Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė

QUOTE(*NoTa* @ 2015 02 02, 20:03)
Keliu metu atostogos dingsta?
Buvo pasiulymas iseiti is darbo, gauti kompensacijas ir vel isidarbinti. Koks nedarbo laikotarpis skaitosi nepertraukiamas?

Nuo 2015 gruodžio kompensacija bus išmokama už 3 metus.
Nepertraukiamas darbo stažas - laikas, kurį darbo pertrauka neviršija teisės aktuose nustatytų terminų (DK 111 str. 3 d. nurodytu atveju terminuotą darbo sutartį pripažinus neterminuota, pertrauka darbe iki vieno mėnesio ir kiti teisės aktų nustatyti laikotarpiai), taip pat terminai nustatomi vadovaujantis protingumo kriterijais teismų praktika. Pavyzdžiui jeigu su asmeniui sudaromos pastoviai terminuotos darbo sutartys, ir jis pastoviai atleidžiamas iš darbo pasibaigus terminuotai darbo sutarčiai, o sekančią dieną ar po mėnesio vėl priimamas, tai laikytina, kad to asmens darbo stažas toje įmonėje nenutrūko.
Tačiau tokiu atveju pamąstykite ir apie kompensaciją tuo atveju, jei kada būsite atleista iš darbo ne savo noru - jos neteksite, jei bus sudaroma nauja darbo sutartis (čia tuo atveju, jei įmonėje jau dirbate dauag metų).
Protingiausia būtų išeiti iš darbo šalių sutarimu, pasiimti visas kompensacijas, o sekančią dieną vėl įsidarbinti.
QUOTE(Gloom @ 2015 03 04, 12:24)
pagal DK nėščioji gali nesutikti dirbti poilsio dienomis.Bet ar tikrai?

Žiūrėkit darbo sutartį - ar tikrai šeštadienis jums poilsio diena?
Atsakyti
QUOTE(ankata @ 2015 03 04, 14:35)
bet jeigu pas ją yra suminė darbo laiko apskaita ir yra sudarytas toks grafikas, kad šeštadienį dirbti, tai tada šeštadienis nėra jokia poilsio diena, tai eilinė darbo diena ir sutikimo nereikia.

ne suminė.Tiesiog 40 val.per savaitę.Tai tenka kartais šeštad.tada leidžia pasiimti laisvą dieną.Bet jei dirbu šestad.,tai gaunasi ne 40 val.
Atsakyti
QUOTE(amileta @ 2015 02 26, 11:16)
laba diena,
gal galit padet ir man smile.gif
situacija tokia:
savininke turi dvi parduotuves. manaja visikai uzdaro ir mane atleidzia.siulo dirbt kitam mieste  , kitoje jos parduotuveje. na ,man netinka nei grafikas( nes turiu 7m. vaika), nei financiskai.
ar gali po sio pasiulymo man nemoket iseitnes?
na man priklausytu uz 4 men.  + atostoginiai.nes toje imoneje isdirbau virs 9 metus.
pagal koki straipsni turetu mane atleisti?
aciu uz atsakyma.

4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif

Noriu paklaust, dirbu 5 dienas per savaite po 8 valandas.Alga minimali.Ar yra skirtumas kiek darbo dienu isdirbi per menesi gaut minimaliai algai? Pvz viena men iseina 20 darbo dienu kita gali 22 but,nesvarbu kiek ,bet minimalia tureciau gaut neatsizvelgiant i darbo dienu skaiciu?nAr kazka ne taip suprantu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(spindulka @ 2015 04 01, 22:58)
Labas vakaras  4u.gif

Noriu paklaust, dirbu 5 dienas per savaite po 8 valandas.Alga minimali.Ar yra skirtumas kiek darbo dienu isdirbi per menesi gaut minimaliai algai? Pvz viena men iseina 20 darbo dienu kita gali 22 but,nesvarbu kiek ,bet minimalia tureciau gaut neatsizvelgiant i darbo dienu skaiciu?nAr kazka ne taip suprantu? blush2.gif

