Įkraunama...
Įkraunama...

Policistidinės kiaušidės

QUOTE(BigBang @ 2014 08 30, 10:07)
Jetus as tu trumpinimu nesuprantu  blush2.gif ka reiskia OT ir LH???
Ot -ovuliacijos testas??

LH yra homonas (liutenizuojantis hormonas). Jo koncentracija padideja pries ovuliacija.

As matuoju ir BT, ir isskyras bandau sekt, dabar ir OV, bet kolkas O nepavyko nustatyti. OV viena diena vos ryskesni, kita - blankesni... Isskyros irgi nelabai keiciasi unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(*Hazell @ 2014 08 30, 00:04)
Turiu PKS, iki geriant metformina ciklai budavo nereguliarus, O vykdavo, KB beveik visada pastebedavau (kartais daugiau, kartais maziau).
Nemanau kad galima spresti is KB ar vyksta O, ar ne. Kaip pvz OT nustato LH bangos pika. LH stimuliuoja O, bet kartais buna taip jog net ir LH pasiekus pika (OT rodo teigiama) O neivyksta. Labai gerai matosi ar O vyksta matuojant BKT (bazaline kuno temperatura). Jei niekada nematavot BKT (arba kitur trumpina BT), pasidomekit ir pabandykit pasekti kelis ciklus mirksiukas.gif

O geriant Metformina ciklas susitvarke? Kiek laiko vartojote? Koks LH/FSH santykis?
Atsakyti
QUOTE(BigBang @ 2014 08 30, 08:07)
Jetus as tu trumpinimu nesuprantu  blush2.gif ka reiskia OT ir LH???
Ot -ovuliacijos testas??

OT - ovuliacijos testas thumbup.gif
O apie LH cia siek tiek placiau: "Liuteinizuojantį hormoną (LH) bei Folikulus stimuliuojantį hormoną (FSH) išskiria hipofizės priekinė dalis. Folikulus stimuliuojantis hormonas skatina kiaušinėlių brendimą kiaušidžių folikuluose. Bręstant kiaušinėliui, pradeda didėti hormono estrogeno kiekis. Padidėjus estrogeno kiekiui, pradeda didėti liuteinizuojančio hormono kiekis. Abu šie hormonai (FSH ir LH) reikalingi tam, kad įvyktų kiaušinėlio ovuliacija ir šis virstų į geltonkūnį. Kiaušinėlio virtimo į geltonkūnį procesas vadinamas liuteinizacija. Po ovuliacijos, geltonkūnis gamina hormoną progesteroną. Jeigu kiaušinėlis nebuvo apvaisintas, geltonkūnis tampa nebereikalingu ir suyra per 10 dienų. Liuteinizuojantis hormonas taip pat skatina kiaušides išskirti steroidinius hormonus, visų pirmiausia estradiolį. Šie hormonai padeda hipofizei reguliuoti Liuteinizuojančio hormono išskyrimą. Po menopauzės, kai kiaušidžių veikla sunyksta, Liuteinizuojančiojo hormono kiekis kraujuje padidėja. Vyrų hipofizės išskiriamas Liuteinizuojantis ir Folikulus stimuliuojantis hormonai skatina sėklides išskirti hormoną testosteroną. Testosteronas yra būtinas tam, kad gamintųsi vyriškos lytinės ląstelės spermatozoidai. Paprastai LH tyrimas atliekamas siekiant išsiaiškinti ar įyvko ovuliacija, aiškinantis amenorėjos bei nevaisingumo priežastis."

QUOTE(melutia @ 2014 08 30, 08:32)
As matuoju ir BT, ir isskyras bandau sekt, dabar ir OV, bet kolkas O nepavyko nustatyti. OV viena diena vos ryskesni, kita - blankesni... Isskyros irgi nelabai keiciasi unsure.gif
Papildyta:

O geriant Metformina ciklas susitvarke? Kiek laiko vartojote? Koks LH/FSH santykis?

Metformina geriu 6 men jau. Pries tai ciklai budavo 33-47d (bet O vykdavo). Tik pradejus gerti metformina pirmi 2 ciklai sutrumpejo iki 34d. Trecia cikla pastojau, bet persileidau 5sav (ciklas turejo buti 31d). Ketvirtas ciklas truko 34d, penktas - 31d. Sis ciklas dar nzn kokio ilgio bus, nes snd 17CD, O dar nepagauta su OT, is BKT dar taip pat nematyti O ir KB dar nelabai matyti.
Si cikla metformino sumazinau nuo 2 iki 1 tabletes, nes labai daznai pradejo pasireiksti zemo cukraus kiekio kraujyje pozymiai - didelis alkis (nors pavalgius bunu pries 1,5-2val), rankos dreba, galva staigiai ir stipriai skaudeti pradeda, kartais sunku apversti liezuvi budavo. Tai gyd sake sumazinti iki 1 tab per diena. Beje, diabetas nenustatytas man.

