Įkraunama...
Įkraunama...

Policistidinės kiaušidės

Man irgi metforminas jokios itakos ciklui nedare, nesureguliavo.

Lona, o tu nori tiek laukti? Man gine rekomendavo iskart stimuliuot, nes tik pusmetis po lap yra palankiausias.
Atsakyti
o man sake 3-4 menesius. Jai drillingas padarytas, tai 6 men..
Atsakyti
laba diena mamos.as naujoke todel daug ko nezinau.as gyvenu uzsienyje lt man tik pasake kad policistines kiausides daugiau nieko nepaaiskino.todel skaitau visur kur randu apie jas.seniau nekreipiau demesio kad policistines pagimdziau dukra lyg viskas gerai.bet dabar pradejo augt svoris,dabar daugiau sveriu nei po nestumo.bandeme antar vaikuti neisejo.todel liepe gerti kontraceptines,dabar geriu bet tas svoris nepatinka man.todle noriu paklausti kokuus tyrimus reikia is pradziu atlikti?harmonu tyrimus nustatyti ar kokius,nuo ko pradeti?
Atsakyti
QUOTE(Ethan @ 2014 04 01, 15:17)
o man sake 3-4 menesius. Jai drillingas padarytas, tai 6 men..

man buvo darytas drilingas.
PKS yra endokrinine liga, reikia pasikonsultuoti su endokrinologu. Jie ir tyrimus skiria.
Atsakyti
Ramune, ar skaudi procedura? Kokia kaina?
Atsakyti
QUOTE(vsaida @ 2014 04 01, 22:05)
laba diena mamos.as naujoke todel daug ko nezinau.as gyvenu uzsienyje lt man tik pasake kad policistines kiausides daugiau nieko nepaaiskino.todel skaitau visur kur randu apie jas.seniau nekreipiau demesio kad policistines pagimdziau dukra lyg viskas gerai.bet dabar pradejo augt svoris,dabar daugiau sveriu nei po nestumo.bandeme antar vaikuti neisejo.todel liepe gerti kontraceptines,dabar geriu bet tas svoris nepatinka man.todle noriu paklausti kokuus tyrimus reikia is pradziu atlikti?harmonu tyrimus nustatyti ar kokius,nuo ko pradeti?

vsaida, kokioje Jus salyje gyvenate siuo metu? As gyvenu UK. Pries isvaziuojant i uzsieni, Lietuvoje man taip pat ginekologe pasake jog turiu PKS. Aisku tyrimu tuo metu jokiu nedariau - nebebuvo laiko. O cia irgi kelis metus nieko nesityriau nes netrukde tai gyventi (apart nereguliariu menesiniu, laikas nuo laiko atsirandanciu cistu kiausidese, problemu su veido oda ir padidejusio plaukuotumo kuris man nesukele per dideliu problemu tuo metu). Pagimdziu vaikuti simptomai paastrejo, o baigus maitinti svoriui soktelejus i virsu nesuvokiamu greiciu (per 2men 5kg blink.gif ) nulekiau pas GP tyrimu. Lytiniai hormonai tvarkoje, kiausides be cistu. Bet rado perauksta testosterona. Plius laukia kita savaite kortizolio tyrimas ir po pusantro menesio konsultacija su endokrinologu. I PKS kolkas nepanasu man manoji situacija unsure.gif
Tad nueik pas seimos gydytoja ir pasakyk kad Lietuvoje tau itare policistines kiausides. Turetu paskirti hormonu tyrimus ir echoskopija.
Atsakyti
QUOTE(Ethan @ 2014 04 02, 13:13)
Ramune, ar skaudi procedura? Kokia kaina?

Drilinga dare operacijos metu, su narkoze. Tai yra kiausidziu subadymas. Pooperacinis laikotarpis buvo labai sunkus, nekaip atlaikiau narkoze. Nors kitoms kaip niekur nieko. Po CP irgi daug lengviau buvo, nors aisku pjuvi labai skaudejo, o cia tik 3 skylutes. nezinau nuo ko visa tai priklauso.
Atsakyti
QUOTE(Ramune! @ 2014 04 01, 14:02)
Man irgi metforminas jokios itakos ciklui nedare, nesureguliavo.

Lona, o tu nori tiek laukti? Man gine rekomendavo iskart stimuliuot, nes tik pusmetis po lap yra palankiausias.

