Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė

QUOTE(Libra @ 2015 07 30, 13:45)
Viskas aisku, taip ir galvojau  biggrin.gif o pas jus nors dokumentacijos planas yra? Beje, valsybines imones vadovaujasi ne tik valstybes tarnybos istatymu, bet ir darbo kodeksu. O kaip isleidziate atostogauti? Irgi be isakymu?

o kam mums tas dokumentacijos planas? smile.gif yra tam tikra tvarka, bet ne dokumentacijos planas.
Ir atostogauti išleidžiam be įsakymų - ant darbuotojo prašymos direktorius uždeda rezoliuciją, anstpaudą ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 07 30, 13:50)
o kam mums tas dokumentacijos planas? smile.gif yra tam tikra tvarka, bet ne dokumentacijos planas.
Ir atostogauti išleidžiam be įsakymų - ant darbuotojo prašymos direktorius uždeda rezoliuciją, anstpaudą ir viskas.

Matyt neturejot ne vieno rimtesnio patikrinimo doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Libra @ 2015 07 30, 14:33)
Matyt neturejot ne vieno rimtesnio patikrinimo  doh.gif  biggrin.gif

turėjom smile.gif tikrino ir darbo birža, ir VDI, nes priimam į darbą užsieniečių. Įsakymai nėra privalomi.
Atsakyti
laba diena, susidare tokia situacija, esu VPA antrus metus norejau gryzti i darba bet darbdavys aiskiai pasake, kad darbo man negali duoti nes tiesiog jo nebera, bankroto skelbti nenori, tai kaip man elgtis? jeigu iseinu savo noru, man nk nepriklauso jokios iseitines, dar yra ir nepanaudotu atostogu bet dave suprasti kad firmoje pinigu nebera...
jeigu iseinu is darbivietes ir stoju i DB ar gausiu kokia ismoka? nes dar busiu VPA, bet jau be darbo
Atsakyti
QUOTE(smelynes @ 2015 07 31, 11:02)
laba diena, susidare tokia situacija, esu VPA antrus metus norejau gryzti i darba bet darbdavys aiskiai pasake, kad darbo man negali duoti nes tiesiog jo nebera, bankroto skelbti nenori, tai kaip man elgtis? jeigu iseinu savo noru, man nk nepriklauso jokios iseitines, dar yra ir nepanaudotu atostogu bet dave suprasti kad firmoje pinigu nebera...
jeigu iseinu is darbivietes ir stoju i DB ar gausiu kokia ismoka? nes dar busiu VPA, bet jau be darbo

Nematau tada reikalo iseiti savo noru,tiesiog jus busite soc. drausto valstybes iki kol vaikui sueis 3 metai, o kita darba susirasti jums tikrai niekas netrukdo ir neisejus is senos darboviets. Jus tiesiog joje busite kaip vaiko prieziuros atostogose iki 3 metu. Neleiskite darbdaviui lipti ant galvos,cia ne jusu galvos skausmas kad firmoje nera pinigu,jie privalo vistiek sumoketi kas priklauso uz atostogas.
Atsakyti
Sveiki,
Norėjau pasiteiraut, ar darbdavys gali atleisti vienišą mamą, jei vaikas dar nepilnametis?
Atsakyti
QUOTE(meriva @ 2015 08 04, 08:35)
Sveiki,
Norėjau pasiteiraut, ar darbdavys gali atleisti vienišą mamą, jei vaikas dar nepilnametis?

gali, yra šiokių tokių niuansų, bet iš esmės - gali.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 08 04, 10:48)
gali, yra šiokių tokių niuansų, bet iš esmės - gali.

O kokie tie niuansai? 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(meriva @ 2015 08 04, 09:41)
O kokie tie niuansai?  4u.gif  ax.gif

jei augini vaiką iki 3 metų - negali atleisti, jei nėra kaltės; jei vienas augini vaiką iki 16 metų ir mažinami etatai, pirmenybė likti darbe - niuansai neesminiai.

132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus
2. Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis).

135 straipsnis. Pirmenybės teisė būti paliktam dirbti, kai mažinamas darbuotojų skaičius
1. Kai dėl ekonominių ar technologinių priežasčių arba dėl darbovietės struktūrinių pertvarkymų mažinamas darbuotojų skaičius, pirmenybės teisę būti palikti dirbti turi darbuotojai:
2) kurie vieni augina vaikus (įvaikius) iki šešiolikos metų (...)
Atsakyti
Jeigu yra antraeilese pareigose dirbama terminuota sutartimi, kol darbuotojas gris is biuletenio, t.y. pagal plana buvo isidarbinta 2 savaitems, taciau norima iseiti lauk. Darbo sutartis isigaliojo nuo menesio pradzios, isdirbtos butu 4 dienos. Tarkime rytoj yra darbo diena ir ar galima rasyti rytoj prasyma atleisti nuo 2015-08-10, nes prasyme nurodyta atleidimo diena buna paskutine darbo diena. Ar ispeti darbdavi reikia bent pries 3 dienas? Nes visur raso, jog ir terminuota sutarti norint nutraukti reikia ispeti pries 14 dienu.
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2015 08 09, 21:43)
Jeigu yra antraeilese pareigose dirbama terminuota sutartimi, kol darbuotojas gris is biuletenio, t.y. pagal plana buvo isidarbinta 2 savaitems, taciau norima iseiti lauk. Darbo sutartis isigaliojo nuo menesio pradzios, isdirbtos butu 4 dienos. Tarkime rytoj yra darbo diena ir ar galima rasyti rytoj prasyma atleisti nuo 2015-08-10, nes prasyme nurodyta atleidimo diena buna paskutine darbo diena. Ar ispeti darbdavi reikia bent pries 3 dienas? Nes visur raso, jog ir terminuota sutarti norint nutraukti reikia ispeti pries 14 dienu.

prieš 3 dienas galima įspėti bandomuoju laikotarpiu. Jei nėra bandomojo - galioja tos pačios 14 d.d. Vienok, jei darbdavys sutinka - galima išeiti nors ir tą pačią dieną.
Atsakyti
laba diena ,norejau paklausti sakykim dirbau pagal terminuota darbo sutarti ir mane atleidzia 18 diena sio menesio ,siaip draustas esi iki menesio galo ,o tai stazas irgi dar skaitosi iki sio menesio galo ar iskarto nutruksta kai atleidzia ?
Atsakyti