Įkraunama...
Įkraunama...

Policistidinės kiaušidės

QUOTE(Čiolienė @ 2015 03 03, 17:40)
Sveikis.

Gydytoja echo metu įtarė PKS.. ciklas reguliarus,pagal OT ir BT O vyksta.. pasidariau hormonus LH 8,51 FSH 5.77
Kaip ir norma? Ar nelabai?
Ar gali PKS rodyt TIK kiausidziu vaizdas? O visu kitu pozymiu nebut?
Aciu 4u.gif

sveika 4u.gif
gali buti policistines kiausides, arba policistiniu kiausidziu sindromas.
du skirtingi dalykai. jei sutrike homronai skydliaukes ir lytiniai tai jau sindromas,na o jei tik vizualiai matomi pakitimai ultragarsu bet kraujo tyrimai geri,normos ribose, ir mm buna tai bs tik policistine skiausides. esant sindromui reik jau net endokrinologo smile.gif as jau 5 metai sergu PKS. antri metai intensyviai gydaus. pirma menesiu geriu vaistus israsytus kazanaviciaus, ziuresiu kaip vis viskas toliau man:)
Atsakyti
O policistines kiausides idomu kuo pasireiskia? g.gif ar tai itakoja pastojima?
Einu i google ieskot lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Čiolienė: 03 kovo 2015 - 20:47
QUOTE(Čiolienė @ 2015 03 03, 22:47)
O policistines kiausides idomu kuo pasireiskia? g.gif ar tai itakoja pastojima?
Einu i google ieskot lotuliukas.gif

pagrindinis dalykas kaip LH/FSH santykis virsija 1.5. nereguliarus ciklas. ir dar kitu veiksniu.
o tau dare kraujo tyrimus? kaip skydliauke?
Atsakyti
QUOTE(austela @ 2015 03 03, 21:30)
pagrindinis dalykas kaip LH/FSH santykis virsija 1.5. nereguliarus ciklas. ir dar kitu veiksniu.
o tau dare kraujo tyrimus? kaip skydliauke?

Santykis 1.47. Ciklas reguliarus,kitu pozymiu kaip ir nera.. skydliauke-lankausi KMUK-su gydytoja pasidarem daug tyrimu-visi puikus. Dabar dar laukiu kaikuriu lytiniu hormonu,bet jei tie bus geri,skydliauke paliksiu ramybeje..
Atsakyti
QUOTE(Čiolienė @ 2015 03 03, 23:43)
Santykis 1.47. Ciklas reguliarus,kitu pozymiu kaip ir nera.. skydliauke-lankausi KMUK-su gydytoja pasidarem daug tyrimu-visi puikus. Dabar dar laukiu kaikuriu lytiniu hormonu,bet jei tie bus geri,skydliauke paliksiu ramybeje..

o kiek laiko bandai pastoti?smile.gif na santykis ner labai aukstas... man skydliauke ir buvo lyg gerai,kol nrepradejo daryt tyrimu ciklo pradzioj ir gale, kazanavicius sake geriausia skydliauke daryt pries ciklo pradzia.. apie 27cd. tiksliausia. o echoskopu matosi daug folikulu? mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Mano LH/FSH buvo 1.49. Kiausides grazios, be cistu, O vyksta visada. Taciau ciklai buvo nereguliarus (33-47d) ir padidejes testosteronas (del jo buvo atitinkamos problemos). Skydliaukes tyre tik TSH (2,2mu/L) ir PRL (160mu/L). Daug kartu esu turejusi scan'us, visada kiausides graziai atrodydavo. Endokrinologas diagnozavo policistiniu kiausidziu sindroma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Hazell: 04 kovo 2015 - 15:41
Oj mergaitės nepastoju 7 metai.. laukiausi,bet dukrytės netekom 27 nėštumo savaitę unsure.gif
Bėdų yra pas vyrą,bet ir pas save vis kažką pakrapštau profilaktiškai.. cool.gif
Net stimuliuojant foliai budavo tik vienas du,o kiti labai mažiukai,o ir tie dominuojantys labai sunkiai augdavo. O dabar buvau pas gyd profilaktiškai,tai pamatė daug cistų kiaušidėse,nors niekad to nebūdavo.. iškart pasakė kad PKS..

Gydytoja primygtinai liepia IVF daryt,ale beviltiški mes,kiek galime tampytis lotuliukas.gif bet nepasiduodu aš jai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(*Hazell @ 2015 03 04, 17:40)
Sveikos smile.gif

Mano LH/FSH buvo 1.49. Kiausides grazios, be cistu, O vyksta visada. Taciau ciklai buvo nereguliarus (33-47d) ir padidejes testosteronas (del jo buvo atitinkamos problemos). Skydliaukes tyre tik TSH (2,2mu/L) ir PRL (160mu/L). Daug kartu esu turejusi scan'us, visada kiausides graziai atrodydavo. Endokrinologas diagnozavo policistiniu kiausidziu sindroma.

tai tau pagal testosterona nustate reiskias PKs g.gif nes vienas is pozymiu jo paididejimas, t.y. androgenu perteklius organizme. bet pliusas, kad ner cistu pas tave, o pas mane ju gausa blink.gif santykis budavo visad beveik 3,na o db plius minus 1.5. siuo metu vartoju skydliaukei vaistukus, tikiuosi pagerejimo:) blush2.gif tavo tsh 2.2 mano ir panasus reik ji mazinti,sako itakoja pastojimui. pas koki endokrinologa eini? kokius vaistus vartoji? mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Čiolienė @ 2015 03 04, 19:07)
Oj mergaitės nepastoju 7 metai.. laukiausi,bet dukrytės netekom 27 nėštumo savaitę unsure.gif
Bėdų yra pas vyrą,bet ir pas save vis kažką pakrapštau profilaktiškai.. cool.gif
Net stimuliuojant foliai budavo tik vienas du,o kiti labai mažiukai,o ir tie dominuojantys labai sunkiai augdavo. O dabar buvau pas gyd profilaktiškai,tai pamatė daug cistų kiaušidėse,nors niekad to nebūdavo.. iškart pasakė kad PKS..

