Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė

Tai įmanoma ar neįmanoma? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2015 05 25, 22:30)
Tai įmanoma ar neįmanoma?  biggrin.gif

neįmanoma, Sodra neteikia asmens duomenų istorijos, juolab, kad Sodra nerenka informacijos apie tai, kuo žmogus dirba.
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2015 05 17, 18:28)
Kiek laiko dar galioja privalomasis sveikatos draudimas išėjus iš darbo?

Jei išėjote iš darbo, t.y. nutraukėte darbo santykius, Jums privalomasis sveikatos draudimas galioja iki darbo santykių nutraukimo mėnesio paskutinės dienos.

Medicinine turite teise praeiti darbo valandomis, ji apmokama darbdavio.

tai reiskia jei man siandien paskutine darbo diena senam darbe ,o rytoj einu medicinine del kito darbo tai moketi nereiks kad ir nestoju i darbo birza ,nes privalomas sveikatos draudimas dar galios iki geguzes 31 ?ar gerai suprantu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(coliuke29 @ 2015 05 26, 12:43)
tai reiskia jei man siandien paskutine darbo diena senam darbe ,o rytoj einu medicinine del kito darbo tai moketi nereiks kad ir nestoju i darbo birza ,nes privalomas sveikatos draudimas dar galios iki geguzes 31 ?ar gerai suprantu? g.gif

Taip.
Atsakyti
QUOTE(Keilada @ 2015 05 26, 07:33)
neįmanoma, Sodra neteikia asmens duomenų istorijos, juolab, kad Sodra nerenka informacijos apie tai, kuo žmogus dirba.

pagal jus išeina, taip, kad į savo cv galiu įsirašyti betkokią tikrovės neatitinkančia informaciją ir niekas nesužinos, kad tai ne tiesa? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Šokoladė @ 2015 05 26, 14:01)
pagal jus išeina, taip, kad į savo cv galiu įsirašyti betkokią tikrovės neatitinkančia informaciją ir niekas nesužinos, kad tai ne tiesa? biggrin.gif

aš sakau tik tiek, kad nei iš VMI, nei iš Sodros joks darbdavys negaus informacijos nei apie tai, kokią algą gavo, nei kiek dirbo, nei kokios buvo pareigos, nei už ką buvo atleistas ankstesnėse darbovietėse pas juos ketinantis įsidarbinti ar dirbantis žmogus.
Todėl taip, galite įsirašyti į savo CV bet ką, jei darbdavys neskambins į buvusias darbovietes ir netikrins informacijos. Tiesa, darbdavys gali paprašyti darbuotojo, kad pristatytų iš Sodros pažymą apie draudiminius laikotarpius/darbo stažą, bet:
a - dar nesusidūriau su darbdaviu, kuris to prašytų;
b - tą pažymą gali gauti tik žmogus asmeniškai, o ne darbdavys;
c - joje matysis tik darbovietės ir jose dirbtas laikas, jokia kita informacija.
Atsakyti
QUOTE(coliuke29 @ 2015 05 26, 12:43)

neklaidinkit.
medicinine knygele ir privalomas sveikatos draudimas nieko bendro neturi. uz medicinine patikra DARBUI moka pats darbuotojas isidarbindamas, arba darbdavys uz ji moka, bet jau reikia klausi, su kokia gydymo istaiga yra sudaryta sutartis ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Keilada @ 2015 05 26, 15:19)
aš sakau tik tiek, kad nei iš VMI, nei iš Sodros joks darbdavys negaus informacijos nei apie tai, kokią algą gavo, nei kiek dirbo, nei kokios buvo pareigos, nei už ką buvo atleistas ankstesnėse darbovietėse pas juos ketinantis įsidarbinti ar dirbantis žmogus.
Todėl taip, galite įsirašyti į savo CV bet ką, jei darbdavys neskambins į buvusias darbovietes ir netikrins informacijos. Tiesa, darbdavys gali paprašyti darbuotojo, kad pristatytų iš Sodros pažymą apie draudiminius laikotarpius/darbo stažą, bet:
a - dar nesusidūriau su darbdaviu, kuris to prašytų;
b - tą pažymą gali gauti tik žmogus asmeniškai, o ne darbdavys;
c - joje matysis tik darbovietės ir jose dirbtas laikas, jokia kita informacija.

tikiu kad gali matytis pries tai buvusios darbovietes ir ten dirbtas laikas
Atsakyti
Sveikos, reikia skubios konsultacijos, nes prisidirbau ir speju padetis jau be iseities. doh.gif doh.gif doh.gif
Zodziu siandien ryta iteikiau prasyma 5.28d atleisti is darbo nuo rytojaus 5.29d, darbdavys sutiko, nes jam tai naudinga tai ne neprase atidirbti. po prasymo iteikimo nepraejus ne valandai iskviete is darzelio vaikas susirgo, pagulde i ligonine, kadangi siandien turejau dirbti emiau biuleteni, ir tik dabar supratau kad as nuo ryt esu bedarbe ir biliotenio gi negausiu, nebent atsaukciau prasyma atleisti mane iki pasibaigs nedarbingumas, bet kadangi neturiu tu 3d kol galiu atsaukti, tai man ryt nebeimanoma pateikti prasymo istatimiskai ar dar galiu paduoti ryt prasyma, kad laikinai pranau neatleisti manes, kol busiu nedarbingume unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo afi: 29 gegužės 2015 - 00:18
QUOTE(afi @ 2015 05 29, 00:17)
Sveikos, reikia skubios konsultacijos, nes prisidirbau ir speju padetis jau be iseities.  doh.gif  doh.gif  doh.gif
Zodziu siandien ryta iteikiau prasyma 5.28d atleisti is darbo nuo rytojaus 5.29d, darbdavys sutiko, nes jam tai naudinga tai ne neprase atidirbti. po prasymo iteikimo nepraejus ne valandai iskviete is darzelio vaikas susirgo, pagulde i ligonine, kadangi siandien turejau dirbti emiau biuleteni, ir tik dabar supratau kad as nuo ryt esu bedarbe ir biliotenio gi negausiu, nebent atsaukciau prasyma atleisti mane iki pasibaigs nedarbingumas, bet kadangi neturiu tu 3d kol galiu atsaukti, tai man ryt nebeimanoma pateikti prasymo istatimiskai ar dar galiu paduoti ryt prasyma, kad laikinai pranau neatleisti manes, kol busiu nedarbingume unsure.gif

nedarbingumo metu iš darbo atleisti negalima, biuletenį gausit, atleidimas bus kitą dieną po biuletenio pabaigos.
Atsakyti
QUOTE(Keilada @ 2015 05 29, 06:57)
nedarbingumo metu iš darbo atleisti negalima, biuletenį gausit, atleidimas bus kitą dieną po biuletenio pabaigos.

Tai ba cia ir beda kad gali nes as parasiau savo noru noriu kad siandien atleistu
Atsakyti
QUOTE(afi @ 2015 05 29, 08:39)
Tai ba cia ir beda kad gali nes as parasiau savo noru noriu kad siandien atleistu

nedarbingumo metu atleisti negali, nesvarbu, koks prašymas parašytas.
Atleidimo data nusikelia į pirmą dieną po biuletenio. Informuokit darbdavį, kad išduotas nedarbingumas ir tiek.
Atsakyti