Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 23 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 01 14, 23:25)
Logikos visiškas nulis. Vilius teigia, kad nereikia daryti jokių šildomų grindų, kad jau nuspręsta, jog orinis šildymas geriausias. Tik kodėl jis pats perka siurblį? Kam mėtyti pinigus, jei jo name gerai veikia orinis šildymas?

Kodėl pats, Korida, nepasimokei iš Viliaus ir pasidarei ŠS?

doh.gif Kur jus cia VISIŠKOS logikos nematot :
Taigi Viliene pasidare grindini sildyma kartu su PP ir turejo roziniu svajoniu tai panaudoti kitaip ,bet praktika parode ,kad musu klimato juostai tai pš
Taip ,kad tai jau yra post factum ir tu vamzduku neislupsi ir kad juos racionaliai isnaudoti sumazinti iki minimumo islaidas k.v.r. ir šild. daromas racionalus pirkinys .
O racionalus zinote ka reiskia?
Praktiskai kartu pradejome statyti taip ,kad neisejo pasimokinti smile.gif
O kad pasidariau ŠS siurbli tai nesigailiu tik gailiuosi ,kad galejau tai padaryti zzzzymiai pigiau ,RACIONALIAU biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 14 sausio 2014 - 22:13
QUOTE(korida @ 2014 01 14, 23:01)

drinks_cheers.gif jau abiejų pamatai buvo padaryti, kai SM susitikome.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 01 14, 22:35)
2. O tai kiek įrenginys tarnaus? Pats gi ne kartą pabrėžėte, kad jau po 10 metų visi įrenginiai morališkai pasensta. O čia dabar kas - savo religijos atsižadėjimas? Be to net ir įstatymai apibrėžia, kiek maždaug metų gali tarnauti vieni ar kiti šildymo įrenginiai.

Į šį klausimą jau atsakė BangaS. Kiek jam kainavo tas didelis ŠS tai galima keista nors ir kas met. Jums tiesiog nereikėtų taip visažiniškai teigti.
Jei įstatymai apibrėžia, tai tikrai ne kiek GALI, bet kiek PRIVALO tarnauti. Labai įdomu, kur tokį įstatymą matėte? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 01 15, 00:09)
drinks_cheers.gif  jau abiejų pamatai buvo padaryti, kai SM susitikome.
Papildyta:

Į šį klausimą jau atsakė BangaS. Kiek jam kainavo tas didelis ŠS tai galima keista nors ir kas met. Jums tiesiog nereikėtų taip visažiniškai teigti.
Jei įstatymai apibrėžia, tai tikrai ne kiek GALI, bet kiek PRIVALO tarnauti. Labai įdomu, kur tokį įstatymą matėte? smile.gif

Nu turi zmogeliukas tokia silpnybe, pripazino drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 01 14, 23:49)

Aš ne tobulas. Tik žmogus. Gal ir per aštriai pasakiau, ką galvoju

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 01 14, 23:49)
Aš nestatau popiergaliui. Iš kur tai ištraukėte? Aš tik sakau, ką sako teorija.

O kvailiausia yra tai, kad pats Vilius, Korida ir pan. kalba tai vieną, tai kitą.

Prasu placiau nes nepagavau kampo kur as kalbu tai viena tai kita ? cool.gif
Prasau su citatom .
Arba paneikite tai viesai nes man tai nepatinka kai apie mane kalba netiesa .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 14 sausio 2014 - 22:27
QUOTE(arkava @ 2014 01 14, 20:34)
Priklausomai nuo gamintojo, 20-inis vamdzis brangesnis nei 16-inis daugiau nei dvigubai. Ar jo dvigubai maziau reiks - tikrai ne.  Taip kad efektyvumas abejotinas, ir dar del silumnesio kiekio, esant dideliems plotams, kuriam susildyt taip pat reiks energijos
Bet mano tokie argumentai  smile.gif

Ok, dėl kainos sakiau, kad nesidomėjau, taip, ilgis bus didesnis nei pusė, taip kad 20mm vamzdelio atveju, grindinis gausis brangesnis. Kas liečia efektyvumą, vat čia jau klausimas, kuris turi būti atsakomas labai individualiai įvertinus kiekvieną situaciją.

Kuo namas šaltesnis, tuo svarbiau, kaip galima mažesni tarpeliai tarp vamzdelių. Storesnio vamzdelio tankiai neišvedžiosi, taip kad aišku, pasirinkimas geresnis yra plonesnis vamzdelis. Grindys bus šildomos tolygiau.