Gydytoja primygtinai liepia IVF daryt,ale beviltiški mes,kiek galime tampytis lotuliukas.gif bet nepasiduodu aš jai cool.gif

na keista,kad tik db tau tu cistu islindo,o visad ju nebuvo!pabandyk pakeisti gydytoja:) g.gif
ivf ner galutinis variantas, bet aisku nereik ir jo bijoti. as stoviu eileje, balandzio14d einu cia uk i pirma konsultacija del IVF ir iskart sekanti cikla jauciu darys ji man, nes uk daktarai sako turint pks uopj kaip sunku pastoti,bet nei jie tikrino mano skydliauke nei ka,pati lt pasidariau tyrimus ir pasirodo nukrypimu yra...
Atsakyti
gydytoją ne vieną pakeitus ir gana daug praėjus - nepadės.
o IVF ir pinigų reik turėt.. kaip žinia Lietuvoje jis nekompensuojamas. nei cento..

nu laikas parodys

ačiū už pasidalintas mintis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(austela @ 2015 03 04, 19:24)
tai tau pagal testosterona nustate reiskias PKs g.gif  nes vienas is pozymiu jo paididejimas, t.y. androgenu perteklius organizme. bet pliusas, kad ner cistu pas tave, o pas mane ju gausa blink.gif santykis budavo visad beveik 3,na o db plius minus 1.5. siuo metu vartoju skydliaukei vaistukus, tikiuosi pagerejimo:) blush2.gif tavo tsh 2.2 mano ir panasus reik ji mazinti,sako itakoja pastojimui. pas koki endokrinologa eini? kokius vaistus vartoji? mirksiukas.gif

Su pastojimu neturiu problemu. Is viso buvau pastojusi jau 5 kartus - 4 nestumai baigesi nesekmingai . Ilgiausiai teko planuoti 3men kol II pamatydavau. Tad man PKS neturi itakos pastojimui. O del vaistu tai geriu metformin 500 x 2 dienoje kad sumazinti testosterono kieki (sureguliuoti ciklus, sumazinti plaukuotuma kiek imanoma, pagrazinti odos bukle). Padejo man metforminas kazkiek smile.gif
As taip UK gyvenu, cia pas visus gydytojus einu tad nelabai aktualu tikriausiai mano endokrinologo pavarde... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Čiolienė @ 2015 03 04, 22:46)
gydytoją ne vieną pakeitus ir gana daug praėjus - nepadės.
o IVF ir pinigų reik turėt.. kaip žinia Lietuvoje jis nekompensuojamas. nei cento..

nu laikas parodys

ačiū už pasidalintas mintis 4u.gif

svarbu turi optimizmo gyslele 4u.gif
tam cia ir esam, kad pasidalinti patirtimi .... blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(*Hazell @ 2015 03 04, 23:11)
Su pastojimu neturiu problemu. Is viso buvau pastojusi jau 5 kartus - 4 nestumai baigesi nesekmingai . Ilgiausiai teko planuoti 3men kol II pamatydavau. Tad man PKS neturi itakos pastojimui. O del vaistu tai geriu metformin 500 x 2 dienoje kad sumazinti testosterono kieki (sureguliuoti ciklus, sumazinti plaukuotuma kiek imanoma, pagrazinti odos bukle). Padejo man metforminas kazkiek smile.gif
As taip UK gyvenu, cia pas visus gydytojus einu tad nelabai aktualu tikriausiai mano endokrinologo pavarde...  ax.gif

as ir geriau metformin, numuse jis man lh/fsh santyki. smile.gif bet db endokrinologas lietuoje liepe nebegert metformino o tiesiog jo paskirtus vaistus skydliaukei gydyti..
tai kaip suprantu tu turejai viena sekminga nestuma? bet labai dziugu, kad bent zinai kad gali pastoti! kibimas buna, o man per pusantru metu jokio kibimo. nes vyksta tai nevyskta O. si cikla IUI bus atliekama jei bus tinkamas folikulu skaicius. g.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif
noreciau prisijungti prie jusu temos.
Vakar pasidariau hormonu tyrimus ir net nezinau kaip juos komentuoti- itariu, kad man gali buti PKS. Gal jus galesite pagelbeti. 4u.gif

TTH (tirotropinas) 3,340 (norma 0,27- 4,200 mIU/l)
Geriu tiroksina tai dabar bent jau normos rybose. Anksciau buvo virs normos 4,7 mIU/l.

Estradiolis (E2) 26,260 (norma folikuline 46-607; ovuliacine 315-1828;liuteinine161-774; postmenopauze <18,4-201;)

Prolaktinas 2,000 ng/ml (norma moterys: 4,79-23,3.)
Praeita menesi virsijo norma dvigubai - 43 ng/ml. Skyre bromokriptina.. matyt per didele doze..

LH(liuteotropinis hormonas) 6,950 IU/L (norma moterys: folikulinė 2,4-12,6; ovuliacinė 14-95,6; liuteininė 1-11,4; postmenopauzė 7,7-58,5.)

FSH(folikulus stimuliuojantis) 9,050 IU/L (norma moterys: folikulinė 3,5-12,5; ovuliacinė 4,7-21,5; liuteininė 1,7-7,7; postmenopauzė 25,8-134,8.)

Pagal LH ir FSH santyki tai gaunasi kad man gali buti PKS, kaip jus manot? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melynoji_Adrija: 06 kovo 2015 - 10:41