Sveiki, gal galėtumėte patarti, kaip man elgtis.
Mano situacija tokia: turiu virš 30 m. darbo stažo. Šioje darbovietėje dirbu 29 m. Dėl pasikeitusios finansinės padėties žada mažinti koeficietą arba palikti 0,75 etato. Jeigu nesutikčiau tikriausiai būsiu atleista.
1. Ar man turėtų išmokėtų 6 mėn. išeitinę?
2. Kadangi turiu 30 m. darbo stažą, ar privalau stoti į darbo biržą kol bus mokama išeitinė pašalpa?
Ačiū už atsakymus.
QUOTE(vijjole @ 2016 05 13, 09:22)
Sveiki, gal galėtumėte patarti, kaip man elgtis.
Mano situacija tokia: turiu virš 30 m. darbo stažo. Šioje darbovietėje dirbu 29 m. Dėl pasikeitusios finansinės padėties žada mažinti koeficietą arba palikti 0,75 etato. Jeigu nesutikčiau tikriausiai būsiu atleista.
2. Kadangi turiu 30 m. darbo stažą, ar privalau stoti į darbo biržą kol bus mokama išeitinė pašalpa?
Ačiū už atsakymus.
Ačiū už atsakymus.
1 - priklausys nuo to, kaip atleis. Jei pagal 129 str. - įspėjimas prieš 2 mėn. ir 6 mėn. išeitinė, gali isūlyti atleisti pagal 125 str., pvz.: be 2 mėn įspėjimo ir su mažesne išeitine, gali versti išeiti pagal 127 str. (savo noru), tada jokia išeitinė nemokama, gali bandyti išgyvendinti pagal 136 str. (referuojant į 235 str. - už šiurkštų darbo drausmės pažeidimą).
2 - taip.
QUOTE(vijjole @ 2016 05 13, 10:22)
Ačiū už atsakymus.
Ačiū už atsakymus.
QUOTE(Keilada @ 2016 05 13, 10:59)
2 - taip.
ir kodėl gi? Stojimas į darbo biržą nėra privalomas kaip po toks pats sau (ir nuo darbo stažo tai visai nepriklauso).
Bet jeigu nestosi į darbo biržą (ir tai buvo tavo vienintelė darbovietė), tai psd turėsi mokėti savo lėšomis.
QUOTE(Bekasė @ 2016 05 13, 10:15)
ir kodėl gi? Stojimas į darbo biržą nėra privalomas kaip po toks pats sau (ir nuo darbo stažo tai visai nepriklauso).
Bet jeigu nestosi į darbo biržą (ir tai buvo tavo vienintelė darbovietė), tai psd turėsi mokėti savo lėšomis.
tu kaip visuomet nežvelgi giliau į klausimo esmę jei nestosi į biržą ir nemokėsi psd, nebūsi draustas sveikatos draudimu, taigi gydymas bus mokamas, abejoju ar kas dega noru savanoriškai mokėti psd. Be to, neįstojus į darbo biržą, prarandama bedarbio pašalpa.
1.Iki 127, 136, 235 str. gal jau neprieitume Dėl 125 str. turėsiu galvoje. Ar supažindinant su pakeistomis sąlygomis neturi būti įrašyta pagal kokį str. atleistų, jeigu nesutikčiau su pasiūlytomis sąlygomis?
2. Dėl darbo biržos klausiu todėl, kad turiu 30 m. darbo stažą. o štai ką radau apie tai:
įstatymų nustatytą 30 metų būtinąjį valstybinio socialinio pensijų draudimo stažą senatvės pensijai gauti turintys nedirbantys darbingo amžiaus asmenys yra draudžiami privalomuoju sveikatos draudimu valstybės lėšomis.
Ar aš neteisi?
merginos jei isbandymo laikotarpis nustatomas siekiant nustatyti ar darbuotojas tinka sulygtam darbui - 3 men, apie isejima is darbo, pranesu ir turiu atidirbti 14 darbo dienu ar14 kalendoriniu dienu ? nuo prasymo pateikimo
Papildyta:
jei geguzes 25 d. paduodamas prasymas tai birzelio 14 d. paskutine darbo diena?
14 darbo dienu reikia atidirbti po prasymo iteikimo ?
Papildyta:
jei geguzes 25 d. paduodamas prasymas tai birzelio 14 d. paskutine darbo diena?
14 darbo dienu reikia atidirbti po prasymo iteikimo ?
QUOTE(Misiukaite @ 2016 05 25, 00:31)
turiu atidirbti 14 darbo dienu ar14 kalendoriniu dienu ?
Darbo dienų, paskutinė diena 13.
Kaip skaičiuojasi tas 14 d.d atidirbinėjimas, jei man as dirbu 6 d.d. per savaitę? Man į tas 14 d.d. isiskaičiuoja šeštadieniai ar ne?
QUOTE(Aguona Raudonoji @ 2016 06 02, 06:29)
Man į tas 14 d.d. isiskaičiuoja šeštadieniai ar ne?
Taip
pasiulykit gera advokata klaipedoje,kas liecia DK,atleidima pagal 129 str,reik konsultacijos
Sveiki, savo darbe dirbu nuo 2006-09, dabar esu VPA, vaikui tuoj 3 metai, gryzti i darba nenoriu, kaip graziai iseiti is darbo ir kas man priklauso? Aciu uz atsakymus!
Parašote prašymą ir išeinate. Už vaiko auginimo atostogas atostoginiai nesiskaičiuoja.