Energiškai efektyvaus namo atveju, aš statyčiau už stambesnius vamzdelius išvedžiotus pakankamai tankiai.

Dėl šilumnešio kieki, tai mano klausimas būtų toks: kas geriau, ar truputį daugiau sumokėti už didesnį kiekį šilumnešio grindyse, ar esant jo nepakankamam kiekiui, ŠS atveju investuoti į privalomą buferinę talpą, kuri paprastai kainuoja apie 2000Lt ir daugiau?

Na mano klausimas tai tiesiogiai susijęs su ŠS. Kaip minėjau, grindinis šildymas labai individualus reikalas.

Mano grindinio šildymo sistema idealiai pritaikyta galingesnio ŠS darbui be akumuliacinės, nes stambiausi į grindis montuojami vamzdeliai užtikrina ir mažiausia skysčio tekėjimo pasipriešinimą ir geriausią šilumos perdavimą į grindis, trumpos ~50m kilpos užtikrina dar mažesnį pasipriešinimą tekėjimui ir tolygesnę šilumnešio temperatūrą, kas užtikrina, kad vos ne visu grindinio ilgiu, bus maksimaliai efektyviai atiduodama šiluma į grindis. Mažas atstumas tarp vamzdelių leidžia greitai perduoti šilumą į grindų betoną. Taigi, nors šilumos siurblys ir galingas, mano grindys sugebės pakankamai greitai visą tą pagamintą šilumą greitai įsisavinti, kas leis ŠS dirbti maksimaliai efektyviai, be dažnų įsijunginėjimų-išsijunginėjimų ir nenaudojant akumuliacinės-buferinės talpos.

Taip, mano grindys kainavo brangiau, nei būtų kainavusios, jei ant jų būčiau taupęs, bet dėl jų prtaikymo darbui su ŠS, ar kitais atsinaujinančios energijos šaltiniais, aš dabar galiu sutaupyti labiau aprišdamas savo ŠS ir kaip minėjau, nepirkdamas akumuliacinės talpos.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2014 01 14, 21:15)
Bet rezultatai jau dabar labiau nei "neblogi" 4u.gif

Dėkui aciuks.gif, aš ir juos matydamas, pilnas optimizmo smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 01 14, 21:16)
Būtent taip primityviai mano supratimu bando vadovautis DEU.

Cibuli, Jūs klystat. Nevertinkit kitų žmonių, visiems bus nuo to tik geriau wink.gif.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 01 14, 21:35)
Pagal jo pasakymus aš susidariau nuomonę,

Dar kartą pasikartosiu, man iš šono žiūrint - klaidingą. Nevarykit ant žmogaus, pasikliaudami savo klaidingai susidaryta nuomone. Tai yra nemoralu pirmiausia.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 01 14, 21:49)
Aš nestatau popiergaliui. ... Be to, je namą šildysi dujomis, tai energijos sąnaudas reikėtų padauginti iš 1,2, o grynai elektra - iš 2,8.

Pala Cibuli, jei nestatai namo popiergaliui, tai dujas ar elektrą reikia dauginti ne iš tavo nurodyto, sertifikavimams skirto koeficiento, o tiktai iš koeficiento, kurio pabaigoje rašoma "Lt".
Atsakyti
Buvau isitkines, kad cibulis - tai maziausiai 2 zmones. Vienas bet kokia kaina siekiantis PH sertifikato, ir bijantis 15,5 kWh/m2 labiau nei mirties, ir kitas, kuris deklaruoja kad sertifikatai nesvarbu. O cia setaukadnori - du is eiles sakiniai vienam poste, kardinaliai priestaraujantis vienas kitam. Tai kiek gi jusu, cibuli?
QUOTE(cibulis @ 2014 01 14, 21:49)
... Bet juk aš nestatau popiergaliui. Todėl man dzin. Be to, je namą šildysi dujomis, tai energijos sąnaudas reikėtų padauginti iš 1,2, o grynai elektra - iš 2,8... <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 14, 22:49)
O kvailiausia yra tai, kad pats Vilius, Korida ir pan. kalba tai vieną, tai kitą.