Jeigu alga fiksuota, tai taip, nesvarbu kiek i menesi iseina darbo dienu, gausit minimuma. O jeigu alga valandine, tai tada pagal valandas.
Atsakyti
Norėjau paklausti. Gaunu algą iš dviejų dalių - ta kuri surtyje plius nekintantį priedą kiekvieną mė. Taip įmonė atlieka atlyginimo padidėjimą - priedais. Susiradau kitą darbą ir bijau, kad paskutinį mėn ims ir nesumokės to preido. Ar aš esu kaip nors teisiškai apsaugota, gal galėčiau kur kreiptis tokiu atveju?
Atsakyti
QUOTE(Lokiene @ 2015 04 03, 16:26)
Norėjau paklausti. Gaunu algą iš dviejų dalių - ta kuri surtyje plius nekintantį priedą kiekvieną mė. Taip įmonė atlieka atlyginimo padidėjimą - priedais. Susiradau kitą darbą ir bijau, kad paskutinį mėn ims ir nesumokės to preido. Ar aš esu kaip nors teisiškai apsaugota, gal galėčiau kur kreiptis tokiu atveju?

Kaip skiria prieda? Isakymu kiekviena men? Kas buna parasyta tame isakyme uz ka skiriamas priedas? Kokia du formuluote sutarty - ar tik suma, ar yra numatyta kad bus mokami priedai kiekviena men priklausantys nuo kazko?
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2015 04 03, 22:19)
Kaip skiria prieda? Isakymu kiekviena men? Kas buna parasyta tame isakyme uz ka skiriamas priedas? Kokia du formuluote sutarty - ar tik suma, ar yra numatyta kad bus mokami priedai kiekviena men priklausantys nuo kazko?

taip,isakymu kiekviena men:( jo nesu maciusi akyse. sutarta alga po bandomojo pakelia tokiu budu. nera du sutarty apie prieda nieko
Atsakyti
QUOTE(spindulka @ 2015 04 01, 21:58)
Labas vakaras  4u.gif

Minimali alga (300EUR) yra mokama už tą mėnesį esantį darbo dienų skaičių, kuris skirtingais mėnesiais yra ne vienodas.
Atsakyti
laba diena, nuo vasario men esu idarbina ir vasara kaip pedagogams turi priklausyti atostogos, bet iskilo klausimas ar man priklausys jos pilnos ( 56dienos) ar kazkaip bus skaiciuojama maziau kadangi nebus isdirbtas pusmetis?bet tiesiog "ipuola"vasara, o pedagogams kitu metu laiku neduoda atostogu tai ir kilo klausimas ar galiu tiketis pilnu atostogu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lokiene @ 2015 04 03, 23:03)
taip,isakymu kiekviena men:( jo nesu maciusi akyse. sutarta alga po bandomojo pakelia tokiu budu. nera du sutarty apie prieda nieko

bendrovė gali ir neišmokėti tokio priedo, bet jūs turite teisę kreiptis į darbo ginčų komisiją arba teismą, kadangi priedas buvo mokamas nuo bandomojo kiekvieną mėnesį vienodo dydžio, galite teigti, kad jis buvo jums mokamas kaip darbo užmokesčio dalis, sutarus žodžiu. Kad mokėjo, jūs įrodymus turit (jei mokėjo oficialiai).
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2015 04 07, 19:37)
bendrovė gali ir neišmokėti tokio priedo, bet jūs turite teisę kreiptis į darbo ginčų komisiją arba teismą, kadangi priedas buvo mokamas nuo bandomojo kiekvieną mėnesį vienodo dydžio, galite teigti, kad jis buvo jums mokamas kaip darbo užmokesčio dalis, sutarus žodžiu. Kad mokėjo, jūs įrodymus turit (jei mokėjo oficialiai).

ačiū labai smile.gif taip ir aš slapčia maniau, tik norėjau patvirtinimo
Atsakyti