As visai nenoriu tiek laukti, bet cia tokia tvarka. Kitaip negaliu, nebent vaziuot i LT ir gydytis mokamai, bet db neturiu nei pinigu, nei laiko.
Atsakyti
Ramune, man irgi drilling darys. Laparaskopijos metu taip pat pasalins 2 cistas..
Atsakyti
QUOTE(*Hazell @ 2014 04 02, 23:12)
vsaida, kokioje Jus salyje gyvenate siuo metu? As gyvenu UK. Pries isvaziuojant i uzsieni, Lietuvoje man taip pat ginekologe pasake jog turiu PKS. Aisku tyrimu tuo metu jokiu nedariau - nebebuvo laiko. O cia irgi kelis metus nieko nesityriau nes netrukde tai gyventi (apart nereguliariu menesiniu, laikas nuo laiko atsirandanciu cistu kiausidese, problemu su veido oda ir padidejusio plaukuotumo kuris man nesukele per dideliu problemu tuo metu). Pagimdziu vaikuti simptomai paastrejo, o baigus maitinti svoriui soktelejus i virsu nesuvokiamu greiciu (per 2men 5kg blink.gif ) nulekiau pas GP tyrimu. Lytiniai hormonai tvarkoje, kiausides be cistu. Bet rado perauksta testosterona. Plius laukia kita savaite kortizolio tyrimas ir po pusantro menesio konsultacija su endokrinologu. I PKS kolkas nepanasu man manoji situacija unsure.gif
Tad nueik pas seimos gydytoja ir pasakyk kad Lietuvoje tau itare policistines kiausides. Turetu paskirti hormonu tyrimus ir echoskopija.

as gyvenu danijoje.man jau nuo jaunystes prasidejo cistos kiausidese visada buvo nereguliarios menesines,bet va po nestumo pasake kad PKS kaip tik ryt vesiu durkra pas daktara ir prasysiu siuntimo pas ginekologe,nors jau buvau karta,ji pasake kad nieko blogo nera tik vyrisku hormonu per daug ir israse 6 men pagerti kontraceptines,geriu as jas bet svoris auga labai jau prasysiu tada tyrimu ir paziuresim kas yra.aciu uz informacija smile.gif
Atsakyti
Sveikos!!! Turiu ir as PKS su beveik visais simptomais.... unsure.gif Hormonu nesityriau dar jokiu, bet jauciu, kad labai viskas pas mane issibalansave, nes pas mane dar priedo mastopatija su fibroadenoma krutyse gyvena. PKS nustate Lietuvoje, pati gyvenu Danijoje, bet niekada dar cia nebuvau pas ginekologe, bet dabar jau teks perzengti sita psichologini barjera. Eisiu ir as uz keliu savaiciu pas savo daktare ir taip pat prasysiu siuntimo pas gine, nes dabar antra menesi pastoviai tepa tarp menstruaciju ir pilvas toks visas issiputes ir siaip ten paskaudena tai ten ten. Noreciau, kad istirtu visus hormonus, bet ar cia pati gine spres kokius tirti ar as cia pati turesiu prasyti, kad istirtu ta ir ana? Merginos, ypac kas gyvena uzsienyje- kaip ten pas tas gines yra? Ir siaip kas tyretes lytinius hormonus, tai visus tyretes ar tik tam tikrus?
P.S. visoms po 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keturiolika: 17 balandžio 2014 - 00:53
Sveikos, noriu ir as prisijungti prie jusu ir papasakoti savo istorija bei suzinoti patarimu..pradesiu nuo pat pradziu 15metu turejau kiausidziu operacija, kiekvienoje buvo po cista, jas man pasalino ir viskas po to jokiu problemu neturejau tik isibalansavo menesiniu ciklas ir toks jis iki siol, dabar jau eina 22metai ir su Vyru planuojam pastoti jau 3,5 metu be rezultatu, visur tyremes nes gyvenam Uk pas ji viskas gerai taip pat kaip ir pas mane, Lietuvoje manes tirti nenorejo nors ir mokejau pinigus isgirsdavau nuomone kad man dar per anksti, bet Viena daktare mane truputy ziurejo, rado kazkokio hormono per daug ir tris menesius turejau gerti kontraceptines.. Dabar gryzau i Lietuva tirtis nes netekau 8kg svorio, dabar sveriu 45kg ir jauciuosi labai blogai, kartais kamuoja nuo ryto prasidedantys galvos skausmai o vakare tas skausmas priveda iki pykinimo ir vemimo, tai pat nebesinori myletis su vyru ir didelis polinkis i depresija ir rudos spalvos iskyros is maksties. Kai darydavausi ovuliacijos testukus visada rode kad vyksta bet daktare sake kad kartais vyksta kartais ne. Daktare rado mazakraujyste ir PKS. Gavau siuntima i santariskes bet priims ten tik geguzes 22diena o iki tol labai pergyvenam su vyru ir nezinom kam ruostis. Siuntime raso kad abi kiausides policistines D- 5,8*2.0 K 5,3*3,0 uz gimdos nedaug laisvo skyscio. Gal kas turejo panasia situacija ar zino ka man patarti? Neisivaizduoju nej ar blogai cia ar gerai nes visiskai nesuprantu nieko unsure.gif
Atsakyti