Dristu abejoti tokiu teiginiu schmoll.gif
Tik mastantis ir ismintingas zmogus mokosi ir sugeba keisti savo poziuri ir isitikinimus, priklausomai nuo igijamu ziniu ir patirties - vieni is savo, kiti is svetimu patirciu. Dziaugiuosi, kad cia yra tokiu zmoniu, kurie nebijo pasakyti kur apsiriko, ka darytu kitaip, kokia yra gyvenimo EE name patirtis ir visa kita. Tai leidzia mum, kurie tos patirties dar neturi pabandyti isgirsti ir suvokti esminius principus - kad EE ir standartinis namas, tai matyt kaip akmens amziaus urvas ir XX a pradzios namas su vandeniu, kanalizacija, elektra, telefonu ... gal apsirinku, bet tikuosi ne daug 4u.gif
Cibulis, man irgi patinka, kaip zmogus kuris smulkmeniskai bando gilintis, surenka kruva informacijos ir ja pateikia cia. Ka mes kiekvienas is tos informacijos "pasiimame" cia juk irgi tik musu asmeninis reikalas. O is kitos puse juk zmogiskasis faktorius, musu emocijos ir netobulumai irgi inesa savotiskos drsukos i sita bendravima. Kaip pasakytu mano dukros - PEACE 4u.gif
Atsakyti
Kitaip tariant tikejo jog grindys bus siltos vien is saules ?smile.gif

QUOTE(korida @ 2014 01 14, 22:01)
Taigi Viliene pasidare grindini sildyma kartu su PP ir turejo roziniu svajoniu tai panaudoti kitaip ,bet praktika parode ,kad musu klimato juostai tai pš
Taip ,kad tai jau yra post factum ir tu vamzduku neislupsi ir kad juos racionaliai isnaudoti sumazinti iki minimumo islaidas k.v.r. ir šild. daromas racionalus pirkinys .
O racionalus zinote ka reiskia?
O kad pasidariau ŠS siurbli tai nesigailiu tik gailiuosi ,kad galejau tai padaryti zzzzymiai pigiau ,RACIONALIAU  biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 15, 11:27)

ne tikejo bet tikejosi ,kad suakumuliuotos saules energijos ...
Nors pernai pas Viliu kova, balandi net vasari tas puikiai buvo isnaudojama .
Ir manau siemet bus puikiai isnaudota tik ,kad saulutes pamalonintu ...
Atsakyti
Cia kaip anksciau rasiau apie garantuota apciuopiama dalyka, dujos, brangu bet viskas veikia. Dabar tokios investicijos i saules kolektorius akumuliacines, pamenu net siena griove nes netilpo agregatas ir snipstas. Kas del oras vanduo tai dalykas tikrai neblogas tuo isitikinau pas pazystama, bet vien jo sildymui neuztektu..

QUOTE(korida @ 2014 01 15, 09:44)
ne tikejo bet tikejosi ,kad suakumuliuotos saules energijos ...
Nors pernai pas Viliu kova, balandi  net vasari tas puikiai buvo isnaudojama .
Ir manau siemet bus puikiai isnaudota tik ,kad saulutes pamalonintu ...

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 15, 12:02)
Cia kaip anksciau rasiau apie garantuota apciuopiama dalyka, dujos, brangu bet viskas veikia. Dabar tokios investicijos i saules kolektorius akumuliacines, pamenu net siena griove nes netilpo agregatas ir snipstas. Kas del oras vanduo tai dalykas tikrai neblogas tuo isitikinau pas pazystama, bet vien jo sildymui neuztektu..

Apciuopiama virvute ant kaklo biggrin.gif ... Veikia ir kitos sistemos puikiausiai
Ten tik boileriukas gerai apsiltintas smile.gif o ne agregatas .Manau kiekvienas toki turim ? Kolektorius jis tiesiai isnaudoja i betono akumuliacine smile.gif .Na o vasaros pavasario ir rudens laikotapiu turi absciai silto vandens ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 15 sausio 2014 - 10:28
QUOTE(darius333 @ 2014 01 15, 10:07)
Cibulis, man irgi patinka, kaip zmogus kuris smulkmeniskai bando gilintis, surenka kruva informacijos ir ja pateikia cia.

