Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 23 tema

QUOTE(arkava @ 2014 01 13, 15:11)
Na tvirtu jo argunemtu nzn, ir man atrodo, kad nevertetu atskitinet sluoksniu. Geriau, pastoviau kai isiles visas 25cm-30 cm sluoksnis (akumuliacija).
Susitikus pasisiakinsiu, arba palyginsiu objektus su skirtingom grindim.

Lyg ir buvome priėję nuomonės, kad grindinis iš vis ne geriausias variantas PN, o čia dar atskirinėjama...
Atsakyti
Orinis taip pat nepriimtinas, nenoriu gusiu kambariuose ir oro srautu doh.gif

QUOTE(Vilienė @ 2014 01 14, 19:41)
Lyg ir buvome priėję nuomonės, kad grindinis iš vis ne geriausias variantas PN, o čia dar atskirinėjama...

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 01 13, 16:54)
***  paskutinis sakinys - iki skausmo aktualus.  smile.gif 85 proc cia rasanciu ir statanciu - tik svarsto ir skaiciuoja ivairiais budais kiek ko isgaus arba sutaupys ir kiek išpūs vejais.

Todėl kad: 1. Pasistačiusieji išeina ir px jiems mūsų diskusijos. 2. Pasistačiusių realiai artimus PN - vienetai. Todėl kitų variantų nėra - visi tik svarsto ir skaičiuoja 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 01 14, 21:48)
Orinis taip pat nepriimtinas, nenoriu gusiu kambariuose ir oro srautu  doh.gif

Nebūkite mažas vaikas. Kažkas pasiguodė, kad ofise ciongas nuo orinio šildymo, tai jūs įsitikinot kad būtent taip ir bus jūsų PN'e. Aš iki -5C puikiai galėčiau pūsti kokius 200-250m3 vėdinimu su tiekiamu +28C ir vargo nejausčiau, beje taip ir dariau - komfortas liuks. Grindinį naudoju tik dėl naktinio tarifo, didesnės galimos galios ir akumuliavimo. Rekupo teno per akis komforto atžvilgiu.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 01 13, 20:06)
Yra per keleta objektu sukaupta praktika, kuri tik atnaujinama. Ir pritaikoma nudienos poreikiams ir naujovems

Patikėkite - po PN'inio objekto ir dar jame pagyvenus jūsų ir praktika, ir teorija pakis kardinaliai 4u.gif gal empirinių lygčių sistemų spręst nepulsite, bet prasmę Cibulio kančių tikrai suprasite. Aišku jo kančios truputi hiperbolizuotos, bet kol nėra praktikos kitaip ir būti negali.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 01 13, 20:43)
Prisiimate atsakomybe? Finansine? Tarkime aš pasidarau vamzdžius 45 cm tankumu. O jei sistema neveikia? Kas man ja ištaisys? Dėkite ant stalo 10 000 Lt

Kas kas ištaisys... rekupo tenas! biggrin.gif
Cibuli, visai nukvašote? 10 štukų??? O puslitrio draugiškai ne užteks? Ai, *** grand puslitriais turbūt nepilstė doh.gif tada 0,7. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 01 13, 21:05)
Va cia tai palaikau 100%

O ko tikėjotės? Jei net durų reik su 25m garantija, tai šildymas turi būti čiki kaip vaiztinėj - promilių tikslumu.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 01 13, 21:16)
Buvau savaitgalį susitikęs su PHPP skaičiuotoju. Jis patvirtino mano nuogąstavimus. A++ namas nėra vien atitvarų U vertės. Jos atskirai nieko nepasako. Reikia skaičiuoti ir kvalifikacinius C1 ir C2 rodiklius ir kitus parametrus. Žodžiu, A++ namas nėra tik geros U vertės. Dar reikia ir visumos. Nepasimaukit taip paprastai, kaip DEU.

Pasimovė??? Tikrai??? Ai ja jai doh.gif
Jau ne trečią kartą vis kyla diskusija - ko gi siekiame ir siekiate: gražaus įrėminto popieriuko ant sienos, ar pigiai išlaikomo ir komfortiško būsto? O DEU jau turi popieriuką su daug pliusų? Tai kur gi čia pasimovimas???
Cibuli, neužminkite jūs ant to paties grėblio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 01 14, 20:41)

O tai kam pats perkate oras-vanduo siurblį? Pabodo elektrą pleškinti?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 13, 21:43)
Galiu 100 proc. teigti, kad Veikmės namas - tik marketingas.