LH/FSH kova darytas tyrimas buvo 1,49. Daugiau nebuvo kartotas. Man metformina pagrinde skyre del per didelio TESTO verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*Hazell @ 2014 08 30, 09:24)
OT - ovuliacijos testas thumbup.gif
O apie LH cia siek tiek placiau: "Liuteinizuojantį hormoną (LH)  bei Folikulus stimuliuojantį hormoną (FSH) išskiria hipofizės priekinė dalis. Folikulus stimuliuojantis hormonas skatina kiaušinėlių  brendimą kiaušidžių folikuluose. Bręstant kiaušinėliui, pradeda didėti hormono estrogeno kiekis. Padidėjus estrogeno kiekiui, pradeda didėti liuteinizuojančio hormono kiekis. Abu šie hormonai (FSH ir LH) reikalingi tam, kad įvyktų kiaušinėlio ovuliacija ir šis virstų į geltonkūnį. Kiaušinėlio virtimo į geltonkūnį procesas vadinamas liuteinizacija. Po ovuliacijos, geltonkūnis gamina hormoną progesteroną. Jeigu kiaušinėlis nebuvo apvaisintas, geltonkūnis tampa nebereikalingu ir suyra per 10 dienų. Liuteinizuojantis hormonas taip pat skatina kiaušides išskirti steroidinius hormonus, visų pirmiausia estradiolį. Šie hormonai padeda hipofizei reguliuoti Liuteinizuojančio hormono išskyrimą. Po menopauzės, kai kiaušidžių veikla sunyksta, Liuteinizuojančiojo hormono kiekis kraujuje padidėja. Vyrų hipofizės išskiriamas Liuteinizuojantis ir Folikulus stimuliuojantis hormonai skatina sėklides  išskirti hormoną testosteroną. Testosteronas yra būtinas tam, kad gamintųsi vyriškos lytinės ląstelės spermatozoidai. Paprastai LH tyrimas atliekamas siekiant išsiaiškinti ar įyvko ovuliacija, aiškinantis amenorėjos  bei nevaisingumo priežastis."
Metformina geriu 6 men jau. Pries tai ciklai budavo 33-47d (bet O vykdavo). Tik pradejus gerti metformina pirmi 2 ciklai sutrumpejo iki 34d. Trecia cikla pastojau, bet persileidau 5sav (ciklas turejo buti 31d). Ketvirtas ciklas truko 34d, penktas - 31d. Sis ciklas dar nzn kokio ilgio bus, nes snd 17CD, O dar nepagauta su OT, is BKT dar taip pat nematyti O ir KB dar nelabai matyti.
Si cikla metformino sumazinau nuo 2 iki 1 tabletes, nes labai daznai pradejo pasireiksti zemo cukraus kiekio kraujyje pozymiai - didelis alkis (nors pavalgius bunu pries 1,5-2val), rankos dreba, galva staigiai ir stipriai skaudeti pradeda, kartais sunku apversti liezuvi budavo. Tai gyd sake sumazinti iki 1 tab per diena. Beje, diabetas nenustatytas man.

LH/FSH kova darytas tyrimas buvo 1,49. Daugiau nebuvo kartotas. Man metformina pagrinde skyre del per didelio TESTO verysad.gif

