Įkraunama...
Įkraunama...

Policistidinės kiaušidės

QUOTE(Melynoji_Adrija @ 2015 03 06, 09:40)
Sveikos, merginos 4u.gif
noreciau prisijungti prie jusu temos.

Sveika smile.gif

LH/FSH santykis 0,77, o tai nerodo PKS. Bet tik is situ hormonu negalima spresti ar yra, ar nera PKS. Reikia dar papildomu tyrimu (temos pradzioje surasyta kokius hormonus ir kada tirti). Kai turesit visus hormonus, tada bus aiskesne situacija. Taip reikia ir kiausidziu echoskopijos.

Apie TTH ir PRL nedaug tegaliu pasakyti. TTH pagal normas gerai, bet vel gi vaisingo amziaus moterims planuojancioms nestuma yra kitokios normos. Bet negaliu pasakyti ar per didelis TTH, nes neesu pati su juo susidurusi. PRL mazokas, sakyciau mazinti doze reiketu (kreiptis pas endokrinologa).

E2 mazokas. Pasidaryciau dar AMH hormono tyrima (jis parodo kiausidziu rezerva).

Pasidarykit likusius hormonu tyrimus, bus aiskesne situacija mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Hazell @ 2015 03 06, 15:25)
Sveika smile.gif

LH/FSH santykis 0,77, o tai nerodo PKS. Bet tik is situ hormonu negalima spresti ar yra, ar nera PKS. Reikia dar papildomu tyrimu (temos pradzioje surasyta kokius hormonus ir kada tirti). Kai turesit visus hormonus, tada bus aiskesne situacija. Taip reikia ir kiausidziu echoskopijos.

Apie TTH ir PRL nedaug tegaliu pasakyti. TTH pagal normas gerai, bet vel gi vaisingo amziaus moterims planuojancioms nestuma yra kitokios normos. Bet negaliu pasakyti ar per didelis TTH, nes neesu pati su juo susidurusi. PRL mazokas, sakyciau mazinti doze reiketu (kreiptis pas endokrinologa).

E2 mazokas. Pasidaryciau dar AMH hormono tyrima (jis parodo kiausidziu rezerva).

Pasidarykit likusius hormonu tyrimus, bus aiskesne situacija mirksiukas.gif

aciu uz komentara smile.gif jau pasiskaiciau ka dar reiketu atlikti, dar pirmadieni eisiu pas gydytoja, tai ji dar pokomentuos. Gal nebus jau taip blogai kaip man atrodo.
O dar galima klausimeli, o kaip tu isskaiciavai LH/FSH santyki? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Melynoji_Adrija @ 2015 03 06, 17:46)
aciu uz komentara smile.gif jau pasiskaiciau ka dar reiketu atlikti, dar pirmadieni eisiu pas gydytoja, tai ji dar pokomentuos. Gal nebus jau taip blogai kaip man atrodo.
O dar galima klausimeli, o kaip tu isskaiciavai LH/FSH santyki?  doh.gif

LH dalinti is FSH mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Hazell @ 2015 03 06, 21:57)
LH dalinti is FSH  mirksiukas.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(austela @ 2015 03 03, 23:30)
pagrindinis dalykas kaip LH/FSH santykis virsija 1.5. nereguliarus ciklas. ir dar kitu veiksniu.
o tau dare kraujo tyrimus? kaip skydliauke?

žmonės dažnai net nesusimasto kas tai nereguliarus ciklas- pvz mano ciklas būna 30-68 dienos - bet kažkaip cikliškumas pastebimas, pvz vienais metais kitoks kaip 42-44-48-60 dienų nebūna- tais metais iš patirties galiu paskayti saugotis net nereikia... o va būna "pagerėjimų" ir ciklas būna 30-33-39-30- tada pastoti natūraliu būdu yra tikimybė (bent jau kiek aš pažystu ir jaučiu savo kūną) plius pačios menstruacijos nežinau kaip kitiems bet man LABAI GAUSIOS- naktimis pati atsibundi bent po porą kartų ir eini keistis įklotų- kartais net kyla mintis- o gal tuos šlapimui skirtus triusikėlius nakčiai užsidėti- nes retai būna naktų kai nereikia persirengti- visa bėda guli- tai dar nieko- bet atsikeli ir junti - teka per kojas... ir tokiais gabalais,... bent jau man krešuliai gerų 5lt monetos dydžio- taip šliurpt. ir jausmas kad tave tiesiog grežia. Bet negaliu skūstis niekuo- schmoll.gif turiu 2 leliukus. tiesa mane nustebino vienas dalykas nežinau ar taip gali būti bet štai: prieš dukrą buvo diagnozuota tik cistos... po jos gimimo lankiausi pas gydytoją (2mėn) pasidariau tyrimus- diagnozė buvo pakeista į policistinių kiaušidžių sindromą... o štai kai darė cezarį su antru man parašė: miomos... tai kaip jau policistinių nėr??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2015 03 07, 18:27)
žmonės dažnai net nesusimasto kas tai nereguliarus ciklas- pvz mano ciklas būna 30-68 dienos - bet kažkaip cikliškumas pastebimas, pvz vienais metais kitoks kaip 42-44-48-60 dienų nebūna- tais metais iš patirties galiu paskayti saugotis net nereikia... o va būna "pagerėjimų" ir ciklas būna 30-33-39-30- tada pastoti natūraliu būdu yra tikimybė (bent jau kiek aš pažystu ir jaučiu savo kūną) plius pačios menstruacijos nežinau kaip kitiems bet man LABAI GAUSIOS- naktimis pati atsibundi bent po porą kartų ir eini keistis įklotų- kartais net kyla mintis- o gal tuos šlapimui skirtus triusikėlius nakčiai užsidėti- nes retai būna naktų kai nereikia persirengti- visa bėda guli- tai dar nieko- bet atsikeli ir junti - teka per kojas... ir tokiais gabalais,... bent jau man krešuliai gerų 5lt monetos dydžio- taip šliurpt. ir jausmas kad tave tiesiog grežia. Bet negaliu skūstis niekuo-  schmoll.gif  turiu 2 leliukus. tiesa mane nustebino vienas dalykas nežinau ar taip gali būti bet štai: prieš dukrą buvo diagnozuota tik cistos... po jos gimimo lankiausi pas gydytoją (2mėn) pasidariau tyrimus- diagnozė buvo pakeista į policistinių kiaušidžių sindromą... o štai kai darė cezarį su antru man parašė: miomos... tai kaip jau policistinių nėr???  g.gif

