Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 23 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 01 14, 18:01)
2. Langų nesandarumas. Svetainėje turime kampinį langą, per patį kampą į butą tikrai papuola drėgmė.

Drėgmė per langus į patalpas gali patekti tik skystu pavidalu. Jūsų langai leidžia vandenį? Ne? Tada truputi nusišnekėjote apie drėgmę per langus.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 01 14, 21:14)
Todel perka ,kad tai racionalus dalykas siai dienai  smile.gif
Vilius mokinasi is savu klaidu ir sprenzia ju pasekmes ,bet tu tikriausiai irgi mokinsies is savu biggrin.gif

Logikos visiškas nulis. Vilius teigia, kad nereikia daryti jokių šildomų grindų, kad jau nuspręsta, jog orinis šildymas geriausias. Tik kodėl jis pats perka siurblį? Kam mėtyti pinigus, jei jo name gerai veikia orinis šildymas?

Kodėl pats, Korida, nepasimokei iš Viliaus ir pasidarei ŠS?

Reikėtų nepamiršti, kad namą reikia ne tik šildyti. Dar kartais reikia ir karšto vandens pasigaminti. Irgi elektra?

Jei Vilius sertifikuotų savo namą dėl didelio elektros energijos suvartijimo namas gali neatitikti ir A klasės. A++ klasės namui vien elektra yra peilis po kaklu. O kur dar karštas vanduo?

Jei sertifikuosi A++ namą, tai šildymo sąnaudas, jei namas šildomas elektra, reikia dauginti iš 2,1 ar 2,8 daugiklio. Tokiu atveju namui ragai. ŠS man atrodo, kad daugiklis yra 0,8, o, pvz., dujų - 1,1.

Taip kad elektra A++ namui - peilis.

Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2014 01 14, 21:21)
Drėgmė per langus į patalpas gali patekti tik skystu pavidalu. Jūsų langai leidžia vandenį? Ne? Tada truputi nusišnekėjote apie drėgmę per langus.

Nusišnekėjau. Sutinku. Ir ką dabar daryti? Nebijau prisipažinti, kad klydau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 14 sausio 2014 - 21:26
QUOTE(cibulis @ 2014 01 14, 18:32)
Pasyviam namui irgi yra keliami reikalavimai, kad atitvaros nebūtų prastesnės nei U-0,1, langų U-0,8, sandarumas nei 0,6 ir t.t. Tačiau vien šie dalykai nereiškia, kad išeis pasyvus namas. Tarkim mano atveju U reikšmės turi būti gerokai mažesnės nei U-0,1, sandarumas irgi ir t.t. O kur dar šilumos tilteliai. Aš jų kol kas nesu skaičiavęs, todėl negalima teigti, kad mano namas pasyvus, nors pagal PHPP vartoja apie 15,3 kWh energijos. Reikia suskaičiuoti šilumos tiltelius ir tik tada paaiškės tikras rezultatas.

Lygiai tas pats turėtų būti ir su A++: reikalavimai atitvaroms surašyti, bet namą reikia vertinti kaip visumą. Gali būti, kad vien geros U reikšmės negarantuos, kad jūsų namas yra A++ klasės.
Papildyta:

Išdėsčiau viršuje.  4u.gif

Čia kur viršuj išdėstėte nė karto nepavartojote esminio žodžio "DEU", nes klausimas buvo kur ir kaip, anot jūsų, pasimovė DEU. Bet save paminėjote. Tai čia ne DEU bet jūs spėjote pasimauti net ne sertifikuodamas savo namo??? Nepanikuokite ir atsipalaiduokite biggrin.gif kol kvailai neįmerkėte litų į sertifikatą su pliusiukais nieks, net aršiausi oponentai, negali jūsų kaltinti pasimovimu biggrin.gif
Dažniau sekite savo "bazariuką", prieš spausdamas "Atsakyti" dar kartą paskaitykite, ką parašėte ir žadate paskelbti. Jau ne trečias kartas.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 01 14, 18:32)
ŠS po 15-20 metų susidėvės.

Jūs orakulas biggrin.gif nebandėte totalizatoriuje pastatyti?
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 01 14, 19:05)
O kas yra kilpos?