Auksas tu 4u.gif Ačiū labai išsamiai paaiškinai 4u.gif
Man man reikia pradėti BKT tikrintis, bet kad va pas mane mmm nebuvo nuo gruodžio iki liepos, liepą mmm išaukiau su UTOVLAN kurį man skyrė gyd. Mmm buvo apie 5 dienas. Šiandien 52 ciklo diena, nieko nejaučiu kad artėtų mmm. Geriu Metforminą antras mėnuo. Turiu viršsvorio, bet neina numest,nors gyd sake kad metforminą geriant bus lengviau nevalgyt,nes alkio jausmas sumažės. Pradžioje buvo sumažėjęs, dabar valgyt dažnai noriu, nors va vakar ir užvakar pietus pavalgau ir viskas,daugiau nebenoriu iki ryto...Tai gal čia kažkaip veikia kitaip,nesuprantu savo organizmo. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(BigBang @ 2014 08 30, 09:32)
Auksas tu  4u.gif  Ačiū labai išsamiai paaiškinai  4u.gif
Man man reikia pradėti BKT tikrintis, bet kad va pas mane mmm nebuvo nuo gruodžio iki liepos, liepą mmm išaukiau su UTOVLAN kurį man skyrė gyd. Mmm buvo apie 5 dienas. Šiandien 52 ciklo diena, nieko nejaučiu kad artėtų mmm. Geriu Metforminą antras mėnuo. Turiu viršsvorio, bet neina numest,nors gyd sake kad metforminą geriant bus lengviau nevalgyt,nes alkio jausmas sumažės. Pradžioje buvo sumažėjęs, dabar valgyt dažnai noriu, nors va vakar ir užvakar pietus pavalgau ir viskas,daugiau nebenoriu iki ryto...Tai gal čia kažkaip veikia kitaip,nesuprantu savo organizmo. doh.gif

Man metforminas alkio nemazina, bet padeda svoriui greiciau kristi. Taciau mityba turiu prisiziureti labai ir sportuoti plius kad tas svoris bent kazkiek kristu. Jei nesportuoju ir tik mityba prisiziuriu tai bent jau neauga svoris geriant metformina.

Skaiciau daug merginu pasisake, jog metforminas joms nei cikla sureguliavo, nei svoris greiciau krito joms. As galvoju, kad metforimas man galbut veikia del to, jog pas mane butent TESTO aukstas buvo (o metforminas ji mazina). Ir del auksto TESTO pas mane mmm nereguliaros buvo, ir medziagu apykaita labai suletejus g.gif Nes kiti daryti hormonai geri buvo (bet pas mane ne visi daryti, nes ne LT gyvenu)
Atsakyti
QUOTE(*Hazell @ 2014 08 30, 10:01)
Man metforminas alkio nemazina, bet padeda svoriui greiciau kristi. Taciau mityba turiu prisiziureti labai ir sportuoti plius kad tas svoris bent kazkiek kristu. Jei nesportuoju ir tik mityba prisiziuriu tai bent jau neauga svoris geriant metformina.

Skaiciau daug merginu pasisake, jog metforminas joms nei cikla sureguliavo, nei svoris greiciau krito joms. As galvoju, kad metforimas man galbut veikia del to, jog pas mane butent TESTO aukstas buvo (o metforminas ji mazina). Ir del auksto TESTO pas mane mmm nereguliaros buvo, ir medziagu apykaita labai suletejus g.gif Nes kiti daryti hormonai geri buvo (bet pas mane ne visi daryti, nes ne LT gyvenu)

Na o tu sporto salej sportuoji ar sava veikla? smile.gif
Pas mane TESTO irgi aukštas. Beje aš irgi ne LT, UK einu pas daktarus ir gydausi,tikiuosi padės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(BigBang @ 2014 08 30, 10:06)
Pas mane TESTO irgi aukštas. Beje aš irgi ne LT, UK einu pas daktarus ir gydausi,tikiuosi padės  4u.gif

Namuose as sportuoju - minu elipsini biggrin.gif I sporto kluba neprisiruosiu vis, bet labai jau noriu showoff.gif

As taip pat UK gyvenu thumbup.gif

Beje, ka tik OT pasidariau - teigiami clap.gif
Atsakyti
QUOTE(*Hazell @ 2014 08 30, 01:04)
Turiu PKS, iki geriant metformina ciklai budavo nereguliarus, O vykdavo, KB beveik visada pastebedavau (kartais daugiau, kartais maziau).
Nemanau kad galima spresti is KB ar vyksta O, ar ne. Kaip pvz OT nustato LH bangos pika. LH stimuliuoja O, bet kartais buna taip jog net ir LH pasiekus pika (OT rodo teigiama) O neivyksta. Labai gerai matosi ar O vyksta matuojant BKT (bazaline kuno temperatura). Jei niekada nematavot BKT (arba kitur trumpina BT), pasidomekit ir pabandykit pasekti kelis ciklus mirksiukas.gif

Ar metforminas padejo tau sureguliuot cikla siek tiek? Ar ka be jo vartojai? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(BigBang @ 2014 08 30, 13:06)
Pas mane TESTO irgi aukštas. Beje aš irgi ne LT, UK einu pas daktarus ir gydausi,tikiuosi padės  4u.gif

