nežymus skirtumas yra, ypač, jei sukaupta nemažai atostogų, nes atostogų metu einamosios atostogos vistiek kaupiasi. Tai, tarkime, jei žmogus turi mėnesį neišnaudotų atostogų, tai išlošia kažkur 1,5 dienos kompensaciją už atostogas
turiu klausima del atostogu..... turiu atostogu uz 14/15 metus dar desimt dienu. Tas dienas noreciau iseiti pavasari, nes pradejes dirbti balandi, tai metai turetu iki balandzio buti ()dirbu jau 10 metu) .... bet personalas liepia iseiti 3 dienas atostogu iki 2015 12 31 ir sutinka 7 dienas perkelti i kitus kalendorinius metus... kaip cia man daryti?
turiu klausima del atostogu.....
turiu atostogu uz 14/15 metus dar desimt dienu. Tas dienas noreciau iseiti pavasari, nes pradejes dirbti balandi, tai metai turetu iki balandzio buti ()dirbu jau 10 metu) .... bet personalas liepia iseiti 3 dienas atostogu iki 2015 12 31 ir sutinka 7 dienas perkelti i kitus kalendorinius metus... kaip cia man daryti?
susiduriau su tokia problema kaip neismoketas atlyginimas , noreciau suzinoti, ka daryti, kaip elgtis bei kur kreiptis, jei darbdavis 6 menesius is eiles neismoka darbo uzmokescio? Ar yra galimybe ji atgauti, jeigu UAB yra sunkios ekonomines bukles? Imoneje dirbu 2 metus (viso 4 darbuotojai, iskaitant ir darbdavi).
Sveikos, reiktu pagalbos. Netiketai suzinojau, kad mane nori atleisti (arba pazeminti pareiguose). Tiesioginiam vadovui esu nepatogi (itariu gris nepateisintais lukesciais, kuriu jokiame popieriuje nera, pvz. pareigybinese) , jokiu nuobaudu, ispejimu nera. Dirbu sioje imoneje tik 7men., vienas nepilnametis vaikas (auginame su vyru). Ar turiu teise kazko reikalauti? Nors suprantama, kad jei pradesiu draskytis - atsiras prie ko prisikabinti. Pokalbis tiketina bus 3dieni, imti nedarbinguma (tam turiu priezasciu) ir ieskoti darbo? Nes i mano vieta kandidatas yra.
Sveikos,
reiktu pagalbos. Netiketai suzinojau, kad mane nori atleisti (arba pazeminti pareiguose). Tiesioginiam vadovui esu nepatogi (itariu gris nepateisintais lukesciais, kuriu jokiame popieriuje nera, pvz. pareigybinese) , jokiu nuobaudu, ispejimu nera.
Dirbu sioje imoneje tik 7men., vienas nepilnametis vaikas (auginame su vyru). Ar turiu teise kazko reikalauti? Nors suprantama, kad jei pradesiu draskytis - atsiras prie ko prisikabinti.
Pokalbis tiketina bus 3dieni, imti nedarbinguma (tam turiu priezasciu) ir ieskoti darbo? Nes i mano vieta kandidatas yra.
Neseniai ištekėjau. Laukiuosi. Po mėnesio buhalterė paklausė kodėl nepranešiau apie pasikeitusią pavardę, nors žinojo, kad išteku ir kada. Aš atsiprašiau, nes nežinojau. Galvojau, jei kas bus reikalinga, tai pati darbovietė paklaus, nes sąskaitas išrašinėjau jau naująja pavarde. Kitą savaitę išeinu į dekretą ir dabar darbdavys pasakė, kad nepristačiau santuokos liudijimo ir atlyginimai į kortelę eina senąja pavarde. Jis man paaiškino, kad čia kažkokia problema ir gali kilti keblumų, bet nesupratau kokių. Bankines korteles, galvojau, susitvarkysiu per nėštumo atostogas, kad nereikėtų trukdyti darbo laiko. Ir man įdomu, kodėl buhalterė nepaprašė dokumentų kai klausė pavardės? Nes galvojau, kad jei neklausia, vadinasi viskas gerai. Ar įmonės buhalterė neturėtų darbuotojui pasakyti kokių dokumentų reikia, ar neužtektų tik naujos asmens tapatybės kortelės?
Neseniai ištekėjau. Laukiuosi. Po mėnesio buhalterė paklausė kodėl nepranešiau apie pasikeitusią pavardę, nors žinojo, kad išteku ir kada. Aš atsiprašiau, nes nežinojau. Galvojau, jei kas bus reikalinga, tai pati darbovietė paklaus, nes sąskaitas išrašinėjau jau naująja pavarde. Kitą savaitę išeinu į dekretą ir dabar darbdavys pasakė, kad nepristačiau santuokos liudijimo ir atlyginimai į kortelę eina senąja pavarde. Jis man paaiškino, kad čia kažkokia problema ir gali kilti keblumų, bet nesupratau kokių. Bankines korteles, galvojau, susitvarkysiu per nėštumo atostogas, kad nereikėtų trukdyti darbo laiko. Ir man įdomu, kodėl buhalterė nepaprašė dokumentų kai klausė pavardės? Nes galvojau, kad jei neklausia, vadinasi viskas gerai. Ar įmonės buhalterė neturėtų darbuotojui pasakyti kokių dokumentų reikia, ar neužtektų tik naujos asmens tapatybės kortelės?
mda...ir iš kur buhalterei reikėjo žinoti, kokią tu pavardę pasirinksi ištekėjusi? Šiaip jau tai tavo pareiga pranešti apie pasikeitusius asmens duomenis. Šiuo atveju - ATK su pasikeitusia pavarde visiškai pakanka. Santuokos liudijimas nebūtinas.
Jei darbo sutartis neterminuota,tačiau joje yra nurodytas bandomasis laikotarpis. Koks būtų atidirbimo laikas,jei darbuotojas nutrauktu sutartį bandomuoju laikotarpiu?