QUOTE(Vilienė @ 2014 01 14, 22:09)
Į šį klausimą jau atsakė BangaS. Kiek jam kainavo tas didelis ŠS tai galima keista nors ir kas met. Jums tiesiog nereikėtų taip visažiniškai teigti.
Jei įstatymai apibrėžia, tai tikrai ne kiek GALI, bet kiek PRIVALO tarnauti. Labai įdomu, kur tokį įstatymą matėte?
Jei įstatymai apibrėžia, tai tikrai ne kiek GALI, bet kiek PRIVALO tarnauti. Labai įdomu, kur tokį įstatymą matėte?
Aš žinau, kad jo ŠS kainavo pigiai. Čia nieko blogo nėra. Mes tik kalbėjome apie šildomas grindis. Aš jo ir paklausiau: koks bus kitas siurblys, jei dabartinis yra per galingas, o šildomos grindys jau padarytas.
O kiek šildymo įrenginiai turi tarnauti tikrai yra įstatymiškai apibrėžta. Ten aišku duomenys skaičiavimams, bet ne faktiškas reikalavimas.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2014 01 15, 01:55)
Tai kiek gi jusu, cibuli?
Nepriklausomai nuo to, kad jums (ir gal dar kai kam) vaidenasi, bet aš esu vienas. Nueikit į bažnyčią. Bangas sakė, kad kažkurioje net šildomas grindis įrengė. Du ziukius vienu metu nušausite: ir vaidentis nustos, ir grindis apžiūrėsite.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 01 15, 00:32)
Pala Cibuli, jei nestatai namo popiergaliui, tai dujas ar elektrą reikia dauginti ne iš tavo nurodyto, sertifikavimams skirto koeficiento, o tiktai iš koeficiento, kurio pabaigoje rašoma "Lt".
Apie ką aš ir kalbu. Man liko savaitė apsispręsti ar noriu dujų, tuomet dar rugsėjį jos bus ant sklypo ribos. Man su PHPP suskaičiuos, kas būtų jei katilinėje atsirastų langas, kurio dabar nėra. Jis 1,3x1,3, šiaurinėje pusėje. Įsivertinsime ir daugiau parametrų.
O šildymo sistemų kaštai tokie:
Dujos
1. Be saulės kolektorių: 15 000 - 18 000 Lt.
2. Su saulės kolektoriais: apie 20 000 - 25 000 Lt.
1 kWh kaina (be saulės) šildymui apie 0,21-0,23 Lt.
Oras-vanduo
Sistemų kainos - apie 18 000 - 20 000 Lt.
1 kWh kaina šildymui apie 0,15 Lt, bet per metus būna apie 7 paros, kai oro temperatūra būna žemesnė nei -15 laipsnių.
Gruntas-vanduo
Vienintelė firma apie 25 000 Lt. Sakė, kad įsigis savo gręžimo techniką, todėl pritakę nuolaidą padarytų už kokius 23 000 Lt. Siurblys - ne inverterinis.
1 kWh kaina šildymui apie 0,11 Lt.
Be to, net su dujiniu katilu namas gali būti tiek pasyvus, tiek A++ klasės. Reikia tik skaičiuoti.