O tavo Testo labai virs normos? Nes mano Gp sake metformin nepadeda jei testo labai virs normos. Pas mane jis ties normos riba, todel sako nereik metformin. As noriu lh/fsh santyki sumazint metformin tai ir gp neisraso jo man Nes neturiu antsvorio. Nervina tie daktarai uk:( metformin galiu is lt atsiust bet ar savavaliskai galiu vartoti? smile.gif
Siuo metu stimuliacija atlieku letrozoliu , tiesa sakant 17cd tai laukiu ciklo galo,ziuret ar kas uzkibo:))
Atsakyti
QUOTE(austela @ 2014 08 30, 10:32)
Ar metforminas padejo  tau sureguliuot cikla siek tiek? Ar ka be jo vartojai? smile.gif
Papildyta:
O tavo Testo labai virs normos?  Nes mano Gp sake metformin nepadeda  jei testo labai virs normos.  Pas mane jis ties normos riba,  todel  sako nereik  metformin. As noriu lh/fsh santyki sumazint  metformin tai ir gp neisraso  jo man Nes neturiu antsvorio.  Nervina tie daktarai uk:( metformin  galiu  is lt atsiust bet ar savavaliskai galiu vartoti? smile.gif
Siuo metu stimuliacija atlieku  letrozoliu , tiesa sakant  17cd tai laukiu  ciklo galo,ziuret ar kas uzkibo:))

Keliais postais auksciau rasiau, kad ciklai pasidare 31-34d kai anksciau buvo 33-47d mirksiukas.gif

TESTO buvo 1,8 nmol/L (norma 0,3-1,7)
Atsakyti
QUOTE(austela @ 2014 08 30, 10:32)
Ar metforminas padejo  tau sureguliuot cikla siek tiek? Ar ka be jo vartojai? smile.gif
Papildyta:
O tavo Testo labai virs normos?  Nes mano Gp sake metformin nepadeda  jei testo labai virs normos.  Pas mane jis ties normos riba,  todel  sako nereik  metformin. As noriu lh/fsh santyki sumazint  metformin tai ir gp neisraso  jo man Nes neturiu antsvorio.  Nervina tie daktarai uk:( metformin  galiu  is lt atsiust bet ar savavaliskai galiu vartoti? smile.gif
Siuo metu stimuliacija atlieku  letrozoliu , tiesa sakant  17cd tai laukiu  ciklo galo,ziuret ar kas uzkibo:))

Mano labai virs, tiksliai dabar neatsimenu, bet kazkas apie 5,...
Atsakyti
QUOTE(BigBang @ 2014 08 30, 10:43)

Nedare kortizolio ir 17-OH-progesterono papildomai??
Atsakyti
QUOTE(BigBang @ 2014 08 30, 13:43)

Mano testo 66,6, norma <73, Ng/dl (X03. 03467Nmol/L)va tokie idomus matavimo vienetai biggrin.gif tai sake ner ko nerimauti ir nenori gp bereikalo israsyt metformin smile.gif
Atsakyti
QUOTE(austela @ 2014 08 30, 10:57)
Mano testo 66,6,  norma <73, Ng/dl (X03. 03467Nmol/L)va tokie idomus matavimo vienetai biggrin.gif tai sake ner ko nerimauti  ir nenori gp bereikalo israsyt metformin smile.gif

Siaip norint pastoti rekomenduojama TESTO kad butu apie 1 nmol/L, jusu gaunasi 2,31... nmol/L. Tai reiketu musti zemyn testosterona, nesvarbu jog jis ribose g.gif O padidejusiu plaukuotumu nesiskundziat?? As pirmiausiai pasakiau GP apie stipriai padidejusi plaukuotuma. Tai man is karto metformina israse net nespejus TESTO tyrimu atsakymu sulaukti.

Ir apskritai metforminas skiriamas kaip vienas is pagrindiniu vaistu sureguliuoti cikla esant PKS (nesvarbu, kad TESTO normos ribose buna). Cia tokia mano isvada padaryta perskaicius n+1 straipsniu apie PKS ir gydyma.

Todel pabandykit dar karta prasyti metformino jei ciklai nereguliarus. Jei neisrasys - paieskokit kito GP.

poster_offtopic.gif Is kur Jus esat?? Rekomenduociau savo GP jei gyventumete mano mazam miestelyje... smile.gif
Atsakyti