Kaip lengva teisti pionierius. O kodėl jūs prieš 4 metus nepastatėte PN? Ot dabar pajustume krūvą malonumo pirštais badydami į vatas ir besijonius polius. O gal jūs žinote kaip ir naują atominę reiktų pastatyti? Nacher mums toshibos jei Cibulis gali mygom "suprojektuoti" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 01 14, 23:00)

bet prasmę Cibulio kančių tikrai suprasite. Aišku jo kančios truputi hiperbolizuotos, bet kol nėra praktikos kitaip ir būti negali.

tikra Tiesa drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 01 13, 22:42)
Tai Jus destykit ,destykit kur ten DEU ,,pasimove'' ir dar taip paprasatai ... ,  zodis ne zvirblis  biggrin.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif prisišnekėjo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 14, 23:08)
O tai kam pats perkate oras-vanduo siurblį? Pabodo elektrą pleškinti?

Todel perka ,kad tai racionalus dalykas siai dienai smile.gif
Vilius mokinasi is savu klaidu ir sprenzia ju pasekmes ,bet tu tikriausiai irgi mokinsies is savu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 14 sausio 2014 - 21:17
QUOTE(mintas @ 2014 01 14, 01:27)
Nors, sekmadienį pas mane tepaliniu radiatoriumi, temperatūra antrame aukšte buvo užkelta iki ~20C, šendien vakare užfiksavau apie 19,5C, bet nereikia pamiršti, kad dar naktį pirmame aukšte  (kur būna apie 16C-17C) buvo ventiliatoriukas įsijungęs.

Per anksti džiaugiatės/nerimaujate - kai įsikelsite viskas kis dėl vidinių pritekėjimų, padidėjusios termomasės, dažniau varstomų durų, statybų išbaigtumo. Bet rezultatai jau dabar labiau nei "neblogi" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 01 14, 21:04)
1. Nebūkite mažas vaikas. Kažkas pasiguodė, kad ofise ciongas nuo orinio šildymo, tai jūs įsitikinot kad būtent taip ir bus jūsų PN'e.

2. Cibuli, visai nukvašote? 10 štukų??? O puslitrio draugiškai ne užteks? Ai, *** grand puslitriais turbūt nepilstė doh.gif  tada 0,7. biggrin.gif

3. O ko tikėjotės? Jei net durų reik su 25m garantija, tai šildymas turi būti čiki kaip vaiztinėj - promilių tikslumu.
Papildyta:

4. Pasimovė??? Tikrai??? Ai ja jai doh.gif
Jau ne trečią kartą vis kyla diskusija - ko gi siekiame ir siekiate: gražaus įrėminto popieriuko ant sienos, ar pigiai išlaikomo ir komfortiško būsto? O DEU jau turi popieriuką su daug pliusų? Tai kur gi čia pasimovimas???
Cibuli, neužminkite jūs ant to paties grėblio 4u.gif

1. Jei čia man, tai aš rašiau ne apie orinį šildymą, o ofise stovintį oras-vanduo siurblio išorinį bloką.

2. Jei iškarto nepasidarysi šildomų grindų, tai vėliau gali ir ne 10 000 Lt kainuoti jų įrengimas.

3. Aš vardijau tik kiekvienų durų privalumus. Vikkingų - ilga garantija, lenkų - dizainas, lietuviškų - šiltumas. Ne mano reikalas, kas jūsų galvoje liko ir užstrigo.

4. Aš ne apie popieriukus ir pan. Pasimovė sakiau todėl, kad A++ namas nėra tik U vertės. Būtent taip primityviai mano supratimu bando vadovautis DEU. A++, kaip ir pasyvus namas, yra visuma. Norint sužinoti, kokią klasę atitinka namas, reikia suskaičiuoti ir įvertinti daugybę namo parametrų.

Galite dabar juoktis, bet kai prasidės namo sertifikavimas, pamatysite, kad viskas daug sudėtingiau nei vien U vertės.
Atsakyti
Viliau, bet nu neisejai? Dar pamokini mus smile.gif
Nzn, Ewoy ar buvo ka pasistates, bet ilgai mokino smile.gif

Nzn, bet mano atveju, zinau, kas man netenkino buvusiam name, todel dabar siekiu, kad butu istaisyta tai, kas netenkino. Remiuosi tik praktika, 3 kolkas esamais matytais objektais, pasistaciusiu praktika, faktais.
Savaitgali, dar vienas namas, jo pliusai/minusai bus ivertintas ir paimta tas, kas naudinga ir nauja.
Ir visiskai dzin, kai tas bus ivertinta popieriukais -PN, A+ ar pan.
Na toks poziuris, nepykit... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 01 14, 21:09)
Kaip lengva teisti pionierius. O kodėl jūs prieš 4 metus nepastatėte PN? Ot dabar pajustume krūvą malonumo pirštais badydami į vatas ir besijonius polius.  O gal jūs žinote kaip ir naują atominę reiktų pastatyti? Nacher mums toshibos jei Cibulis gali mygom "suprojektuoti" doh.gif

Ko vartojote gerbiamasis, kad vyksta toks puolimas mano adresu?
Atsakyti