tai kaip supratau pastojai be dideliu vargu.nors pagimdzius suzinojai, kad turi PKS?
Atsakyti
laba diena 4u.gif
senokai buvau prisijungusi, bet kadangi po antro nestumo PKS pas mane vel uzsisuko visu grazumu,tai turiu pora klausimu 4u.gif

Ar yra gerianciu/gerusiu PREFEMIN? Labai domina salutinis poveikis. Geriu tik savaite,bet vis jauciu maudziant sona, ant smakro isdygo didelis giluminis spuogas, kuris labiausiai ir erzina..Paskaiciau lapelyje,kad prie salutiniu akne nurodyta,tai idomu,kokia kitu merginu patirtis geriant si preparata 4u.gif
Atsakyti
O kas yra veiklioji?
Atsakyti
tas pats, kas Agnucastone ir Vitex, tik skirting medziagos kiekiai
Prefemin - veiklioji medžiaga yra tikrųjų skaistminių vaisių sausasis ekstraktas. Vienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 20 mg Vitex agnus-castus L., fructus (tikrųjų skaistminių vaisių) sausojo ekstrakto (6–12:1), atitinkančio 120-240 mg tikrųjų skaistminių vaisių.
Atsakyti
Labas vakaras,merginos.Na,paaiškėjo,kad ir aš turiu šį ,,smagumėlį",bet turiu vieną tokį mane dominantį klausimą (jei buvo šis klausimas užklaustas jau esamose temose,tai prašau man atleisti 4u.gif ).Taigi, diagnozavus pks gydytojas pasakė,kad taip pat turiu ir rezistenciją insulinui,tai vat mano klausimas ir yra toks: kaip jis tą rezistenciją nustatė?Nes tyrimus jis atliko ,manau, nesusijusius su gliukozė,insulinu ir panašiai,o mano bendri cukraus tyrimai-geri.Tai ar čia jau visom kuriom diagnozuota pks,tai automatiškai diagnozė ir insulino rezistenciją?Ar aš kažko nesuprantu?Šis klausimas man aktualus,nes gydytojas paskyrė metforal 1500 mg per dieną (šiuo momentu apsistojau ties 750 mg per dieną),tai vat niekaip neišeina susidraugaut su juo,kankinuosi diena iš dienos-pastoviai leidžia vidurius nuo jo,todėl dar papildomai tenka lopedium'ą vartot. doh.gif Tai ir galvoju gal metforminas man nelabai ir reikalingas,kadangi turiu abejonių dėl insulino rezistencijos?Labai laukiu jūsų nuomonių!:ax:
Atsakyti
QUOTE(Cheesecake @ 2015 03 19, 23:04)
Labas vakaras,merginos.Na,paaiškėjo,kad ir aš turiu šį ,,smagumėlį",bet turiu vieną tokį mane dominantį klausimą (jei buvo šis klausimas užklaustas jau esamose temose,tai prašau man atleisti  4u.gif  ).Taigi, diagnozavus pks gydytojas pasakė,kad taip pat turiu ir rezistenciją insulinui,tai vat mano klausimas ir yra toks: kaip jis tą rezistenciją nustatė?Nes tyrimus jis atliko ,manau, nesusijusius su gliukozė,insulinu ir panašiai,o mano bendri cukraus tyrimai-geri.Tai ar čia jau visom kuriom diagnozuota pks,tai automatiškai diagnozė ir insulino rezistenciją?Ar aš kažko nesuprantu?Šis klausimas man aktualus,nes gydytojas paskyrė metforal 1500 mg per dieną (šiuo momentu apsistojau ties 750 mg per dieną),tai vat niekaip neišeina susidraugaut su juo,kankinuosi diena iš dienos-pastoviai leidžia vidurius nuo jo,todėl dar papildomai tenka lopedium'ą vartot.  doh.gif Tai ir galvoju gal metforminas man nelabai ir reikalingas,kadangi turiu abejonių dėl insulino rezistencijos?Labai laukiu jūsų nuomonių!:ax:

Kiek pamenu is senu skaitymu,tai yra tiesiog gaire,kad jei turi pks tai bus ir rezistencija insulinui.Retai,bet buna,kad to nera.
Del Metformino -susitvarkys.Gal vertetu pakeisti gamintoja,man bent skirtumas jausdavosi.
Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2015 03 20, 01:50)
Kiek pamenu is senu skaitymu,tai yra tiesiog gaire,kad jei turi pks tai bus ir rezistencija insulinui.Retai,bet buna,kad to nera.
Del Metformino  -susitvarkys.Gal vertetu pakeisti gamintoja,man bent skirtumas jausdavosi.

Dėl susitvarkymo kažkaip abejoju,nes jau apie porą mėnesių jį vartojų verysad.gif O dėl gamintojo pakeitimo,tai reiks pabandyt!Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti