Įkraunama...
Įkraunama...

Policistidinės kiaušidės

QUOTE(*Hazell @ 2014 08 30, 10:56)
Nedare kortizolio ir 17-OH-progesterono papildomai??

Oi aš čia UK dariausi tuos hormonų tyrimus tai nelabai žinau kas ten per tyrimai daryti ir rezultatus man tik GP parodė,aš su savim jų neturiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Hazell @ 2014 08 30, 14:19)
Siaip norint pastoti rekomenduojama TESTO kad butu apie 1 nmol/L, jusu gaunasi 2,31... nmol/L. Tai reiketu musti zemyn testosterona, nesvarbu jog jis ribose g.gif  O padidejusiu plaukuotumu nesiskundziat?? As pirmiausiai pasakiau GP apie stipriai padidejusi plaukuotuma. Tai man is karto metformina israse net nespejus TESTO tyrimu atsakymu sulaukti.

Ir apskritai metforminas skiriamas kaip vienas is pagrindiniu vaistu sureguliuoti cikla esant PKS (nesvarbu, kad TESTO normos ribose buna). Cia tokia mano isvada padaryta perskaicius n+1 straipsniu apie PKS ir gydyma.

Todel pabandykit dar karta prasyti metformino jei ciklai nereguliarus. Jei neisrasys - paieskokit kito GP.

poster_offtopic.gif Is kur Jus esat?? Rekomenduociau savo GP jei gyventumete mano mazam miestelyje... smile.gif

O kaip

O.kaip apskaiciavai? Paprotink smile.gif Nes as nezinau.
Tai butinai sakysiu Gp einu antradieni. Bet nei lt man nieko nesake daktarai del testo.
tai mano gaunas 2,3 tai padidejas. . Metformin turetu uztekt? 500mg geri? Dvi I diena?
Atsakyti
QUOTE(BigBang @ 2014 08 30, 11:24)
Oi aš čia UK dariausi tuos hormonų tyrimus tai nelabai žinau kas ten per tyrimai daryti ir rezultatus man tik GP parodė,aš su savim jų neturiu  blush2.gif

As taip pat visus tyrimus UK dariausi. Mano GP po testo tyrimo susisieke su endokrinologu. Endokrinologas paskyre Urine cortizol ir 17-OH-progesterone tyrimus, kad paziureti ar sie hormonai normos ribose. Jei kazkuris virs normos ribu, galima itari antinksciu arba hipofizes augli, arba antinksciu hiperplazija (paskiriama dar daugiau tyrimu, kad nustatyti tiksliai ar yra kas nors is mano isvardintu ligu).
Man teko dometis sitais dalykais, pasiskaitykit CIA ir cstai CIA kaip ir kas, nes Jusu TESTO labai jau aukstas...
Jums reiketu dar ir endokrinologo konsultacijos jeigu nebuvote.

QUOTE(austela @ 2014 08 30, 11:40)
O.kaip apskaiciavai? Paprotink smile.gif Nes as nezinau. 
Tai butinai  sakysiu Gp einu  antradieni. Bet nei lt man nieko nesake  daktarai  del testo.
tai mano gaunas 2,3 tai padidejas. . Metformin turetu uztekt? 500mg  geri? Dvi I diena?

As kai Jusu TESTO atsakyma verciau i nmol/L, tai man dave kitokias normas nei kad pas mane parasyta. Prie Jusu buvo normos virsutine riba 2,4nmol/L. As pati gerciau metformina.

Geriu metformin 500mg. Reiketu pradeti gerti nuo vienos tabletes per diena. Gerti su maistu arba is karto pavalgius, nes labai dirgina skrandi. Daznai pasireiskia salutiniai pozymiai, bet jie per 2-3sav turetu praeiti. Jei praeis, tada antra tablete galima pradeti gerti. As gerdavau 1 ryte, 1 vakare.

CIA lentele kur ng/dl vercia i nmol/L.

Tik butu labai gerai, jeigu gautumete GP arba kito gyd palaiminima gerti metformina... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Hazell @ 2014 08 30, 12:16)
As taip pat visus tyrimus UK dariausi. Mano GP po testo tyrimo susisieke su endokrinologu. Endokrinologas paskyre Urine cortizol ir 17-OH-progesterone tyrimus, kad paziureti ar sie hormonai normos ribose. Jei kazkuris virs normos ribu, galima itari antinksciu arba hipofizes augli, arba antinksciu hiperplazija (paskiriama dar daugiau tyrimu, kad nustatyti tiksliai ar yra kas nors is mano isvardintu ligu).
Man teko dometis sitais dalykais, pasiskaitykit CIA ir cstai CIA kaip ir kas, nes Jusu TESTO labai jau aukstas...
As kai Jusu TESTO atsakyma verciau i nmol/L, tai man dave kitokias normas nei kad pas mane parasyta. Prie Jusu buvo normos virsutine riba 2,4nmol/L. As pati gerciau metformina.