Čia tos, kurias ant kaklo užsideda nepavykusių namų su planuotais pliusiukais statytojai, prieš išspirdami iš po kojų taburetę...
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 01 14, 21:27)
1. Čia kur viršuj išdėstėte nė karto nepavartojote esminio žodžio "DEU", nes klausimas buvo kur ir kaip, anot jūsų, pasimovė DEU. Bet save paminėjote. Tai čia ne DEU bet jūs spėjote pasimauti net ne sertifikuodamas savo namo??? Nepanikuokite ir atsipalaiduokite biggrin.gif  kol kvailai neįmerkėte litų į sertifikatą su pliusiukais nieks, net aršiausi oponentai, negali jūsų kaltinti pasimovimu biggrin.gif
Dažniau sekite savo "bazariuką", prieš spausdamas  "Atsakyti" dar kartą paskaitykite, ką parašėte ir žadate paskelbti. Jau ne trečias kartas.
Papildyta:

2. Jūs orakulas biggrin.gif  nebandėte totalizatoriuje pastatyti?

1. DEU anksčiau yra sakęs, kad vis dar siekia A++ namo. Visus reikalavimus vykdo. Anot jo, liko tik rekuperatorius, t.y. reikia ne prastesnio nei 90 proc. Pagal jo pasakymus aš susidariau nuomonę, kad jis vadovaujasi tik U reikšmėmis. Mano supratimu A++ namas nėra vien tik U. Todėl ir sakau, kad susimovė. Teisingiau reikėtų sakyti taip: toks požiūrius neteisingas.

2. O tai kiek įrenginys tarnaus? Pats gi ne kartą pabrėžėte, kad jau po 10 metų visi įrenginiai morališkai pasensta. O čia dabar kas - savo religijos atsižadėjimas? Be to net ir įstatymai apibrėžia, kiek maždaug metų gali tarnauti vieni ar kiti šildymo įrenginiai.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2014 01 14, 21:31)
Čia tos, kurias ant kaklo užsideda nepavykusių namų su planuotais pliusiukais statytojai, prieš išspirdami iš po kojų taburetę...

????? Ar visi namie?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 14, 22:08)
O tai kam pats perkate oras-vanduo siurblį? Pabodo elektrą pleškinti?

Tik tam, kad jūs supermamoje turėtumėt puikią progą suabejoti mano tvariniu. Ir niekam daugiau 4u.gif Nes nei šilumos, nei šilto vandens netrūkstu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 14, 21:25)

Taip kad elektra A++ namui - peilis.

kazkaip man sunku suvokti, kad zmones stato nama popiergaliui, o ne savo komfortui... nors - kiekvienam savo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 01 14, 21:37)
Tik tam, kad jūs supermamoje turėtumėt puikią progą suabejoti mano tvariniu. Ir niekam daugiau 4u.gif  Nes nei šilumos, nei šilto vandens netrūkstu biggrin.gif

Neatsikirsdinėkite taip vaikiškai. Nesolidu. Laukiu labiau argumentuoto paaiškinimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 14 sausio 2014 - 21:40
QUOTE(cibulis @ 2014 01 14, 23:35)
Pagal jo pasakymus aš susidariau nuomonę, kad jis vadovaujasi tik U reikšmėmis. Mano supratimu A++ namas nėra vien tik U. Todėl ir sakau, kad susimovė. Teisingiau reikėtų sakyti taip: toks požiūrius neteisingas.

Jus susidare nuomone ,kuri gali būti klaidinga, jau pulate teigti ,kad kas tai pasimove,uzsimove,susimove biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ar tai ne klaidinga savybe ?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 14, 22:16)
Galite dabar juoktis, bet kai prasidės namo sertifikavimas, pamatysite, kad viskas daug sudėtingiau nei vien U vertės.

Berods "honda???" iš geoterminio temos labai lengvai sertifikavo savo namą. Paskaitykite bloge. Ot sudėtinga buvo doh.gif padiktuoti iš ko statė. Sakysite jo sertifikatas "prastai" atrodo - o ar tai lemia jo išlaidas šildymui??? Sertifikatas - tik tepaliukas širdžiai, arba apsidžiaugsite, arba ranka numosite. O dabartinėm sąlygom jei gausite A++ ko gero tik pirštu prie smilkinio pasukios... va ir bus ką pamatyti.
Atsakyti
QUOTE(==== @ 2014 01 14, 21:38)
kazkaip man sunku suvokti, kad zmones stato nama popiergaliui, o ne savo komfortui... nors - kiekvienam savo smile.gif

Aš nestatau popiergaliui. Iš kur tai ištraukėte? Aš tik sakau, ką sako teorija.

O kvailiausia yra tai, kad pats Vilius, Korida ir pan. kalba tai vieną, tai kitą.

