Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė

Sveiki, gal kas gali įdėti nuorodą apie darbo ir poilsio režimą darbo metu. Būtent dirbant po 12 val ir esant kai kuriems padidintos rizikos faktoriams. Darbdavys jau lipa ant galvų... verysad.gif
Atsakyti
Dirbu pamainini darba. Siuo metu esu biuletenyje (5dienos). . Su kolega neoficialiai apsikeiteme pamaina ir as snd turejau dirbti vietoj jo. Ar turejo teise mane iskviesti i darba siandien?
Atsakyti
QUOTE(Dottie @ 2015 08 15, 18:01)
Ar turejo teise mane iskviesti i darba siandien?

Negalėjote nei apsikeisti, nei išvis būti darbo vietoje.
Atsakyti
Laba diena, buvau paėmusi VPA 3metus, vaikui suėjus metukams noriu grįžti į darbą, parašiau prašymą darbdaviui atšaukti VPA pries 14 dienų, db jau praėjo savaitė, ir nzn ar eiti į darba ar sulaukti tą 14 dienų terminą?
darbdavys tikisi kad iseisiu savo noru, nes sako kad nera man darbo...
skambinau į sodrą klasiau ar yra is darbdavo kokia tai informacija apie mano gryzima i darbą nelabai ka jie gali patarti...sako gali darbdavys jusu ir nepriimti... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(smelynes @ 2015 08 17, 12:39)
Laba diena, buvau paėmusi VPA 3metus, vaikui suėjus metukams noriu grįžti į darbą, parašiau prašymą darbdaviui atšaukti VPA pries 14 dienų, db jau praėjo savaitė, ir nzn ar eiti į darba ar sulaukti tą 14 dienų terminą?
darbdavys tikisi kad iseisiu savo noru, nes sako kad nera man darbo...
skambinau į sodrą klasiau ar yra is darbdavo kokia tai informacija apie mano gryzima i darbą nelabai ka jie gali patarti...sako gali darbdavys jusu ir nepriimti... unsure.gif

Sulaukiat dienos nuo kurios papraset grazinti i darba ir prisistatot. O ka jus ten veiktumet anksciau?
jei neturi darbo gali forminti prastova. Kai gausit kokius nors dokumentus, susipazistat ir nesates namo, sutikimu jokiu nepasirasinejat. O dokumentus parodot teisininkui.
kol nesurasyta kitaip, sedit darbe visas darbo valandas nors ir negaunat uzduociu ar liepia eiti namo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vandene: 18 rugpjūčio 2015 - 00:53
Sveikos:) Turiu klausima- jei esu vienisa mama ir man priklauso 35 d. kasmetiniu atostogu ar prie ju gali prisideti 3dienos uz staza, ar cia jau "lubos"? Aciu atsakiusioms:)
Atsakyti
QUOTE(shvedryte @ 2015 08 18, 01:24)
Sveikos:) Turiu klausima- jei esu vienisa mama ir man priklauso 35 d. kasmetiniu atostogu ar prie ju gali prisideti 3dienos uz staza, ar cia jau "lubos"? Aciu atsakiusioms:)

Taip, galima prideti.

166 straipsnis. Kasmetinės minimaliosios atostogos

2. Kasmetinės minimaliosios trisdešimt penkių kalendorinių dienų atostogos suteikiamos:
2) darbuotojams, vieniems auginantiems vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų;

171 straipsnis. Kasmetinių atostogų trukmės nustatymas

1. Kasmetinės papildomos atostogos pridedamos prie kasmetinių minimaliųjų atostogų ir gali būti suteikiamos kartu arba atskirai.

Atsakyti
QUOTE(Libra @ 2015 08 18, 09:14)
Taip, galima prideti.

166 straipsnis. Kasmetinės minimaliosios atostogos

2. Kasmetinės minimaliosios trisdešimt penkių kalendorinių dienų atostogos suteikiamos:
2) darbuotojams, vieniems auginantiems vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų;

171 straipsnis. Kasmetinių atostogų trukmės nustatymas

1. Kasmetinės papildomos atostogos pridedamos prie kasmetinių minimaliųjų atostogų ir gali būti suteikiamos kartu arba atskirai.

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

Kas gali paaiškinti kaip skaičiuojami atostoginiai, kai išeini šalių susitarimu. Pas mane dabar yra 14 dienų. Bus mokama už 10 d (išimant savaitgalius), ar už visas 14?
Atsakyti
QUOTE(Ausrinka @ 2015 08 21, 13:43)
Sveikos,

Kas gali paaiškinti kaip skaičiuojami atostoginiai, kai išeini šalių susitarimu. Pas mane dabar yra 14 dienų. Bus mokama už 10 d (išimant savaitgalius), ar už visas 14?

Vidutinis DU x likusios nepanaudotos atostogos x 0.7 (kooregavimo koeficientas jeigu 5 darbo dienų savaitė).
Bus mokama už 9,8 atostogų dienas
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 08 21, 13:59)
Vidutinis DU x likusios nepanaudotos atostogos x 0.7 (kooregavimo koeficientas jeigu 5 darbo dienų savaitė).
Bus mokama už 9,8 atostogų dienas

ačiū
Atsakyti
Labas, ar reikia atidirbti 14d jei iseini is darbo bandomuoju laikotarpiu?
Atsakyti