Geriu metformin 500mg. Reiketu pradeti gerti nuo vienos tabletes per diena. Gerti su maistu arba is karto pavalgius, nes labai dirgina skrandi. Daznai pasireiskia salutiniai pozymiai, bet jie per 2-3sav turetu praeiti. Jei praeis, tada antra tablete galima pradeti gerti. As gerdavau 1 ryte, 1 vakare.

Tik butu labai gerai, jeigu gautumete GP arba kito gyd palaiminima gerti metformina... smile.gif

Ačiū,pasiskaitysiu. Aš buvau pas endokrinologą,mane apziurejo, bet hormonai jau buvo anksciau daryti,gp siunte. Tai endokrinologe ir skyre metformina. Lapkriti kai eisiu ziuresiu ka sakys ir jei vel neziures (nes neziurejo ultragarsu) ar tikrai tos kiausides policistines,nes man nustate tik pagal apziura ir kraujo tyrimus. Man LT įtarė skydliaukę,čia tik apčiupinėjo ir pasakė kad su ja viskas gerai...
Aš metformina pradejau gert po vieną tablete,po to dvi,dabar tris. Man taip liepe..
Atsakyti
QUOTE(*Hazell @ 2014 08 30, 15:16)

Einu 2adieni I Gp kraujo tyrimu rezultatu smile.gif Paziuresiu ka sakys kaip tik einu pas kita daktara, jis gal bus kitokios nuomones, jei ne, skambinsiu I lietuva daktarei ir klausiu del vartojimo metformin.
Bet tikrai nezinojau kad metformin gali padet labai jau Testo, nes lyg mazint jam skiriama stipresni medikamentai.
Atsakyti
QUOTE(BigBang @ 2014 08 30, 12:28)
Ačiū,pasiskaitysiu. Aš buvau pas endokrinologą,mane apziurejo, bet hormonai jau buvo anksciau daryti,gp siunte. Tai endokrinologe ir skyre metformina. Lapkriti kai eisiu ziuresiu ka sakys ir jei vel neziures (nes neziurejo ultragarsu) ar tikrai tos kiausides policistines,nes man nustate tik pagal apziura ir kraujo tyrimus. Man LT įtarė skydliaukę,čia tik apčiupinėjo ir pasakė kad su ja viskas gerai...
Aš metformina pradejau gert po vieną tablete,po to dvi,dabar tris. Man taip liepe..

Turint PKS ne visada kiausides bus pilnos cistu. Pas mane tik kartais atsiranda viena cista kazkurioj kiausidej, o siaip jos svarios ir grazios.
O metformino normalus kiekis paskirtas - labai pas Jus TESTO aukstas.

QUOTE(austela @ 2014 08 30, 13:42)
Einu  2adieni I Gp kraujo tyrimu rezultatu smile.gif Paziuresiu ka sakys   kaip tik einu  pas kita daktara, jis gal bus kitokios nuomones,  jei ne, skambinsiu I lietuva  daktarei ir klausiu del vartojimo metformin.
Bet tikrai nezinojau kad metformin  gali padet  labai jau  Testo,  nes lyg mazint jam skiriama stipresni medikamentai.

Jei planuoji nestuke.gif , tai TESTO mazinti yra skiriamas metforminas nes ji galima vartoti nestumo metu. O jei neplanuoji daugiau vaikuciu, tada skiriami kiti stipresni vaistai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Hazell: 30 rugpjūčio 2014 - 17:14
QUOTE(*Hazell @ 2014 08 30, 19:10)
Turint PKS ne visada kiausides bus pilnos cistu. Pas mane tik kartais atsiranda viena cista kazkurioj kiausidej, o siaip jos svarios ir grazios.
O metformino normalus kiekis paskirtas - labai pas Jus TESTO aukstas.
Jei planuoji  nestuke.gif , tai TESTO mazinti yra skiriamas metforminas nes ji galima vartoti nestumo metu. O jei neplanuoji daugiau vaikuciu, tada skiriami kiti stipresni vaistai smile.gif

taip, planuojam leliuka mes jau 9men, del TESTO niekas nieko nesake man, todel reiksdar klaust GP man. Db skaiciaus info internete apie metformin , geri atsiliepimai labai, plius LH/FSH santyki mazina.
o kas liecia maista, tai ka reik mazint?kava tai kas be ko, bet kas dar? mitybe kiek zinau lb svarbu:)
Atsakyti
QUOTE(austela @ 2014 08 30, 18:41)
taip, planuojam leliuka mes jau 9men, del TESTO niekas nieko nesake man, todel reiksdar klaust GP man. Db skaiciaus info internete apie metformin , geri atsiliepimai labai, plius LH/FSH santyki mazina.
o kas liecia maista, tai ka reik mazint?kava tai kas be ko, bet kas dar? mitybe kiek zinau lb svarbu:)