Kai aš sakau, kad šildysiu dujomis - blogai. Čia gi ne pasyvaus namo sprendimas anot jų. Bet juk aš nestatau popiergaliui. Todėl man dzin. Be to, je namą šildysi dujomis, tai energijos sąnaudas reikėtų padauginti iš 1,2, o grynai elektra - iš 2,8. Be to, name dar kažkam reikia paruošti ir karštą vandenį.

Koridai užkliuvo mano poliai. Bet aš juk irgi nestatau popiergaliui. Todėl man dzin kad ne plokštė.

Man svarbu tik mažos sąskaitos.

Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 01 14, 21:42)
Jus susidare nuomone ,kuri gali būti klaidinga, jau pulate teigti ,kad kas tai pasimove,uzsimove,susimove  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif 
Ar tai ne klaidinga savybe ?

Aš ne tobulas. Tik žmogus. Gal ir per aštriai pasakiau, ką galvoju. Bet mano supratimu daugelis į A+ ir A++ namą žiūri ir vertina pagal mano sudaryta lentelę. Ji teisinga, bet tai nepasako namo visumos. PHPP sudaro tą visumą. Lietuviai mokslininkai irgi kuria kažkokią programą, kuri leis tiksliai pasakyti, koks namas išėjo: A, A+ ar A++. Bet ta programa vertins labai daug namo parametrų. Vien aklas U parametrų sekimas nepadės pasiekti tikslo.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 01 14, 22:16)
Viliau, bet nu neisejai? Dar pamokini mus smile.gif

Nzn, bet mano atveju, zinau, kas man netenkino buvusiam name, todel dabar siekiu, kad butu istaisyta tai, kas netenkino. Remiuosi tik praktika, 3 kolkas esamais matytais objektais, pasistaciusiu praktika, faktais.
Savaitgali, dar vienas namas, jo pliusai/minusai bus ivertintas ir paimta tas, kas naudinga ir nauja.
Ir visiskai dzin, kai tas bus ivertinta popieriukais -PN, A+ ar pan.
Na toks poziuris, nepykit...  biggrin.gif

Blin čia iš jūsų išeisi... Jei atvirai - jei nebūtų protingų įdomių pašnekovų, nebūtų ir įdomumo čia nei rašyti, nei skaityti. Mokyti ne labai noriu - va paskui reikalaus 10,000 lotuliukas.gif tiesiog dalinuosi savo praktika ir samprotavimais, kurie, beje irgi paremti objektais (1vnt smile.gif - čia tik kol kas) ir praktika. Beje, objektas ne paskutinis, pradėta didelio namo renovacija - rekonstrukcija su tikslu iš kokios gal G klasės priartėti prie A, čia energijos sąnaudose, ne popieriukuose.
Požiūris sveikas, pykt nėra ko. Tik neabejoju, kad po realios PN praktikos daug kur tvirta nuomonė labai susvyruos - tame tarpe ir dėl orinio šildymo.
Ir dėl popieriukų pritariu. Mano svarbiausias popieriukas - realiai suskaičiuotos kWh per mėnesį, pasidaugini iš kainos ir turi nenuginčijamą sertifikatą.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 01 14, 22:49)
Man svarbu tik mažos sąskaitos.
Papildyta:

Aš ne tobulas. Tik žmogus. Gal ir per aštriai pasakiau, ką galvoju.

Šį lozungą atsispausdinkite raudonai ir prisiklijuokite ant ekrano. Kad nebereiktų kartoti "ką sako teorija", nes - žiūrėkite kas priklijuota raudonai 4u.gif

Ir vėl Cibulis kaip negesintos kalkės, gavęs vandenėlio grįžta į vėžes... ne trečias kartas.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 01 14, 21:51)
pradėta didelio namo renovacija - rekonstrukcija su tikslu iš kokios gal G klasės priartėti prie A, čia energijos sąnaudose, ne popieriukuose.

Žmogus jau toks sutvėrimas, kad turi į kažką lygiuotis. Todėl jūs nors ir nesiekiate A namo, bet į jį lygiuojates. Nors ir ne dėl popieriuko. Tiesiog reikalingas atskaitos taškas.

Aš pradėjau nuo pasyvaus namo, kur man žaidimo taisyklės labai aiškios. Nematau reikalo siekti A+ ar A++ namo. Dėl popieriuko. Taip pat nematau reikalo siekti pasyvaus namo. Tiesiog žinau, ko man reikia, kad būtų pasyvus namas. Kai kurie dalykai priimti finansiškai, kai kurie - ne. Atskaitos taškas reikalingas.
Atsakyti