Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė

QUOTE(afi @ 2015 05 29, 08:39)
Tai ba cia ir beda kad gali nes as parasiau savo noru noriu kad siandien atleistu

Darboviete spejo paruosti isakyma ir pranesti sodrai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Libra: 29 gegužės 2015 - 08:50
QUOTE(Libra @ 2015 05 29, 08:49)
Darboviete spejo paruosti isakyma ir pranesti sodrai?

Manau taip vakar kai gavo prasyma. Sakykit jei prasiau atleisti nuo 29d tai as dar siandien tureciau dirbti?
Atsakyti
QUOTE(afi @ 2015 05 29, 08:57)
Manau taip vakar kai gavo prasyma. Sakykit jei prasiau atleisti nuo 29d tai as dar siandien tureciau dirbti?

Taip, siandien paskutine darbo diena turetu buti.
Manau kad Keilada teisi, atleisti negali, nes siandie isduotas nedarbingumas. Tik reikia pranesti darbdaviui.
Atsakyti
QUOTE(Libra @ 2015 05 29, 09:00)
Taip, siandien paskutine darbo diena turetu buti.
Manau kad Keilada teisi, atleisti negali, nes siandie isduotas nedarbingumas. Tik reikia pranesti darbdaviui.

tai jei as teoriskai tureciau siandien dar dirbti, tai gal vakar nepridave prasymo sodrai, o tik siandin ji priduos g.gif bet speju jau saukstai po pietu, buhalterei nepriskambinu, bet ji turejo matyt kad nuo vakar man biliutenis g.gif
Atsakyti
Buhaltere tikrai matys sistemoje kad turite nedarbinguma nuo vakar dienos.
Atsakyti
nu tikiuos unsure.gif nu bet sutapk tu man kaip tycia doh.gif ir ko negalejau palaukt kaip planavau dar birzeli padirbt doh.gif va tau ir bumerangu expromtiniai sprendimai doh.gif ot bus pamoka visam gyvnimui, kad neveltui kazkas sugalvojo 14 atidirbimo dienu lotuliukas.gif o ciat mat uzsimaniau be atidirbimo doh.gif
o dabar jei visgi mane atleidzia tai man reik sakyt kad nuo siandien uzdaro mano nedarbinguma ir palieka tik vaikui del darzelio, ar kaip daryt, nes logiskai bunant bedarbe negaliu but biliutenyje g.gif
Atsakyti
QUOTE(afi @ 2015 05 29, 09:43)
nu tikiuos unsure.gif  nu bet sutapk tu man kaip tycia doh.gif  ir ko negalejau palaukt kaip planavau dar birzeli padirbt doh.gif  va tau ir bumerangu expromtiniai sprendimai doh.gif ot bus pamoka visam gyvnimui, kad neveltui kazkas sugalvojo 14 atidirbimo dienu lotuliukas.gif o ciat mat uzsimaniau be atidirbimo doh.gif
o dabar jei visgi mane atleidzia tai man reik sakyt kad nuo siandien uzdaro mano nedarbinguma ir palieka tik vaikui del darzelio, ar kaip daryt, nes logiskai bunant bedarbe negaliu but biliutenyje g.gif

kita vertus, nedrabingumas jums bus išduotas ir apmokėtas nepaisant to, kad tarkime išėjot iš darbo, kad ir prieš porą dienų - Sodra atsižvelgia į stažą, o ne į tai, ar žmogus dirba tuo metu ar ne.
Ligos pašalpa priklauso, JEIGU:
pirmajai ligos dienai turite ne trumpesnį kaip 3 mėn. per paskutinius 12 mėn. arba 6 mėn. per paskutinius 24 mėn. ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą;

http://www.sodra.lt/...ti-jei-susirgau

Galit būt bedarbė ir gauti išmoką.