Oi su mityba tai labai daug dar info man reikia perskaityti, susizymeti, susirasyti kad konkreciai pasakyti ka galima, o ko ne, koks mazdaug valgiarastis turetu buti. Bet esme tokia: mazinti cukraus kieki (saldus kepiniai, saldumynai isbraukiami is valgiarascio), gerti daug vandens ir valgyti maza glikemini indeksa (GI) turinti maista (google ivesti low GI food). As kiek ziurejau apie low GI food, tai nemazai ko atsisakyti reiketu. Aisku as ir db jau daug ko nebevalgau, pagrinde tik vaisiai salotos ir kelis kartus per sav vistienos krutinele/zuvis, bet net ir toki mano valgiarasti dar reiketu koreguoti. Kava su pienu as viena ar du kartus per diena geriu ir nzn ar kada noresiu jos atsisakyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Hazell @ 2014 08 30, 21:29)
Oi su mityba tai labai daug dar info man reikia perskaityti, susizymeti, susirasyti kad konkreciai pasakyti ka galima, o ko ne, koks mazdaug valgiarastis turetu buti. Bet esme tokia: mazinti cukraus kieki (saldus kepiniai, saldumynai isbraukiami is valgiarascio), gerti daug vandens ir valgyti maza glikemini indeksa (GI) turinti maista (google ivesti low GI food). As kiek ziurejau apie low GI food, tai nemazai ko atsisakyti reiketu. Aisku as ir db jau daug ko nebevalgau, pagrinde tik vaisiai salotos ir kelis kartus per sav vistienos krutinele/zuvis, bet net ir toki mano valgiarasti dar reiketu koreguoti. Kava su pienu as viena ar du kartus per diena geriu ir nzn ar kada noresiu jos atsisakyti biggrin.gif

Kiek domėjausi, tai tikrai reiktų daug ko atsisakyti iš maisto smile.gif Deja deja, bet man siunkiai nekasi su šiuo reikalu - valgyt mėgstu ir daug, ir skaniai, ir ypač saldumynus. Gal dėl to ir nejaučiu jokio metformino poveikio, nes jis kaip ir turėtų mažint cukraus kiekį kraujy, bet aš tada būtinai ką nors saldaus turiu suvalgyt doh.gif
Atsakyti
Jo su maistu nekas ir man blush2.gif Bet va siandien pasisveriau,nieko nepriaugau ir nieko nenumečiau,svoris stovi vietoj thumbup.gif
Atsakyti
Mityba keistis is leto. Tarkim pirmiausiai mazinkit saldumynu, saldziu kepiniu kieki kol organizmas apsipras su tuo ir nebereikalaus ju. Tuomet bandykit visai juos isbraukti is savo meniu. Tada ziurekit koki maista gaminates - pradekit gaminti liesesni, daugiau vaisiu, darzoviu itraukit i valgiarasti. Taip palengva keiciant meniu keiciasi savaime mitybos iprociai, organizmui nera soko atsisakius kazko ir t.t. Aisku visa tai uztruks ilgokai, bet bent jau nebus kankinimusi kaip pvz laikantis dietos ar staigiai norint pakeisti visa valgiarasti smile.gif

BigBang, va tas ir yra fainiausia geriant metformina, kad valgai normaliai (nepersivalgant, nebadaujant), o svoris neauga thumbup.gif Nes man tai baisu prisimint kaip po gimdymo pks paastrejo ir svoris augo net kol maitinau sunu. O jis alergiskas karves/ozkos pieno baltymui ir kol ji maitinau is mitybos buvau isbraukus viska kas sudetyje turejo pieno, pieno milteliu ar dar kitokiu pieno produktu (tada mano dienos kcal norma buvo 1800-2000 - mazoka kai maitinanciai moteriai). Bet per metus laiko keli kg uzaugo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Hazell @ 2014 08 31, 16:17)
Mityba keistis is leto. Tarkim pirmiausiai mazinkit saldumynu, saldziu kepiniu kieki kol organizmas apsipras su tuo ir nebereikalaus ju. Tuomet bandykit visai juos isbraukti is savo meniu. Tada ziurekit koki maista gaminates - pradekit gaminti liesesni, daugiau vaisiu, darzoviu itraukit i valgiarasti. Taip palengva keiciant meniu keiciasi savaime mitybos iprociai, organizmui nera soko atsisakius kazko ir t.t. Aisku visa tai uztruks ilgokai, bet bent jau nebus kankinimusi kaip pvz laikantis dietos ar staigiai norint pakeisti visa valgiarasti smile.gif 

Su mityba viskas gerai pas mane. Nors valgyt galiu nesustodama, bet maistas gan lengvas, sveikas smile.gif Problema tik su saldumynais, kad noriu jų visad ir negaliu suvaldyt to potraukio. Tai sakau, gal dėl to mm nei kiek nereguliarėja, cistos niekur nedingsta ir beria skruostus g.gif

Maniau po gimdymo PKS turėtų aprimti, o pasirodo dar suaštrėti gali visi požymiai doh.gif
Atsakyti