Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 23 tema

QUOTE(GoldenEye @ 2014 01 30, 13:04)
Ir man tuom sunku patikėti, nu bet už šaldytuvą plėšti 20.000Lt irgi naglumo viršūnė.

Nežinau iš kur tas štampas prilipo, bet toks lyginimas nevisai korektiškas.
Šaldytuvas šaldo 0,2 - 0,3 kub patalpą. Kai tuo tarpu šilumos siurblys turi apšildyti 300 - 500 kub ir dar pašildyti dešimtis tonų buitinio vandens.
Šaldytuvas per šildymo sezoną sunaudoja 100 - 150 kWh, kai tuo tarpu šilumos siurblys 3000 - 5000 kWh.
Tai kad motociklas turi du ratus ir vairą, dar nereiškia, kad jis turėtų kainuoti kaip dviratis.

Beja mažiausio galingumo oras - oras siurbliuką, būtų galima įsigyti praktiškai už šaldytuvo kainą.
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 01 30, 12:15)
thumbup.gif
atmeti dujas ir tikrai pavasari ar rudeni rasi tinkama SS varianta - ta pati ne vienas cia bando Cibuliui pasakyti 4u.gif

Aš jau taip du metus laukiu, ne taip greitai viskas kinta, revoliucijos tikėtis neverta, ir šioje kainų srityje reikia laukti tik evoliucijos.
Atsakyti
Vakar per kazkokia tv laida snekejo lt gyvenantis kinietis verslininkas, sako patys kalti kad perkat pigius daigtus, yra ir brangiu. Kiek sumokesi taip ir veiks smile.gif nori kokybisko daigto teks atitinkamai ir sumoket.
Atsakyti
Prisikalbėjau su krūva šildymo sistemų garantinį servisą atliekančių įmonių. Situacija įdomi. Dujinių katilų servisą teikiančios įmonės darbuotojai sakė taip: mesk iš galvos dujas. Sako galėčiau sau gauti praktiškai nemokamai dujinį katilą, priežiūrą irgi nieko nekainuoja, bet dujų nerekomenduoju. Didelių gedimų su pačiais dujiniais katilais nebūna, nors visko pasitaiko, bet užšąla kaminai, lauko dėžutė (ar kaip ji ten vadinasi), dujų kaloringumas smarkiai šokinėja. Taip sakė du atstovai. Abu rekomendavo geoterminį (orinukas - nieko gero). Tik visa esmė: rinkis brendinį, žiūrėk į servisą, kas tiekia ir t.t.

Šiuo atveju ES chebrai akmenukas į daržą. Servisą tiekia patys, serviso atstovybė tik Kaune, patys įrangos nemontuoja, gali padaryti tik katilinės aprišimą. Žodžiu, parduoda produktą, o toliau žiūrėkis.

Vilpra sakė, kad didžioji jų dabar serviso iškvietimo tenka dujinių sistemų priežiūrai. Bet aišku dujinių katiliukų procentas daug didesnis nei geoterminių. Kita vertus, patys patvirtino, kad jei darysi dujinio katilo priežiūrą kas 2 metus, kaip rekomenduoja gamintojas, tai sistema turėtų veikti be didesnių sutrikimų. Daugiau problemų kyla ne su pačiais dujiniais katilais, bet su sistema iki katilo ir nuo katilo.

Visi montuotojai kreiva žiūri į orinukus. Juos siūlo tik su kitu energijos šaltiniu. Čia aišku dėl to, kad iš esmės dirba su šaltais, kiaurais namais. Atsieit oras-vanduo gerai iki -10 (gal -15), o tada junk dujinį katilą, židinį, KK ir pan.

Apie geotermą (ir ne tik) visą akcentavo sumontavimo kokybę. Jei bus gerai pajungta, tai sistema turėtų veikti, nebent įrenginys brokuotas. Baltic Master atstovas pateikė įdomią išvada. Sakė geo kasmetinis aptarnavimas kainuoja apie 200 Lt, per 10 metų išeis 2000 Lt. Jei papuls brokuotas įrenginys, jo servisas vidutiniškai daugiau kainuos 7000-8000 Lt. Vilpra sakė, kad jų geo įrenginiuose dažniausiai pareina valdymo plokštės dėl įtampos šuolių tinkle. Dar tenka pravalyti užsikišusius filtrus ar daviklius. Kažkaip niekas neminėjo, kad sugestų kompresorius. Nors aišku, kad jie visko neatskleidė. Vienas atstovas iš Klaipėdos, kuris sakė bėgti nuo dujų, prasitarė, kad jo draugas turi Nibe geo. Nepamenu kas, bet aparatas dar naujas, bet kaip tik šiuo metu sugedęs.

Žodžiu, dujos blogis, bet reikia rinktis tik brendinius šilumos siurblius. Jei ne brendiniai, tai gal ir dujos visai nieko, jei katilas tvarkingai prižiūrimas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 01 30, 17:42)

Žodžiu reikia rinktis tik brendinius šilumos siurblius.

Man viena firma MECATERM AQUA Švedišką ŠS pasiūlė už konkurencingą kainą lyginants su Lietuvoje rinktais. Galingumas (0ºC /35ºC) – 5,6 kW.

Man ir lietuviškų kaina pasirodė per aukšta, bet jei nori vakarietiško, tai šis visai patrauklei man pasirodė.
Atsakyti
Čia toks brendinis oras-vanduo už neblogą kainą: http://www.e-ciupk.l...ciu-puhz-w50vha
Atsakyti
QUOTE(GoldenEye @ 2014 01 30, 18:16)
Čia toks brendinis oras-vanduo už neblogą kainą: http://www.e-ciupk.l...ciu-puhz-w50vha

pirmas žvilgsnis į "Šilumos šaltinio temp. ribos -15...+35" ir manęs jis visai nežavi.
Atsakyti
QUOTE(GoldenEye @ 2014 01 30, 19:16)

1. Monoblokas. Kaip bus su vandens užšalimu įrenginyje, jam sustojus, dingus maitinimui?
2. -15C ne tragedija, bet ne brendai giriasi darbu iki -25C
3. Nusišnekėta su oro srautu - 14,3m3/h??? Trėtų būti kažkur ~1700m3/h
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 01 30, 14:40)
Aš jau taip du metus laukiu, ne taip greitai viskas kinta, revoliucijos tikėtis neverta, ir šioje kainų srityje reikia laukti tik evoliucijos.

evoliucija - nebutinai tik kainu aygimas, gali buti uz ta pacia kaina zenkliai geresnis produktas, aukstesnis COP, mazesni gabaritai ... g.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 01 30, 18:08)
Man viena firma  MECATERM AQUA Švedišką ŠS pasiūlė už konkurencingą kainą lyginants su Lietuvoje rinktais. Galingumas (0ºC /35ºC) – 5,6 kW.

Man ir lietuviškų kaina pasirodė per aukšta, bet jei nori vakarietiško, tai šis visai patrauklei man pasirodė.

Kokia čia firma pasiūlė jei nepaslaptis? Ir kainą gal galima paviešinti?
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti