprastai visur reikalai keičiasi, kai viskas įforminama rašytine forma. Nusineškit atostogų prašymą ir paprašykit kad direktorius ant jo parašytų, kodėl negalit atostogauti ir kada galėsit. Galit pasikonsultuoti su darbo inspekcija telefonu.
Atsakyti
QUOTE(ramuneki @ 2016 10 19, 09:23)
<p>Sveikos merginos, prasau papasakokit kaip elgtis dirbu nuo 2015 04 02  imoneje, ir niekaip nesuteikia atostogu kasmetiniu? Jai galite kufi paskaiciuoti kiek man cia gaunasi jau ju? Kaip elgis turime 1 , 8metu vaika. O jai iseiciau i bilioteni ar turi teise atleisti? Jai eiti lauk is darbo ar butina atidirbti 14dienu? Aciu labai</p>

Visų pirma - biuletenis, o dar geriau - nedarbingumo pažymėjimas.
Antra - atostogų reikia prašyti. Ar rašei prašymą? Per darbo metus (t.y. tavo atveju nuo 15-04-02 iki 16-04-01) priklauso 28 kalendorinės dienos, taigi iki spalio tau prisikaupė apie 45 kalendorinės dienos atostogų. 14 darbo dienų atidirbimas - opcionalus, jei darbdavys norės - privalėsit atidirbt 14 d.d., jei sutiks - galite išeiti nors ir tą pačią dieną.
Atsakyti

Ar kas nors susidurete kas keiciasi dirbant naktiniu grafiku nuo kitu metu? Bandziau skaityti bet nlb man aisku.

Atsakyti
QUOTE(ramuneki @ 2016 10 19, 09:23)
<p>Sveikos merginos, prasau papasakokit kaip elgtis dirbu nuo 2015 04 02  imoneje, ir niekaip nesuteikia atostogu kasmetiniu? Jai galite kufi paskaiciuoti kiek man cia gaunasi jau ju? Kaip elgis turime 1 , 8metu vaika. O jai iseiciau i bilioteni ar turi teise atleisti? Jai eiti lauk is darbo ar butina atidirbti 14dienu? Aciu labai</p>

Siai dienai jus turite apie 44 k. d. atostogu.
Uz 2015-04-02 - 2016-04-01 - 28 k. d.
Uz 2016-04-02 - 2016-10-19 - 16 k. d.
Atsakyti

Prasymo net neleidzia rasyti, pasake nera kam uz tave dirbti, kas dirbs.. dar domina kaip skaiciuojamos atostoginiai paskutiniu 3men atlyginimas i rankas virs 500eur, jai iseinant i atostogas menesiui? Taip pat domina biuletenio skaiciavimas?

Atsakyti

Deja nei karto neatostogavau, nes visa lqikotarpi grindziama kad nera kam dirbt( pastovei keiciasi zmones, nepadirba) darbe turim tik vedeja kuri nieko neisprendzia vadovybe kitur tai cia reiketu kreiptis tiesei i vadovybe? Su atostogu lapu tuo? Aciu labai uz atsakymus..

Atsakyti