Už žurnalistinius sugebėjimus jam granto butelis jau senai priklauso. Bet kai neblogas žurnalistas patampa PN/EE ekspertu ir imasi vertinti bei drąsiai skelbti savo "ekspertizes" gaunas visiškas š.... Va todėl Cibulį karts nuo karto reikia pristabdyti kol visai neįsismarkavo.
Prisimenant Cibulio ištakas ir lyginant su dabartiniais pasiekimais - progresas milžiniškas, su kuo jį asmeniškai nuoširdžiai sveikinu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 01 15, 10:27)

Imant tik pliką faktą - taip, jos būna šiltos tik nuo saulės! Vasaris-kovas kupinas saulės ir ji puikiai šildo. Jei basa koja atsistosite netoli kolektorinės - nereikia nė termovizoriaus kad tai pajusti.
Kalbant apie saulės įtaką aplamai - manau ir esu įsitikinęs, kad pietinė vitrina dešimtim kartų efektyviau priima saulę ir kolektorius tampa nebe taip įdomus kaip atrodė. Nors pats galite pažiūrėjęs į boilerio surytas tinklo kWh padaryti išvadas apie kolektoriaus veiklą.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 01 15, 11:02)
Dabar tokios investicijos i saules kolektorius akumuliacines, pamenu net siena griove nes netilpo agregatas ir snipstas. Kas del oras vanduo tai dalykas tikrai neblogas tuo isitikinau pas pazystama, bet vien jo sildymui neuztektu..

Mano investicijos ir patirtis - jūsų edukacijai. Darykite išvadas iš mano klaidų/pasiekimų ir kartokite/nekartokite. Su ŠS kolektoriai nereikalingi. Be ŠS - naudos yra ir atsipirktų.
Siena griauta ne dėl akumuliacinės, po "apiPURinimo" nebetilpo boileris. Tereikėjo tris plyteles nuplėšt ir prapjaut angokraščio EPS - mūro atveju tai būtų buvęs rimtas darbas.
Dėl oras-vanduo jūsų vertinimai truputi per drąsūs - jo turi pilnai užtekti viskam, nebent blogai parinktas pats įrenginys - galia, darbo diapazonas, etc.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 01 14, 22:01)

Jei namo šildymą patikėsime orinei sistemai, tai kas gamins karštą vandenį? O be to anksčiau ar vėliau net ir vien orinis šildymas pradės nervinti, nes elektros tikrai prisuks nemažai.

Vienintelis mano supratimu logiškas dalykas yra toks:

1. Tikrai pasiekti pasyvaus ar A+ klasės namą standartą. Bent jau popieriuje, nes realios statybos dažai situaciją pablogina.
2. Dėti labai gerą rekuperatorių, kurio NVK būtų nemažesnis nei 90 proc.
3. Tuomet rekuperatoriumi ir jo elektriniais tenais dengti šilumos nuostolius, t.y. šildyti namą.
4. Karštam vandeniui ruošti būtinai dėti saulės kolektorius. Jie padengs apie 40-50 proc. metinio karšto vandens poreikį.

Tokiu atveju reikia tikėti, kad tikrai viskas pavyks, nes:
1. Nereikia, netgi negalima daryti šildomų grindų. Pinigų išmetimas
2. Jei sistema neveiks, šildomų grindų įrengimas vėliau bus labai brangus ir nelogiškas. Tokiu atveju liks tik orinis šildymas.

Apibendrinimas: visą tai yra daugiau mažiau, bet eksperimentas. Kas nori bandyti savo kailiu ir savo pinigais?

Aš nelabai noriu, todėl galvoju daryti šildomas grindis. Tik manau kiek kitaip, nei daugelis, t.y. galbūt pakanka labai mažai vamzdžio. Tarkime palei namo išorines sienas. Tokiu atveju turėtumėme rezervą (dėl viso pikto) ir finansai įrengiant grindinį šildymą nenukentėtų.

O geriausias finansiškai variantas yra toks apie kokį kalba DEU. Pakankamai šiltas namas: 20-30 kWh ribose. Gruntas-vanduo siurblys, kurio NVK bus apie 4 ir šildymo sąskaitos dzin. Tik tokiu atveju negalima kalbėti, kad pasiekei A+ ar A++ namą. A klasės namas gal ir išeitų, bet be daugiau.

A+ ir A++ namai pirmiausiai apibrėžiami pagal energijos sąnaudas C1 (šildymui, vėdinimui) ir C2 (karštam vandeniui ruošti). Aš nesuprantu, ką STRas apie tai sako, bet ten nurodytas kvalifikacinis rodiklis, t.y. iki kokio dydžio turi būti C1 ir C2, kad namas tenkintų A+ ar A++ klasę.
Atsakyti