Taip, kad tikrai nėra ko panikuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keilada: 29 gegužės 2015 - 09:54
QUOTE(Keilada @ 2015 05 29, 09:53)
kita vertus, nedrabingumas jums bus išduotas ir apmokėtas nepaisant to, kad tarkime išėjot iš darbo, kad ir prieš porą dienų - Sodra atsižvelgia į stažą, o ne į tai, ar žmogus dirba tuo metu ar ne.
Ligos pašalpa priklauso, JEIGU:
pirmajai ligos dienai turite ne trumpesnį kaip 3 mėn. per paskutinius 12 mėn. arba 6 mėn. per paskutinius 24 mėn. ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą;

http://www.sodra.lt/...ti-jei-susirgau

Taip, kad tikrai nėra ko panikuoti.

fuu, tai bent tiek, tada gausiu nes 6metus cia dirbau ir dar plius 2 kol buvau vaiko prieziuros atostogose tai viso 8metai, nu bent viena gera naujiena, kad bent kazka mokes uz biliuteni smile.gif

Labai aciu mergaites uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Keilada @ 2015 05 29, 10:53)

Absoliučią netiesą rašot. Išmoka mokama kaip kompensacija už prarastas darbines pajamas. Kadangi Afi nedirbs, nepraras darbo užmokesčio, tai ir ligos pašalpa nebus mokama.
Atsakyti
Klausimas - buvo dirbama pagal neterminuota sutarti apie 1 metus, po to buvo pasirasyta sutartis terminuota pavadavimui aukstesnese pareigose iki kol kita darbuotoja gris is vaiko prieziuros atostogu sukakus jos vaikui 3 metams. Realiai ta bendradarbe planuoja po 3 menesiu grizti atgal, jos vaikui 3 m.sueis tik gruodi. Sakykite, ar jeigu as pastociau tu 3 menesiu laikotarpyje kol bendradarbe dar nebus grizusi, kaip butu su mano darbo vieta? Turetu laukti kol as iseisiu i dekreta ir negaletu manes grazinti i pries tai buvusias zemesnes pareigas? O gal pasibaigus terminuotai sutarciai ir atleisti is vis gali? Bet tai tos bendradarbes juk pagal viska irgi negali pazeminti pareigose iki kol jos vaikui nesueis 3 metai.
Idomu kaip butu tokiu atveju? Kaip pagal naujausius istatymus dabar yra?
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2015 05 30, 21:14)
Klausimas - buvo dirbama pagal neterminuota sutarti apie 1 metus, po to buvo pasirasyta sutartis terminuota pavadavimui aukstesnese pareigose iki kol kita darbuotoja gris is vaiko prieziuros atostogu sukakus jos vaikui 3 metams. Realiai ta bendradarbe planuoja po 3 menesiu grizti atgal, jos vaikui 3 m.sueis tik gruodi. Sakykite, ar jeigu as pastociau tu 3 menesiu laikotarpyje kol bendradarbe dar nebus grizusi, kaip butu su mano darbo vieta? Turetu laukti kol as iseisiu i dekreta ir negaletu manes grazinti i pries tai buvusias zemesnes pareigas? O gal pasibaigus terminuotai sutarciai ir atleisti is vis gali? Bet tai tos bendradarbes juk pagal viska irgi negali pazeminti pareigose iki kol jos vaikui nesueis 3 metai.
Idomu kaip butu tokiu atveju? Kaip pagal naujausius istatymus dabar yra?

nėščios atleisti negali, bet kaip suprantu su tavim neterminuota darbo sutartis buvo nutrauka ir buvo pasirašyta nauja terminuota sutartis, kol iš VPA grįš darbuotoja? jei nesilauksi, pasibaigus sutarties terminui atleisti gali wink.gif
darbuotoja bet kokiu atveju, jei ir grįžtų anksčiau laiko, grįžta į savo darbo vietą, bei pareigas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(afi @ 2015 05 29, 00:17)
Sveikos, reikia skubios konsultacijos, nes prisidirbau ir speju padetis jau be iseities.  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Kaip pasibaige jusu situacija? smile.gif
Atsakyti